DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident cu posibila dauna totala

semit
post 11 Dec 2007, 13:55
Post #31

Private Spice

Group: Moderatori
From: Bucuresti

ai vrea tu masina... o sa-ti dea suma asigurata -25% , nu da nimeni niciodata 100%, din pacate

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ady85btz
post 11 Dec 2007, 14:01
Post #32

Membru onorific

Group: Members

Si epava cui ramane?

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
sadi
post 11 Dec 2007, 14:26
Post #33

tanti moderatoreasa

devizul costa, asa e.. mad.gif

epava ori o va vinde proprietarul, ori se va ocupa firma de asigurari de vanzarea acesteia

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
adi_ar
post 11 Dec 2007, 14:29
Post #34

Membru autentic si conservator

From: Arad

Acum esti suparat si te inteleem, citeste aici, ce a scris Tudor mai devreme. CU epava te descurci tu sa scoti cat mai mult din ea.
Util este si e a scris Manucu01 cateva posturi mai sus referitor la un caz concret.
Bafta!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
ady85btz
post 11 Dec 2007, 14:50
Post #35

Membru onorific

Am inteles postul lui Tudor.
O sa vad dupa ce primesc devizul ce-o sa fac.Normal ar fi ca asiguratorul sa se ocupe de valorificarea ei si eu sa primesc S.A in totalitate sleep.gif

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
Tudor
post 11 Dec 2007, 15:32
Post #36

Moderator

Asiguratorul nu e vanzator de epave. Desi noua ne pare, nu e normal ca el sa se ocupe de asta. Asa cum am spus si in ghid, stabilirea valori epavei este o chestiune de negociat, nu este la alegerea asiguratorului. Ei incearca sa induca aceasta senzatie, dar nu e asa.
De valorificarea epavei se ocupa asiguratul, dar in practica inspectorii de dauna au "drumurile batute" cu indivizi care se ocupa de reconditionat epave, asa ca in majoritatea cazurilor te vor indruma chiar ei catre un cumparator pentru epava. In acest caz, desi pare, nu asiguratorul se ocupa de valorificarea epavei, ci tot asiguratul. Inspectorul de dauna este cel care "mijloceste" (ajuta/faciliteaza) vanzarea, dar o face in nume propriu, nu al asiguratorului. Asiguratorul nici nu are voie prin lege sa faca asa ceva, obiectul lui de activitate este unic si delimitat clar de lege.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
borkanel
post 11 Dec 2007, 15:35
Post #37

XXX

iese
normal ca nu iti da alta masina tongue.gif

--------------------
BMW E36 compact 1995 - in use
BMW E30 316 1987 - sold
Mercedes W123 300D 1979 - sold
Mercedes W123 200D 1978 - sold
Mercedes W115 200D 1971 - sold
Lada 1200 & 1500 1980 - sold
+
adi_ar
post 11 Dec 2007, 15:44
Post #38

Foarte multe depind de ceea ce-ti va oferi asiguratorul. Normalul este o notiune supusa aprecierii subiective.
Ideea ar fi ca tu sa te raportezi (ca tinta de recuperare) la valoarea de piata a unei masini similare ca vechime, conditie si uzura, nu la valoarea asigurata. Uneori diferenta intre cele 2 este mare !

Este posibil, avand in vedere o aritmetica simpla ca tu sa poti scoate mai mult din epava, daca te ocupi de asta, decat vor evalua asiguratorii, chiar daca experienta ta nu se compara cu a lor.
Oricum, asa cum ai vazut, in functie de asigurare iti vor scadea:
- franciza (daca este),
- eventuale ne-reintregiri de suma,
- restul de prime ramase,
- alte datorii, respectiv
- valoarea estimata a epavei.
Ideal ar fi ca tu dn epava sa poti recupera (prin efort propriu) toate sumele retinute - ceea ce va fi greu.
Bazandu-te pe efortul asiguratorului sa-ti gaseasca client vei accepta din capul locului sa mai castige si altii din acest "serviciu".

LE

laugh.gif Iar mi-a luat-o inainte Tudor in timp ce editam. Am sa scurtez posturile!

