consuma mai mult ca de obicei
![]() ![]() ![]() |
consuma mai mult ca de obicei
Sorin_18 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|||
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
sorin, schimba doar conductele din cauciuc.tur+retur si cea de metal o sufli tare si am inteles ca daca bagi otet pe ea si o lasi 1 ora si o sufli iar, se va curata foarte bine.
cu ocazia asta, cureti si rezervorul, dau poate poti adapta un filtru in capul turului care intra in rezervor.cum au pompele de benzina electrice. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
care conducte zici tu alea de cauciuc care intra in rezervor ,nu?nu cele de la pompa
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
apollo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.881 Joined: 20 August 05 From: Focsani ![]() |
|
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Cele care intra la pompa tur si retur , sper ca nu bagi otet ca poate se duce naiba conductele din cupru de tot
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
apollo |
![]()
|
mda... acum stiu.
otetul distruge, dar nu tinut mult.sorry ![]() decarbusolul nu-mi trecuse prin cap. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
am mai auzit de soda caustica cu apa clocotita.....bine dizolvata inainte dar imi e frica ca distruge conductele
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
apollo |
![]()
|
decarburol lasat ceva timp pe teava, ar trebui as rezolve treaba si apoi suflat cu presiune mare.
atentie ca decarburolul dizolva plasticul. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
pei si cam ce ar fi din plastic... nu prea ar fi mai nimic
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
apollo |
![]()
|
conducta care trece pe sub masina e de cupru, dupa aceea prelungirea vine cu furtun de plastic.
cand cureti, lasi doar conducta singura. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
1. Daca e atit de colmatata incit chiar trebuie aplicata o metoda radicala, v-as propune inlocuirea conductei, nu costa chiar o avere.
2. As fi si eu curios, unul din cei "cunoscatori" care afirma ca otetul (acidul acetic diluat) ataca cuprul sa-mi scrie si mie reactia "acid acetic + apa + Cu =???????" si viteza de reactie!!! Doar de curios. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
Sorin_18 |
![]()
|
am mai spus am in vedere inlocuirea conducteleor impreuna cu rezervorul da vremea asta chiar nu imi permite
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
apollo |
![]()
|
QUOTE(diaconuliviu @ 6 Dec 2007, 07:51) 2. As fi si eu curios, unul din cei "cunoscatori" care afirma ca otetul (acidul acetic diluat) ataca cuprul sa-mi scrie si mie reactia "acid acetic + apa + Cu =???????" si viteza de reactie!!! Doar de curios. acum sunt si eu curios?ataca sau nu ataca? stiu asta de la bunicu cu otetul, cand curata acea spirala de la cazanul cu tuica ![]() posibil sa fi spus si o prostie, dar na... |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
mai am si eu o intrebare mi-a spus cineva ca clapeta de acceleratie nu trebui sa fie deschisa deloc adica sa desfac acel surub de tot,este adevarat ?
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu este adevarat, ralantiul va fi prea mic, si se va uza interiorul carburatorului daca se propteste clapeta direct in pereti.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Clapeta de acceleratie se regleaza in asa fel sa stea perpendicular pe ultimul orificiu de progresiune cel mai de jos.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
A doua, argon, a doua, aia cu lovitul in pereti. La unele carburatoare se poate regla relantiul numai din amestec, cu clapeta inchisa; e o uzura pe undeva.
Dar, daca e asa si nu-ti permiti o reparatie de carburator, acel surub al clapetei se stringe pina atinge acea pirghie + o jumatate de tura, incit clapeta, cum zice argon, sa nu calce pe pereti ci pe surub. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Acidul acetic ( CH3-COOH ) in reactie cu cuprul ( Cu ) da acetatul de cupru ( Cu(CH3COO)2 ), o sare de culoare verde.
Cu + 2CH3COOH ---> Cu(CH3COO)2 + H2 sau cu oxidul de cupru CuO + 2CH3COOH ---> Cu(CH3COO)2 + H2O Utilizand otet (acid acetic 9%) la spalarea conductelor se poate obtine, in cel mai rau caz o colorare in verde a acestora. Acidul ecetic dizolva o serie de rasini si acizi organici saturati dar foarte putin gumele produse de benzina care au natura esterica. Nu vad logica spalarii conductelor cu otet iar de corodat nu se pune problema. Nu stiu daca acetatul de cupru se dizolva in benzina dar intra in reactie cu apa si se transforma in acetat bazic datorita apei, care se foloseste ca pigment in vopselele de ulei si apa. This post has been edited by vi_escu: 6 Dec 2007, 17:54 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Sorin_18 |
![]()
|
se pare ca am rezolvat si problema cu returul va multumesc
|
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|
qwertyro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 2 December 07 From: Bucuresti ![]() |
am citit postul asta si mi-am dat seama ca am aceleasi simptome, Imi curgea benzina din carburator (umblasem eu inainte) am rezolvat problema asta si apoi hop 15% ...sa vad unde ma duc sa vad daca pot sa curat conducta / sau sa o schimb..
