DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lasik - laser eye surgery

Kristisor
post 7 Dec 2005, 12:20
Post #91

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(AND @ 7 Nov 2005, 01:34)
Mane , eu nu cred treaba asta cu pierderea vederii noaptea, atata vreme cat e vorba de un instrument performant , o operatie simpla (adica dioptrie usor de remediat) , si un doctor de nota 10. Jucatorii de baseball isi fac operatie sa vada 20/10 si joaca destule meciuri si noaptea. Daca ar exista un risc , cu siguranta nu l-ar lua atatia atleti si sportivi etc.
*

Eu am aproape un an de la operatia combinata laser excimer si implant negativ si conduc noaptea fara probleme si am avut -7,5 astigmatism miopic compus. Ma apuca rasu' cand vad ce dioptrii se poarta pe aici.

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marty
post 7 Dec 2005, 16:54
Post #92

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Valentine, tocmai am operat-o pe bunica-mea de cataracta. NU stiu daca are vreo relevanta directa faptul, dar iti pot recomanda 3 dintre doctorii care se spune ca-s cei mai buni in ceea ce priveste chirurgia oculara moderna.

- Pe primul loc se pare ca se afla clinica privata a Prof. Filip. Are clinica pe undeva pe linga Bd. Dacia. Preturile sunt in directa concordanta cu faima. Site: www.amaoptimex.ro

- Mai e un cabinet undeva pe Calea Floreasca, clinica de asemenea privata, opereaza Prof. Moraru si fiica domniei sale. Preturi o idee mai mici decit la dr. Filip (cu toate ca cel mai scump cristalin foldabil e cu 3 mil mai scump decit la Prof. Filip) Site: www.eye.ro

- Eu am operat-o pe bunica-mea la Universitar/Municipal, la dna. Conf. Dr. Voinea. Am ales s-o operez in spital nu din cauza costului (cum s-ar crede initial) ci din cauza ca la 78 de ani trebuie sa tii pacientul sub o observatie cit de cit atenta, necesitind o spitalizare minima. Celelate clinici te chemau dimineata, te operau si-ti dadeau drumul acasa. N-are site da-ti dau nr. de mobil de la cabinet sau al doctorei, daca vrei.

Banuiesc faptul ca ai apucat sa faci o minima cercetare a pietei si stii care doctori sunt cei mai indicati in rezolvarea problemei tale. Daca vrei, pe 17 sau pe 20 ma duc cu bunica-mea la control (1 luna de la operatie) si pot vorbi cu dna. dr. Voinea sau, daca te pasioneaza, poti merge cu noi, sa vorbesti direct.

P.S.: Trimiterea bunica-mii a fost facuta de o doctora de la Policlinica 9 (aia care apartine de Spit. Elias). Doctora respectiva ne-a recomandat ca nu care cumva sa calcam in SMC, ca oamenii abia acum se deprind cu chestiile astea si ca fac experiente pe pacienti momentan. O fi avut ea ceva impotriva vruenui oculist din SMC sau aia e realitatea....n-am de unde sa stiu.

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
costi
post 7 Dec 2005, 17:00
Post #93

Membru autentic

Marty operatia de cataracta e cu totul diferita de cea de corectare a miopiei, LASIK.
Sint amindoua pe ochi dar diferentele operatorii sint mari.

--------------------
DSN/SLZ
+
Marty
post 7 Dec 2005, 17:08
Post #94

QUOTE(costi @ 7 Dec 2005, 17:00)
Marty operatia de cataracta e cu totul diferita de cea de corectare a miopiei, LASIK.
Sint amindoua pe ochi dar diferentele operatorii sint mari.
*

Tocmai d-aia am si zis "nu stiu daca are vreo relevanta directa faptul". Eu vorbeam de oculistii "in voga" in momentul de fata. Poate unul dintre ei face si LASIK. Atita tot

--------------------
+
costi
post 7 Dec 2005, 17:11
Post #95

Membru autentic

Nu stiu de ce-am ami resuscitat topicul asta; din cite-mi aduc aminte Valentin renuntase de mult la idee.
Apropo de oculisti in voga, imi aduc aminte de un doctor Boieras parca (la Militar) al naibii de in voga si care daduse niste rateuri groaznice pe niste copii.
Le faceau ochii in cap de ti se facea parul maciuca uitindu-te la ei saracii.

