Intrebare legata de radierea unei masini
![]() ![]() ![]() |
Intrebare legata de radierea unei masini
necajitu |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 19 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Confort
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Obligativitatea radierii este prevazuta de OUG 195 art.47
" Art. 47. - (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligati sa solicite radierea din evidenta a acestora, în termen de 30 de zile, în urmatoarele cazuri: a) la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane; ... " Cred ca intrebarea se refera la scoaterea din evidenta fiscala. In acest moment, singura proba, referitor la radierea autoturismului, este CIV-ul, cu stampila politiei aplicata in casutele corespunzatoare. Aceasta (copia CIV dupa transcriere) este necesara si pentru recuperarea RCA si de aceea este absolut necesar sa o "recuperati" dupa vanzarea unui autoturism. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am radiat de la fisc o mașină în oct 2007 numai pe baza contractului de vânzare-cumpărare (București sect. 6). Mai aveam și fișa de înmatriculare semnată de cumpărător și vânzător. Pe fișă a pus ștampila de confirmare că nu am datorii. La poliție nu am ajuns. Probabil (și sper) că s-a dus cumpărătorul ulterior.
Și în același loc am radiat o altă mașină dată la dezmembrare (oct-nov 2007). Tot fără a trece mai întâi pe la poliție. Au cerut dovada de la firma de dezmembrări. Certificatul ăla de radiere l-am făcut numai în acest caz, la un birou de dactilografie, și mi-a trebuit numai la poliție. Deci mai încearcă, eventual la alt funcționar. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 06:04 |