Zgomot la directie, la trecerea peste linii...
![]() ![]() ![]() |
Zgomot la directie, la trecerea peste linii...
alinconti |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenta
2004 Europa
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Caseta de directie, axul volan...
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
dangun03 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 24 April 07 From: Pitesti ![]() |
Aproape sigur caseta de directie. Si eu am schimbat-o tot pe la 20.000 km din aceeasi cauza.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
ghermann |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 4 October 07 ![]() |
fara probleme caseta de directie am schimbato si eu la 25000 de km si masura am luato eu dupa ce am fost la service si imi spuneau ca este axul de voklan
am luato din pitesti cu 2 mil si e ok |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 EUROPA
- OT 22 TLD
|
|
Psych0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 5 October 07 ![]() |
ati schimbat caseta de directie ?!?!? wow cati bani
vezi sa nu fie vre-un amortizor scurs si sa faca asa .... sau sa fie desprins scutu si sa atinga pe undeva ... cam asta am patit eu .. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Daca atunci cand stai pe loc si misti volanul stanga -dreapta cu repeziciune si auzi zgomote anormale, atunci inesamna ca ai ceva la caseta de directie.mergi la service sa o mai stranga.
Daca doar se aud zgomte la trecera peste denivelari marunte si dese,atunci este posibil sa fie bucsile la bara stabilizatoare sau altceva pe la articulatii... NU e de joaca cu directia! |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
Brambus |
![]()
|
![]() member Group: Members Posts: 647 Joined: 24 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Salutare ,am o problema care nu reusesc sa o rezolv nici in service,mai exact un scartait continuu la roata fata tanga ,aveti idee ce ar putea fii, mentionez ca am schimbat placutele,discurile ,bielete de directie ,facut geometrie etc si degeaba
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007 Megane 2 R26
- B969FEF
|
|
bogdanflorea77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 13 January 08 ![]() |
am si eu o problema legata de directie....la viraje (gen sens giratoriu), indiferent ca e dreapta sau stanga, dupa ce ma redresez in linie dreapta masina incepe sa traga stanga(daca virajul a fost strans la stanga) sau dreaota (daca virajul a fost la dreapta). Nu inteleg ce ar putea fi...mi-ar fi greu sa cred ca e geometria....nu stiu ce ar putea fi...oare sa fie servo cu pompa,sau ce altceva ar putea fi?
Ma gandesc sa anulez servo si sa o las fara...a mai facut cineva asa? merita incercat?cat de greu ar merge volanul? mentionez ca bucsele,pivotii sunt scimbati,telescoapele sunt bune. |
--------------------
Dacia Solenza
Dacia Solenza
2004 rapsodie
- bv09jpc
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Din cate stiu eu nu se poate anula servo daca ai!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
bogdanflorea77 |
![]()
|
si atunci ce ma sfatuiesti?saau ce crezi ca ar putea fi? de isi revine asa greu dupa viraje?
|
--------------------
Dacia Solenza
Dacia Solenza
2004 rapsodie
- bv09jpc
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
ai spus ca dupa viraj rotile nu se redreseaza ,dar nu ai mentionat daca merge greu directia;
daca merge greu este posibil sa nu mai ai ulei in servo sau sa nu mai lucreze pompa de servo; daca merge normal este posibil sa fie dereglat unghiul de fuga; am si eu trei intrebari:-in linie dreapta isi mentine directia? -banda de rulare a pneurilor este uzata uniform? -spita volanului din mijloc cade in poala? |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
Mihaitzu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 11 November 07 ![]() |
Care este cauza, daca un cauciuc nu este uzat uniform adica pe partea din interior este mult mai uzat la o singura roata ?
|
--------------------
Dacia
Solenza confort
2005
- AG-18-CLA
|
|
romanvs |
![]()
|
ar putea fi cam doua cauze din cate stiu eu:
-unghi de cadere prea mic la rotile din fata-remediere:se inlatura piesele care conduc la modificarea unghiului de cadere(brate, fuzeta deformate); -deschiderea rotilor din fata este prea mare-[COLOR=red]remediere:se aduc la valorile corecte; |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
bogdanflorea77 |
![]()
|
Mersi mult romanvs pentru raspuns
ca sa iti raspund pe rand la intrebari: in linie dreapta isi mentine directia? In linie dreapta dupa ce am luat un viraj strans ...trage dreapta daca fac virajul la dreapta si stanga daca fac virajul la stanga...isi revine destul de greu in linie dreapta. acum ca ai spus cred ca servo merge mai greu putin dar nu cu mult, iar ulei in bidonas am tot timpul(adica il completez mereu ca se cam duce din cand in cand). banda de rulare a pneurilor este uzata uniform? Cauciucurile sunt in regula sunt noi si nu prezinta nici o urma de tocire. -spita volanului din mijloc cade in poala? Banuiesc ca te referi la partea cu airbagul...nu este dreapta cand am rotile drepte spita este inclinat sore dreapta masinii....am facut o data geometria si mi s-a spus ca a ramas asa din cauza ca sa umblat la unghiur. Am fost la un service sa imi indrepte volanul cum era si au spus ca nu pot pt ca prezinta un locas cu locas special si nu prea se poate....mai mult ca sigur nu aveau chef. Deci in concluzie masina merge drept dupa ce iau virajele(dreapta-stanga) dar dupa mici smucituri bruste de volan. |
--------------------
Dacia Solenza
Dacia Solenza
2004 rapsodie
- bv09jpc
|
|
romanvs |
![]()
|
1.nu este normal sa completezi din cand in cand cu lichid,inseamna ca il pierde pe undeva,ar fi bine sa mergi la service sa vezi pe unde pierzi si sa remediezi ca altfel risti sa distrugi pompa de servo;
2.din moment ce din fabrica spita statea in poala este normal sa stea si acum(sunt un pic cam puturosi mecanicii astia ,de ex: mie mi-au schimbat burdufele la planetara si desi a pierdut ulei pe la burduf ei au spus ca nu e nevoie de completat ,dar cand am verificat erea de trei degete sub nivel ![]() 3.faptul ca masina merge drept,ca nu sunt cauciucurile tocite ma fac sa cred ca nu unghiul de fuga ar fi problema...deci pompa,........parerea mea ![]() |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
Remarc si eu un lucru: faptul ca sunt noi cauciucurile este cam irelevant. Gandeste-te cum aratau cele vechi, adica daca aveau vreo uzura mai pronuntata pe undeva. In legatura cu indreptatul volanului, asa este, nu se poate schimba pozitia sa in raport cu axul de directie, pentru ca are un dinte mai mare decat restul mici. Adica este un fel de "catare" care trebuie pilita ca sa poti sa-i schimbi pozitia. Poate nu stiu eu tot, dar daca ea a avut volanul drept din fabrica, iar unghiurile sunt reglabile, de ce D-zeu trebuie pilit dintele volanului ca sa poata fi indreptat? Cu asta nu as fi de acord.
This post has been edited by CIPTUNING: 25 Jan 2008, 22:42 |
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
bogdanflorea77 |
![]()
|
asa cred si eu....cred ca e pompa....cam cat ar costa o serevo noua....sau se poate trece pe manual si daca da ce implica asta.
In legatura cu volanula asa este are o "catare"dar solutia cu pilitul nu e buna ...stiu pe cineva care a facut la fel a pilit catarea si a facut mai mult rau. |
--------------------
Dacia Solenza
Dacia Solenza
2004 rapsodie
- bv09jpc
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 01:01 |