--------------------
DSN/SLZ
+
einstein1984
post 7 Dec 2005, 19:34
Post #96

fan Dacia

Eu cu -0.5 si -0.75 inseamna ca stau bine. Cand am dat examenul de carnet nu purtam ochelarii (dar aveam reteta). Un coleg care avea dioptrii cam la fel era interesat de operatie (nu vroia sapoarte ochelari), dar dupa niste Vitamina A s-a imbunatatit.
Eu stiam ca la spitalul de ochi, din piata Lahovari erau meseriasii mari.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Marty
post 7 Dec 2005, 23:45
Post #97

QUOTE(costi @ 7 Dec 2005, 17:11)
Nu stiu de ce-am ami resuscitat topicul asta; din cite-mi aduc aminte Valentin renuntase de mult la idee.
Apropo de oculisti in voga, imi aduc aminte de un doctor Boieras parca (la Militar) al naibii de in voga si care daduse niste rateuri groaznice pe niste copii.
Le faceau ochii in cap de ti se facea parul maciuca uitindu-te la ei saracii.
*

Costi, inseamna c-a avut drepate doctora aia de la Policlinica.

--------------------
+
madalina
post 8 Dec 2005, 00:29
Post #98

Membru autentic

Eu am operat-o pe bunica mea de cataracta la Militar la doctorul carstocea si vede perfect. Au trecut 3 ani de la operatie (avea 72 in momentul operatiei, mai fuses operata in '90 si '91, operatia la primul ochi perfecta, la al doilea, alt medic, primul era sas si plecase in Germania, gresita) si nu a avut nici-o complicatie, vede perfect.

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
Valentine
post 8 Dec 2005, 08:49
Post #99

Old Timer

From: California

QUOTE(costi @ 7 Dec 2005, 17:11)
*

Topicul nu e neaparat numai pentru mine smile.gif
Personal am renuntat la idee dupa ce am citit cate chestii naspa se pot intampla (si s-au intamplat deja).

Daca o sa se imbunatateasca in viitorul apropriat tehnica LASEK / Intacts atunci poate poate o sa consider una dintre aceste metode. LASIK este definit afara din poza.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Rigor
post 8 Dec 2005, 11:37
Post #100

Membru autentic

From: Iasi

Care se pricepe la optica medicala sa imi spuna si mie sensibiltatea aparatelor de masurare a lentilelor. Nu port mult dar e o combinatie de cilindric cu sferic si astigmatism (-0.5, 0.25 si -0.5 +0.25), sper ca nu am spus o prostie.

Lentila de la ochiu drept nu mai este potrivita si am facut un control. Cand am fost la laborator (la acelasi medic) tipul a masurat lentila pe care o aveam si in functie de cum aseza el lentila pe aparat dadea alte date. watta hell?

--------------------
ZKR Preferat - IS-01
+
Valentine
post 8 Dec 2005, 13:19
Post #101

Old Timer

Gaseste alt medic smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

+
Valentine
post 2 Feb 2006, 00:22
Post #102

Old Timer

Stie careva un loc ieftin de facut ochelari (in special lentilele sa nu fie foooarte scumpe)? smile.gif

--------------------
Ford Focus 2009

+
einstein1984
post 2 Feb 2006, 11:58
Post #103

fan Dacia

Lentile ieftina calitate proasta. E plin orasul de "optici medicale". Vis-a-vis de McDonalds morarilor au preturi bune, in piata Alba Iulia mai era unul.
Daca o sa porti ochelarii ani de zile eu zic ca merita sa dai un ban in plus pe lentile bune (antireflex, antizgarieturi) si un montaj facut cu simtul raspunderii. Recomand lentilele de sticla organica ("plastic"), fiind usoare, foarte transparente si rezistente la aburit.
In extrema cealalta e German Optik pe dorobanti.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Valentine
post 2 Feb 2006, 19:32
Post #104

Old Timer

Normal ca imi iau sticla organica + antirelfex (asa am si acuma), dar de ce sa platesc adaosul de 20000% de la German Optik si Optinova cand pot sa iau acelasi lentile de la ... [aici trebuie sa imi spuneti voi tongue.gif]

PS In 75% din timp port lentile de contact oricum.