This post has been edited by adi_ar: 11 Dec 2007, 15:45

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Sony
post 11 Dec 2007, 17:34
Post #39

Membru autentic

From: Ban Land

Ady, daca o bucatesti vreau io luneta, stopurile, capota portbagaj si bara spate.
Da-mi un PM daca te hotarasti.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
argon
post 12 Dec 2007, 07:43
Post #40

Mesaj semiautomat

Deci sa ne asteptam sa apara la bursa de vanzare un Logan "impecabil, fara accidente"?!

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Funny
post 12 Dec 2007, 09:11
Post #41

Membru autentic

Ce mi se pare absurd in chestiile cu dauna totala este tocmai suma cu care esti despagubit.Daca valoarea asigurata a masinii este X dupa Y ani de utilizare normal si corect este sa primesti suma respectiva si nu sa te transformi in samsar de epave.
Pana la urma poti contesta aceasta decizie a asiguratorului sau poti pur si simplu sa bagi masina in reparatie,chiar daca aceasta depaseste cu ceva valoarea asigurata.(suporti tu diferenta)In cazul asta cum ar putea sa-ti refuze cererea?

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
adi_ar
post 12 Dec 2007, 09:20
Post #42

It's a free country !!! mellow.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
Sony
post 12 Dec 2007, 09:26
Post #43

Membru autentic

Argoane, nu va aparea la bursa. Nu il voi vinde unui cunoscut, iar cei de aici sunt tot un fel de cunoscuti.

--------------------
+
Tudor
post 12 Dec 2007, 09:28
Post #44

Moderator

Asigurarea Casco nu-i panaceu universal, e un contract cu prevederi si clauze. Scrie in el ce si cum. Din contract scrie clar ce si cum. Cine vrea mai mult, exista firme de management parc auto, exista masini de inchiriat. Mi se pare fara rost sa dezbatem de ce casco nu e ceva ce nu e.
Fac o paranteza un pic offtopic: multi dintre clientii cu casco au si asigurari de casa, dar nu l-am auzit pe nici unul, atunci cand are o dauna la casa, suparat ca de ce nu i se plateste suma asigurata si sa ramana asiguratorului casa sa o valorifice...

--------------------
+
Funny
post 12 Dec 2007, 09:54
Post #45

Membru autentic

Tudor,iti inteleg punctul de vedere insa nu sunt de acord cu multe dintre lacunele(mai mult sau mai putin intentionate) existente in contractele de asigurare.E drept ca sunt multi care semneaza contractul ca berbecii,fara sa-l citeasca sau fara sa-l inteleaga dar tot atat de adevarat este ca asiguratorii,in marea majoritate,incearca sa nu plateasca tot.
Nu stiu de ce noi romanii acceptam cu atata usurinta anumite lucruri(si nu ma refer numai la asigurari)fara sa avem nici-un fel de reactie sau atitudine.Platim aiurea taxe peste taxe,platim servicii inexistente,s.a.m.d.
In cazul unei asigurari sunt de acord sau nu cu anumite clauze , insa acestea trebuie sa fie clar stipulate iar decizia sa-mi apartina mie si numai mie!
Pune-te si tu in situatia unei persoane care nu lucreaza in domeniu si incearca sa gandesti la fel ca ea..........O sa vezi ca oricum o dai nu are cum sa-ti convina sa primesti suma asigurata-X% atata vreme cat tu ai platit CASCO pentru suma asigurata.
Sincer raspunde-mi la o intrebare:In cazul in care va vine unul cu dauna totala la un Bentley de exemplu iar tipul mai e si tare in "oute" ce faceti,ii dati 60-70% din suma asigurata sau nu?
Crede-ma ca oricine ar actiona in instanta o firma de asigurari si-ar obtine fara probleme suma prevazuta in contract,numai ca la noi indiferenta si lenea sunt mari.(asta in cazul in care contractul semnat si agreat de ambele parti nu prevede altceva)

This post has been edited by Funny: 12 Dec 2007, 10:28

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
ady85btz
post 12 Dec 2007, 11:16
Post #46

Membru onorific

De acord total cu Funny.
Eu nu vreau sa ajung in instanta si sper ca valoarea propusa la final sa fie cat mai mare.
O intrebare: devizul din service care e destul de scump(500ron) trebuie sa-l platesc eu sau asiguratorul?..sau macar 50-50 ?? unsure.gif

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
Tudor
post 12 Dec 2007, 13:09
Post #47

Moderator

E adevarat ca asiguratorii incearca sa plateasca cat mai putin. Va recomand sa vedeti ultimul film al lui Michael Moore, "Sicko", care va va arata cum se intampla (in asigurarile de sanatate, dar e acelasi lucru).
Tot ceea ce incercam aici, eu si ceilalti colegi din domeniu, este sa ajutam colegii sa nu fie pacaliti si sa obtina cat mai mult din ceea ce au dreptul, sa exploateze la maxim contractele existente.
Oriunde in lume, contractele de asigurare sunt contracte de adeziune, nu se negociaza. Iti convine cumperi, nu iti convine nu cumperi sau cumperi din alta parte.

