DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Casco fara fransiza

Smiley
post 5 Jan 2008, 16:51
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Am refacut de curand CASCO-ul pentru un Tico(expirase contractul anterior) si brokerul meu de asigurari mi-a spus ca cei de la Asiban au introdus o fransiza obligatorie de ~100 euro la daune. Mi-a mai spus ca si ceilalti asiguratori au facut la fel, motivul fiind destul de simplu: prea multe daune.

Intrebarea este: a mai ramas vreun asigurator care sa ofere CASCO fara fransiza? Nu ma refer la fransiza la furt total(pe aia stiu ca o au multi), ci de cea in caz de avarie. mai ales ca suma de 100E e destul de mare.

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bulan
post 5 Jan 2008, 20:06
Post #2

Membru autentic

Da dar tariful este dublu pentru fransiza 0!Dar ma rog frumos de ce te sperie asa de mult o fransiza de 100 de euro?Nu trebuie sa fim toti cointeresati in reducerea numarului de accidente si implicit a daunelor?

--------------------
a b c
+
semit
post 5 Jan 2008, 22:27
Post #3

Private Spice

Group: Moderatori

Euroasig smile.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Executron
post 6 Jan 2008, 00:53
Post #4

Membru fan UAP

Chiar asa s-a ajuns? Nu mai ma speriati ca eu urasc prostiile astea de fransize. Da eu am daune mai multe pentru ca tot timpul o gasesc zgariata in parcare si fuga la CASCO. Si mi se pare normal. Urasca sa merg cu masina zgariata.

Ce inseamna de curand?

Eu am facut la passat la sfarsitul lui Oct 2007 la BCR Asig fara fransiza. Si mai erau atunci multi fara fransiza.

Si-au schimbat politica chiar toti?

P.S. Bulan nu inteleg ce vrei sa spui. Cand eu am 200 Euro frasiza, sa zicem (nu 350 euro cum propuneau cei de la Generali) asta inseamna ca la fiecare eveniment sau din buzunar 7 mil. Bun. Ma intorc de la piata si vad ca bara spate busita, nu mult cat s-o sparga dar indeajuns cat sa se ia vopseaua si sa arate urat. DAR eu am fransiza... deci in loc sa ma duc direct la politie si sa declar accident astept alta ocazie pentru ca ma costa 10 mil s-o vopsesc si 7 mil ii dau din buzunar.

Parerea mea e ca va INCURAJA declaratii mincinoase la politie sau evenimente de genu "hmm..mai bine nu declar... ca poate iar patesc peste 1 luna ceva".

Eu imi fac CASCO tocmai pentru aceste cazuri. Sunt eu de vina ca daca imi vopsesc 3 elemente ies cat polita intreaga? Sa mareasca politele anuale mi se pare mult mai normal in aceste conditii.

DAR NU... facem "jmecheria" cu polita ca oricum majoritatea nu intelege care-i faza pana cand se trezeste cu faptul implinit. mellow.gif

This post has been edited by Executron: 6 Jan 2008, 01:03

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
bulan
post 6 Jan 2008, 10:58
Post #5

Membru autentic

In primul an am avut fransiza 0 pe linie,in al doilea an am avut fransiza 100 euro doar pentru eveniment si in rest 0.Normal ca nici mie nu imi convine dar ce sa fac?Normal ca si eu pot gasi bara spate busita si va trebui sa platesc eu fransiza si restul asiguratorul dar si cel care mi-a busit mie bara este de acum in aceiasi situatie ca mine!Deci ochii mari si mult mai multa grija ca toate costa!

--------------------
a b c
+
AlexC
post 6 Jan 2008, 11:18
Post #6

Vrum Vruuum

Fransiza asta de 100 EUR a devenit valabila de la ~15 Decembrie, si e aplicata de majoritatea asiguratorilor, fiind initiativa lor. Suntem intr-un moment in care marjele de profit ale asiguratorilor scad, si in care incearca sa vina cu tot felul de variante pentru marirea profitului.

