DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident cu posibila dauna totala

Relu11
post 20 Jan 2009, 08:04
Post #121

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Imi pare rau sa-ti spun dar e dauna totala. Eu la masina mea am avut mult mai putine pagube (doar capota, aripa stanga, spoiler, faruri, 3 radiatoare, ochelar far stanga) iar reparatia a costat 14.000 RON. Avand in vedere ca la tine si roata, articulatii, usa, plafon, posibil longeron .... si altele va costa mult mai mult.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 20 Jan 2009, 10:23
Post #122

Moderator

Bar0sanul: Imi pare rau de ce ai patit. E dauna totala, nu accepta altceva. Nu accepta evaluare decat in service autorizat Renault. Tinand cont ca asigurarea RCA e la Ardaf, daca ai casco te sfatuiesc cu tarie sa il folosesti. Daca nu ai casco, inarmeaza-te cu rabdare si negociaza cat mai tare pentru a obtine o despagubire corecta. Nu accepta pentru epava decat o valoare pe care o obtii in mod sigur (prin vanzare catre o persoana fizica, parc de dezmembrari sau la fier vechi). Nu esti obligat de nici o lege sa accepti o valoare propusa de ei.
Repet aceleasi indicatii: atentie mare la acte, atentie mare la ce semnezi, nu semna decat ce iti convine 100%, nu te enerva/ certa, noteaza-ti tot timpul cand, unde, cu cine si ce vorbesti, discuta mereu in prezenta unui "martor" din partea ta, raspunsurile care nu iti convin cere sa iti fie date in scris, semnate si stampilate (pe gura se spun multe aberatii doar ca sa te sperie, tine de negociere). Revin-o cu detalii.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Bar0sanul
post 20 Jan 2009, 12:21
Post #123

Membru incepator

Astazi o sa ajung la politie la Udriste Camera 1 Accidente Grave ca sa vb cu politistul de acolo (de care incerc sa dau de duminica) sa imi pot lua procesul verbal si copia de pe RCA-ul aluia.
Totusi, as vrea sa solicit de la Ardaf si daune materiale si morale pentru ca eu nu ma mai pot folosi de masina pana nu iau alta noua si mai am si o pensiune in constructie de care nu ma voi mai putea ocupa pentru cateva luni si am pierdut si ceva bani de la un investitor sigur.
Din ce am citit in norma 20/2008 daune morale se solicita conform legilor in vigoare si jurisprudentei in Romania (care sunt alea si unde le gasesc sa specifice exact)?!
Va multumesc si revin cu informatii.

--------------------
Renault Symbol 2005 1.5dCi 65CP
+
Tudor
post 20 Jan 2009, 12:43
Post #124

Moderator

QUOTE(Bar0sanul @ 20 Jan 2009, 13:21)
Din ce am citit in norma 20/2008 daune morale se solicita conform legilor in vigoare si jurisprudentei in Romania (care sunt alea si unde le gasesc sa specifice exact)?!
*

Nu le gasesti nicaieri specificate. E o prevedere generala care iti spune ca se pot aplica si alte legi, oricare ar fi ele, care sunt in vigoare si sunt aplicabile cazului, dar e treaba ta (de fapt a unui avocat) sa le identifice si sa le utilizeze. Jurisprudenta e si mai greu de identificat. Daca vrei si daune morale, e obligatoriu sa iti iei un avocat (unul cu experienta in acest domeniu). Daunele morale nu pot fi obtinute decat prin proces deschis in civil. RCA nu acopera daune morale, cu doar daune materiale si vatamari corporale. Poti cere ceva bani de la RCA pentru vatamarile corporale suferite.

--------------------
+
Bar0sanul
post 21 Jan 2009, 09:20
Post #125

Membru incepator

Am reusit intr-un final sa dau de politistul care s-a ocupat de accidentul meu joia trecuta.
Astazi merg la el sa dau declaratia, am insa o nelamurire: mi-a spus ca o sa dau doar o declaratie si atat. Ca nu iau de la el copia de pe RCA si ca nu imi elibereaza nici un proces verbal sau o hartie ceva ca sa merg cu ea la ARDAF sa deschid dosarul de dauna.
Tipul cu care am facut accientul mi-a spus ca politistul i-ar fi zis ca copia de pe RCA si dupa talon o sa le primesc doar in prezenta lor sau prin ei.
Care este varianta buna pana la urma?
Stiu ca de la politie tr sa primesc un proces verbal parca si o autorizatie de reparatie sau asa ceva parca.