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1983
|
|
apollo |
![]()
|
QUOTE(qwertyro @ 6 Dec 2007, 23:07) am citit postul asta si mi-am dat seama ca am aceleasi simptome, Imi curgea benzina din carburator (umblasem eu inainte) am rezolvat problema asta si apoi hop 15% ...sa vad unde ma duc sa vad daca pot sa curat conducta / sau sa o schimb.. ![]() esti sigur ca e conducta?sufla pe ea pana bolboroseste in rezervor sau se aude aerul suflat. poate iti pierde pe la bucsele de la axul carburatorului, cum am patito eu. |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(vi_escu @ 6 Dec 2007, 17:51) Acidul acetic ( CH3-COOH ) in reactie cu cuprul ( Cu ) da acetatul de cupru ( Cu(CH3COO)2 ), o sare de culoare verde. Cu + 2CH3COOH ---> Cu(CH3COO)2 + H2 sau cu oxidul de cupru CuO + 2CH3COOH ---> Cu(CH3COO)2 + H2O Utilizand otet (acid acetic 9%) la spalarea conductelor se poate obtine, in cel mai rau caz o colorare in verde a acestora. Acidul ecetic dizolva o serie de rasini si acizi organici saturati dar foarte putin gumele produse de benzina care au natura esterica. Nu vad logica spalarii conductelor cu otet iar de corodat nu se pune problema. Nu stiu daca acetatul de cupru se dizolva in benzina dar intra in reactie cu apa si se transforma in acetat bazic datorita apei, care se foloseste ca pigment in vopselele de ulei si apa. Aici voiam sa si ajung: acidul acetic e prea slab ca sa corodeze (in timp "util", vizibil) o conducta din Cu si ineficient la eliminarea gumelor si altor depuneri. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
Ar putea sa foloseasca Decarbusolv (ataca cumva conducta ??? ), sa deconecteze ambele conducte de la rezervor ,prelungirile lor de cauciuc ,sa introduca solutia de curatat si apoi suflat cu aer comprimat (gunoiul de pe conducta ar fi la fel ca si cel din carburator )si in ultimul caz sa schimbe conducta daca nu mai este alta solutie ,bafta mare !!!
|
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
apollo |
![]()
|
|
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
vi_escu |
![]()
|
QUOTE(apollo @ 7 Dec 2007, 08:48) Nu te contrazic, doar sunt curios. In mers picura pe la ax? Intreb pentru ca datorita curgerii aerului prin carburator presiunea statica ( in carb) este mai mica decat afara si firesc tendinta este sa trega aer pe acolo si odata cu el benzina. Cu motorul oprit desigur este alta poveste. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
apollo |
![]()
|
QUOTE(vi_escu @ 7 Dec 2007, 11:59) Nu te contrazic, doar sunt curios. In mers picura pe la ax? Intreb pentru ca datorita curgerii aerului prin carburator presiunea statica ( in carb) este mai mica decat afara si firesc tendinta este sa trega aer pe acolo si odata cu el benzina. Cu motorul oprit desigur este alta poveste. e asa cum zici tu. picura cu motorul oprit si foarte putin la ralanti. da sa zicem ca picura tot ce e in CNC, in ritmul asta, la 20 de opriri ai 1 litru dus.cat are cnc-ul?50ml? |
--------------------
Ex - Dacia
Nova GT 1.6 L
1997
- VN - ?? - ???
|
|
vi_escu |
![]()
|
Cu motorul oprit picura doar daca nivelul este foarte mare in cnc. Si daca o luam ca pierderi ce mi-e ca se duce in galerie sau ca se pierde pe la ax, tot pierduta e. Ba chiar benzina scursa in galerie face mai mult rau ca ajunge in mare parte in ulei!
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
|
|
pishoiasul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 25 October 07 ![]() |
salut all...am si eu o problema asemanatoare
![]() ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1410
1996
- B-20-JTB
|
|
djasu82 |
![]()
|
E prost reglat plutitorul , poate ca ai si belele cu carburatorul ceva infundat in el spalal monteaza filtre inainte si dupa pompa de benzina si verifica din nou. Mie personal cu 8 litri parcurg 120 de km.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 01:27 |