Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale
ktmbull |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 546 Joined: 6 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan(2.1), 1.6 16v,
Confort Expression+Clima, 2005. +2 roti.
|
|||
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
QUOTE(bogdanskiprod @ 27 Mar 2006, 12:21) Salutare tuturor! ............................................. -schimb filtru aer marca renault(nu am inteles de ce ... pt ca arata impecabil cel care era pe masina) - 49,9 ron .............................................. Fiindca voi merge si eu la prima revizie peste 2 luni, as avea o intrebare: - Daca se intampla ceva similar cu ceea ce a patit bogdanskiprod, adica sa-ti inlocuiasca o piesa chiar daca nu este uzata, iti dau macar inapoi acea piesa (sa o duci acasa) ? Nu de alta, dar poate peste cativa ani cand iese Loganul din garantie imi va prinde bine ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Daca doresti iti poti lua piesele schimbate acasa. Sio chiar e recomandabil. In felul asta nu mai vand mecanicii bujiile tale ca fiind noi.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
nu stiu ce sa zic....parca citisem in cartea masinii sau cea de garantie ca piesele inlocuite devin automat proprietatea lor,cica se studiaza acele piese.
|
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
poate pisele schimbate pe garantie
nu astea consumabile |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
IulianMicu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 23 September 05 ![]() |
nu stiu daca s-a mai raspuns la intrebare, dar totusi indraznesc: eu conduc acum masina altuciva, care e plecat din tara. si-a facut primul schimb de ulei pe la 9.000 km, acum am vreo 14.500 km la bord. trebuie la 15.000 km sa-i fac vreo revizie, schimb de ulei etc?
inca doua probleme: 1. pot sa am duc eu la dealer, ca am toate actele masinii, sau trebuie sa vina neaparat proprietarul? 2. pot merge la orice dealer sau trebuie la cel de unde e cumparata masina? LGN e luat din Piatra Neamt, eu stau in Iasi. Multumesc. |
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Daca la 9.000 a fost facut doar schimb de ulei, la 15.000 sau inainte de a face masina un an mergi si faci revizie. Daca la 9.000 s-a facut revizie mergi sa faci urmatoarea revizie la 24.000 sau la un an de la revizia de la 9.000, in functie de care conditie este indeplinita prima.
1. poti sa mergi tu la service. 2. poti merge la orice service Dacia ai chef. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
IulianMicu |
![]()
|
mersi.
|
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
luci974 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 17 November 04 From: Suceava ![]() |
Am facut si eu revizia de un an la 12.500 km (200 Ron).Ce ma mirat a fost faptul ca, trebuie sa ma duc din nou cand fac 15.000 km sa-mi schinbe placutele de frana.
![]() |
--------------------
Citroen
C4 1.6.......
......dupa 4 ani de Logan
- SV 10 EML
|
|
Sony |
![]()
|
Cand vei merge sa le schimbi, cere-le baietilor sa redacteze un memoriu justificativ cum ca ar fi necesara schimbarea placutelor. S-ar putea sa ai surpriza sa nu le mai schimbe. Daca totusi vor sa le schimbe stai langa ei si iei placutele vechi.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
luci974 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 17 November 04 From: Suceava ![]() |
De fiecare data cand am schimbat la ei uleiul mi-au dat intr-o punga filtrul vechi de ulei sau cel de aer(la revizie)
|
--------------------
Citroen
C4 1.6.......
......dupa 4 ani de Logan
- SV 10 EML
|
|
IulianMicu |
![]()
|
deci reviziile astea se platesc?...
|
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
bogdy33 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 31 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Revizie Logan 1.6 la un an si 6500 km.
