DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lasik - laser eye surgery

Watchful snake
post 7 Dec 2004, 20:46
Post #31

Membru

Group: Members
From: București

Valentine, nu-ți face operația, sub nici o formă. Soția mea și-a făcut în 1999 Lasik, exact ce cauți tu. Nici acum halourile nocturne nu au dispărut, după 5 ani, adică vede pe timp de noapte mizerabil, de aceea nici nu mai conduce. A făcut operația în speranța că va putea vedea mai bine pentru ca să conducă, deoarece ea avea nevoie de mașină mai mult decît mine. Rezultatul? Dacă înainte vedea 0,7 cu ochelari, acum abia mai vede 0,3, cu dificultate și nu a mai condus mașina deloc de atunci. În plus, corneea a fost deformată permanent și ireversibil, nu se mai pot face corecții. A fost la o mulțime de oftalmologi după aceea, dar degeaba. Ca să nu mai spun că a costat și o groază de bani. Să-ți mai povestesc? Suferințele din timpul operației: ți se pun picături în ochi pentru anestezie, permanent desigur, pe timpul operației, dar totuși anestezia nu este totală; ți se lipește o ventuză pe ochi pentru a ține globul ocular imobilizat; jenează rău, îți vine să clipești, ți se pare că nu se mai termină; durata este în medie de 20 minute, dar timpul necesar intervenției a fost la soția mea de 45 minute la un ochi și de 15 minute la celălalt; lumina laserului este supărătoare; perioada de vindecare durează destul de mult, se poate întinde și pe ani; dacă în primele zile de la operație ți se pare că vederea s-a îmbunătățit, această perioadă nu ține mult, vederea se înrăutățește la loc și nu mai revine. Nu crede tot ce vezi pe site-urile lor, toate sînt reclame frumos ambalate să atragă pe cei neinformați, ca să folosesc un termen blînd.
Gîndește-te foarte bine ce faci, este vorba de ochii tăi.
Poți să spui, poate, că soția mea a avut ghinion, dar poți să-ți asumi aceste riscuri? Eu te-am prevenit, noi nu recomandăm nimănui să mai facă acest tip de operație. Pînă la urmă tu faci ce vrei, poate consideri că e bine să riști, dar eu îți repet (vehement!) că nu merită...

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 7 Dec 2004, 22:42
Post #32

Old Timer

From: California

QUOTE(Watchful snake @ 7 Dec 2004, 21:46)
Poți să spui, poate, că soția mea a avut ghinion, dar poți să-ți asumi aceste riscuri? Eu te-am prevenit, noi nu recomandăm nimănui să mai facă acest tip de operație. Pînă la urmă tu faci ce vrei, poate consideri că e bine să riști, dar eu îți repet (vehement!) că nu merită...
*

Draga snake, in primul rand multumesc pentru sfat si pentru detalii. In al doilea rand imi pare rau sa aud de sotia ta.

Il al treilea rand cred ca ai facut o greseala prin topic ... poate vroiai sa zici de la -7D la -3D in loc de 0.7 -> 0.3 nu?

In al IV-lea rand smile.gif ... daca citeai cu atentie posturile de mai sus, observai ca am renuntat la ideea de lasik complet dupa ce am descoperit site-urile cu clientii nemultumiti. Mai mult, deja in Marea Britanie s-a propus retragerea autorizatiei sanitare pentru aceasta operatie, si o clinica destul de mare a renuntat la astfel de operatii.

Oricum m-am decis ca daca o sa imi fac ceva, atunci sunt doar 2 variante: Intacs (dar mai astept sa vad cum evolueaza) care au marele avantaj ca sunt reversibile, si nu lucreaza in centrul corneei, si lentile de noapte.

Da asta e ultima chestie pe care am vazut-o: sunt niste lentile care le porti in timpul somnului, si cand te trezesti le dai jos si vezi perfect (fara nimic!). Efectul dureaza 24-72 de ore. Deci trebuie sa le porti cam in fiecare noapte. Avantajul este ca ziua vezi perfect fara nimic ... problema mea e ca vreau sa scap de tot de calvar lentile, ochelari etc. Dar deocamdata o sa mai astept sa mai vad ce mai scot astia cu tehnologia ... unsure.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Watchful snake
post 7 Dec 2004, 23:20
Post #33

Membru

From: București

QUOTE(Valentine @ 8 Dec 2004, 00:42)
Il al treilea rand cred ca ai facut o greseala prin topic ... poate vroiai sa zici de la -7D la -3D in loc de 0.7 -> 0.3 nu?
*

Nu smile.gif M-a luat valul și am uitat să-ți precizez acolo că era vorba despre acuitatea vizuală. rolleyes.gif

Later edit: am văzut că te-ai hotărît să renunți, dar m-am gîndit să-ți mai aduc niște argumente în plus...
Bravo! Ai luat o decizie înțeleaptă. La urma urmei, este vorba de ochii tăi...

