DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> xenoane aftermarket, unde scrie ca( nu )sunt legale?

horsewhisperer27
post 29 Jan 2008, 00:35
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

ce legatura au aici proiectoarele?

l.e a fost o greseala, nu o gluma!

This post has been edited by horsewhisperer27: 29 Jan 2008, 17:25

--------------------
fan VAG!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 29 Jan 2008, 07:31
Post #32

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

1. Care proTectoare? daca ai vrut sa scrii o gluma "rebotezind" proiectoarele, ma prind mai greu.
2. Partea de proiectoare scrisa era o paralela cu produse omologate RAR (sau nu) care se pot monta pe masina NUMAI in anumite conditii.
Adica, domnu' horse... nu orice produs cu abtibild RAR se poate folosi la Dacia.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
MAS
post 29 Jan 2008, 09:19
Post #33

Le Bubulateur

Nu s-a ajuns la nici o concluzie.
Fiind dealer de xenon va pot spune urmatoarele:
Au certificari euro, cel putin kit-urile care le aduc eu au astefl de certificari. Am mers la RAR in vederea omologarii ca sa pot intra in Cora, Carrefour etc cu ele, insa problema apare la becuri: acestea NU au certificari! Restul instalatiei (drosserele de xenon si cablajele) este certificat euro. Vand aceste produse de 2 ani si pana acum nici macar UN client nu a venit la mine sa-mi spuna ca s-a luat politia de el... Daca ai farurile reglate corespunzator si nu orbesti lumea, politia nu se leaga de acest aspect... Deci puteti s ava montati fara grija intrucat atata timp cat nu deranjati in trafic, nici voi nu veti fi deranjati. Dupa montarea unei instalatii xenon este necesara o reglare a farurilor astfel incat ele sa lumineze conform specificatiilor: becurile halogen fiind mai slabe, farurile sunt orientate mai sus astfel incat fascicolul sa mearga cum trebuie, in momentul cand se monteaza xenon, fascicolul generat va parcurge o distanta mult mai mare si atunci farurile trebuie coborate un pic astfel incat totul sa fie OK.
Inca un aspect important: reflexiile orbitoare ale becului generate de un design defectuos sau nu indeajuns studiat; la marea majoritate a kit-urilor xenon aftermarket ieftine producatorii nu au investit prea mult in cercetare si dezvoltare astfel incat nu au iesit pe piata cu un produs care sa elimine reflexiile si fascicolele inutile care orbesc ceilalti participanti la trafic. Kit-urile mai scumpe sunt mai scumpe si din aceste considerente, lasand la o parte faptul ca au si componente mai durabile si ca sunt optimizate. Asa ca, atunci cadn cumparati ceva, ganditi-va si daca ceea ce puneti pe masina are calitatea care v-o doriti si care o merita masina voastra...
(sper ca acest post al meu sa nu fie interpretat ca intentie de reclama. Mult timp m-am ferit de el datorita faptului ca, fiind vanzator de xenon, orice post al meu ar putea fi privit ca intentie de reclama. Acest post l-am scris in scopul de a incerca s ava clarific unele nelamuriri si pentru a va ajuta sa alegeti corect in momentul in care decideti sa faceti o astfel de achizitie)

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
diaconuliviu
post 29 Jan 2008, 13:36
Post #34

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Pina acum e OK, totul sa nu pui modelul sau firma aici; te vor bombarda ei pe PM. biggrin.gif

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
MAS
post 30 Jan 2008, 16:45
Post #35

Le Bubulateur

Sincer, m-as mira, intrucat bi-xenon (ceea ce trebuie pentru berlina/SRN/SLZ si Logan) nu mai aduc, pentru ca sunt scumpe si trebuie sa ma lupt in piata cu cei care aduc ieftineli, asa ca am renuntat la idee... Daca voi reusi sa ma inteleg cu producatorul la un pret bun, poate voi mai aduce, dar pana atunci NU.
Iar ieftinaturi nu aduc, intrucat imi respect numele care mi l-am facut, ma respect pe mine si nu vreau sa-mi bat joc de oameni si de banii si timpul lor. Asa ca... smile.gif

This post has been edited by MAS: 30 Jan 2008, 16:47

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st June 2025 - 01:07
Forum Renault