lasik - laser eye surgery
![]() ![]() ![]() |
lasik - laser eye surgery
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Alydor @ 30 Aug 2011, 18:26) Maica-mea a facut operatia acu un an sau doi (56 de ani) la o clinica in Cluj si se simte foarte bine, singura problema a fost doua zile dupa operatie cand ochii au fost mai rosii dar a trecut. Maica-mea avea hipermetropie. Foarte tare, ma bucur ca e totul ok. Ce tip de operatie - lasik? Am vazut ca dupa operatie sunt cateva efecte secundare - mici probleme la vederea nocturna (halouri), fotofobie, hipersensibilitate la praf. Cam cat timp tin neplacerile astea - 2-3 luni? |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.012 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 30 Aug 2011, 17:12) As dori totusi pareri de la oameni oarecum informati in legatura cu subiectul. Daca e sa fim fatalisti, poti sa iti indic si eu ceva filme la care sa te uiti ce poti sa patesti mergand linisiti cu masina. Orice interventie chirurgicala implica un risc, sunt constient de asta, insa vreau sa vad cateva cazuri concrete, cativa oameni care au facut chestia asta, ca sa prind curaj ![]() Daca ti-e bine cu ochelari, ramai cu ochelari, si eu am -3,50 la ambii ochi, si sincer nu vreau sa intervin. Ochiul este un organ prea sensibil ca sa umblu la el, daca pot corecta cu o lentila. Apropo, nu port nici lentile de contact. Si nici n-am sa port vreodata. |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Filip, cu ochelari nu are cum sa 'iti fie bine'. E un disconfort clar pe care il accepti si gata.
Sunt convins ca toti cei ce poarta ochelari ar dori sa scape de ei. Pentru asta trebuie sa fii dispus sa iei in calcul diverse variante de rezolvare a problemei. Una dintre ele e operatia. In primul rand trebuie sa te decizi daca vrei sau nu operatie. Asta e o chestie de peincipiu, punand in balanta riscuri, costuri, inconveniente, disconfort, dar si avantaje. Din cate am citit pana acum eu sunt 80% pentru operatie. In al doilea rand trenbuie vazut daca la tine se poate face operatie (in functie de problemele pe care le ai, forma si dimensiunea corneei, etc) In al treilea rand trebuie vazut ce tip de operatie e indicat/posibil - prk, lasik, lasek, implant cu lentile, etc Eu am ochelari din clasa 1 - astigmatism miopic. As dori mult sa scap de ei, dar bineinteles nu cu orice pret. Momentan sunt la stadiul de culegere de informatii, fara stress, fara presiune. Am citit deja pe alte forumuri, am citit si pe aici. Am zis sa intreb pe acest forum pentru ca ma simt aici intre prieteni, intre oameni cunoscuti. La final daca ma hotarasc cu siguranta o sa merg si o sa imi fac consult de specialitate, iar impreuna cu medicul si la sfatul lui o sa iau o decizie, insa vreau ca decizia sa fie cat de cat in cunostinta de cauza. |
--------------------
-
-
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Cam cat costa o operatie ca asta? Stiu ca pretul depinde de foarte multi factori, dar intreb asa... estimativ.
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Alydor |
![]()
|
Nu stiu ce operatie a fost, stiu doar ca a fost cu laser. Adica a facut operatia si apoi a trimis-o acasa . Pe picioarele ei. Acea usoara iritatie a trecut in cateva zile...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
http://visionclinic.ro/chirurgie_refractiva
au si pagina de preturi, cca. 2.000 lei / ochi http://amaoptimex.ro/new/ Aici e interesant de urmarit si emisiunea, fac niste precizari de metode doctorii respectivi. PS: am facut o confuzie, emisiunea cu laserul este: http://www.antena2.ro/video/traieste-sanatos_4870 This post has been edited by klaus: 30 Aug 2011, 20:59 |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@Iulikk - pretul difera de la clinica la clinica.
Estimativ asa ar costa ~500 ron costul initial al consultatiei (in care se fac teste care sa iti spuna daca se poate face sau nu operatia, sau ce tip de operatie e indicat). Apoi operatia efectiva costa ~2000-2500 ron pentru fiecare ochi. Deci cam 4000-5000 ron ambii ochi. Apoi mai e costul elor cateva medicamente/picaturi de care ai nevoie - cred ca ~200-300 ron. Apoi costul consultatiilor la 1 zi, o saptamana, o luna, 6 luni - probabil ~100 ron sedinta. La asta se mai adauga costuri de deplasare si cazare daca nu esti din localitate. Per total se strange o suma considerabila, insa pentru mine ar fi banii cheltuiti cu cea mai mare placere si investotita cea mai buna daca mi-ar rezolva problema ![]() |
--------------------
-
-
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Un punct de vedere:
Ai ochii anatosi pina in momentul z. Incepe sa te lase vederea. Din motive comune, nu luam in discutie boli. Te duci si te operezi. Iti corecteaza cristalinul, deci focalizarea. Vezi bine o vreme. La fel cum a aparut prima oara, deficienta poate sa apara si a doua oara. Se mai pune si problema elasticitatii cristalinului, care nu prea se corecteaza prin operatie. Vad utila operatia la cei cu o stabilitate a defectului de vedere. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Alydor |
![]()
|
da da' trebe luat in considerare ca poate sa se agraveze daca nu e corectata la timp...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Andy_ACS |
![]()
|
@corbex - dar cei care se nasc cu defectul, nu il capata pe parcurs cum zici tu?
