Antigelul ataca vopseaua ?
![]() ![]() ![]() |
Antigelul ataca vopseaua ?
FlorinF |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 31 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureat
- GL74DEA
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Nu stiu daca ataca vopseaua dar sigur ai sa injuri de mama focului cand o sa trebuiasca sa mergi seara pe ploaie cu masina din cauza antigelului dat pe parbriz.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Tiberiu-Andrei |
![]()
|
![]() Om al muntelui Group: Members Posts: 721 Joined: 25 September 07 From: Sfantu Gheorghe ![]() |
Antigelul e coroziv din cate stiu.Asupra vopselei nu stiu ce efect are,dar avand in vedere ca e coroziv......sa explice mai bine cine stie efectul sigur.Lichidul de frana stiu sigur ca buleste vopseaua.
|
--------------------
Dacia
1410
1988 toamna1397 cmc
- CV 03 MBO
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca era coroziv nu cred ca era pus in motor, sa corodeze fierul. E "coroziv" pentru rinichi, toxic adica.
Lichidul de frana ataca vopseaua. This post has been edited by Laurentziu83: 6 Nov 2007, 22:05 |
--------------------
.
.
.
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Antigelul are in el niste aditivi care se ocupa cu protectia impotriva coroziunii. Citeste topicul lui Klaus de la Dacia - Diverse/Tutoriale
|
--------------------
.
.
.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(l@u @ 6 Nov 2007, 09:23) [...]sigur ai sa injuri de mama focului cand o sa trebuiasca sa mergi seara pe ploaie cu masina din cauza antigelului dat pe parbriz. De ce? Eu dau dimineata cu antigel pe parbriz; NU TORN pe parbriz ci pe o cirpa cu care apoi sterg - dupa ce am raschetat eventuala bruma sau gheata. Ramine putin mizga care se elimina prin actionarea de doua ori a stergatoarelor. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Si pe ploaie noaptea?????
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
carpe diem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 November 07 ![]() |
Antigelul este un compus chimic organic care folosit in exces ataca vopseaua. Chimie pura si adevarata. Stiu din experienta. Foloseam si eu antigel la vechea dacie 1300. ataca mai ales la zgarieturi, unde desprinde vopseaua complet de pe tabla. in lichidul de frana se pune si alcool, care face etilen glicolul mai agresi. alcool avem si in solutia de spalat parbrizul.
|
--------------------
Logan 1.6 mpi
kiss fm
2007
- 6110
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Ce legatura are lichidul de frana, alcoolul si etilen glicolul? In lichidul de frana se pune alcool? Cred ca era vorba de antigel...
![]() This post has been edited by roland: 27 Nov 2007, 09:53 |
--------------------
.
.
.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Chimie pura si adevarata. Nu inteleg de ce se posteaza dupa `ureche. E chiar asa greu sa cauti in enciclopedia lenesilor
![]() ![]() http://webferret.search.com/click?wf,antif...eeze,,altavista Cu stima bion This post has been edited by bion: 27 Nov 2007, 10:12 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
carpe diem |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 November 07 ![]() |
in locul tau, bion, m-as uita pe doua sticle, una de antigel si una de lichid de frana. cauta ingredientele....... si ai sa fii uimit.
si etilen glicolul si propilen glicolul sunt solubile in alcooli. lichidele de spalat parbrizul contin 40 % alcool etilic. dupa ce stergi parebrizul cu carpa cu antigel, il speli cu lichid de parbriz..... si gata amestecul care ataca vopseaua. mai vorbim in primavara cu cine nu crede. nu trebuie sa deschizi enciclopedii, ci cartea de chimie la capitolul alcooli si la policondensate. fiecare are dreptul la opinie. nu vreau sa nasc o polemica din asta. stima pentru toti forumistii! |
--------------------
Logan 1.6 mpi
kiss fm
2007
- 6110
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Etilen glicolul si propilen glicolul parca sunt alcooli...
In 30 de ani de soferie am spalat si curatat caroserii si parbrize cu toate minunile. Nici solventii organici nu atacau vopseaua decat daca frecai de zor cu o carpa. Suprafetele de pe contraaripi erau mai sensibile la lichid de frana ![]() Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 06:31 |