Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
JORJ |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 4 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.4 Perla
- B -XX - XXX Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept Nu claxonez decat daca e absolut necesar Folosesc proiectoarele doar cand e ceata |
|||
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Pentru problema saibelor exista topic separat... nu mai continuati offtopic aici ca incep sa sterg...
P.S. eu sunt dintre cei care NU RECOMAND folosirea acelor saibe! Dar cel mai bine este ca in service sa se ceara o justificare scrisa sau, in prealabil, o explicatie de la Vocea Clientului... ceea ce vad ca nu a facut nimeni pana acum! |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Da, Al, asa este! Este topic separat pentru saibe dar nu am reusit sa il gasesc
![]() Tocmai pentru ca atat tu cat si Klaus ati sustinut ca nu sunt necesare acele amarate de saibe (in 99,99% din cazuri avand si argumente pentru tot ceea ce sustineti) m-am mirat ca in continuare ele sunt montate. Drept sa va spun, parerea mea este ca mecanicosii incearca sa se bage singuri in seama! |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Revizie 1 an (7.800km )-Dacoserv Militari.
Cost total:156.5 RON: Ulei Aral 10w-40: 108 lei.(al meu) Filtru ulei: 15 lei.(al meu) Manopera: 33.5 lei. Revizie a fost facuta super bine . |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
@michou:nu au comentat ca ai mers cu ulei cumparat de tine?Ce calitati are Aral-ul ce l-ai bagat tu fata de uleiul de la ei?Am inteles ca si uleiul Dacia este semi-sintetic...sau nu?Deocamdata uleiul de fabrica,la 5500 abia incepe sa se ingalbeneasca,zic ca a rezistat bine la uzura.Ce parere aveti de el?
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
michou |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu au comentat ca am venit cu uleiul meu.Si Aral si dacia oil 10w-40 respecta aceasi norma ACEA A3 numai ca Aral este SL in loc de SJ deci mai bun, eu am folosit la toate masinile pe care le-am avut Aral si nu am avut probleme niciodata, plus ca e singurul ulei pe care scrie Made in Germany restul sunt toate made in UE.
QUOTE(Mich@el @ 16 Sep 2005, 21:26) @michou:nu au comentat ca ai mers cu ulei cumparat de tine?Ce calitati are Aral-ul ce l-ai bagat tu fata de uleiul de la ei?Am inteles ca si uleiul Dacia este semi-sintetic...sau nu?Deocamdata uleiul de fabrica,la 5500 abia incepe sa se ingalbeneasca,zic ca a rezistat bine la uzura.Ce parere aveti de el? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2004 daca ai condus Dacie stii sa conduci orice!!!!!
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
Executat ieri revizia de 1 an (10700 km). Folosit totul de la ei (ulei Mobil1 10W40 si filtru) verificat tot ce era de verificat, strans suruburile de la scutul de sub motor, pret total 148 RON .
BTW, nici nu au intentionat sa puna saibe in plus la cutia filtrului de aer si nici nu le-am sugerat. In schimb i-am rugat sa se uite daca nu cumva are joc mai mare decat trebuie. Era OK. Inginerul care a luat masina in primire si i-a facut verificarea, a fost placut surprins de chederul de sub capota motor ![]() This post has been edited by LucVer: 17 Sep 2005, 08:31 |
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
Mi se pare mie sau astia de la dacia, daca pui uleiul lor, iti pun 10/40 mai degraba decit 5/30 sau 5/40? Mie nu mi se pare bine; un motor nou, chiar de conceptie oleaca mai veche, merita un ulei foarte bun. Si oricum, eu il platesc, nu ei, asa ca nu prea inteleg smecheria.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(LucVer @ 17 Sep 2005, 08:29) Inginerul care a luat masina in primire si i-a facut verificarea, a fost placut surprins de chederul de sub capota motor ![]() Si cu ce te ajuta acel cheder sub capota de la motor?...sau care e rolul lui...si cat te-a costat si de unde l-ai luat ca mi-as pune si eu. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
ygor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 23 April 05 ![]() |
Eu am fost la alt dealer decat cel de unde am cumparat masina sa-ntreb daca pot face reviziile la ei , si mi-au raspuns ca da, dar ca nu ma vor trata ca pe unul din clientii lor. Ce parere aveti ? E normal?
|
--------------------
VW Jetta ,2008
Dacia 1410, 1990
Confortline, TLX
- GR-12-LCC
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
@SUPERCAR : antifonare capota, inclusiv blana
@ygor Nu e normal. Scrie la VC despre service-ul cu pricina si persoana care a facut afirmatia. Ce functie avea aceasta? Mentalitate de 2 lei vechi. Banii tai nu sunt buni acolo se pare ![]() |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
vad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tuneam @ 14 Sep 2005, 12:26) Salut. Am un an de cand am cumparta Loganul si 8500 KM. Am sunat la Adras(de unde la-m cumparta) sa-mi fac o programare la revizie. Ei au zis ca revizia se face la 15000 KM, dar ca eu pot sa vin sa schimb uleiul acum. Ma costa cam 300.000 ROL. pe mine al amg ca sa schimb uleiul m-a costat manopera nici mai mult nici mai putin de 160 000 lei |
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
Ak-47 |
![]()
|
![]() Soacra profesionista! Group: Members Posts: 103 Joined: 11 April 05 From: Bucuresti ![]() |
7500km si pot spune ca am facut prima revizie desi am vrut doar sa schimb uleiul si sa scot niste scartaieli.