Ulei Elf sintetic + filtru ulei + filtru aer + manopera de la Auto Cobalcescu = 265.10 Ron. I-am rugat sa se uite si la geamul de la sofer intrucat zdranganea atunci cand mergeam cu el intredeschis. Mi-au spus ca s-a rezolvat insa geamul facea la fel si am avut curiozitatea sa ma uit si eu ce ar putea fi. Surpriza mare: nici macar nu au dat jos fata de usa, masticul era lipit asa cum vine masina din fabrica. Zgomotul nu am putut sa-l elimin, toate suruburile sunt stranse bine, asa ca am sa merg din nou la service. Din pacate nu pot sa le dau cu fata de usa in cap deoarece am umblat eu la ea si numai am cum sa dovedesc ca ei nici nu au atins-o. |
--------------------
DACIA
LOGAN AMBITION
- B-07-xxx
|
|
tibir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 6 September 05 ![]() |
Salutare tuturor,
Loganul meu este aproape de prima revizie si am cateva intrebari: E obligatoriu sa folosesc uleiul lor sau pot sa cumpar eu alt ulei si sa merg cu el? Nu as vrea sa merg cu masina in service si sa bage "meseriasii" aia uleiurile lor de proasta calitate. Daca a mai facut cineva la fel ce uleiuri recomanda? Eu m-am gandit sa cumpar Mobil 1, Aral sau Elf. |
--------------------
Dacia
LOGAN
KISSFM / 2008
- TM
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca dupa atatea pagini de topic, in care sunt descrise stari de fapt si experiente, se mai pun asemenea intrebari, inseamna ca acest topic a fost degeaba...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mafiosso_LODAN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 24 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Topicul nu e degeaba insa e lenea maaaaaaaaaare.
This post has been edited by mafiosso_LODAN: 11 Apr 2006, 11:01 |
--------------------
Renault
Megane/Laguna 3
2005/2013
- xxxxx
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
o intrebare mica, pt revizia de 15 mii ce acte tre' sa am la mine?
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Voi o faceti intentionat, nu ?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
aqua, e chiar așa de greu să citești cele 3 cărțulii pe care le-ai primit odată cu mașina??? O să fii surprins de câte informații folositoare sunt acolo...
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
IulianMicu |
![]()
|
corect, trebuie citite si cartile... dar fiti mai intelegatori cu incepatorii ca alde mine, care citesc, dar stau cam prost la termenii tehnici si chiar nu inteleg prea multe...
|
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Chiar și așa, fără să știi chestii tehnice, comparând nevoia ta (întrebare/problemă/etc.) cu ce găsești prin manuale și acest forum vei găsi răspunsul respectiv și confirmarea că el este cel corect.
|
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
IulianMicu |
![]()
|
corect
|
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
6000rpm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 8 February 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 DCI
2007, Ambition
|
|
Seb_ |
![]()
|
![]() Membru activ Group: Members Posts: 84 Joined: 23 May 05 ![]() |
Am facut si eu revizia de 15.000Km. Am sa postez si eu preturi si impresii de la dealerul Dedeman Automobile Bacau pentru ca am vazut ca nu mai sunt:
Revizie anuala.............................41 RON Revizie parte electrica periodica.....8,2RON (Total manopera 41+8.2=49.2RON) Filtru de ulei................................21 RON Garnitura busun baie ulei...............2.4 RON Filtru aer.....................................54 RON Ulei Mobil Synt S 5W40 -4l............140 RON Lichid de spalat parbriz.................11 RON Apa distilata 1l...............................2 RON TOTAL ......................................279.6RON In prima faza nici nu vroiau sa auda de alt tip de ulei. Le-am pus in fata hartia de la vocea clientului si s-au calmat. Le-am spus clar sa imi puna ulei ELF 5W40 sau Dacia Oil 5W30 norma SJ. Bineinteles ca eu am vorbit , eu am auzit. M-am trezit cu Mobil Synt S 5W40(Full syntetic)- sper sa fie bun, ca nu e Mobil1. Acum per total cu uleiul asta nu e mult dar la alt Logan din familie care a pus ulei Dacia Oil 5W30 revizia a ajuns la 200RON. Impresii: Baietii incearca sa te ajute cum pot, dar nu prea stiu prea multe ![]() ![]() Inca o faza de 2 lei ROL,s-au trezit desteptii sa completeze lichidul de parbriz, cand mai aveam un bidon de 3 litri plin in spate. Concluzia e ca sunt mai scumpi cu o idee decat majoritatea service-urilor din zona, si sper ca la 30.000Km sa imi aprobe si mie o zi de concediu sa merg in alt oras ![]() |
