Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
nyll007 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|||
cconstantin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 28 March 06 From: IASI ![]() |
Astazi am fost si eu la revizia de 1 an (doar 5710 km in cazul meu, Logan Laureate+) la CAREMIL, Iasi - am vazut ca multi au parere cam proasta despre acest service - mie mi-au placut per ansamblu.
Totul a decurs OK, de la 8:15 la 10:30 (la 11 eram deja la birou). Am platit: - Filtru ulei (22.36 RON) - Filtru aer (51.30 RON) - desi le-am zis ca este curat si cel existent, tot l-au schimbat, dar mi l-au dat si pe cel vechi (oare sa-l pun inapoi pe viitor?). - Manopera (1:40 timp facturat - 54.60 RON) Total service: 128,26 RON Ulei ELF Excellium LDX 5W40 luat de mine din Metro: - 99.5 RON Au acceptat uleiul meu sub declaratia ca imi asum eu responsabilitatea ... ce inseamna asta? Eu sper ca mai am garantia la motor! Uleiul sigur este original, mai bun decat ce mi-ar fi pus ei! si mai ieftin! TOTAL GENERAL: 227.76 RON La astea se adauga RCA (228 RON + 223 RON 1/4 CASCO pe 1 an = 450 RON) Probleme semnalate de mine: - zgomot in usi (mai ales dreapta fata) - nu s-a rezolvat la test-drive pe un drum de tara zgomotul n-a fost auzit "asa ca la doctor". - zgomot in plafoniera (in zona oglinzii, parasolare) - rezolvat - frana prinde cu adevarat abia apasata pana la capat - nu s-a rezolvat, motivand ca asa trebuie, reglajul din fabrica este corect - test-drive-ul a demonstrat doar ca franele tin - scartzaie clema de prindere a centurii de siguranta dreapta - rezolvat - spray lubrifiant - vibreaza maneta schimbatorului de viteze - nerezolvat (asa face la toate in viteza 5-a) - daca trebuie le-am cerut sa stranga suruburile scutului motor, am vazut ca sunt destui care au avut probleme din cauza suruburilor de acolo desfacute / desprinse - rezolvat - filtrul de aer - suflat si nu schimbat! -> au spus ca nu-l schimba doar daca semnez si pentru asta - am cerut o emblema de Logan (aia de pe masina imi fusese furata la ~2 luni de la cumpararea masinii) -> au promis ca au in service la ~50 RON - m-au sunat mai apoi sa-mi spuna ca au dar la 85 RON -> le-am zis "nu, multumesc", in oras am gasit pe la 60 RON - dar atunci n-am cumparat ... si acum mi se pare scumpa, e doar o tabla amarata! - exista filtru de habitaclu (pentru praf / polen) ? daca exista as vrea montat asa ceva -> cica nu exista pentru Logan - ungere timonerie -> schimbatorul de viteza cam agata cateodata in vitezele 1a si a 2a -> rezolvat - daca e nevoie - strangere suruburi spoiler fata - pare putin lasat, exista 1/2 cm distanta de la faruri - Rezolvat - presiune roti + rezerva = nu stiu (probabil ca nu, ochiometric par tot asa putin slabite rotile fata) - diagnostic computerizat - au spus ca nu e nevoie decat daca masina ar avea probleme -> desi credeam ca e obligatoriu la 1 an - reglare duze spalator parbriz (arunca apa prea sus - ajungea pe la mijlocul masinii ![]() Probleme rezolvate si scrise pe fisa de comanda reparatie: - Gresat maneta schimbator - Repozitionat + strans spoiler fata - Refacut cuplu strangere scut - Refixat parasolare - Gresat mecanism prindere centura - Reglat diuze spalator parbriz - Placutele de frana au 11 mm ferodou din 13 mm Nu mi-a placut: - n-am vazut pe TV-ul din service prea mult ce s-a intamplat la masina mea, am observat de 2 ori ca s-a ridicat pe elevator, a venit un mecanic, apoi inca vreo 2, apoi au plecat toti, a mai venit unul - putina agitatie etc. -....... practic din cele 1:40 ore facturate - estimez ca s-a lucrat 40 minute cel mult la masina (inclusiv timpul de scrugere ulei din motor!) -preturile cam mari la filtrul de ulei si filtrul de aer (le-as fi adus eu din oras daca stiam ca le au mai scumpe cel putin cu 20 RON - insumate) - ei cred ca se poate scrie cu pixul pe o foaie pozitionata pe capota sau pe portbagajul masinii mele!!! ![]() - ca au acceptat cu rezerve uleiul meu (dar bine ca l-au acceptat) - cica au pus 3.6 litri din ulei (probabil si pe langa ![]() Mi-a placut: - inginerul de service destul de priceput, chiar daca era destul de tanar ![]() - test drive-ul, explicatiile lui (chiar daca a cam ras de toate problemele prezentate foarte serios de mine) - pe durata lucrului la masina au acoperit volanul, scaunele fata, presurile din fata cu celofan - automatul de cafea la dispozitia clientilor - (nu in ultimul rand) secretara blonda ![]() P.S. Dacia Caremil "Foarte multumit" -> relativ adevarat ![]() Masina merge mai bine acum, motorul se simte mai sprinten cu noul ulei (e si mai fluid decat ce aveam inainte din fabrica - probabil DaciaOil 10W40 - care se inegrise vizibil!), schimbatorul aluneca mai usor, ceva mai putine vibratii in interior. This post has been edited by cconstantin: 26 Mar 2007, 19:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 - Laureate Plus (1.4 MPI, ABS)