Locatia : Motor Service Calitatea serviciului: ok Durata: 2 ore(uleiul propriu zis 15min) Costul operatiunii: Uleiul dacia oil 5W30 750mii Manopera 97mii Spaga 0 Iar acum sa va spun povestea scartaielilor deja arhicunoscute ale loganului. Am cerut ca pe langa schimbul de ulei sa se uite cineva si la cele cateva scartiaeli pe care le-am adunat in fantastica perioade de viata a masinii respectiv in 4 luni, dintre aceste scartaieli as mentiona scartuitul pedalei de frana , al "prizei" centurii pasagerului din dreapta, al mastii usii din dreapta si cel al cochiliei volanului. Auzind cele reclamate de mine tipii de acolo au zis ca cel mai bine ar fi sa faca o si aici citez " diagnoza totala a vehicolului" desi am specificat ca sunt scartaieli de interior. Recunosc ca nu m-a deranjat ideea unei verificari toatale a masinii mai ales ca a fost moka asa ca au testat baietii totul adica : frane, amortizoare, partea electronica, partea electrica, si reglaj faruri diagnosticul lor a fost ca masina este 100% in parametrii . ![]() Toate acestea pentru a-mi scoate "old fashion way" sau mai bine zis "romaneste" zgomoturile cu niste "smac" aplicat in locurile in care doare ,pardon, care scartaie. Cu toate acestea sa nu credeti ca nu mi-au lasat si zgomote "de samanta" pentru urmatoarea vizita la service ca daca ma ia somul in masina de atata liniste, asa cu ceva zgomote de fond poate imi mentin atentia mai treaza la volan , cine stie. ![]() Am lasat insa cel mai important aspect al vizitei mele la service pt la urma : Pot afirma in sfarsit ca "pot dormi linistit noaptea" dupa ce tipii de la service m-au asigurat ca citez iarasi "asa face toate dom'le " cu alte cuvinte in mentalitatea romaneasca "stai linistit ca e normal " deh ce sa le faci romani "originali de la mama lor" ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Preference
- B 14 PVB [B]NU mai dati SPAGI, si asa PLATIM prea MULT![/B]
Mi-am luat Logan... Dacie in curs de evolutie!!! |
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
In legatura cu subiectul: dupa revizia aceasta trebuie sa-ti puna vreo stampila pe undeva ? (pe carnetul de intretinere ? sau ...?)
P.S. Am sunat sa-mi fac o programare in Brasov la nu_dau_nume (ca nu mai are rost) si ma intreaba o voce blonda (citez): "da ce la Logan se face revizie la 1 an ?" NO COMENT ![]() |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Codrin |
![]()
|
Da. Carnet de intretinere, pagina 7.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Sclaud |
![]()
|
|
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
Sclaud |
![]()
|
QUOTE(Danco @ 26 Sep 2005, 11:16) Acum la oferta in Selgros: ARAL 5w40 SAE SL, 4l, sintetic: 93,00 RON (930000 lei vechi) +TVA. Eu am plecat sa-mi iau. CENZURAT ... si eu l-am luat saptamana trecuta cu 1,2 mil ![]() ![]() In alta ordine de idei: - facut revizia ieri la bajeti de la Sicaro Brasov care spre deosebire de celalalt service autorizat Dacia din Brasov (stie ei care) ... par mult mai de "gasca" in sensul ca "m-am dus cu uleiul de acasa", nici nu s-au uitat ca imi schimbasem RCS (sincer aveam o strangere de inima in legatura cu acest subiect) si ... m-au lasat sa stau acolo in service pe toata durata operatiunii ... plus ca mi-a placut foarte mult cum lucreaza (foarte ingrijit si foarte rabdatori) ... sincer, e serviceul cu cea mai buna prestanta din cate cunosc eu pana acum ! - costuri: uleiul ... ca mai sus - revizia + filtru de ulei (de la servide): 800.000 lei vechi. Restu e in parametrii ![]() This post has been edited by Obscuru: 27 Sep 2005, 05:42 |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
danbogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 5 August 04 ![]() |
QUOTE(collinro2 @ 17 Sep 2005, 09:46) Mi se pare mie sau astia de la dacia, daca pui uleiul lor, iti pun 10/40 mai degraba decit 5/30 sau 5/40? Mie nu mi se pare bine; un motor nou, chiar de conceptie oleaca mai veche, merita un ulei foarte bun. Si oricum, eu il platesc, nu ei, asa ca nu prea inteleg smecheria. Nu stiu ce sa zic, daca arunci o privire la bidonul de ulei Dacia Oil Premium 5W30, vom vedea ca respecta ACEA A1, in timp ce Dacia Oil Super 10W40 respecta ACEA A3. Intrebarea este , standardul ACEA A1 este mai bun decat A3? |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B 04 xxx
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
salut
stiu ca probabil acest lucru a mai fost precizat, dar poate au mai aparut ceva modificari intre timp golanul meu a ajuns la 7000 Km si ar cam trebui sa-i fac schimbul de ulei, ma-r interesa insa un service autorizat Dacia care sa permita sa vin cu uleiul la punga si-n plus sa ma lase sa stau langa baieti sa vad daca imi pun uleiul meu. multumesc anticipat This post has been edited by tarzy: 28 Sep 2005, 17:41 |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Codrin |
![]()
|
Daca te uiti doar pe pagina asta si cea din urma si sunt deja 2. Spor la citit.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
RONIN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 30 November 04 ![]() |
Eu personal nu cred ca uleiul trebuie schimbat daca intentionezi sa faci revizia la 10-11.000 km!