21 Jan 2009, 13:49:
Am fost la politie si am dat declaratie amandoi iar apoi mi-a dat Autorizatia de reparatie si Anexa 2 insa copia de pe polita RCA a aluia nu o aveau.
Oricum, o sa mai ajung pe la ei ca sa semnez si eu procesul verbal pe care-l face celalalt sofer (vinovatul) numai ca nu stiu cand. Probabil undeva pe la sf lunii.
Am vobit astazi cu soferul celalalt si la primul telefon mi-a zis ca nici o problema, ne intalnim si imi da copii dupa RCA si dupa talon insa cand am sunat mai tarziu nu a mai raspuns la telefon. Politistul mi-a zis ca nu e obligat soferul sa-mi dea copie dupa RCA, asa este?
Oricum, am sunat la centrul de daune ARDAF din Spatarul Preda si mi-au spus cei de acolo ca nu-i nici o problema ca pot sa merg si fara copie la ei.
Exista un termen limita in care pot sa deschid dosarul dupa ce am actele de la politie?

This post has been edited by Bar0sanul: 21 Jan 2009, 13:49

--------------------
+
Tudor
post 21 Jan 2009, 16:16
Post #126

Moderator

5 zile. Mergi cu ce ai acum si deschide dosarul de dauna.

--------------------
+
Bar0sanul
post 28 Jan 2009, 10:03
Post #127

Membru incepator

Astazi pe la 14 ma intalnesc cu inspectorul de daune sa vada masina.
Va tin la curent cu rezultatul constatarii.

28 Jan 2009, 16:40:
Facut constatarea la masina rezultand urmatoarele daune (ce se vede, urmand sa o bag in service la Auto Marcus langa CORA Pantelimon sa se faca o reconstatare):

01. Capota motor
02. Far dreapta
03. Bara fata
04. Bandou stanga bara fata
05. Bandou central bara fata
06. Grila bara fata
07. Armatura bara fata
08. Masca fata
09. Far stanga
10. Lonjeron stanga fata
11. Electromotor
12. Proiector stanga fata
13. Aripa stanga fata
14. C/Aripa stanga fata
15. Protectie masca fata
16. Radiator AC
17. Radiator apa
18. Carcasa baterie
19. Deflector inf. radiator
20. Cadru motor
21. Janta stanga fata
22. Bascula stanga fata
23. Tampon motor stanga
24. Vas servo frana
25. Carenaj stanga fata
26. Parbriz
27. Plafon (3h)
28. Suport baterie
29. Ornament sub parbriz
30. Goarna alarma
31. Balama capota stanga

Cam astea au fost la prima vedere si toate trebuiesc inlocuite in afara de plafon care ar necesita 3h de reparatii.
A facut omu poze o gramadasi chiar a fost de treaba (asa la prima intalnire).
Mi-a spus ca masina tinde spre dauna totala si ca ar fi cel mai bine pt mine asa.
Din cate stie el (trebuie sa vb cu un jurist de la ei) trebuie sa am 20 zile de spitalizare ca sa-mi dea daune pentru vatamare corporala. Aici nu cred ca are dreptate insa m-a sfatuit sa stau de vb cu un avocat plus ca nu am gasit nimic in procesul verbal de constatae a pagubelor care sa specifice ceva de vatamare corporala.
Trebuie sa fac eu separat o cerere catre ei dua ce am rezultatul de la IML?!
Eu din cate am mai citit, stiu ca rezultatul de la IML decide daca trebuie sa-mi dea ei daune pt vatamare corporala nu zilele de spitalizare?!

Cu respect!

28 Jan 2009, 16:55:
Pe procesul verbal de constatare mi-a specificat 3 service-uri:
Expert Auto Center
SC Service Ciclop S.A.
Auto Marcu's Group

Primele doua apar si pe lista care mi-a dat-o insa cei de la Auto Marcu's nu apar.
Eu as vrea sa ma duc la Auto Marcu's (Cora) ca de acolo am si cumparat masina iar reviziile tot la ei au fost facute in garantie.
Cum sa procedez?

