DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?

Aveti masina echipata cu anvelope de iarna?

Da [ 123 ] ** [51.68%]
Nu [ 115 ] ** [48.32%]
Total Votes: 238
Guests cannot vote 
ROK
post 7 Jan 2008, 12:18
Post #121

Membru incoruptibil

Group: Members
From: Bucuresti

Da 50 %
Nu 50 %

icon_mrgreen.gif

--------------------
dacia solenza 2004 scala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ramm
post 7 Jan 2008, 12:44
Post #122

Membru autentic

Da, mi-am luat de iarna, super multumit de ele.
Am facut misto de un vecin cu un Jaguar pe care nu l-a echipat cu anvelope de iarna -> tractiune spate, vit 1 si a 2-a pe automata, rezulta: 'ma..azi iau taxiul la servici ca nu pot sa scot masina' smile.gif)

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 14:28
Post #123

Membru incepator

Decat sa fac un vals pe drumurile patriei , mai bine imi pun cauciucuri de iarna si ma terminat balciul.Mai pun si niste lanturi in portbagaj pentru orice eventualitate.
Mi se pare putin ciudat sa injur autoritatile ca nu pot circula in conditiile in care nici nu imi dotez masina corespunzator.

--------------------
Dacia Logan MCV 2006 dCI - B-54-XXX
+
david79
post 7 Jan 2008, 14:47
Post #124

Membru autentic

corect
4 gume de iarna Eskimo, dintre care cele de pe fata noi, + lanturi a fost belea zilele astea . as vrea sa incerc si o tractiune integrala + 4 gume de iarna si 4 lanturi sa vad cum e da, na... e ok.
nu ar trebui sa aibe voie pe strada, cand e zapada, cei care merg cu gume de vara.
l-ai prins, talonul si amenda.
de ce sa intre un destept din asta in mine daca nu e echipat ? care, de altfel sustine ca nu e diferenta intre anvelopele de iarna si cele de vara, pentru ca nu a condus niciodata o cu anvelope de iarna pe zapada.

This post has been edited by david79: 7 Jan 2008, 14:52

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
Kruger
post 7 Jan 2008, 14:54
Post #125

Membru autentic

Si autoritatile sunt de vina, dar si soferii.

In primul rand, zapada nu se ingramadeste pe margine. Se ia de pe strazi. Dar mai avem multe sute de ani pana o sa ne civilizam intr-atat. Pe strada nu se arunca cu sare cum se face la noi. Exista substante speciale care nu ataca asfaltul, tabla masinilor si pielea incaltamintei. Si aici se poate vorbi mult si bine.

Noi ? Noi suntem de vina ca nu ne echipam si pregatim masinile cu tot ce trebuie. Unii n-au bani, altii sunt zgarciti, altii sunt pur si simplu ignoranti.

To ce am scirs mai sus rezulta din SARACIE. Suntem o tara saraca, o tara de hoti, de betivi, de lenesi, de corupti.

Nu suntem toti asa ? De acord. Dar tot degeaba. Degaba ai SLK, daca mergi cu el tot prin rahat ca si amaratul cu rematul pe roti.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
LoganDeViteza
post 7 Jan 2008, 15:00
Post #126

I Taut I Taw A Puddy Tat!!!

Group: Banned

cata lume suparata domne' ohmy.gif

auzi la ei...cica daca nu am io nush de care anvelope nu am voie pe strada...ete moft radmasa.gif
io merg cu caucioacele cu care am cumparat masina...si nu am avut probleme pana acum...nu am derapat, nu am speriat pe nimeni...cred ca stiu cu volanul mai bine decat altii sleep.gif

si apai deh ma nene daca suntem saraci...la naiba...aruncam si noi cu sare...si cu ce avem...si punem gramazoaiele de zapada unde putem...
cand ai spus "tara de betivi, saraci, lenesi, corupti" ai uitat sa adaugi: snobi, parveniti, tisti si cur....ve si fata..lai icon_mrgreen.gif

This post has been edited by LoganDeViteza: 7 Jan 2008, 15:43

--------------------
Dacia GoLogan V6 2007 3.2 MPI - CL 03 FLM
v-as coase la gura cu sfoara..... vreau sa va doara!
Si eu!!! :) Cu dragoste, Sony! ;)
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 15:06
Post #127

Membru incepator

Sa inteleg ca daca nu ai derapat cu masina pana acum se datoreaza faptului ca e prima iarna a masinii? biggrin.gif
Este vorba de bun simnt si de siguranta in trafic , cauciucurile de iarna sunt pentru masina cum sunt bocancii pentru tine iarna , nu cred ca iti convine sa iesi in sandale acum , si mai ales nu cred ca injuri primaria ca ai alunecat tu in sandale.

In Germania prin multe localitati dau tot cu sare , insa acolo locuitorii au simtul civic de a curata de zapada aleile si trotuarele , lucru care la noi nu se intampla.Sa vina jandarmeria sa imi curete curtea de zapada sau de ce nu , sa imi curete si masina ca sunt platiti din banii nostrii nu-i asa?

Mai vezi cate un pensionar destept la TV care arunca zapada din curte pe strada , sa vina primaru' sa o curete ca d'aia-i primar.