- IS-xx-yyy
|
|
Azreil |
![]()
|
![]() I am Rock ... Group: Members Posts: 150 Joined: 11 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Acum o ora facut revizie 15.000 de km:
Ulei luat de mine Mobil 1 5W30 ESP - 200RON; http://www.mobil.com/UK-English/Lubes/PDS/...rmula_5W-30.asp Filtre- 50 RON Rezolvat toate problemele mai putin cea cu turomatrul , trebuie facut comanda. Ii cunosc pe baieti si au facut treaba buna, strans suruburi , schimbat repartitor, aerisit frane(merg super bine, mai bine ca la inceput, plus ca acum se aprind stopurile pe frana la prima atingere), adaugat ulei de frana, antigel, umblat la servofrana(freca cand luam piciorul usor de pe pedala, doar cand eram in panta, acum nu mai face) pus pe calculator , a iesit mult mai bine decat se asteptau si ei, Remediat usi fata , trepidau cand luam cate o groapa si ma zgariau pe creier. In concluzie , total costuri 370RON(cu tot ce am lasat si baietilor), foarte multumit, Service ADRAS MILITARI. This post has been edited by Azreil: 26 Mar 2007, 19:37 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2008 Elegance 1.9 TDI
- B-82-KBA
|
|
cconstantin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 28 March 06 From: IASI ![]() |
QUOTE(Azreil @ 26 Mar 2007, 19:34) Ulei luat de mine Mobil 1 5W30 ESP - 200RON; http://www.mobil.com/UK-English/Lubes/PDS/...rmula_5W-30.asp Nu e cam scump acest ulei pentru Logan? 5W30 -> e bun iarna, dar vara nu prea ... cred ca trebuia un W40 la cat de cald va fi in vara. Eu am avut de ales intre 2 tipuri de Elf: - Excellium LDX ~100RON l-am ales pe acesta deoarece este 5W40 si am vazut ca multi il folosesc la Logan. - Competition ST ~60 RON - era 10W40 (cum e si Dacia Oil - dar cred ca e mai bun) |
--------------------
Dacia
Logan
- IS-xx-yyy
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Azreil @ 26 Mar 2007, 19:34) Rezolvat toate problemele mai putin cea cu turomatrul , trebuie facut comanda. Ce reprezinta "turomatrul"? Cu ce se ocupa? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cconstantin @ 26 Mar 2007, 20:07) - diagnostic computerizat - au spus ca nu e nevoie decat daca masina ar avea probleme -> desi credeam ca e obligatoriu la 1 an Foarte interesanta si completa postarea ta. Pana la urma cum ramane cu diagnosticarea asta? In carnet e trecuta in operatiunile de revizie. Se face sau nu? Dar celelalte operatiuni ... au aceasi soarta ca si diagnosticarea? ... mergând pe același principiu bineînțeles. Văd că lui Azreil i-au făcut diagnosticarea ... dar el se cunoștea cu băieții de acolo ... |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
nyll007 |
![]()
|
la revizie iti da un Certificat de Control pe care sunt trecute niste Controale, acolo ei iti bifeaza ce au verificat la masina si scrie undeva mai jos :"Diagnostic Calculator" si are o *
iar la * Numai prima revizie |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
cconstantin |
![]()
|
QUOTE(nyll007 @ 27 Mar 2007, 08:10) la revizie iti da un Certificat de Control pe care sunt trecute niste Controale, acolo ei iti bifeaza ce au verificat la masina si scrie undeva mai jos :"Diagnostic Calculator" si are o * iar la * Numai prima revizie Da, dar la mie mi-au zis ca nu e nevoie, masina neavand probleme care sa justifice verificarea computerizata ![]() Poate ar fi trebuit sa insist, in 6 luni masina iese din garantie (n-am vrut garantie extinsa) la urmatoarea revizie probabil voi plati eu daca voi cere diagnosticul computerizat. |
--------------------
Dacia
Logan
- IS-xx-yyy
|
|
nyll007 |
![]()
|
pai oricum o plateai cel putin la mine nu a intrat in pretul reviziei
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
cconstantin |
![]()
|
Si cat a costat?