This post has been edited by Watchful snake: 7 Dec 2004, 23:23

--------------------
Dacia Solenza Clima 2003
Nu conduceți mai repede decît poate zbura îngerul vostru păzitor!!!...
+
saddler
post 5 Jan 2005, 17:22
Post #34

QUOTE(Valentine @ 23 Nov 2004, 20:46)
http://www.focalpointvision.com/intacs.htm

in rezumat cred ca pentru asta o sa optez dupa ce mai studiez pentru ca: cifrele sunt mult mai bune decat la orice operatie laser, nu taie de tesut, este REVERSIBILA, este pain-free.

am vazut ca acea chestie e valabila doar pentru cei care sufera de keratoconus. tu ai asa ceva? stii daca merge si pentru cei care au miopie cu astigmatism?

--------------------
dacie 1310
+
paul_s
post 5 Jan 2005, 18:08
Post #35

.

From: .

poti sa dai detalii despre lentilele de noapte
eu am -0.75 si -1.25 da ma streseaza groaznic mai ales ala cu -1.25 si mi-ar placea sa scap de ochelari sau lentile

--------------------
. . . - .
+
Valentine
post 5 Jan 2005, 18:29
Post #36

Old Timer

QUOTE(saddler @ 5 Jan 2005, 18:22)
am vazut ca acea chestie e valabila doar pentru cei care sufera de keratoconus. tu ai asa ceva? stii daca merge si pentru cei care au miopie cu astigmatism?
*

Cred ca nu ai citit cu atentie. Intacs sunt un tratament al miopiei simple, de preferat cu astigmatism foarte mic (sub 1 in orice caz)) si cu dioptrii pana in -3.

Un tip de tratament pentru keratoconus foloseste implanturi de tip intacs, dar nu este deloc acelasi lucru.

Lentilele de noapte sunt foarte scumpe (sute de $$), si se poarta toata noaptea, a doua zi vezi perfect smile.gif ...

Am pus linkuri mai sus in care sunt date suficiente detalii.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Daddy
post 5 Jan 2005, 20:08
Post #37

Membru discret

From: Bacau

Cam de asta sufar si eu, miopie cu astigmatism.

Vad ca lumea se pricepe pe aici si as dori sa stiu daca sunt valabile lentilele de contact in cazul asta. Ca de operat parca nu as vrea, dar as vrea sa scap de ochelari.

--------------------
Dacia 1300 F 1972 - BC-93-MAX
Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
+
Valentine
post 5 Jan 2005, 21:23
Post #38

Old Timer

Eu am incercat lentile de contact, dar sunt scumpe (alea de calitate), se pierd usor (ma rog se adauga la scumpe, dar se pot ivi si alte situatii naspa, de exemplu sa iti pierzi o lentila undeva in afara orasului si sa nu mai poti sa conduci inapoi, etc.). In plus dupa ceva timp (6 luni) am observat o miscorare cu 0.5 a dioptriei, dar o marire cu 0.5 a asigmatismului (concret de la -2,75 -> -2,25 si de la 0,25 -> 0,75 asigmatism). Am decis ca nu are rost sa continui tenta asta, si port ochelari.

Lentilele necesita foarte mare atentie la manevrare, dureaza ceva timp pana te obisnuiesti sa ti le pui repede, trebuie sa ai tot timpul la tine o cutiuta cu solutie, eventual si una cu picaturi pentru a evita deshidratarea ochilor, etc. Devine stresant la un moment dat.

N-am mai fost totusi la un control de 8 luni, si cam trebuie sa ma duc. Am impresia ca mi-a mai scazut. A fost o dimineata la un moment dat in care vedeam perfect (!) sau cel putin asa parea primele 10-15 minute. Dupa aia incet incet s-a incetosat la loc sad.gif ...