--------------------
Ford Focus 2009

+
zuleima
post 7 Mar 2006, 09:20
Post #105

[B]
QUOTE(Valentine @ 18 Nov 2004, 19:46)
a facut cineva asa ceva pana acuma? daca da puteti sa descrieti ce si cum smile.gif m-ar interesa si pe mine ... da' sincer mie cam frica  unsure.gif
*

ma operez azi..7 martie 2006... sad.gif ...mi-e o frica de mor. De zile intregi umblu pe net si caut pareri. Nu m-am lamurit cu nimic. Unii au o parere proasta, altii (f putini..chiar au facut operatia) sunt super fericiti!!... o sa aflu azi... Mi-am luat inima in dinti.... revin cu toate detaliile de indata ce o sa pot sa ..."vad"... biggrin.gif ..sa va scriu..sper azi sau maine... urati-mi bafta.... vicky bucureti...

--------------------
dacia supernova - b 99 cta
+
zuleima
post 7 Mar 2006, 09:22
Post #106

ma oprez...azi!!!!!!!!!!!..AM MORCOVUL IN FUND CU TOT CU FRUNZE...IEPURE SI VANATOR..... REVIN CU TOATE DETALIILE..PROMIT... VIKCY BUCURESTI

--------------------
+
DRE
post 7 Mar 2006, 10:49
Post #107

Pimp inside

Multa bafta! Iti tin pumnii! smile.gif

--------------------
Audi A4 2010
Viteza luminii este mai mare decit cea a sunetului. De aceea, unii oameni par straluciti, pina ii auzi vorbind...
+
moshulik
post 7 Mar 2006, 11:12
Post #108

Membru

Sotia mea a trecut si ea prin operatia LASEK si e foarte multumita.
Am fost la spitalul militar. Avea inainte +5, respectiv +7. Acum a ajuns la +0 si +1.25 pe ochelari, cu ceva deviatie de tip "cilindru".
Am impresia ca la spitalul militar se face unmai LASEK, nu LASIK.

Si eu m-am documentat la momentul respectiv despre ce e una si ce e alta si diferenta (de o litera) este insa fantastica, e diferenta dintre o posibila tragedie si o problema rezolvabila. La lasek, in caz de vreun esec, stratul superficial se reface, se vindeca. La lasik, daca apare vreo problema, singurul "Undo" care se mai poate face e transplant de cornee. Ce-i drept, procente, probabilitati.. etc... ar trebui sa te linisteasca, dar cand stii ca esti chiar tu in cauza si poti sa pici pe 1% ala........

Deci, daca vreti sa faceti, faceti LASEK si amandoi ochii o data. Experienta e oricum nasoala, traumatizanta un pic (sotia mea zicea ca avea senzatia ca ii umbla in cap si nu putea sa se apere deloc... nu poti inchide ochiul, nu poti pleca de acolo....). Daca nu ar fi facut la ambii ochi o data, nu crede ca ar mai fi venit a doua oara. A stat cu pansamentele pe ochi vreo 3-4 zile, apoi in timp s-a vindecat, incet incet...

Acum vede mai bine ca mine (eu am o miopie de-astea de calculator de 1, 1.5...).
Oricum, ideea de baza e ca operatia merita doar de la un anumit numar de dioptrii in sus... iar daca e sa o faci, mai bine lasek, suferi, scapi, decat lasik, cand toata viata iti ramane in minte ideea ca nu trebuie sa te lovesti la ochi, te-ar apasa un stress pe creier permanent dai in alte alea.. cu capu...

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
+
Valentine
post 7 Mar 2006, 15:57
Post #109

Old Timer

Sau cel mai bine porti ochelari si/sau lentile ca sa fii sigur ca nu e nici o problema.

PS Nici la Lasek nu e reversibil nimic. Ce iti taie din cornee e bun taiat, si nu se regenereaza nimic. Ce se regenereaza este "pielita" de deasupra, si nimic mai mult.