This post has been edited by Bar0sanul: 28 Jan 2009, 16:55

--------------------
+
Bar0sanul
post 9 Feb 2009, 17:29
Post #128

Membru incepator

Salut

Revin cu informatii noi in legatura cu accidentul:

Am fost la AUTO Marcu's si mi-au facut deviz (pe care l-am platit eu si nu stiu daca il recuperez) pe ce a constatat agentul de la ARDAF.
Devizul facea aprox 25.100RON.
Am dus devizul la ARDAF si m-a sunat ziua urmatoare inspectorul sa-mi spuna optiunile.
Acestea sunt dupa cum urmeaza:
1. Repararea masinii caz in care ei acopera doar aprox. 21.000RON
2. Dauna totala caz in care imi dau 15.899,10RON si epava ramane la mine.
Nu i-am dat inca un raspuns!

Ce m-a pus pe ganduri sunt urmatoarele:
1. Valoarea de nou apreciata de ei din catalogul APIA 2005 este de 9533euro (eu mai am factura pe care scrie clar ca am dat 9954euro pe ea)
2. La vechimea masinii mi-a scris 4 ani si 1 luna cand daca stai sa calculezi, la momentul accidentului, masina avea 3 ani si 2 luni.
3. Coeficientul de uzura 48% (date fiind specificarile de mai sus, coeficientul ar trebui sa fie mai mic din cate ma gandesc eu).

Asadar, daca valoarea de nou este mai mare decat au apreciat ei si vechimea este mai mica, automat ajungem la o valoare a masinii la momentu accidentului mai mare de 15.899,10RON cat mi-a propus respectivul.

Vreau sa va intreb, avand datele de mai sus, pot sa plusez sa-mi dea 4000euro pe masina? Ar putea face asta? Eentual sa cer mai mult ca sa ajung la ce vreau (4000)?!

Attached thumbnail(s)
evaluare_ARDAF.jpg ( Size: 428.87k ) Number of downloads: 2602

--------------------
+
murfi
post 9 Feb 2009, 17:35
Post #129

Membru autentic

Eu m-as bate sa obtin valoarea din momentul accidentului. Ar trebui sa fie cu cel putin 15% mai mare fata de ce-ti ofera acum

This post has been edited by murfi: 9 Feb 2009, 17:35

--------------------
+
Tudor
post 9 Feb 2009, 21:37
Post #130

Moderator

Din pacate eu nu am timp zilele astea sa ma uit peste calculatia lor si sa o analizez.
Vezi aici ca exista norma CSA privind evaluarea masinilor avariate.
Citeste-o cu atentie, verifica calculatia data de ei, noteaza-ti toate aspectele care consideri ca te-ar indreptati la o valoare mai mare si pregateste-ti o cerere scrisa catre Directorul Dep Daune de la Ardaf in care soliciti refacerea calcului tinand cont de aspectele: "X", "Y" si "Z" (aratand care sunt prevederile din norma pe care le-ai considerat) si preciezeaza ca propunerea ta este ca epava sa fie evaluata la "W" lei.
Mergi insotit de un cunoscut la Ardaf (cunoscutul nu are nimic de facut, doar sa-ti fie martor), noteaza-ti permanent cand, cu cine si ce vorbesti, vorbeste cu agentul si spune-i ca tu nu esti de acord cu calculatia lor. Daca nu se arata dispus sa o refaca, cere sa vorbesti cu seful lui. Daca nu reusesti sau nu ai succes nici cu seful, depune si inregistreaza cererea scrisa pe care ai pregatit-o in prealabil. In orice discutie si in cerere nu uita ca negociezi: cere maxim si apoi vezi unde iti convine sa "bati palma". E dreptul tau sa negociezi aceasta suma, nu esti obligat sa iei de bun ce iti dau ei.
Succes!

--------------------
+
Bar0sanul
post 10 Feb 2009, 14:46
Post #131

Membru incepator

Revin,

M-am uitat in norma CSA si rezulta urmatoarele:

Conform facturii de achizitie (pe care nu i-am dus-o. Sa i-o prezint? ), valoarea de nou a masinii este 9954euro.
La momentul accidentului, masina avea exact 3 ani fara 2 zile conform certificatului de inmatriculare. (Legea spune ca coef de vechime se calculeaza de cand a fost pusa in circulatie masina prima oara).

Daca ne uitam in anexa 3 din norma CSA, tabelul cu coef de uzura, la 3 ani masina mea are un coeficient de 37%.
Dat fiind ca numarul de KM depaseste 45.000, cat ar fi trebuit sa aibe o masina in mod normal tot dupa norma CSA, se mai adauga 0,5% pentru fiecare 1.000 de km in plus fara a se depasi valoarea coeficientului de la starea de intretinere satisfacatoare.

