Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
Braveheart |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|||
bursuq |
![]()
|
![]() 112...ce urgenta aveti??? Group: Members Posts: 139 Joined: 6 January 07 From: bucuresti, sector 4 berceni ![]() |
![]() |
--------------------
renault
megane sedan 2005
1.5 Dci 60 kw (82cp) " Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul " (Mircea Badea)
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Azi fac revizia la nava mea spatiala:
- Mi-am benoclat ochii prin carnetu de intretinere si vad ca figureste o chestie care nu am vazut-o prin topic, desi nu am stat sa citesc 3000 de reply-uri, mai ales ca unii s-au cramponat in oferte la tot felul uleiuri competetion shit care le reduce stresul in privinta consumului. Chestia care am vazut-o se refera la "Curatare sistem aer conditionat" si scrie in dreptui ei asa: La fiecare intretinere. La voi s-a facut aceasta operatie? Sa stiu cum sa ma iau de ei. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Deshteptu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 1 May 06 ![]() |
interesant. joi, la 8, ma duc si eu la Caremil Iasi pt prima revizie. CIca sa am la mine 280 lei.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4 2006
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
La mine la prima revizie nu s-a facut asa ceva , dar la ce gingirei de invart prin service-urile astea mai greu cu operatii din astea complicate.
Presupun ca inseamna chestia aia pe care au tot explicat-o klaus si dfa (scuzele mele daca am incurcat userii) prin topicul cu aerul conditonat ce miroase ! Zi-le si o sa se bucure ca iti iau banii pe un spray cu care curata ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
driverx
Așa de curiozitate ... tu ce ulei îi bagi? Cică uleiul e viața motorului. ![]() În carnetul meu de întreținere scrie la control și curățare instalație climatizare (nu cred că asta e strict ordinea cuvintelor) că se face la 4 ani ... dar prin service-uri se vehiculează acum că operațiille asupra sistemului de climatizare se fac la 2 ani și nu la 4 ani. Am mai ridicat această problemă la topicul cu A/C zgomotos dar nu mi-a confirmat/infirmat nimeni acest lucru. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Mi-am facut revizia. Busonu de scurgere al uleiului nu era strans din fabrica (multumesc Dacia).
Cost total: 216 RON. Da' nu stiu cum dracu ca i-am tot intrebat CAT vine cu ulei Mobil si mi-au spus 285 RON parca. Anyway, sunt super multumit (de pret). Revizia a fost banala, am putut sta langa nava spatiala. M-am plans ca merge usor in trepte ambreiajul si ca la capat de cursa scartaie usor. NU a rezolvat problema, desi mi-a aruncat o tina de vaselina pe cablu (la motor), si s-a mai facut ca unge si la pedala. Am sa sterg vaselina, o sa scot cablul de pe furca, o sa bag ulei si o sa il tin ridicat sa il fac punctul cel mai inalt. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
La cat a fost masina ta prin service si cu ce probleme, eu n-as baga mana in foc ca a fost nestrans busonul ala din fabrica
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
driverx |
![]()
|
Dar nu cred ca mi-au scos uleiul astia.....sincer, nici nu mai tin minte. Ca ma gandisem si la asta....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 15 Aug 2007, 08:49) Mi-am facut revizia. Busonu de scurgere al uleiului nu era strans din fabrica (multumesc Dacia). Cost total: 216 RON. Da' nu stiu cum dracu ca i-am tot intrebat CAT vine cu ulei Mobil si mi-au spus 285 RON parca. Anyway, sunt super multumit (de pret). Revizia a fost banala, am putut sta langa nava spatiala. M-am plans ca merge usor in trepte ambreiajul si ca la capat de cursa scartaie usor. NU a rezolvat problema, desi mi-a aruncat o tina de vaselina pe cablu (la motor), si s-a mai facut ca unge si la pedala. Am sa sterg vaselina, o sa scot cablul de pe furca, o sa bag ulei si o sa il tin ridicat sa il fac punctul cel mai inalt. Nah, ca am ajuns sa ma citez pe mine. Am gasit o poza pe aparatul foto. Factura: Attached thumbnail(s) Factura_Revizie.JPG ( Size: 87.54k ) Number of downloads: 245 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
Ulei Turbo Die(sel)?
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
driverx |
![]()
|
Aha. M-am uitat stramb la ei, dar au zis ca e OK. Am uitat sa ma uit la masina sa vad daca e chiar ok.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Pioul |
![]()
|
![]() [IrefutabiluL] Group: Members Posts: 215 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Ieri am facut prima revizie la Meridian Vest - cu ei am lucrat de cand am luat masina si sunt foarte multumit...