|
-------------------- |
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Aha..Atat doar ca manualul recomanda sa schimbi la 7500 daca faci drumuri dese si scurte (cum fac eu in oras)..
This post has been edited by testike: 28 Sep 2005, 20:12 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
yonutz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 26 June 04 From: Cluj ![]() |
reviziela 1an(10800km),Dacia Cluj Feleac,ulei Mobil 1 Rally Formula 5W-50+filtru+revizia 198Ron
|
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- CJ18xxx
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
La revizii, s-a uitat vre-un mecanicos pe sub bord, sau pe la cutia de sigurante? Vreau sa stiu daca sa-mi dau alrma si deschiderea la portbagaj jos, cind merg la service, sau sa le las pe masina, pentru ca au fost instalate de mine. A trecut cineva printr-o situatie similara si-mi poate da un sfat?
Multumesc! This post has been edited by mario1980: 29 Sep 2005, 08:26 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
Codrin |
![]()
|
Lasa-le pe masina. Nu te cauta nimeni. N-am patit, n-am auzit.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
thesys |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
.. parca cineva, s-a dus chiar si cu bordul schimbat.. si inafara de curiozitatea lucrarii, n-au comentat nimic, asa ca.. nici o problema... lasa-le la locul lor.
QUOTE(mario1980 @ 29 Sep 2005, 08:25) La revizii, s-a uitat vre-un mecanicos pe sub bord, sau pe la cutia de sigurante? Vreau sa stiu daca sa-mi dau alrma si deschiderea la portbagaj jos, cind merg la service, sau sa le las pe masina, pentru ca au fost instalate de mine. A trecut cineva printr-o situatie similara si-mi poate da un sfat? Multumesc! |
--------------------
DACIA LOGAN
LAUREATE 1,4MPI
2004
- B-xx-SOC --------
Bafta.... sa auzim numai de bine... |
|
danbogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 5 August 04 ![]() |
QUOTE(JORJ @ 14 Sep 2005, 21:42) S-ar putea sa fi fost un mod de a incerca sa obtina o atentie. Joi 8 sept am fost de fata cand a venit masina de aprovizionare cu piese la Meridian Vest. Printre ce au aprovizionat ei acolo, au adus doua butoaie de taba de 200 de litri cu ulei, care aveau culoarea albastra (nu stiu daca are vreo legatura cu firma Elf dar cu Dacia are legatura culoarea asta) pe care scria mare Elf. Pe eticheta de hartie de deasupra am vazut pe unul scris Diesel si nu m-am mai uitat mai atent, pe eticheta celui de al doilea butoi m-am uitat mai atent insa si am vazut ca scria 10w 40 si Competition. Deci tipul de ulei ce se gaseste curent si la Carrefour la preturi rezonabile, cum se mai spunea pe aici Se pare deci ca se aprovizioneaza si cu ulei Elf service-urile Dacia, si cel mai proabil e folosit la revizii ca Dacia Oil. M-am programat astazi, telefonic, pentru schimbul de ulei de la 7500 km, la Meridian Vest si tipul de acolo, la intrebarea mea daca pot sa aduc uleiul, evident a zis ca nu dar a zis ca se foloseste ceea ce recomanda Dacia adica ....ELF. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- B 04 xxx
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat uleiul la 7500km. Ca sa fiu clar, l-am schimbat pentru linistea mea. Nu-ti scrie nimeni in cartea de intretinere ca ai schimbat uleiul la 7500. Oficial se schimba la 15000km, la 7500 este doar o recomandare facuta de constructor, pentru anumite imprejurari. Am cumparat o "butelca" plina cu ELF 5w40, m-am infiintat in service si (recomandat de un prieten care lucreaza acolo) l-am schimbat cu tot cu filtru
![]() S-a uitat gogomanul pe sub ea, a tras de roti, s-a scarpinat un pic ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
Codrin |
![]()
|
Recomandarea de la Dacia e tot oficiala.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 17:17 |