--------------------
Ford Focus 2009

+
madalina
post 5 Jan 2005, 22:18
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

Sunt mult mai igenice lentilele de unica folosinta.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Valentine
post 5 Jan 2005, 22:55
Post #40

Old Timer

QUOTE(madalina @ 5 Jan 2005, 23:18)
Sunt mult mai igenice lentilele de unica folosinta.
*

Unica folosinta adica o singura data si dupa aia pa? Pai cam cat $$ ar costa alea? smile.gif Eu am folosit unele pe care le puteai purta maxim de 30 de ori (Baush & Lomb Softlens 66 - cele mai moi) si costa cam 10$ perechea de lentile.

--------------------
Ford Focus 2009

+
AIX
post 6 Jan 2005, 09:51
Post #41

quite a regular

Cum sa pierzi usor lentilele? Suntem in filme? cand te pocneste unul pe spate si-ti sar lentilele pe jos? smile.gif Port lentile de contact de aprox. 4-5 ani, si nu mi-au sarit niciodata din ochi si nici n-au iesit din cutie noaptea sa plece la plimbare smile.gif Am avut Weicon CE o buna bucata din timp (astea se puteau folosi 1 an), iar de 1 an incoace am trecut pe Focus Night&Day (http://www.cibavision.com/products/contact_lenses/focus_night_day.shtml). Parca setul de 3 bucati este in jur de 2 mil. lei. Se pot purta pana la 30 zile continuu. Eu le dau jos de pe ochi la 2-3 zile, partea buna este ca asta iti ofera ceva mobilitate.

Am si ochelari, insa nu se compara cu lentilele - sunt mai incomod de purtat, camp vizual mai mic, trebuie sa intorci capul ca lupul ca sa vezi bine.

--------------------
. . .
+
madalina
post 6 Jan 2005, 10:48
Post #42

Membru autentic

Lentilele de unica folosinta costa 1$/perechea si se vand in cutii de 30 de perechi. Au fost studii ce au demonstrat ca indiferent de solutiile folosite, lentilele de folosinta multipla nu se sterilizeza bine. La cele de unica folosinta nu mai ai grija solutiilor.

--------------------
+
Valentine
post 6 Jan 2005, 11:34
Post #43

Old Timer

QUOTE(AIX @ 6 Jan 2005, 10:51)
Cum sa pierzi usor lentilele? Suntem in filme?
*

Daca mai joci un baschet sa vezi ce repede pierzi o lentila. Joaca de 4-5 ori pe saptamana sa vezi ce probabilitate mare e sa iti bage unu mana in / pe langa ochi, si sa ti-o scoata el, sau sa te scarpini tu smile.gif

In plus eu nu prea am avut toleranta mare, pentru ca asa cum zicea madalina, sterilizarea lasa de dorit.

Madalina, unde gasesc in .ro aceste lentile de unica folosinta? Tu folosesti?

--------------------
Ford Focus 2009

+
AIX
post 6 Jan 2005, 11:43
Post #44

quite a regular

De gasit din astea de unica folosinta cred ca gasesti si la Opticris (pe bdul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Constitutiei, pe partea dreapta). Stiu ca mi-au propus si mie varianta asta, la vremea cand am trecut pe Focus Night&Day. Probabil ca au si la Optinova, tot prin zona, insa am preferat sa 'lucrez' cu Opricrisul..

edit:: e drept ca nu joc baschet, insa ma gandeam ca nu se joaca chiar asa, cu mainile prin ochii celuilalt rolleyes.gif Daca ai ochelari pesemne nici nu are rost sa mai intri pe teren, mai bine faci un go sau un sah, table, etc. laugh.gif

This post has been edited by AIX: 6 Jan 2005, 11:46

--------------------
. . .
+
saddler
post 6 Jan 2005, 12:00
Post #45

eu am incercat sa imi pun lentile dar doctorul mi-a zis ca am un ochi care nu prea suporta asa ceva pe el. cica ar fi niste modele dar sunt un pic cam scumpe. la un moment dat facusem proba cu unele si nu mi le mai putea lua de pe ochi. m-a frecat cu degetul vreo 10 minute pana sa le scoata. laugh.gif laugh.gif

--------------------
dacie 1310
+
madalina
post 6 Jan 2005, 12:01
Post #46

Membru autentic

Opticris recomand si eu. Lentile Jhonsos&Jhonson. Eu merg in alta parte la medic, dar m-a trimis la Opticris pentru lentile.