Am fost cu uleiul meu: Elf Competition 5W-40 + filtru, la recomandarea lor. Filtrul de aer l-am luat de la ei pentru ca nu am gasit la magazin de 16V. Am stat lejer langa "mester" pe care l-am si "tocmit" sa-mi mai faca mici ajustari la macaralele geamurilor care scartaiau si alte cateva nimicuri.... O chestie insa m-a pus pe ganduri. "Mesterul" respectiv mi-a spus ca uleiul care l-am avut in motor pe parcursul celor 14750km era un ulei de rodaj care cica ar fi trebuit schimbat in primii 5000km.... De acum inainte o sa-l schimb din 10k in 10k km fara discutii, vreau sa-mi protejez cat pot de mult motorul. Totalul facturii: 164 Ron, aprox 1h si 30min. |
--------------------
Prestige™
1.6
16v
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, deobicei primul schimb de ulei se face mai devreme, pentru ca, motorul fiind nou mai exista pilitura de fier care trebuie inlaturata cat mai curand.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
@andrei_2006 ori te-a pacalit careva, ori glumesti..
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, nu, de exemplu uleiul ala magnatec are particule fine de magnet care mai trag si ele de acea blestemata de pilitura de fier.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Masina din semnatura are 12300 km, facuti din aprilie pana acum. In consecinta ma pregateam de prima revizie, am zis eu pe la 13-14000 km. Am verificat azi nivelul de ulei si zic ca e ok , insa ce ma ingrijoreaza este culoarea acestuia care este f. inchisa( maronie). Ar trebui sa ma ingrijorez si sa ma grabesc cu revizia? (e cam slab bugetul zilele astea ) sau e normal sa fie asa? Si inca ceva: nivelul apei din vas este f. aproape de minim; din cate imi aduc aminte nu era asa la inceputuri.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu prea cred faza cu magnatecu' ... parcă ar fi un fel de Dura Lube cu care am stricat eu motorul la Oltcit. De aceea m-aș cam feri de acest ulei ... spre exemplu dacă pun un ulei normal după aceea ce se întâmplă cu particulele?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se inghesuie spre iesire. Din obisnuinta.
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(andrei_2006 @ 28 Aug 2007, 13:39) Da, deobicei primul schimb de ulei se face mai devreme, pentru ca, motorul fiind nou mai exista pilitura de fier care trebuie inlaturata cat mai curand. De unde ma pilitura de fier? Bonus de la Dacia? De ar fi asa, motorul tau probabil deja ar avea o cruce deasupra. QUOTE(Adrian78 @ 4 Sep 2007, 14:49) Daca nu mai folosesti Magnatec, atunci piliturile de fier nu o sa mai aiba motivatia puternica de a se alinia in spirala in jurul bosonului de scugere sa astepte cu nerabdare schimbarea uleiului. Astfel, nemotivate de nimic, o sa se lase purtate de catre pompa de ulei prin tot felul de cotloane ale motorului, lasand urme in stanga si in dreapta. This post has been edited by driverx: 5 Sep 2007, 09:47 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
electronistul |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 13 March 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
![]() ![]() furculision ?! |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006 1.5 dCi - conduc ca o băbuță -
|
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Glumiti voi, dar nici macar nu stiti cine mi-a zis: vreo 2 dacoteci mi-au zis pana acum chestia asta.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
vijelie |
![]()
|
Si daca aia iti ziceau sa vii sa iti mai stranga chiuloasa, ce faceai?
This post has been edited by vijelie: 5 Sep 2007, 09:43 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Adrian78 |
![]()
|
Glumă, glumă ... dar teoria lui andrei_2006 ar putea fi adevărată ... dacă celebrul rodaj static cu nu știu ce prafuri nu este făcut de fapt sau este făcut defectuos? Parcă suntem de acord că motorul se tot lasă ... de unde să provină "lăsarea" respectivă?
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
driverx |
![]()
|
Pai tu ai vrea sa iti uzeze din fabrica motoru?
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca utilizezi corect motorul, schimbi uleiul si filtrul de ulei cand trebuie, nu ai nevoie de cine stie ce uleiuri sofisticate si alte magnatec-uri. E suficient cel recomandat de fabrica.
Referitor la primul schimb e la mintea cocosului ca nu ai cum sa mergi 15000 km cu uleiul de rodaj, la turatii mari si temperaturi ambiante mari (vezi vara aceasta). Sau mersul preponderent in oras. In cartea masinii chiar si specifica lucrul acesta cu mersul preponderent in oras. Si apoi ce rol are filtrul de ulei, daca tot vorbiti aici de uleiul asta ? |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
vijelie |
![]()
|
Mai nene dar unde scrie "ulei de rodaj" ca eu nu am vazut nicaieri?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
driverx |
![]()
|
Si mai ales....cum si-a dat seama mecanicul ala ca acel ulei era unul de rodaj. Sa il fi gustat?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 19:30 |