Servofrana Break 2003....inlocuire, inlocuire cu servofrana papuc diesel
![]() ![]() ![]() |
Servofrana Break 2003....inlocuire, inlocuire cu servofrana papuc diesel
razvanamza |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|||
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.293 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE este clar ca acest sistem nu poate mai mult..... astept parerile voastre. Ba da. Poate ! |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
jaf |
![]()
|
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ce lichid de frana folosesti?
|
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|
razvanamza |
![]()
|
![]() Membru Numarator Group: Members Posts: 509 Joined: 25 November 07 From: Buzau ![]() |
lichid de frana Dacia Dot 4. am folosit lifrom si era mult mai slab...
Silos, spune-mi tu ce ar mai merge imbunatatit...dat fiind ca sunt doar piese noi si pedala este tot moale si prinde jos. daca dau 2-3 pedale este tare si prinde sus...deci eu as zice ca servofrana este slaba.. This post has been edited by razvanamza: 14 Jan 2009, 08:25 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into your (")_(") signature to help him gain world domination. |
|
Hexer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 06 ![]() |
Vez ca dot 4 e sintetic si daca nu e facut petnur asta sistemul mananca cauciucul repede (1-2 ani max)
|
--------------------
Dacia
1100
1969
- CJ-04-ZNH
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Corect. Pune DOT3. Gasesti "lichimoli" pe toate drumurile.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
razvanamza |
![]()
|
pai dot4 e ma bun..!!!
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
E bun, dar nu pentru dacia veche.
QUOTE(Hexer @ 14 Jan 2009, 09:39) Desi nu ma pricep la frane, incearca totusi sa reglezi jocul de la tija pedalei. Posibil sa fie prea mare. Sau... poate o fi servofrana de vina ![]() PS: cand bolidu' din dotare era mai pe la inceputuri (eram mic, ma urcam in spate cu scara), aceleasi simptome le avea si el - pedala moale la inceput, tare dup-aia. A schimbat saracu' tata vreo 3 servofrane. Defectiunea si cauza reala s-o explice altcineva. This post has been edited by Muttley: 14 Jan 2009, 10:14 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.088 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu are sens sa te complici.
Cel mai probabil servofrana nu are nici o vina aici. Am patit chestia asta la 1310 si am rezolvat-o schimband pompa+garnituri etriere. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai:discurile si placutele de fran de pitesti sunt slabe calitativ!mai sunt si scumpe;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
razvanamza |
![]()
|
pe langa asam eu cred ca sunt mult mai bune
|
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pe prospectul pompelor autonova se recomanda DOT4.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
normal, e superior fata de dot 3, si daca tot e compatibil de ce sa pui mai prost.
Eu acum cativa ani am completat cu dot 4 peste dot 3, si nu am avut nici o problema, ar trebui sa-l inlocuiesc complet cu dot 4, dar mi-e lene. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Eu am avut si dot4 care mi-a mancat toate garniturile asa ca atentie, nu luati lichid de frana de la orice magazin de piese auto. Chiar daca e "de import" si recomandat de vanzator.
argon, am avut experiente neplacute si cu do3-ul ala la 10 lei litrul care il gasesti la tamara, in sticlele alea galbene. Pana la urma am pus dot3 lifrom, a fost vreo 12 - 15 lei litrul, l-am luat de pe closca. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
jaf |
![]()
|
![]() Membru din mijloc Group: Members Posts: 641 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
eu am 2+2 sau naiba stie ce ii.. dot 3 si o pompa de frana de pe un renault 11.. si AM FRANA
![]() |
--------------------
trotineta
tri roti
2012 ful vidaut chiele "ati facut dacia de rasul lumii cu 'inventiile' voastre"
|
|
razvanamza |
![]()
|
Eu nu am spus ca nu am frane!!! Ba chiar scartaie de o ie necuratu' cand ma infig in pedala.