--------------------
+
Valentine
post 6 Jan 2005, 12:22
Post #47

Old Timer

QUOTE(AIX @ 6 Jan 2005, 12:43)
e drept ca nu joc baschet, insa ma gandeam ca nu se joaca chiar asa, cu mainile prin ochii celuilalt  rolleyes.gif  Daca ai ochelari pesemne nici nu are rost sa mai intri pe teren, mai bine faci un go sau un sah, table, etc.  laugh.gif
*

Ce treaba are baba cu mitraliera? smile.gif Joc baschet si fara ochelari si lentile, dar la 5-5 daca nu are lumea echipament, e greu sa iti dai seama cine e in fata: pomanagiu echipei, sau obositul adeversarilor? smile.gif

Opticris ziceti? Poate o sa incerc d-astea, desi deocamdata m-am reobisnuit cu ochelarii smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Kristisor
post 27 Jan 2005, 14:18
Post #48

Membru incepator

Uite Valentine eu sunt ultimul venit pe forum si asta din cauza acestui topic. Eu am facut lasik la ochiul drept si la stangul am implant negativ > Spre deosebire de tine care inteleg ca ai numai -2,5 eu m-am nascut cu o deficienta la retina ochiului stang si asta a declansat o accentuare a miopiei care imi ajunsese la -7,5 combinata cu astigmatism -2,5 plus ca incepuse sa afecteze si fundul de ochi.Asta a fost unul dintre motivele care m-au determinat sa fac asta. Curajul sa-l lasam la o parte. Rezultatele sunt excelente Sunt inca in perioada de recuperare dar acum vad fara ochelari la echivalentul unui -0.5 si doctorul ma asigura ca in curand am sa ajung si mai bine. Operatia nu este dureroasa fizic in afara de imensul stress nu esti legat,esti perfect constient si in cateva minute se termina. mai mult stai sa sa-si faca picaturile efectul. Eu nu sfatuiesc pe numeni sa se supuna acestei operatii doar spun ca eu am avut nevoie de asa ceva si a mers. Langa mine era o pacienta care de la -18 avea ,acum cateva luni de la operatie ajunsese la -0.5 si era pe calea recuperarii totale. simptomele descrise pe net de genul efect de halo stelute si mai stiu eu sunt echivalente cu senzatia pe care o ai atunci cand te trezesti de dimineata si ai ochii mai somnorosi . Dupa cateva secunde simptomele dispar si dupa doua trei zile nici nu mai stii ca ai avut asa ceva

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
+
Valentine
post 28 Jan 2005, 00:51
Post #49

Old Timer

Draga Kristisor felicitarile mele si sper sa ai o vedere cat mai buna in continuare. Dar eu consider ca esti un norocos smile.gif dupa cate am citit pe net despre aceasta operatie smile.gif Oricum m-am decis de mult sa nu mai merg mai departe cu aceasta operatie, si incerc sa vad ce alte solutii mai simple, si eventual reversibile, exista (deja am gasit vre-o 2-3 dar inca mai studiez - nu e urgenta treaba smile.gif ).

--------------------
Ford Focus 2009

+
EvilOne
post 28 Jan 2005, 02:25
Post #50

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

De la -7 chiar ca se merita, tu nu vedeai nimic cu ochiul ala.

In curind am trecut si eu la lentile, tocmai din cauza de baschet. Faza cu pomanagiul si obositul a fost geniala.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
Valentine
post 28 Jan 2005, 11:40
Post #51

Old Timer

QUOTE(EvilOne @ 28 Jan 2005, 03:25)
Faza cu pomanagiul si obositul a fost geniala.
*

biggrin.gif biggrin.gif Mai am si eu sclipiri tongue.gif laugh.gif (oricum mi s-a intamplat biggrin.gif).
Ce lentile folosesti? Eu deocamdata nu am depasit stadiul de lene excesiva sa ma duc la Opticris sa vad despre ce e vorba, asa ca inca mai sondez pe net laugh.gif laugh.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
ducu9
post 28 Jan 2005, 12:25
Post #52

Membru incepator

Salut,

Este un cabinet particular care opereaza cu aceasta tehnica in Cotroceni (Prof. Dr. Popa), Detalii despre tehnica in sine nu stiu prea multe, dar cert este ca tipu' opereaza super. Eu am fost cu tata pentru cataracta si intr-o ora a terminat la un ochi. A purtat pansament pana a doua zi si asta a fost tot. Acu' nu-i vine sa creada cat vede de clar.
Pentru miopie e mai scumpa operatia da tot acolo poti sa faci. O verisoara de-a mea avea probleme mari cu treaba asta (purta lentile de contact de ani de zile si tot ineficient) si dupa ce s-a operat e totul OK. Faza e ca trebuie sa-ti faci niste teste mai intai (biometrie, etc.). Pentru detalii si programari vezi site-ul: www.lasik.ro.