Revenind la subiectul nostru, dreptul de a recupera suma asigurata este prevazut in legea asigurarilor. Recuperarea ei nu se face insa integral de la asigurator, ci prin valorificarea bunului avariat + despagubire de la asigurator. In total tot suma asigurata se recupereaza. Asiguratorul va incerca sa supraevalueze epava pentru a plati cat mai putin. Daca asiguratul nu isi cunoaste drepturile sau se grabeste, va accepta propunerile asiguratorului, crezand ca nu are de ales. Daca insa asiguratul isi cunoaste drepturile si se foloseste de ele, va obtine in final suma asigurata. Asiguratorii vor trage de timp cat de mult le permite contractul si legea, pentru ca asta este in realitate singurul "atu" pe care il au in negocieri. Asta nu stiu asiguratii si tocmai asta trebuie sa afle, anume ca, in afara de tragerile de timp si birocratia contractuala, nu sunt obligati sa accepte nimic din ce asiguratorii prezinta ca fiind obligatoriu.

Pe Dan Iosif, Dumnezeu sa-l odihneasca, l-am auzit spunand un mare adevar: in economia de piata (capitalista) nu exista cinste, exista doar corectitudine. E poate singurul lucru spus de el pe care il apreciez, dar asta nu il face cu nimic mai putin adevarat.
Asigurarile si asiguratorii nu vor tine niciodata cu asiguratii, ci vor exploata la maxim prevederile contractuale si eventuala necunoastere a lor de catre asigurati. O astfel de atitudine nu e cinstita, dar e corecta. Ne-am invatat in comunism sa predindem cinste, cand de fapt trebuie sa invatam sa cerem corectitudine si sa ne folosim la maxim de drepturile noastre, fara frica de a fi necinstiti.

@Adi: Cum aceasta cheltuiala, evaluarea daunei = estimarea costului reparatiei, nu e de regula prevazuta in contract ca si cheltuiala asigurata, acoperirea ei revine integral asiguratului. Exista contracte de asigurare (nu neaparat casco), unde astfel de evaluari sunt incluse in pret. Logica este urmatoarea: la cerere asiguratorul iti propune o evaluare (intotdeauna mai mica decat valoarea reala), daca o accepti nu mai trebuie sa cheltuiesti pe alta estimare, daca nu o accepti faci o estimare pe cheltuiala proprie.

--------------------
+
ady85btz
post 12 Dec 2007, 14:45
Post #48

Membru onorific

Tudor multumesc mult pentru lamuriri si cand o sa mai am o nelamurire o sa indraznesc din nou.Inca o data multumesc!!!

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
AlexC
post 12 Dec 2007, 14:53
Post #49

Vrum Vruuum

Se intreba mai sus de ce nu primesti banii pe care i-ai dat pe masina. Raspunsul e simplu: ca asigurarea ai platit-o la o valoare a masinii MAI MICA decat cea initiala. Multe contracte de leasing se incheie cu asigurare la valoare initiala timp de 4 ani, ajungand ca utilizatorul sa plateasca o prima de asigurare in anul 4 sau 5 foarte amre, comparativ cu valoarea de piata a masinii. Avantajul poate fi insa in situatii de dauna toatala, cand primesti toti banii inapoi.

Alegerea este a ta, atunci cand semnezi contractele.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
ady85btz
post 12 Dec 2007, 15:42
Post #50

Membru onorific

@AlexC nu inteleg ce vrei sa zici prin: "asigurarea ai platit-o la o valoare a masinii MAI MICA decat cea initiala"
In primul S.A a fost cea de pe factura si anume 365 milioane iar in anul 2 S.A a fost de 329 milioane

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
ady85btz
post 13 Dec 2007, 16:00
Post #51

Membru onorific

Am fost sa platesc devizu care e gata sambata.Tipul de acolo mi-a zis ca pentru a fi dauna totala valoarea reparatilor trebuie sa fie minim 80% din S.A....asa este?