Asadar, masina mea avea la mom accidentului 57.183Km.

Rezulta 12.183Km in plus adica in plus 6,0915% fata de coeficientul de 37%

Coeficient final de uzura: 43,0915% (nu depaseste 45% cat e la satisfacatoare si nu e nici 48% cat au calculat ei)

Valoarea Actuala a masinii mele devine: 9954euro - 43,0915% => 5664,82 euro (ei au cotat-o la 4957,16 euro)

Daca scadem 75% din suma asta ajungem la 4248,615 euro

Suma pe care ar trebui sa o primesc de la ARDAF ar fi:

4248,615 x 4,2764 (val euro la mom accidentului) = 18.168,78 RON (suma pe care mi-au oferit-o ei este de 15.899,10 RON si normal, epava ramane la mine)

Sa-mi spuna cineva daca am gresit cu ceva in calculele astea si daca da, unde anume?!

Va multumesc anticipat!

This post has been edited by Bar0sanul: 10 Feb 2009, 15:03

--------------------
+
Tudor
post 10 Feb 2009, 19:01
Post #132

Moderator

Din ce vad nu. Mergi cu o cerere la ei si da-le si o copie dupa factura originala (in caz de nevoie poti face o copie legalizata dupa ea sa le dai, dar originalul nu-l da in nici un caz). Pune calculul tau in cerere si nu uita sa mergi insotit.

--------------------
+
BZN
post 25 Feb 2009, 23:04
Post #133

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

A venit si randul meu sa ajung sa scriu pe aici, suferind un accident care s-a lasat cu dauna totala. Acum, nefiind vinovat, am doua variante - RCA sau Casco. Rog pe cine cunoaste sa imi spuna in ce moneda se stabileste valoarea masinii (in ambele cazuri, daca difera)... Precizez ca este vorba de un autoturism Logan, cumparat in RON.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
semit
post 25 Feb 2009, 23:14
Post #134

Private Spice

Group: Moderatori

moneda din contractul casco

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
BZN
post 25 Feb 2009, 23:17
Post #135

Itan convins

Multam. Dar in cazul RCA?

--------------------
+
Tudor
post 26 Feb 2009, 17:19
Post #136

Moderator

RON.

--------------------
+
Bar0sanul
post 27 Feb 2009, 16:13
Post #137

Membru incepator

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Revin cu noutati in cazul meu:

Am fost la ARDAF si am acceptat ca despagubire suma de 16.850,13 RON dupa ce am dus factura de achizitie a masinii.
Factura este in valoare de 36.561,54 RON. (si are pus cu stampila de la AMG suma in euro la cursul din momentul achizitiei).

Astazi primesc telefon de la inspector si mi se spune ca, conform facturii pe care am atasat-o si Art.53 lit.b din ordinul CSA, suma de la care se pleaca cu calculul uzurii si a despagubirii este cea din factura de achizitie. Adica cea in LEI, nicidecum nu se va face conversia raportata la euro din momentul achizitiei...

"Art. 53 lit.b:
pentru vehiculele de productie straina, pretul de comecializare de nou, conform:
- facturilor de achizitie sau facturilor pro forma de leasing, in cazul vehiculelor achizitionate de nou de catre proprietar de la unitati de specialitate din Romania;
- listelor de preturi de la unitati de specialitate din Romania, valabile la data accidentului, sau, in lipsa acestora,
- pe baza cataloagelor de specialitate, echivalat in lei la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de BNR la data producerii accidentului;"

Sa nu mai zic ca mi-a spus ca coeficientul de uzura este de 47,5% (pe care nu am inteles cum l-a calculat)!!!
Date fiind cele de mai sus, suma pe care mi-o dau este de 14.396 RON adica mai putin si decat la prima calculare.

Acum, eu am un aviz de plata de la AMG de la momentul achizitiei masinii in care scrie clar ca am de plata 9954 EUR la cursul de schimb EUR/RON din ziua platii de la banca unde se face plata!

Am vreo sansa (dovedita cu hartii, nu pe vorbe) sa intorc aceasta decizie?!
Va rog sa argumentati cum si in ce fel daca se mai poate face ceva.

