DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Benzina necorespunzatoare

mr4
post 24 Sep 2007, 16:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am facut un drum mai lung in acest weekend. Si la un moment dat am ramas la o liniuta la benzina. Mentionez ca folosesc numai premium 95 fara plumb. La un peco nu am gasit 95 si am pus 99+ fara plumb ca numai de asta aveau. Masina a inceput sa traga mai greu decat trebuie, urca greu in turatii, sunetul motorului s-a modificat. Acum ce sa fac, este vreo problema , sa scot benzina din rezervor ?

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4 MPI Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andrei_2006
post 24 Sep 2007, 16:11
Post #2

Loganist

From: Bucuresti

Din contra, cu benzina cu cifra octanica de 98 ar trebui sa mearga mai bine, nu mai prost. S-ar putea sa fi fost apa in benzina, daca sta la relanti, trepideaza masina? Sau se aprinde ledul din bord pentru catalizator (OBD de fapt)?

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
mr4
post 24 Sep 2007, 16:31
Post #3

Membru incepator

Masina nu trepideaza, sta bine mersi la relanti, nu am probleme de alt gen cu ea. Singura problema este ca trage mult mai greu decat cu benzina de 95.

--------------------
+
Reed
post 24 Sep 2007, 17:43
Post #4

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

smile.gif s-a mai discutat dar uite un rezumat: cind treci de pe o benzina cu CO inferioara pe una superioara (si invers) calculatorului de bord ii va trebui un timp/distanta (eu am estimat cam 100km) pentru a-si ajusta tabelele de injectie, timp in care motorul NU va fi in parametrii.

--------------------
Seat Toledo Signo 1,6 16V 2002 - -
former Solenza Prima 1,4 8V
+
parpanel
post 24 Sep 2007, 17:59
Post #5

Calator

Nu mai pune 99+ ca e diluant curat si arde tot.
Eu am ajuns in service din cauza asta cu bujii arse.

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
mr4
post 24 Sep 2007, 18:32
Post #6

Membru incepator

Da, dar nu am avut atunci alta benzina decat 99+. Folosesc tot timpul numai 95 de la Petrom care merge fara probleme. Acum ce sa fac...o scot (daca se poate scoate) sau o las pana o termin. Mai am vreo 8-9 litri.

--------------------
+
C@talin
post 24 Sep 2007, 19:14
Post #7

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

baga de 95 peste,o sa-si revina smile.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
mr4
post 24 Sep 2007, 19:25
Post #8

Membru incepator

Exista vreo problema daca le amestec?

--------------------
+
horry_bv
post 24 Sep 2007, 20:42
Post #9

Membru incepator

nu

pune linistit de 95 peste... si dupa vreo 10-20 de km o sa-si revina smile.gif

--------------------
vw, dacia golf, lgn 1990, 2006 - XX-XX-XXX
a friend with weed is a friend indeed
+
530d
post 26 Nov 2007, 13:08
Post #10

Membru incepator

Am avut si eu probleme cu benzina proasta. Eu de obicei folosesc benzina 95 fara plumb (1.4 mpi) de la mol dar cand am mers la ITP masina nu a vrut sa treaca testul de poluare. Am ramas uimit ca dupa revizia de 30000 de km (schimbat bujii, filtru de aer,...) cum depaseste normele. Omul de la ITP m-a intrebat daca folosesc benzina de la mol sau lukoil ca atuncea catalizatorul e infundat. Pana la urma Loganu cu chin si cu vai a trecut testul si eu folosesc numai 99 de la petrom. Masina nu merge mai bine dar consumul e evident mai scazut.

--------------------
Skoda Octavia II 2006
+
ProMotor
post 30 Nov 2007, 04:34
Post #11

Membru autentic

QUOTE(mr4 @ 24 Sep 2007, 16:08)
Am facut un drum mai lung in acest weekend. Si la un moment dat am ramas la o liniuta la benzina. Mentionez ca folosesc numai premium 95 fara plumb. La un peco nu am gasit 95 si am pus 99+ fara plumb ca numai de asta aveau. Masina a inceput sa traga mai greu decat trebuie, urca greu in turatii, sunetul motorului s-a modificat. Acum ce sa fac, este vreo problema , sa scot benzina din rezervor ?
*

Daca mai aveai o liniuta, puteai merge suficient cat sa gasesti un Petrom. parerea mea

--------------------
Dacia Logan ABS Plus 2007
+
cristi.r
post 30 Nov 2007, 10:12
Post #12

Membru ... din cand in cand

ProMotor, sunt convins ca toata lumea este de acord cu tine.