--------------------
Ford Focus 2009

+
zuleima
post 8 Mar 2006, 22:48
Post #110

M-am operat!!!! Sunt super fericita..adio ochelari..adio lentile....
Recunosc operatia a fost super naspa... m-am operat la ora 1 si pana pe la 8 seara am fost varza.... dar a trecut. Azi (a doua zi) ma simt perfect si vad super. am fost la control..am citit si randul de litere de la 120%... e super misto!!!... Am voie sa fac orice..sa conduc, sa stau la calculator... mai putin sa ma machez 2 saptamani...dar asta e... Fac tratament cu picaturi..dar nu ustura.... e ok...
M-am operat la Oculus... a costat 37 mil operatia si un mil picaturile/..... sfatul meu este clar sa va operati!!!!! categoric merita!!! iti schimba viata!!!!!!.. aveam dioptrii micute.. -1,75 si -2....dar cu mine au fost persoane care au ajuns de la -12 la 0!!!!!!!!!!!! e incredibil... totul a durat in jur de 25 de min pt fiecare ochi.... in fine daca mai are careva intrebari.... promit sa revin sa raspund.. pupici!!! biggrin.gif

--------------------
+
zuleima
post 8 Mar 2006, 22:50
Post #111

am uitat!! noaptea vad super...nu am nicio problema!!!..
cool.gif

--------------------
+
little sam
post 8 Mar 2006, 23:07
Post #112

Membru incepator

Ce tehnica au folosit ? Si da te rog un nume, o adresa!!! Sa nu uit: felicitari!!!

--------------------
logan preferance - CT-62-SMA
Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
+
Valentine
post 9 Mar 2006, 00:46
Post #113

Old Timer

I just don't buy that. Sorry, da' cand poti sa castigi 3700 ron pentru 10 minute de operatie, tentatia de a inregistra un user pe un forum si a convinge oamenii ca e 100% safe (cand nu e, mai ales in Romania - ganditi-va numai la Ciomu' daca vreti biggrin.gif) e foarte mare ...

--------------------
Ford Focus 2009

+
zuleima
post 9 Mar 2006, 23:04
Post #114

draga... valentine... ma cheama chitac victoria florentina..am 26 de ani... nr meu de telefon este 0744351618.... m-am operat la clinica oculus la doctorul cristian moraru.... pe 7 martie 2006... banii ii am pur si simplu..de la tata daca te ajuta cu ceva... si a facut un efort ca sa mi dea... nu-l dau banii afara din casa.... am dovada (dosarul si rezultatele controalelor anterioare).... care demonstreaza dioptriile pe care le aveam... merg oricand la un nou control ca sa demonstrez ca vad perfect.. unicul motiv pt care am scris pe forum este pt ca si eu am citi inainte de a ma opera si nu am gasit pe nimeni care chiar sa-mi povesteasca exact cum a fost operatia... daca ai senzatia ca bat campii...nu te opera... oricum iti trebuie curaj s-o faci...nu am venit sa conving pe nimeni.... ci sa-i ajut pe cei care au de gand sa scape de ochelari....
OPTICONTACT & OCULUS CALEA FLOREASCA 91-111, BLOC F1 BUCURESTI, TEL/FAX: 2302114 / 2302115 / 2302116 / 23012117 . DL DOCTOR CRISTIAN MORARU...
INTERVENTIA SE NUMESTE LASIK (EXCIMER LASER)

--------------------
+
AND
post 10 Mar 2006, 00:15
Post #115

Membru autentic

^ radmasa.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
oana26
post 14 Apr 2006, 09:08
Post #116

QUOTE(zuleima @ 10 Mar 2006, 00:04)
draga... valentine... ma cheama chitac victoria florentina..am 26 de ani... nr meu de telefon este 0744351618.... m-am operat la clinica oculus la doctorul cristian moraru.... pe 7 martie 2006... banii ii am pur si simplu..de la tata daca te ajuta cu ceva... si a facut un efort ca sa mi dea... nu-l dau banii afara din casa.... am dovada (dosarul si rezultatele controalelor anterioare).... care demonstreaza dioptriile pe care le aveam... merg oricand la un nou control ca sa demonstrez ca vad perfect.. unicul motiv pt care am scris pe forum este pt ca si eu am citi inainte de a ma opera si nu am gasit pe nimeni care chiar sa-mi povesteasca exact cum a fost operatia... daca ai senzatia ca bat campii...nu te opera... oricum iti trebuie curaj s-o faci...nu am venit sa conving pe nimeni.... ci sa-i ajut pe cei care au de gand sa scape de ochelari....
OPTICONTACT & OCULUS CALEA FLOREASCA 91-111, BLOC F1 BUCURESTI, TEL/FAX: 2302114 / 2302115 / 2302116 / 23012117 . DL DOCTOR CRISTIAN MORARU...
*