Sincer mie mi se pare incorecta aceasta decizie. Nu mi se pare corect (orice as cumpara) ca eu sa platesc la momentul achizitiei valoarea in lei la cursul EUR din data achizitiei si acum cand trebuie sa ti se dea banii sa ti se spuna "pai stai ca tu ai platit in LEI nu ai platit in EUR"! sad.gif

This post has been edited by adi_ar: 27 Feb 2009, 17:40

--------------------
+
Tudor
post 27 Feb 2009, 17:51
Post #138

Moderator

Brosane, de cate ori sa repet: vorbele sunt egale cu 0 (zero). Mergi la Ardaf si cere sa iti dea scris raspunsul. Daca nu esti de acord nu accepta, depune contestatie oficiala la ei si acelasi lucru la CSA. Sper ca atunci cand ai acceptat 16850 lei la Ardaf ai fost insotit de un martor si ca ti-ai notat clar cu cine ai vorbit. Acest accept trebuia dat in forma scrisa. Daca ai primit ok-ul lor doar verbal, atunci este = zero. Eu zic sa mai bati o data drumul la Ardaf, cauta sa obtii o intelegere scrisa care sa iti convina. In lipsa ei, ia propunerea lor cea mai buna obligatoriu in scris si fa contestatie la CSA.
Art 53 lit.b arata clar ca ziua de referinta pentru cursul valutar este data accidentului. Cat a valorat masina in lei la data achizitiei nu conteaza. Aceea este data la care trebuie sa se raporteze.
NU mai accepta propuneri verbale, ci numai in scris, semnate si stampilate (cu nume in clar evident). Daca esti intrebat de ce si vrei, atunci poti aminti de posibilitatea de a depune plangere penala impotriva celui care interpreteaza abuziv legea in defavoarea intereselor tale.

--------------------
+
Zoot
post 3 Mar 2009, 11:45
Post #139

Membru

From: Cluj

Tudor, imi poti spune si mie informativ la cat se ridica valoarea de reparatie la un Renault Megane 2 1.9 dci, asigurat la suma de 9500 E.

Auto are urmatoarele avarii:

- Portiera dreapta fata zgariata
- Portiera dreapta spate infundata cu tabla rupta
- Bara spate crapata
- Ansamblu roata spate rupt ( janta sparta, cauciuc perforat, disc crapat ) asta vizual, puntea nu stiu in ce fel este afectata.
- Airbag cortina sarit
- Airbag scaun sarit

Multumesc anticipat.

--------------------
Renault Megane II 2003 hatch 1.9 dci - SJ-82-ZOT
Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
+
Tudor
post 3 Mar 2009, 12:03
Post #140

Moderator

Cu parere de rau, habar n'am. Nu sunt service. Daca sunt airbag-urile sarite inseamna ca s-a deplasat si stalpul (cel dintre usi). Sunt sanse 99% sa fie dauna totala. Un deviz corect si acceptat de catre asigurator nu iti poate face decat un service autorizat Renault.

--------------------
+
Zoot
post 3 Mar 2009, 18:33
Post #141

Membru

From: Cluj

S-a deschis dosarul pe casco astept zilele astea devizul de la serviceul renault.

Pe langa cele mentionate mai sus cel de la asigurari a spus ca mai trebuie schimbat nu stiu ce calculator de airbag, plafonul, scaunul sofer, posibil puntea spate, haionul e deplasat, senzorul de abs, practic tot ansamblul din partea stanga.

Pe procesul verbal politistul a spus ca cealalta masina este vinovata dar soferul a refuzat sa-mi semneze pe copia RCA acceptul de despagubire refuzant totodata si nesemnarea procesului verbal cu mentiunea nu recunosc fapta.

Masina mea este asigurata casco la 9500 cum am mai spus si am o fransiza de 20% la dauna totala si 5% la avariere partiala. Daca nu primesc dauna totala mai am sansa sa incerc pe RCA-ul vinovatului ?

Discutand cu agentul de la asigurari depsre dauna totala mi-a spus ca daca iese dauna totala pot pastra epava dar trebuie sa particip la nu stiu ce licitatie si numai daca o castig astfel o pot pastra.

--------------------
Renault Megane II 2003 hatch 1.9 dci - SJ-82-ZOT
Renault Megane 2 HATCH 1.9 dci
+
Executron
post 3 Mar 2009, 19:21
Post #142

Membru fan UAP

Ce licitatie bre? Poate ne explica tudor mai clar.