Si ?

This post has been edited by cristi.r: 30 Nov 2007, 10:13

--------------------
megane diesel 2006
+
os
post 30 Nov 2007, 10:45
Post #13

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Domnilor,

calitatea principala a unei benzine este rezistenta la detonatii. Aceasta este indicata de "cifra octanica" - si nu altceva. In principiu, un motor Otto _ar putea_ lucra mai bine exploatind o benzina mai rezistenta (cu CO mai mare); spun "ar putea" deoarece de (cele mai) multe ori setarile calculatoarelor (a.k.a. "harti") care controleaza motoarele moderne nu se intind decit o zona redusa in jurul combustibililor recomandati, si mai degraba spre calitate slaba (care risca distrugerea motorului prin de exemplu detonatii). Motoarele in cauza nu-si pot asadar adapta caracteristicile (citeste: folosi setari agresive) pentru a exploata potentialul unei benzine "departe" dincolo de recomandarile fabricantului. Invers nu este nici un pericol, un combustibil cu CO mai mare (adica: mai rezistent la detonatii) ar trebui sa functioneze cel putin la fel de bine ca cel recomandat.

Vulgo: daca masina merge mai prost indata dupa realimentare, probabil ca ceva nu-i in regula cu "substanta" alimentata, indiferent ce scrie pe pompa - de exemplu impurificata cu apa/motorina/???

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
ampopa
post 30 Nov 2007, 12:53
Post #14

Membru incepator

QUOTE(os @ 30 Nov 2007, 10:45)
Domnilor,

calitatea principala a unei benzine este rezistenta la detonatii. Aceasta este indicata de "cifra octanica" - si nu altceva. In principiu, un motor Otto _ar putea_ lucra mai bine exploatind o benzina mai rezistenta (cu CO mai mare); spun "ar putea" deoarece de (cele mai) multe ori setarile calculatoarelor (a.k.a. "harti") care controleaza motoarele moderne nu se intind decit o zona redusa in jurul combustibililor recomandati, si mai degraba spre calitate slaba (care risca distrugerea motorului prin de exemplu detonatii). Motoarele in cauza  nu-si pot asadar adapta caracteristicile (citeste: folosi setari agresive) pentru a exploata potentialul unei benzine "departe" dincolo de recomandarile fabricantului. Invers nu este nici un pericol, un combustibil cu CO mai mare (adica: mai rezistent la detonatii) ar trebui sa functioneze cel putin la fel de bine ca cel recomandat.

Vulgo: daca masina merge mai prost indata dupa realimentare, probabil ca ceva nu-i in regula cu "substanta" alimentata, indiferent ce scrie pe pompa - de exemplu impurificata cu apa/motorina/???
*

105% de acord.
Nu cifra octanica a fost problema ci calitatea benzinei.
Eu daca bag benzina mai "desteapta" in Jeep simt imediat diferenta (in bine).
Dupa toate benzinele (si mai nou motorine) pe care le-am incercat, cele mai bune sunt cele de la OMV, urmate de Rompetrol (efix) - luate de la benzinarii Rompetrol, nu parteneri, si de Petrom. Dar la Petrom depinde de unde alimentezi.
Eu, in Bucuresti, alimentez (cand se poate) numai de la Petromul de pe Jiului, cel de la Baneasa sau PetromV-ul de pe Iuliu Maniu. Feriti-va de Petromul de pe centura intre Chitila si Chiajna. Benzina de-acolo poti s-o si bei daca ti-e sete.

--------------------
Jeep/MB Wrangler/C-Klasse 1989 2.5 Laredo/2001 220 CDI - B77PDA/BXXYYY
+
ProMotor
post 30 Nov 2007, 15:56
Post #15

Membru autentic

QUOTE(cristi.r @ 30 Nov 2007, 10:12)
ProMotor, sunt convins ca toata lumea este de acord cu tine.

Si ?
*

smile.gif ideea era ca sfat de viitor. sa invete ceva din aceasta experienta. daca era de acord si el, nu se intampla. de acord?

--------------------
Dacia Logan ABS Plus 2007
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 11:21
Forum Renault