Pentru a fi eligibil pentru operatie trebuie sa indeplinesti cateva cerinte minime. Unele dintre ele sunt: - trebuie sa se fi incheiat cresterea - trebuie ca dioptriile sa fie stabilizate de minim 2 ani. M-a mancat in scorbura aseara sa ma uit la niste filmulete pe youtube cu 'lasik failure' si mi-a mai pierit din entuziasm. totusi nicio decizie finala nu e luata ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
Priveste partea plina a paharului. Orice operatie are riscurile ei. Cu siguranta nu o sa gasesti pe iutub si lasik succes...
Sunt si accidente de avion. Asta inseamna ca nu mai zbori cu avionul? Sunt accidente de masina. Nu mai iesi din casa? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
QUOTE(corbex @ 31 Aug 2011, 09:13) Teoretic nu, practic, la câțiva ani se depune o "pieliță" peste cristalin și trebuie să te duci să o îndepărteze cu laser. Unchiul meu s-a operat la ambii ochi cu succes (acum câțiva ani) și s-a mai dus o singură dată la "corectat" cu laser. |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
GBC |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 29 May 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2004, Ambition
- B xy xyz In God We Trust, All Others Pay Cash!
If the peasants are disturbing you, get out of the village! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
io nu ma operez la ochi ca arat mai serios si prezentabil cu ochelri. la craiova e naspa sa porti ochelari andy?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Filip |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@b76bgaarh - nu, nu pot zice ca ma simt 'discriminat'.
E doar o chestie de comoditate, de exemplu cand merg cu bicicleta si transpir mai cade cate o picatura pe ochelari si se manjesc, nu te poti sterge de transpiratie calumea, cand sunt la fotbal neaparat trebuie sa ii dau jos si desi ma descurc si fara ei ar fi mult mai bine sa vad calumea. Iarna cand intri intr-o incapere se aburesc, etc Plus alte chestii legate de comoditate. Inca nu sunt hotarat 100% ce o sa fac, mi-ar placea foarte mult ideea sa scap de ochelari. Deocamdata nu am nicio presiune sa iau o decizie, am citit si pareri bune si rele, cam 95% sunt foarte multumiti dupa operatie, totul e sa nu nimeresti in ailalti 5% ![]() This post has been edited by Andy_ACS: 1 Sep 2011, 15:50 |
--------------------
-
-
|
|
Filip |
![]()
|
Si daca nimeresti, mai poti da timpul inapoi? Nu, creezi probleme ireversibile ochilor. Nu repari o masina, e vorba de tine. Eu n-as risca sub nici o forma.
Ce vreau sa zic e ca sunt anumite lucruri la care nu trebuie sa ne asumam riscuri, decat daca chiar nu exista alternativa. La miopie/hipermetropie, exista solutii alternative la operatie. Si nu includ riscuri. =>lentile de corectie. Dar nu lentile de contact, ca si alea implica risc de infectie, sunt mai periculoase decat o operatie. This post has been edited by Filip: 1 Sep 2011, 16:04 |
--------------------
Renault
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Discutabil.
Cum zicea Alydor mai sus - risc exista si daca mergi cu masina, si daca mergi cu avionul, oricand e un risc. Poti chiar sa mori. Si cu ochelarii exista riscul sa te lovesti si sa iti intre un ciob de lentila in ochi daca vrei sa mergem pe exagerari. Nu cred atitudinea ta vehementa e corecta. Insa sunt oameni mai tematori si nu te condamn. LE: Pana la urma topicul asta cred ca nu vrea sa dezbata daca merita sau nu riscul sa faci operatia. Ci mai ales ce anume implica operatia. Din moment ce tu nu esti sub nicio forma interesat de operatie, sunt aproape sigur ca nu te-ai documentat in ceea ce priveste procedura - cum se face, ce presupune, cine e eligibil, cum decurge refacerea, ce riscuri exista, etc. This post has been edited by Andy_ACS: 1 Sep 2011, 16:09 |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 07:28 |