Pe de alta parte ei vor ca tu in calitate de proprietar/utilizator sa ai grija de masina. Momentan foarte multe daune minore se repara pe CASCO, care provin de la greseli proprii ale soferului, pentru care ajunge sa plateasca asiguratorul. Foarte multi merg sa declare la Politie ca au gasit masina lovita in parcare, cand de fapt au bagat-o ei intr-un gard/zid/alta masina.

Daca acest trend cu cresterea daunelor va continua, sa vedem tarifele la CASCO in 2009...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
LNG
post 6 Jan 2008, 11:56
Post #7

.

Eu sunt de parere ca fransiza sa se aplice doar pentru daunele provocate din vina soferului masinii asigurate. Atunci cand e gasita lovita in parcare sau alte fenomene naturale care pot provoca pagube (idioti, betivi etc) sa nu fie aplicabila fransiza.

--------------------
- - -
+
driverx
post 6 Jan 2008, 12:37
Post #8

--- Membru cu ralanti ---

Ba, da' mult ai judecat pana ai emis super idea asta desteapta. Think again...Era un distrus pe aici acum ceva zile care avea mai toate colturile masinii frecate. Binenteles, mare expert in condus. Oare el nu ar merge la CASCO sa declare ca alti idioti i-au frecat masina in parcare? Oare?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
LNG
post 6 Jan 2008, 12:41
Post #9

.

Eu zic sa te gandesti tu cum ar fi ca eu (ipotetic vorbind) in fiecare zi sa vin sa iti dau o cheie pe masina si tu sa platesti fransiza de fiecare data cand o vopsesti. Think again. In Romania sunt multi nebuni, si multi locuiesc in apropiere.

--------------------
- - -
+
Executron
post 6 Jan 2008, 12:46
Post #10

Membru fan UAP

QUOTE(driverx @ 6 Jan 2008, 12:37)
Oare el nu ar merge la CASCO sa declare ca alti idioti i-au frecat masina in parcare?
*

Si politia e de vina ca tolereaza asemenea evenimente. Eram odata la accidente usoare de dimineata si era o femeie cu o masina exact cum spunei, busita in toate cele 4 colturi, mai avea putin si era o vopsire totala si ea declara senina ca totul s-a intamplat azi noaptea. Asta e.... Faptul ca e coada mare la politie ii face pe unii sa astepte sa se stranga mai multe.

Personal mi-am gasit tripla sparta si m-am dus la politie, deci nu agreez "lasa ca le fac pe toata odata" DESI daca se va implementa universal fransiza voi fi nevoit sa fac si eu acest lucru.

--------------------

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
semit
post 6 Jan 2008, 13:23
Post #11

Private Spice

E posibil sa piarda mult mai mult firmele de asigurari din urmatorul considerent: "a da, ati pus fransiza 100e, bine tata o frec pe toate partile si platesc 100e.. vopsiti voi de 40 de milioane ca dau eu 350 lei".. cine pierde mai mult? 243.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
gotty
post 6 Jan 2008, 13:28
Post #12

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

pe mine nu m ar lasa sufletul... sad.gif...da'asa ar merita...

--------------------
Private Spice Member
+
LNG
post 6 Jan 2008, 13:54
Post #13

.

Nici eu nu as putea lovi masina intentionat, ma doare inima sa o fac...

--------------------
- - -
+
sqryn
post 6 Jan 2008, 14:41
Post #14

Clio rulezzz

From: München

E o mare bataie de joc. Cele mai multe daune se intampla din cauza conditiilor in care trebuie sa circulam in fiecare zi. daca ar fi un trafic relaxat, fara aglomeratie, locuri de parcare sa ajunga la tot poporul si oamenii un pic mai civilizati ar scadea si numarul de daune.
Macar ar trebui sa se aplice fransiza sa accidentele ce sunt cauzate de cel care conduce masina. Daca o gasesc lovita in parcare e cam aiurea sa platesc 100 euro (cam cat un vopsit de usa).

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
bulan
post 6 Jan 2008, 14:55
Post #15

Membru autentic

Stati linistiti ca nici unde nu e precum pare in asigurari!Eram in Italia si un nene cu un Panda foarte vechi nu m-a vazut si fara sa dea prioritate a intrat in mine.Pana sa vina politia mi-a spus ca la ce vechime are masina cei de la asigurari nu-i da nimic pe masina si daca as fi intrat eu in el.