Dar ma gandesc logic ca masina este proprietatea ta indiferent de ce contract de asigurare semnezi, eu nu ti-o vor putea lua in baza acelui contract...

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
Tudor
post 4 Mar 2009, 13:19
Post #143

Moderator

Epava este de drept a proprietarului (asiguratului). Ea are o valoare, care se stabileste prin negociere intre asigurat si asigurator.
Ei pot conveni sa organizeze o licitatie pentru vanzarea epavei. Dupa vanzarea epavei (pretul il incaseaza proprietarul) asigurator plateste catre asigurat suma asigurata - valoarea epavei.
In cazul in care partile (asigurat si asigurator) cad de acord asupra unei valori a epavei, atunci nu mai e necesara vanzarea ei, epava ramane proprietarului, iar asiguratorul plateste suma asigurata - valoarea epavei.
Concluzie: licitatia e o posibilitate, nu e obligatorie.

--------------------
+
BZN
post 14 Jun 2009, 08:47
Post #144

Itan convins

Am nevoie de un raspuns cat mai exact... Acum aproape patru luni am avut un accident soldat cu "dauna totala" si nici pana acum nu am primit banutii. Daca initial am fost de acord sa vand epava cu 500 E ( client gasit de ei), primind inainte restul de bani in cont pana la valoarea asigurata, mai pot refuza acum vanzarea ei? Dupa ce a trecut atata timp, parca nu as mai vrea sa profite cineva din asta, pretul epavei fiind mult subevaluat!

--------------------
+
misu78
post 14 Jun 2009, 22:13
Post #145

Membru autentic

From: voluntari

Prea tarziu, acum te-ai trezit si tu? Mai conteaza ca e subevaluata? Tu ei banii si la revedere. Probabil ca cine a cumparat-o e pe combinatie cu agentul constatator.

--------------------
Ford Focus 2015 - IF-44-VOI
Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal!
+
BZN
post 15 Jun 2009, 07:50
Post #146

Itan convins

N-am luat niciun ban, n-am vandut nicio masina, a fost doar o intelegere pe care nu as vrea sa o mai respect deoarece am fost amanat extrem de mult - patru luni! Urmeaza sa primesc banii in cont saptamana asta, cine stie cat o mai dura sa vina clientul gasit de ei sa cumpere epava...?

LE. Am zis fie, sa castige toti, dar am fost asigurat atunci ca se rezolva totul in maxim doua luni...

This post has been edited by BZN: 15 Jun 2009, 07:53

--------------------
+
Ionut Daniel
post 16 Jun 2009, 18:41
Post #147

Membru incepator

Buna
Nu stiu daca o sa imi raspunda cineva dar eu totusi postez
Am avut astazi accident cu autoturismul dacia 1410 din 2002. Nu a fost vina mea, iar cel vinovat mi-a dat rca omniasig. Am fost la service si mi-a spus ca e posibil sa fie dauna totala.
Aici am vrut sa ajung, daca e dauna totala cat as putea sa iau pe ea? Din 2002, injectie, 101000 km, stare buna de functionare. Am citit cateva conversatii pe aici da nimeni nu a avut caz cu o dacie.

--------------------
dacia 1310 i 2002
+
adi_ar
post 16 Jun 2009, 19:16
Post #148

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

In topicul referitor la RCA vei gasi normele CSA referitoare la modul de evaluare.
Poti sa-ti faci o parere citindu-l.
Dupa aceea poti gasi discutii pe aceasta tema si sfaturi utile in legatura cu ce trebuie urmarit.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Ionut Daniel
post 18 Jun 2009, 23:07
Post #149

Membru incepator

Cam in cat timp se ofera banii de catre asigurator rca la o dauna totala? Si cum se procedeaza, care au mai avut probleme rog sa posteze, si daca este deja postat sa de-a un link catre postul respectiv.

This post has been edited by Ionut Daniel: 18 Jun 2009, 23:08

--------------------
dacia 1310 i 2002
+
Ionut Daniel
post 22 Jun 2009, 18:01
Post #150

Membru incepator

Dauna totala. Stie cineva pe unde gasesc informatii despre mono injector si cat costa la ora actuala?

Raspuns moderator: Da, la service.

This post has been edited by Tudor: 3 Jul 2009, 20:07

--------------------
dacia 1310 i 2002
+
6 Pages « < 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th June 2025 - 16:05
Forum Renault