--------------------
citoen citroen - B49 FTZ
+
oana26
post 14 Apr 2006, 09:10
Post #117

QUOTE(zuleima @ 10 Mar 2006, 00:04)
*

buna zuleima, numele meu este oana, am 26 de ani si imi doresc foarte mult sa fac aceasta operatie si vreau sa aflu cat mai multe detalii, please, cum se desfasoara operatia, totul...... imi este o frica de mor.....

This post has been edited by oana26: 14 Apr 2006, 09:12

--------------------
citoen citroen - B49 FTZ
+
zuleima
post 8 Jul 2006, 13:14
Post #118

QUOTE(oana26 @ 14 Apr 2006, 11:10)
buna zuleima, numele meu este oana, am 26 de ani si imi doresc foarte mult sa fac aceasta operatie si vreau sa aflu cat mai multe detalii, please, cum se desfasoara operatia, totul...... imi este o frica de mor.....
*

pentru cine mai vrea detalii.. sa-mi scrie pe vickyland2002@yahoo.com.. pe site-ul ast intru mai rar.

am vorbit cu multe persoane.. o tipa s-a operat deja la dr pop..nu mai stiu de la ce clinica si totul a iesit super...

--------------------
+
Azzuro
post 8 Jul 2006, 18:09
Post #119

Membru incepator

From: Buc,CT

Buna/Salut,tuturor!

@zuleimaFelicitari ptr reusita operatiei si insanatosire grabnica!

@oana Am suferit aceasta interventie (LASIK=LASer In situ Keratomileusis) in 1996 la ochiul stag ptr o miopie de (-5.5).In 2004 m-am operat si la ochiul drept ptr miopie,dar de "numai" (-1.5).Daca in cazul primei interventii s-a sectionat cornea pe o "adancime" (flap) de 160 microni,in cazul tehnicii mai recente(2004) valoarea a fost de doar 80 de microni.Pot spune ca durerea suferita postoperator in cazul primei interventii a fost mult mai intensa.La data respectiva(1996) optarea in favoarea unei interventii pe ochi a fost criticata atat de colegii medici(tehnica noua,nu se cunoaste evolutia postop in timp,etc),cat si de familie si prieteni.Nici acum nu regret alegerea facuta.Au trecut 10 ani de la prima interventie si nu am avut nici o preblema.

In final,recomand cu caldura LASIK-ul cu conditia sa fie facuta de catre un medic cu experienta.

Cu respect,Dr.Ediz Huseyinoglu

PS:Ambele interventii au fost facute in cadrul Istanbul Eye Hospital(Istanbul Goz Hastanesi/Istanbul Eye Hospital Pagina in limba engleza si germana sunt "under construction" sad.gif )

Attached thumbnail(s)
excimer_laser_flap.jpg ( Size: 7.26k ) Number of downloads: 2739

--------------------
Jeep Renegade 2015
+
Kristisor
post 6 Aug 2006, 23:16
Post #120

Membru incepator

Eu am un an si jumatate de la operatii, lasik la dreptul si implant negativ la stangul cu niste miopii mari cu astigmatism miopic, in fine numai chestii naspa. Acu' vad perfect mi-am luat permisul fara nici o problema medicala, nu am avut nici o complicatie post operatorie in afara faptului ca trebuia sa-mi pun picaturi. De atunci sunt cam cinci cunoscuti care si-au gasit curaj si bani sa faca asta si toti imi sunt recunoscatori. Cine vrea cu adevarat sa scape de ochelari cu adevarat sa o faca cine se simte bine cu ei asta e.

--------------------
Daewoo Matiz 1991 TLE
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 11:24
Forum Renault