--------------------
a b c
+
AlexC
post 6 Jan 2008, 18:18
Post #16

Vrum Vruuum

Ideile astea cu trafic lejer, fara ambuteiaje s ale pastrati pentru nepoti, caci noi nu o sa vedem in viata asta un trafic mai lejer. In toate orasele mari este o problema mare traficul, iar acolo exista si parcari, si sosele late, si masini potrivite pentru oras (nu monstrii 4x4 ca la noi), dar tot se circula din ce in ce mai greu.

Statisticile arata ca 75-80% din accidentele declarate "gasite in parcare' sunt de fapt din vina soferului. Ca nu se aplica la cei de aici e una, insa priviti pe ansamblu si o sa vedeti ca situatia e alta. Daca Politia si-ar face treaba si ar investiga corect o reclamatie de genul asta si/sau ar baga-o in calculator cel putin 30% din cereri s-ar elimina de la sine. Nu se putine ori apar la Politie intr-un interval de 2-3-5 zile 2 proprietari cu masinile lovite complementar care declara ca ambii le-au gasit asa in parcare.

--------------------
+
ViperRS
post 6 Jan 2008, 20:10
Post #17

Membru autentic

From: Cluj Napoca

mai lasati ca la noi omu isi face casco ca un fel de garantie extinsa pe vopsea parbriz oglinzi bari... etc. Mie unu nu mi se pare foarte normal. Sa vedeti dincolo cum se streseaza lumea ca oare sa foloseasca asigurarea sau nu ca creste foarte mult pentru fiecare incident prima pe anul viitor. La noi fiecare cu casco vrea sa vopseasca barile si sa schimbe parbriz in fiecare an. Asa e la noi pentru ca inca e ieftin sa faci casco si daca ai daune eventual pierzi reducerea pe anul viitor. Dincolo societatile sunt mult mai severe si investigheaza multe accidente si de multe ori refuza sa plateasca pe diferente considerente. La noi inca e cam rai cu casco si toata lumea profita.

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
LNG
post 6 Jan 2008, 21:11
Post #18

.

Am un prieten cu un Clio III care are CASCO cu fransiza (700 RON). A gasit masina avariata de un camion (care a fugit) in parcare destul de grav, a deschis dosar de dauna, a achitat cei 700 RON, si pana sa ajunga sa o repare, a lovit usor un taximetrist ... ala nu a avut mare lucru si el bara avariata minor. Rezultat: Pieton 1 luna + inca 700 RON fransia pentru noul eveniment pentru care reparatia nu face atat. Am uitat sa precizez, toate s-au intamplat in mai putin de o luna. Pe langa ratele la credite care pe unii ne fac sa cantarim ce punem in farfurie s-au gasit si "falimentarii" astia de asiguratori sa ne faca viata si mai de kko. Daca ti se intampla chestii de genu asta de 2-3 ori pe an vei ajunge sa iti faci credit pentru a plati eventualele fransize...

Fransiza inseamna boierie pentru asiguratori si strangerea curelei pentru soferii ghinionisti. Ma uit in parcare si vad numai masini zgariate , cu aripi infundate, care mai devreme sau mai tarziu la CASCO ajung, oare cu introducerea fransizei asteia se mai duce cineva sa isi deschida dosar de dauna?

This post has been edited by lng: 6 Jan 2008, 21:14

--------------------
- - -
+
TheSaiLor
post 6 Jan 2008, 22:34
Post #19

Membru autentic

From: Constanta

Ia sa incercam toti sa facem asigurarea doar la firmele care nu au franciza. Sa vedem pe urma daca societatile de asigurare vor mai dicta. Eu platesc de 3 ani la una din masini fara sa fie niciodata nevoie de Casco din fericire. Acum daca ar fi sa am franciza de 100 de euro si sa am o dauna de 5 milioane sa nu ii f........... pe japcangii?