|
--------------------
Dacia
Logan
- IS-xx-yyy
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca a scris mai sus ... vreo 300.000.
Nu stiu ce scrie in foaia lor dar in carnetul meu de intretinere la lista cu operatiunile efectuate la revizie e trecuta si diagnosticarea, fara nici o steluta, deci la fiecare revizie. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Revizie 15.000
Service - Lascar Company (Petrosani) Schimb ulei (pus Elf .... de ei ca au zis ca e mai bun ca dacia oil), ridicata pe levator ..., filtru aer, pus computer verificat - mi-a aratat nea injineru ca scria acolo nici o defectiune, totul ok, preț 229,03 RON. Concluzie - multumit de ei - nemultumit de o tanti de la barul din incinta ca era acra rauuuu ![]() This post has been edited by tonicelli: 12 Apr 2007, 15:21 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
MEZZO 61 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 19 February 07 ![]() |
vreau sa intreb si eu ceva ,va rog :revizia de 1 an trebuie sa aiba loc cam pe 17 mai ,acum eu am 5000km ,ce fac cu uleiul ? in carte scrie la 5000 ,pe la inceputul topicului scrie cam la fel ,eu cum fac ? intr-o luna fac cam 500km ,masina merge foarte bine ,voi cum ati facut ?
|
--------------------
DACIA LOGAN
1,4 MPI ;
2006 AMBIANCE 2009 LAUREAT 1,6 mpi
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Revizia se face la 15.000 km sau un an daca nu apuci sa faci 15.000 km.
Schimbul de ulei, filtru de ulei si filtru de aer se poate face si la 7500 km daca vrei tu (daca mergi mai mult in oras). |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
MEZZO 61 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 19 February 07 ![]() |
multumesc
|
--------------------
DACIA LOGAN
1,4 MPI ;
2006 AMBIANCE 2009 LAUREAT 1,6 mpi
|
|
Adrian78 |
![]()
|
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
In mod normal da ,dar daca sunt executate operatii suplimentare care nu tin strict de revizie se trec ca manopera service.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
nyll007 |
![]()
|
vazand ce preturi sunt la revizii ma intreb daca nu ar fi mai bine sa renuntam la ele, asta dupa ce iesim din garantie, adica la revizia de 2 ani ma duc in service si ii zic conform carnetului de service sa-mi schimbe consumabilele si atat, fara alte vrajeli ale lor sa-mi mai ia 50ron, eu unu nu am nevoie de stampila lor ca am facut revizia
ce ziceti? nu ar fi mai ieftin? |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
l@u |
![]()
|
Reviziile isi au rostul lor iar daca vrei poti renunta la ele dupa expirarea garantiei.Daca te duci si iti schimba conform carnetului nu se spune oare ca ai facut revizia deja ? la ce vrei sa renunti oare ?????