Ma refeream ca nu am sentimentul ala de control al franei cum am la Logan. Acolo o pisti putin, simti cum franeaza ceva-ceva, dar franeaza, apoi pentru fiecare mm de pedala, e din ce in ce mai tare pana scartaie. La break e cam asa....apas...franeaza usor mai apas ceva milimetri...un pic mai tare, nimic serios....mai apas...aproape de capat, incepe sa tina binisor....pedala la fund....opreste scartaind. Mai exact, dupa ce dau cateva pedale energice, se comporta frumos ca la logan...pentru 10 minute, apoi iar se leneveste pedala. Pe vremuri, cand tatal meu avea Dacia (din 82), NU AVEA SERVO, SI AVEA FRANE BUNICELE, chiar foarte bune, dar avea placute cu azbest (mama si tata lucrau la Fermit, acolo unde se fac faimoasele ferodouri si placute si garnituri, fostul IGFE Ramnicu Sarat). Dupa ce si-a montat servofrana (de pe o dacie din 95) se comporta fix la fel cu breakul meu. apasai din prima aproape de fund...frana binisor spre deloc. mai franai...se simtea ceva.. dadeai 2-3 pedale...frane beton...apoi iar se lasa. stiu clar ca-mi zisese tata atunci ca servofrana se comporta asa, si eu sunt ferm convins ca era deja proasta., sau un fel de "asa face toate".. eu vreau sa mearga ca servofrana de Logan...cand apas sa se simta, sa fie pedala usoara, dar ferma, la fiecare mm sa simt ca franeaza, si sa ajung sa scartai doar daca ma sui pe pedala, nu doar daca apas o data ceva mai tare. Am condus cel putin 2 logane si ambele te dau in geam daca incerci sa apesi cum apas eu la break pentru franarea normala. Repet!!! daca apas tare si apasat se duce scartaind, deci placutele si tamburii isi fac treaba bine, dar sunt comandate prost! Oare servofrana aia de papuc diesel va face ce vreau eu??? mentionez ca pare compatibila cu asta de ,,dacie" ![]() This post has been edited by razvanamza: 14 Jan 2009, 23:39 |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
nelu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Servofrana reduce doar efortul depus la apasarea pedalei de frana. Faptul ca nu tine frana cum vrei nu e din cauza ei. Daca dai 2-3 pedale si tine bine inseamna ca intra pe undeva aer in instalatie.
|
--------------------
Dacia
Break CLI 2003
|
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Salutare, si eu am aceasi problema, si cred problema e de la tija de la servo frana.
O data i-am facut cursa mare la pedala de frana si aveam frane beton.Dar problema e ca masina statea infranata. Acum, nici eu nu stiu cum sa imi reglez tija de la sevofrana.Cred ca exista o distanta fixa, nu dupa ochi. Sau poate aer pe instalatie. ![]() |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
si io is curios ce servofrana se poate pune, ca la dacie e pedala elastica oarecum, , deci am frane foarte bune, oricate pedale as face nu se modifica punctul in care prinde frana, atata ca e doar arcuita pedala, ceea ce la alte masini nu se intampla, am condus si dacie fara servo si aia are pedala foarte tare, dar nu arcuita, sa vedem ce concluzii tragem....ma gandeam si eu la servo de papuc...
L.E. Paule cu e pana la urma pompa luata din targ? Ai montat-o? This post has been edited by nelu_1985: 15 Jan 2009, 21:09 |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
CandyMan13 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 1 July 07 From: Roman-Iasi ![]() |
DACA DAI 2-3 PEDALE SI TINE INSEAMNA CA INTRA AER PE INSTALATIE...
asta e o "regula" de aur...ma refer ca atunci cand prezinta simptomul acesta altceva nu are ce sa fie decat:un furtun fisurat,o garnitura rupta...??? Chiar cum e...ai montat servo? This post has been edited by CandyMan13: 16 Jan 2009, 12:12 |
--------------------
DACIA
1410
1996E
- NT-01-BSZ cea mai buna masina e masina pe care o ai
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(razvanamza @ 14 Jan 2009, 23:39) Eu nu am spus ca nu am frane!!! Ba chiar scartaie de o ie necuratu' cand ma infig in pedala. Ma refeream ca nu am sentimentul ala de control al franei cum am la Logan. Acolo o pisti putin, simti cum franeaza ceva-ceva, dar franeaza, apoi pentru fiecare mm de pedala, e din ce in ce mai tare pana scartaie. La break e cam asa....apas...franeaza usor mai apas ceva milimetri...un pic mai tare, nimic serios....mai apas...aproape de capat, incepe sa tina binisor....pedala la fund....opreste scartaind. Se iau, pe rand: - pompa, etrieri, tamburi, repartitor: se verifica garniturile si etanseitatea; - cursa tamburi spate: sa fie minima - instalatie aerisita; - cursa libera a pedalei Daca toate astea s-au facut cu simt de raspundere si tot jos incepe sa prinda, se verifica jocurile in rulmenti, in special pe fata. Ideea generala este ca la 'ceva' din tot ansamblul e nevoie de o deplasare mai mare: la un sabot sau la un etrier => determina cursa mai mare la pedala de frana. Placutele ar trebui sa stea distantate milimetric fata de discuri si tamburii de saboti (adica foarte aproape, chiar sa se atinga usor). Vibratiile, jocurile maresc aceste distante. Servofrana nu-ti reduce cursa pedalei, ci doar forta de apasare. This post has been edited by emircea: 16 Jan 2009, 19:52 |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
motanpaul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 601 Joined: 8 July 08 From: Timisoara ![]() |
Maine montez pompa de frana din targ.Eu sper ca e buna, dupa atata chin sper sa fie cu noroc aceasta pompa de frana.