--------------------
Audi A4 1.9 TDI Clio 1.5 dCi - CT - 0123
+
AlexC
post 7 Jan 2008, 00:01
Post #20

Vrum Vruuum

lng, prietenul tau cu Clio nu trebuia sa deschida dosar de dauna si pentru a doua avarie, ci trebuia pur si simplu sa mearga la service sa o repare din banii lui. Nu vad rostul unui dosar care sa constate ca asiguratorul nu are nimic de dat, caci valoarea daunei e mai mica decat valoarea fransizei.

In afara d-asta gasesti si multe masini avariate usor puse la vanzare, caci este mult mai scump pentru proprietar sa le repare apoi sa faca CASCO anul urmator, decat sa o vanda si sa ia alta. La noi inca se profita la greu dupa CASCO, si se va mai intampla asta timp de 2-3 ani.

--------------------
+
Fuzz
post 7 Jan 2008, 00:32
Post #21

gHIdusul

From: RFG

Si parca nu se mai puteau face asigurari fara fransiza de pe 10-12 decembrie.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
Laurentziu83
post 7 Jan 2008, 02:30
Post #22

Membru autentic

QUOTE(semit @ 6 Jan 2008, 13:23)
E posibil sa piarda mult mai mult firmele de asigurari din urmatorul considerent: "a da, ati pus fransiza 100e, bine tata o frec pe toate partile si platesc 100e.. vopsiti voi de 40 de milioane ca dau eu 350 lei".. cine pierde mai mult? 243.gif
*

Corect, mai ales cand dai peste 150-200 ron lunar la casco.

Eu la Clio am un proiector spart. Nu din vina mea, sincer, cu totii stim ce fragile sunt proiectoarele de Clio/Logan. Pur si simplu l-am gasit fisurat si cu urma de criblura in el. Normal ca nu-mi convine sa ma duc sa-l fac pe asigurare si sa dau 100 de euro pentru o dauna de 300 ron. Totusi, nu am dreptul la despagubire in cazul asta?
Si altceva, decat sa fac 100 de drumuri la politie, asigurari, deschis dosar de daune, dialogat cu asiguratori imbecili, amenintat cu bagat cu mufa-n suportul de pixuri (la galati sunt niste imbecili cu totii, care habar n-au ce-i aia masina si cu ce se mananca), mai bine fac un singur drum anual, si imi rezolv toate daunele. Din pacate insa, nu te lasa politia, autorizatia e valabila doar 30 de zile.
Si asta intr-o tara cu infrastructura la pamant, in al carei trafic trebuie sa fii cu nervii ascutiti.
Am condus cateva zeci de kilometri in Viena si pot sa zic ca se circula mai lejer ca la mine in Galati (de Bucuresti nu mai zic), si am vazut doar un singur taxi cu un colt zgariat. Doar nu sunt toti soferii de acolo perfecti, nu?

This post has been edited by Laurentziu83: 7 Jan 2008, 02:30

--------------------
. . .
+
adi_ar
post 7 Jan 2008, 08:12
Post #23

Membru autentic si conservator

From: Arad

QUOTE(TheSaiLor @ 6 Jan 2008, 23:34)
Ia sa incercam toti sa facem asigurarea doar la firmele care nu au franciza.  Sa vedem pe urma daca societatile de asigurare vor mai dicta. Eu platesc de 3 ani la una din masini fara sa fie niciodata nevoie de Casco din fericire. Acum daca ar fi sa am franciza de 100 de euro si sa am o dauna de 5 milioane sa nu ii f........... pe japcangii?
*

In principiu acesta este scopul asigurarii, sa o platim degeaba !
Deocamdata se practica, datorita conditiilor, "exploatarea politei de asigurare". Atunci cand se va practica cresterea primei pentru accidente si scaderea pentru fidelitate si disciplina lucrurile vor sta altfel.
Contractele in curs de derulare se vor respecta, dupa aceea ... vom vedea, nu-i nevoie sa lansam injurii generice nono.gif !!!!