Cabinetul e pe o straduta langa Academia militara.
Bafta !

--------------------
Dacia Solenza 1.4 MPI - BC-xx-MRF
R a d u
+
EvilOne
post 28 Jan 2005, 17:39
Post #53

Membru autentic

From: Bucuresti/Alexandria

Ma "dau" acum cu niste Cooper Vision valabile 2 luni sa vad ce si cum, a fost show total cind sa le pun prima oara, evident ca am pierdut una. Oricun astept ceva sfaturi, care sint mai bune etc.

Cu operatia e relativa treaba, depinde cine si unde ti-o face, la -2,5 doctorul ala mi-a zis ca nu are sens.

--------------------
Reno Megan Sedan (coaja) 1.6 2008
156
+
urduban
post 29 Jan 2005, 14:01
Post #54

Membru

From: Bucuresti-Sebastian

salutare,ma bag si eu in clubul miopilor de pe forum biggrin.gif

nu am o miopie mare -2

Sunt purtator de ochelari, de 4 ani (am 17 acum) ,
sora mea este medic oftalmolog( o coincidenta) biggrin.gif si bineinteles ca mi-am pus si eu problema NU MAI VREAU OCHELARI!!! Si am primit multe raspunsuri de la multa lume ,chiar si de la pofesorul ei(care este profesor in oftalmologie si stie f multe, este si el miop,si va dati seama singuri ,ditamai profesurul NU a apelat la aceasta metoda!!la LASIK )

Am primit urmatoarele sfaturi: sa port ochelari in continuare,sa urmez un tratament zilnic pe baza de vitamine (mirtilene,adrusen sau.PML crono) o alimentatie bogata in vitamine(chiar si un pahar de vin rosu baut in fiecare zi creste vascularizarea retinei,dar sa nu beti prea mult.....)

Si pentru statul la calculator puse lacrimi artificiale odata la cateva ore.

Lentilele de contact trebuie sa li se asigure o igena forte buna ,si am mai inteles ca pot irita ochiul.

Nu as vrea sa ajung la laser sad.gif niciodata .

E de inteles ca nimeni nu ar vrea sa poarte ochelari,dar mai bine decat alte tratamente.......
Si in plus ochelarii iti ofera o mai buna protectie la corpii starini care ar putea intra in ochi

--------------------
Dacia Supernova ,Matiz - B-28-xxx
+
Valentine
post 30 Jan 2005, 09:46
Post #55

Old Timer

QUOTE(urduban @ 29 Jan 2005, 15:01)
salutare,ma bag si eu in clubul miopilor de pe forum biggrin.gif

E de inteles ca nimeni nu ar vrea sa poarte ochelari,dar mai bine decat alte tratamente.......
Si in plus ochelarii iti ofera o mai buna protectie la corpii starini care ar putea intra in ochi
*

Nu stiam ca facem club, dar oricum Welcome biggrin.gif biggrin.gif

Ochelarii nu prea fac protectie la coturi in fata aplicate la baschet biggrin.gif

Ce zic rudele tale oftalmologice despre solutiile descrise de mine mai sus: lentilele de noapte si Intacs?

--------------------
Ford Focus 2009

+
urduban
post 30 Jan 2005, 11:17
Post #56

Membru

Chiar o sa intreb de lentile care le zici tu, dar eu am fost sfatuit sa mai stept pana sa fac ceva cu LASER nu de alta dar va evolua foarte mult tehnica si nu are rost sa ne grabim pentru o miopie de -2,-3 (pararea mea ca vor evolua mult in urmatorii ani aceste tehnici)

Cat despre ochelari :sunt cei mai buni pana in momentul de fata(parerea mea),si daca mai facem tratament zilnic cu ceva pastile ,si lacrimi artificiale mai putem preveni o interventie.

Daca vrei sa faci eu zic sa mai astepti ,(poate decat daca iti creste foarte mult dioptria, doamne fereste sad.gif ) Dar eu zic ca nu mai are ce sa creasca la tine ca ai trecut peste varsta de 22-23 de ani:D

Si inca un sfat :daca esti miop nu ti-as recomanda sa joci basket (ai pomenit mai sus de acest sport) deoarece NOI miopii suntem foarte presispusi la dezlipirea de retina (duce la orbire sad.gif ) de oarece globul ocular este alungit si trage retina ( de aceea se fac aceste tratamente ,mirtilene adrusen etc.pentru a hrani cat mai bine retina) ,IN URMA UNUI IMPACT (pumn,minge,dop de sampanie ) RETINA SE POATE RUPE\DEZLIPI!!!! Deci ai maere grija!!!