--------------------
DACIA
LAUREATE 1,4MPI
2005
- XX 55 SEB
|
|
rogilg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 27 July 04 From: Aiud, ALBA ![]() |
Am fost si eu la revizia de 15.000 km la Aurocar Alba Iulia (de fapt 12.000 km si 11 luni de cand am cumparat-o) si impresiile sunt:
Amabili, incearca sa-ti rezolve probleme aparute la masina. Costuri: 1. filtru ulei + filtru aer = 54 ron 2. ulei adus de mine Texaco 5W30 API SL (promotie 3+1 gratis) = 100 ron 3. celelalte probleme: cablu de acceleratie gresat pt ca se bloca la maxim, verificat bielete, pivoti sau ce mai are pe la roti (i-am spus ca am mers foarte mult prin gropi), geamul la sofer nu a mai zgranganit, asa ca au zis ca nu stiu ce sa desfaca, in treapta I intra greu si m-i sa zis ca este normal odata ce sau pus in miscare rotile, reglat farurile fiindca am umblat pe la ele si nu mai bateau cum trebuie. 4. manopera = 32 ron 5. total = 86 ron (iar in service am stat cu masina 2 ore, pt ca s-a miscat foarte incet mecanicul). This post has been edited by rogilg: 12 Apr 2006, 08:29 |
--------------------
dacia
logan
- AB-05-FBZ
|
|
liviuiulian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 30 August 05 ![]() |
salut.desi trebuia sa fac revizia in iunie,am facut-o in aprilie la 12000 de kilometri.motivul e ca plec in state 6 luni si nu avea cine sa mi-o faca.am fost la cobalcescu,de pe langa berzei.am prins promotia cu uleiul elf gratuit.m-a scutit de 70 de ron.s-au uitat la placute,mi-a zis sa vin sa le schimb peste 4000 de km.curios.aratau chiar bine.deci ulei,filtru ulei,filtru de aer,torpedou.cam atat.cost de 170 de ron.mi-a placut ca m-au lasat sa stau langa masina.si am dat baiatului care a lucrat la ea 10 lei.sunt multumit.numai bine
|
--------------------
Mini
7edition
2006
- xxxxxxxx
|
|
Mihai Logan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 23 August 05 ![]() |
Am facut la 21.700km un schimb "intermediar" de ulei. Postez aici pentru ca e comparabil cu "prima revizie de 15k". In plus am schimbat si filtrul de aer...era tare "prafuit"
![]() -ulei ELF 10W40: 63 RON (de la mine) -filtru ulei: 26,5 RON -filtru aer: 39,5 RON -manopera: 29,4 RON TOTAL: 158,4 RON Totul a durat 40min cu programare prealabila Succese multiple si multi km fara probleme! ![]() |
--------------------
Logan
Ambition
- B-39-XXX
|
|
Hann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 28 September 05 ![]() |
Pentru cei care mergeti la revizia de un an....NU ESTE OBLIGATORIE SCHIMBAREA FILTRULUI DE AER. Schimbarea filtrului de aer se face doar ca operatiune RECOMANDATA si nu OBLIGATORIE. Daca nu va intelegeti cu cei de la service cereti sa vi se arate nota DACIA prin care se impune schimbarea filtrului de aer (aceasta nota este din 2005). In aceasta nota schimbarea filtrului de aer apare ca operatiune recomandata.
De ce spun asta? Pentru ca nu toti cei care merg la revizia de un an au si 15000 de km. Poate unii nu prea mergeti cu masina si atunci nu vad de sa platiti pentru un produs de care nu aveti nevoie (decat daca tineti mortis). In schimb, pentru cei care au 15000km (sau aproape) este chiar recomandat sa il schimbati. Cunosc cazuri in care filtrul a fost schimbat la un an (obligat fortat) desi masina nu avea mau mult 8000km...asa ca aveti grija. |
--------------------
Dacia
Logan
- Ambition
|
|
IulianMicu |
![]()
|
eu am aproape 15.000 si o sa merg la caremil, in iasi. gasesc undeva postata o lista cu ce trebuie sa fac si la ce sa fiu atent cind merg la revizia asta?
|
--------------------
Dacia
Logan
- NT 16 MIR
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 07:29 |