QUOTE(Laurentziu83 @ 7 Jan 2008, 03:30)
...
Din pacate insa, nu te lasa politia, autorizatia e valabila doar 30 de zile.
...
*

Politia te lasa, autorizatia este valabila nelimitat, ma tot repet de o vreme, dar nu va deschide nimeni un dosar cu 3 autorizatii ! LE ... decat daca se refera la acelasi reper afectat si se "reunesc" daunele intr-un singu dosar.
Daca esti nemultumit de competenta unui angajat, vorbeste cu seful lui, nu-l jigni / injura nono.gif ! Daca esti nemultumit de serviciile societatii de asigurare schimb-o cu proxima ocazie !

This post has been edited by adi_ar: 7 Jan 2008, 08:14

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Smiley
post 7 Jan 2008, 08:38
Post #24

Membru autentic

QUOTE(bulan @ 5 Jan 2008, 21:06)
....... de ce te sperie asa de mult o fransiza de 100 de euro?Nu trebuie sa fim toti cointeresati in reducerea numarului de accidente si implicit a daunelor?
*

pai ma sperie din mai multe motive:
-cei 100 de euro trebuie dati la fiecare eveniment
-la Tico-ul ala majoritatea chestiilor costa sub 100E. daca are mai multe evenimente intr-un an, ce rost mai are asigurarea? anul trecut n-a avut nici un eveniment, sper sa nu aiba nici in viitor, dar oricand se pot intampla chestii in bucurestiul asta tampit
-la ford platesc 800 de euro/an. geamul spart(tentativa de furt) m-a costat 280 ron. daca aveam fransiza, ii plateam doar eu. in cazul asta, asigurarea ce mai acopera? trebuie sa-mi sparga toate geamurile ca sa simt si eu ca a fost bine ca am asigurat-o?

ps: nu mai tin minte daca fransiza e pentru fiecare eveniment sau doar pentru accidente rutiere, parca era pentru orice, inclusiv tentativele de furt. si majoritatea tentativelor de furt costa in jur de 5-6 milioane (jumatate pentru geam si jumatate pentru scula audio furata)

--------------------
+
Laurentziu83
post 7 Jan 2008, 10:20
Post #25

Membru autentic

Oricum viitoarele mele masini sper sa fie din categoria celor "venitul meu pe un an, la care sa nu mai fac casco.
Daca nu, voi strange toate zgarieturile (eventual mai frig una si pe cupola ca sa nu arate masina a dalmatian dupa revopsire) si, cu ele ma duc odata pe an si ii fac dosar beton asiguratorului, mai adaug si cate-o aparatoare de noroi rupta, vreun far zgariat, da ce kilu' meu?
Asta la luat bani si la calculat prime fantastice sunt primii, la despagubit...

--------------------
. . .
+
Shush
post 7 Jan 2008, 12:15
Post #26

٩(×̯×)۶

From: Brasov

Din cate stiu eu e cam greu sa strangi mai multe "evenimente" si sa le repari pe toate o data platind o singura fransiza.
Sa zicem ca intr-un an strangi 4 lovituri usoare, cate una in fiecare colt si te hotarasti la sfarsitul anului sa le repari pe toate. Asiguratorul va cere cate 100 de euo pentru fiecare dintre ele pentru ca din punctul lui de vedere sunt 4 "evenimente" distincte. Daca poti demonstra ca toate au fost facute in acelasi accident e alta treaba ... insa e cam greu sa-i pacalesti.

This post has been edited by Shush: 7 Jan 2008, 12:15

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
aurelv
post 7 Jan 2008, 13:56
Post #27

Membru autentic

in legatura cu fraciza asta obligatorie pentru fiecare eveniment, am si eu o intrebare.
Ce se intampla in cazul ai o dauna care nu este din vina ta si alegi sa o faci pe casco si nu pe asigurarea celuilalt, urmand ca cei de la casco sa rezolve cu cei de la asigurarea celuilalt returnarea valoarei reparatiei, mai platesti franciza??

--------------------
ex DSN / Seat Clima / Leon 1M 2003 /2003 - B-83-YMF
+
Executron
post 7 Jan 2008, 14:23
Post #28

Membru fan UAP

Eu stiu ca depinde de firma. In general asupra incidentelor provocate de terti (adica un casco isi ia banii de la RCA) nu se aplica fransiza.

--------------------

+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 14:17
Forum Renault