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
nyll007 |
![]()
|
pai sa stii ca filtrul de aer il pot schimba si eu....si mai sunt o gramada de lucruri pe care ei le verifica teoretic: gen presiune pneuri, nivel lichide, uzura lamele stergator, etc pe care imi iau bani si nu le fac despre asta vorbesc
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
l@u |
![]()
|
Daca nu sunt trecute in carnet ca obligatorii in cadrul reviziei ai dreptul sa le refuzi
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Adrian78 |
![]()
|
QUOTE(l@u @ 22 Apr 2007, 11:55) In mod normal da ,dar daca sunt executate operatii suplimentare care nu tin strict de revizie se trec ca manopera service. Banuiesc ca in situatia lui nyll007 nu a fost cazul de asa ceva ... poate ne lamureste el ... si pana la urma in afara de variantele cu lasatul masinii in service sau achitatul facturii mai este vreo solutie? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
l@u |
![]()
|
Da.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
nyll007 |
![]()
|
deci uite ce incerc sa zic eu.... ma pot duce in orice service ca sa-mi schimbe ala placutele de frana, uleiul, bujiile si nu tre sa fie neaparat dacia, pt chitul distributie sa zicem ma duc la un service dacia(nu stiu ce implica asta dar poate e mai complicat) mi se pare ca astia din service jupoaie pielea de pe tine
si in plus am venit doar cu o idee pe care am de gand sa o aplic, chiar daca o sa ma duc sa zicem la un service dacia o sa-i dau aluai piesele in brate si o sa-i zic sa mi le schimbe si sa imi ai manopera nu vreau ca ceea ce fac sa se cheme revizie nu am nevoie de nici un control din partea lor |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
l@u |
![]()
|
Pai si ce nu poti sa te duci cu piesele tale? Doar nu mai esti in garantie ca sa depinzi de piesele lor la niste preturi mari ca de... sunt ,,de origine".Eu am fost la 7500 cu uleiul si filtrul meu iar la 15K sau un an am sa ma uit ce si cum si ma duc cu ce trebuie fara sa iau nimic de la ei plus ca am sa le spun ca orice operatiune care nu face obiectul reviziei in sine trebuie sa o aflu inainte de a fi executata ca sa imi dau acceptul si apoi sa o platesc in plus.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Adrian78 |
![]()
|
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
boyenica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 28 April 06 ![]() |
QUOTE(l@u @ 22 Apr 2007, 21:52) Pai si ce nu poti sa te duci cu piesele tale? Doar nu mai esti in garantie ca sa depinzi de piesele lor la niste preturi mari ca de... sunt ,,de origine".Eu am fost la 7500 cu uleiul si filtrul meu iar la 15K sau un an am sa ma uit ce si cum si ma duc cu ce trebuie fara sa iau nimic de la ei plus ca am sa le spun ca orice operatiune care nu face obiectul reviziei in sine trebuie sa o aflu inainte de a fi executata ca sa imi dau acceptul si apoi sa o platesc in plus. Salut! Ce ulei ai folosit? La filtrul de ulei si la cel de aer conteaza ce anume sa iei, pentru ca stiu ca si acolo sunt mai multe marci. |
--------------------
Dacia
Golan
- B-XX-XXX
|
|
nyll007 |
![]()
|
la ulei eu zic ca nu conteaza prea mult daca e aral mobil sau castrol mai bine sa te uiti unde e facut, zic eu ca e mai important decat firma(eu am pus mobil 5w40)
|
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Chiar nu va inteleg cu uleiurile astea, cu marketing bullshituri magnatek sau ce dracu va mai unge la suflet. Dati bani si va agitati degeaba. Aveti dovezi ca e prost uleiul DaciaOil? Sau ati avut consum mare
![]() Deci serios acuma.....aveti prea putine probleme pe cap si aveti chef sa va creati altele? Am 9xxx km cu rabla mea, uleiul arata bine...inca. Daca nu va arata infect la 15 mii, eu chiar nu vad de ce sa ma iau in gura cu ratatii din service-uri....pentru CE? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
nyll007 |
![]()
|
sa o luam de la coada la cap:D
nu te iei cu nimeni in gura daca te duci cu uleiul tau si la mine cand am schimbat uleiul la 12000 arata bine(asa zic eu) nu e vorba aici a DACIA OIL e prost , e vorba ca altele sunt mai bune fiecare e liber sa faca ce vrea iar daca chiar te-a deranjat boyenica ca a intrebat asta, vina lui e ca nu a citit topicul dedicat |
--------------------
dacia
logan
preferance 2006
- OT-00-xyz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 13:38 |