![]() Daca nu curge pompa, ca pompa sigur face presiune calumea doarece am incercato.Daca tot frana slaba am inseamna ca prinde aer pe undeva. La mine conducta(cupru)ce vine de la repartitor(spate), unde intra conducta in pompa,atrebuit sa ii schimb acel surub ce strange conducta, dar eu acasa nu cred ca am reusit sa ii fac acea floare ca din fabrica, si mie frica sa nu ia aer pe acolo. O conducta e cam scumpa deoarece e lunga. Se poate ca sa ii fac eu acasa conductei acea floare,asemenator conductei din magazin.Sau conducta lunga trebuie schimbata? |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
motanpaul sa stii ca acea conducta e foarte scumpa...vreo 15 - 20 de lei..
Asteptam sa ne povestesti cum nu tine frana cu pompa noua ![]() |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
razvanamza |
![]()
|
sigur nu sufla deloc aer....totul este verificat si rasverificat
nu am zis CA NU TINE FRANA!!!!!!! ba tine, dar jos, dupa 2-3 pedale nu neaparat tine mai sus, ci este mai eficienta pedala...blocarea se face in acelasi loc. rept: la dacia veche, dupa montarea servofranei s-a comportat fix la fel! inainte de servofrana tinea bine, dar era pedala tare. de ce sa fie servofrana nevinovata? astept sa-si schimbe cineva cu servofrana de papuc nou, sau sa scrie cineva care chiar are asa ceva ca sunt curios ce modificari sunt...de control mai bun asupra pedalei sau doar o pedlaa mai usopr de apasat, dar cu efect identic? aproape as putea pune pariu ca de vina este servofrana. |
--------------------
Dacia
Oarecare
Candva
- Bz-00-xxx (\__/)
|
motanpaul |
![]()
|
Saluatare, am pus pompa de autonova pe masina si e brici.Frana e buna.Numa ca asa e dacia tot trebuie sa faca figuri.
Am cumparat si conducta lunga din fata pana la limitator-27 lei facuta la Cluj. Si am problema cu pompa de autonova, nu stiu asa am luat pompa ,sau azi mi sa stricat filetu de la aerisitoru de pompa de frana. Ce sa ii fac sa nu mai iasa lichid, nu iese mult lichid decat cand folosesti frana dar nu e mult.Dar nu imi place, as vrea sa fie in regula. Ce sa ii pun sa nu mai planga pe la aerisitoru de la pompa de frana. Multumesc. |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
intotdeauna sa amorsezi (aerisesti) pompa inainte sa o pui pe masina, o prinzi in menghina, astupi gaurile pentru conducte, impingi pistonasul pompei cu o surubelnita, torni lichid, repeti operatiunea pana nu mai ies bule de aer si torni lichid in vas pana pe la jumate, apoi mergi cu pompa la masina, o prinzi la locul ei, si apoi legi conductele, operatiunea merge repede si nu prinde aer pentru ca pompa deja e amorsata, ca sa fi sigur totusi dupa ce ai montat-o pe masina calci pedala in mod repetat si dupa a 2 pedala nu are voie sa-si schimbe punctul de prindere (deci nu trebuie sa fie ba moale ba tare in functie de cum faci pedale).
Acum ca stiu ca te-ai enervat ca n-ai stiut sa faci asa poti desface aerisitorul si sa pui niste banda de teflon pe filet si il strangi la loc, sau varianta care ti-o recomand, alezat locasul, filetat si montat un aerisitor mai mare sau chiar un surub |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
motanpaul |
![]()
|
Mersi mult Nelu am rezolvato cu banda de teflon.Nu mai prinde aer acum.
Dar problema e daca pot sa aerisesc pompa pe la conducte? Sa nu mai umblu la aerisitor, ca am auzit ca nu merge sa tot desfac de multe ori daca am pus banda de teflon. As vrea sa stiu daca se poate, si pe la care din conducte sa aerisesc pompa? Multumesc |
--------------------
Dacia
1310 tx
1986
- tm-06-zsv
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
da se poate si pe la conducte, le iei pe rand, ai grija sa nu se duca filetul si acolo
|
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Daca vrei sa fi sigur si daca i-ti merg toate aerisitoarele cel mai bine faci aerisirea pe la fiecare roata in parte dar recuperezi totul cu o sticla de suc de jumate in care ii gauresti dopul si bagi un furtun de stropitor de parbriz pe care il bagi direct pe aerisitor , si faci mai multe cicluri de aerisire pana cand nu se mai vad bule de aer pe acel futun.
This post has been edited by ciprianeduard: 20 Jan 2009, 19:48 |
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 19:17 |