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
semit
post 13 Dec 2007, 16:03
Post #52

Private Spice

da

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
sadi
post 13 Dec 2007, 16:09
Post #53

tanti moderatoreasa

depinde de firma la care ai casco. la mine a fost 90% - omniasig

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
ady85btz
post 13 Dec 2007, 16:12
Post #54

Membru onorific

sunt la asirom. are careva idee?

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
Sony
post 14 Dec 2007, 15:03
Post #55

Membru autentic

La mine asiromul mi-a dat dauna totala la peste 85%.
O dezmembrezi sau nu?

--------------------
+
ady85btz
post 14 Dec 2007, 15:46
Post #56

Membru onorific

Ai rabdare sa vad ce rezolv cu devizu,apoi cu asigurarea.Daca e sa dezmembrez o sa anunt, stai linistit tongue.gif
p.s: esti in capu listei

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
ady85btz
post 17 Dec 2007, 23:29
Post #57

Membru onorific

Am intrebat azi la Asirom cum se procedeaza in caz de dauna totala.Era o fatuca care nu stia pe ce planeta traieste si-mi zicea ca valoarea reparatiilor trebuie sa depaseasca S.A.I-am zis ca stiu de un procent de 80%...a zis ca se poate si asa,si ca inspectorul de daune stie cel mai bine si el ma poate lumina.Am mai intrebat-o de ce bani iau in caz de dauna totala si mi-a zis ca 80% din S.A + epava.I-am zis ca stiu ca se negociaza acest procent(in cazul epava face mai putin de 20%) si mi-a zis ca la ei nu se negociaza nimic,ca scrie si-n contract si mi-a aratat un pasaj unde era stipulata chestia asta. Oare asa e la Asirom?

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
AlexC
post 18 Dec 2007, 00:36
Post #58

Vrum Vruuum

Daca asa e scris negru pe alb in contract inseamna ca asa este! Dar atunci ma intreb eu ce se intampla cand masina e calcata de tren, resturile tot 20% valoreaza?

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Unduro
post 18 Dec 2007, 01:31
Post #59

Membru Accidentat

o sa repet ce a spus si Tudor mai devreme. Tu esti indreptatit prin lege,in cazul daunei totale sa recuperezi TOATA suma asigurata.Asta o faci prin vanzare epava+despagubire asigurari . Fiind trecut printr-o experienta de genu asta iti recomand sa cauti si sa gasesti cat mai repede cumparator pt. epava pentru a stabilii valoarea ei,in functie de acea valoare accepti sau nu despagubirea.

Ex: mie mi-sa propus ca valoarea despagubirii sa fie de 85% din SA.Am cautat cumparator (l-am gasit in service-ul in care am lasat masina) am stabilit o suma (care in cazul meu depasea cei 15%) si am acceptat despagubirea.

ai aici un LINK cu patania mea poate iti e de folos

--------------------
Renault Megane II 1.5 dCI 105cp Privilege, Noir Nacre, Noiembrie 2007
ex : Megane II 1.5dCI 85cp 2005 Influence
+
ady85btz
post 18 Dec 2007, 11:09
Post #60

Membru onorific

Am fost in service si evaluarea exterioara(fara a desface vreo piesa de la masina,asta urmeaza s-o faca astazi) a fost de 22.500 ron.Cel care se ocupa de masina mi-a spus ca pentru a declara dauna totala mai trebuie suma de 3900 ron(sa se ajunga la 80% din S.A),suma pe care a zis ca sigur o va gasi cand va "dezmembra" masina,deoarece si motorul si cutia au fost afectate.Acum am 2 intrebari:
1.In cazul in care dupa "dezmembrare" nu se gaseste suma de 3900 ron, in deviz poate fi trecuta vreo specificare conform careia masina dupa reparatie nu va mai indeplni normele de siguranta necesare,fiindui afectata structura de rezistenta,ceea ce duce la dauna totala? Stiu ca in contract este stipulata o asemenea cauza,legata de structura de rezistenta....
2.Daca este dauna totala,ce trebuie sa contina devizul pe care-l iau din service? si unde ar trebui sa ma duc cu devizul? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si vreau sa fiu cat mai bine instruit ca la ora 14 ma duc la service sad.gif

--------------------
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia 1310 Sport
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd June 2025 - 23:35
Forum Renault