De aceea vorbeam de ochelari:ii poti face din plastic si mai apara cat de cat ochiul!!

This post has been edited by urduban: 30 Jan 2005, 11:23

--------------------
+
Valentine
post 30 Jan 2005, 12:05
Post #57

Old Timer

Urduban, de curiozitate ai citit ceva din topicul asta? smile.gif Nu de alta dar nu stiu de unde ai tras concluzia ca am trecut de 22-23 de ani? smile.gif Am 21 deocamdata si mai am ceva pana fac 22 biggrin.gif daramite sa trec de 23 de ani tongue.gif

Iar Baschet joc de ani de zile, si pana acuma a fost ok.

PS In urma unui impact ochi-dop de sampanie, nu trebuie neaparat sa fii miop ca sa ti se buseasca ochiul biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
Kristisor
post 30 Jan 2005, 16:11
Post #58

Membru incepator

QUOTE(EvilOne @ 28 Jan 2005, 02:25)
De la -7 chiar ca se merita, tu nu vedeai nimic cu ochiul ala.

In curind am trecut si eu la lentile, tocmai din cauza de baschet. Faza cu pomanagiul si obositul a fost geniala.
*

Ai dreptate nu vedeam mare lucru cu ochiul stang si nici ochelari n-au putut sa-mi dea vreodata cu prescriptia corecta pentru ca ochiul drept este relativ normal . Vad ca sunt niste membrii pe aici care-si probleme cu paracticarea sportului. Eu practic artele martiale de la 12 ani (acum am 28) si drept sa spun nu mi-as fi pus niciodata lentile de contact desi niste cunostinte de-ale mele care-s boxeri ma asigura ca la ei la sala sunt tipi carre fac antrenament cu lentile de contact. Trebuie sa stau cuminte dupa operatii circa 1 luna dar pwe urma am liber. Sigur nu sunt la un nivel superprofesionist care sa-mi faca praf fata dar am luat-o in mecla destul de des. Am vorbit cu doctorii despre relatia Lasik -sport si raspunsul a afost ca odata trecuta perioada de recuperare nu mai este nici un pericol in afara unei lovituri care sa-ti afecteze globul ocular. In concluzie lasik-ul nu te transforma in invalid.

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
+
Valentine
post 30 Jan 2005, 16:23
Post #59

Old Timer

QUOTE(Kristisor @ 30 Jan 2005, 17:11)
In concluzie lasik-ul nu te transforma in invalid.
*

Daca operatia reuseste smile.gif

Intr-adevar eu dupa ce am citit de pe site-urile puse de mine mai sus, si dupa ce am facut calculul (cca 7% rateuri in general - dar 7% din 10 mil de oameni care si-au facut operatia inseamna 700,000 de rateuri!!!!) m-am speriat definitiv si irevocabil de asa ceva smile.gif

Plus ca nu mai poti sa zbori in spatiu biggrin.gif (nu ca as reusi vre-odata, dar pana cand fac eu 40-50 de ani, poate strag vre-o 10 mil $ ca sa imi permit biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ).

--------------------
Ford Focus 2009

+
urduban
post 30 Jan 2005, 18:45
Post #60

Membru

QUOTE(Valentine @ 30 Jan 2005, 14:05)
Urduban, de curiozitate ai citit ceva din topicul asta? smile.gif Nu de alta dar nu stiu de unde ai tras concluzia ca am trecut de 22-23 de ani? smile.gif Am 21 deocamdata si mai am ceva pana fac 22 biggrin.gif daramite sa trec de 23 de ani tongue.gif

Iar Baschet joc de ani de zile, si pana acuma a fost ok.

PS In urma unui impact ochi-dop de sampanie, nu trebuie neaparat sa  fii miop ca sa ti se buseasca ochiul biggrin.gif biggrin.gif
*

Nu am zis ca trebuie sa fii miop dar ochiul nu ca unul normal sad.gif (ma mir boxeorii cum nu prea patesc nimic de la atatea lovituri)

Si ca varsta nu am stiut cat ai biggrin.gif dar voiam sa zic ca dupa varsta asta numai creste miopia biggrin.gif (trebuie sa fii fericit)

--------------------
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 07:41
Forum Renault