This post has been edited by Norris_Chuck: 7 Jan 2008, 15:07

--------------------
+
VladG
post 7 Jan 2008, 15:09
Post #128

Membru preistoric

Iar in Germania anvelopele de iarna sunt OBLIGATORII. Oare de ce? smile.gif

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
argon
post 7 Jan 2008, 15:17
Post #129

Mesaj semiautomat

aia au alta mentalitate, si 90 % din ei isi pun toamna anvelope de iarna, sa umble cu gume diferite , adica de iarna doar pe fata - minte de roman sinucigas, nici vorba, doar daca e vreun roman ajuns pe acolo...

This post has been edited by argon: 7 Jan 2008, 15:19

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
LoganDeViteza
post 7 Jan 2008, 15:54
Post #130

e a doua iarna a masinii nene, masina am luat-o anul trecut in ianuarie cool.gif
in alta ordine de idei, nu inteleg pe cine si de ce deranjeaza ca nu mi-am pus io bocanci...pardon ...caucioace de iarna....

oricum va invidiez...ca nu aveti alte probleme decat sa fiti suparati pe aia care nu si-au pus anvelope de iarna..cand v-o fi mai rau sa va fie asa de bine ...ca acum cool.gif

si apoi zapada ...o curatam noi...da oare ce sa fac cu ea???sa bag in casa??? ca tot nu am inteles...sau sa ma duc sa-i dau una in mecla lu' videanu...ca ma deranjeaza zapada de pe marnea' drumului???

voi ce masuri ati luat pana acum??? radmasa.gif

io ma gandesc sa-i trimit un e-mail la primarie ca si cum ar fi de la ben laden ..un mesaj de amenintare...cu moartea...si sa-i anunt ca daca in doua zile bucurestiul nu este curat...ii extermin ph34r.gif

--------------------
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 16:17
Post #131

Membru incepator

Cand ies pe drum problema mea este sa desfasor un trafic civilizat si pe cat posibil lipsit de pericole , insa cand din 10 masini , 8 dreapeaza ca nu au cauciucuri de iarna , nu te supara dar sunt inconstienti .Zapada care o curat pot sa fac efortul sa o depozitez astfel incat sa nu o arunc in strada sau pe trotuar.Totul tine de vointa si de dorinta de a avea un mediu curat si ingrijit.La noi inca exista mentalitatea ca statul trebuie sa faca ceva si nu individul , insa am o veste pentru ei , statul sunt cetatenii si nimeni o sa iti vrea binele mai mult decat ti-l vrei tu.

--------------------
+
adipo
post 7 Jan 2008, 16:19
Post #132

Membru

From: Pitesti

..pai hai sa-ti spun eu de ce ne suparam pe astia "neincaltati cu bocanci": Cum e sa stai blocat pe nu stiu ce drum european, national, etc ca s-a pus unul de-a latul?? Sau si mai edificator, cum ar fi sa sa-ti vezi masina lovita ca alalalt nu a putut opri la timp???

In alta ordine de idei, am cauciucuri M+S (mixte) pe berline, ca de iarna nu am gasit pentru ea la vremea aia (acu 2 ani) si la masina cea noua am luat set nou de anvelope de iarna chiar daca masina n-are decat 4 luni si m-au uscat la buzunar... doar, doar voi avea 1 metru in plus la franare in conditii de siguranta si nu voi fi in situatiile altora (vezi mai sus)

--------------------
Dacia 1410 1996 / 1600cmc - AG-XX-XXX
+ Peugeot 206 Sedan Plus (2007)
+
Sony
post 7 Jan 2008, 16:45
Post #133

Membru autentic

From: Ban Land

Laurentiu, pe zapada poti cel mult sa te inzapezesti. wink.gif Impotmolirea e in noroi.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Kruger
post 7 Jan 2008, 16:53
Post #134

Membru autentic

Apropo de pusul anvelopelor noi pe fata sau spate (oarecum analog si pentru cele de iarna, am zis oarecum)

http://www.michelinman.com/tire-care/tire-basics/

apasati linkul intitulat:

Where should you put two new tires?

Daca priviti cu atentie observati ca ambele masini au tractiune fata.

--------------------
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 17:18
Post #135

Membru incepator

Ei bine in conditiile prezentate de ei au dreptate , insa in conditiile de iarna nu sunt deacord.Cand pui anvelope de iarna , trebuie sa le pui in primul rand pe cele tractoare , pentru ca , asa cum am mai zis mai sus , pe zapada conduci prudent si iti trebuie aderenta sa poti sa te deplasezi.Daca pui cauciucurile de vara pe fata , si cele de iarna pe spate , ma gandesc cu iesi din parcare , cand pe fata nu ai pic de aderenta?

--------------------
+
Kruger
post 7 Jan 2008, 17:27
Post #136

Membru autentic

Da, in conditiile care sunt acum in bucuresti ai dreptate. Dar oare daca era doar putina zapada...cum stateau lucrurile ?

--------------------
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
OAP
post 7 Jan 2008, 17:33
Post #137

Membru autentic

QUOTE(LoganDeViteza @ 7 Jan 2008, 16:00)
cata lume suparata domne' ohmy.gif
auzi la ei...cica daca nu am io nush de care anvelope nu am voie pe strada...ete moft radmasa.gif

Subscriu. Unii "se crede" si buricul pamantului. "Daca cauciucurile" ale ne-ar scapa si de marlani nu numai de zapada ar fi ceva. Daca s-ar face o statistica probabil cei ajunsi in sant cu cauciucuri de iarna sunt mai multi decat aia cu cauciucuri de vara. Io zic sa isi vada fiecare de treaba sa nu se mai uite in "anvelopa" altuia. Nu are "nea caisa" autoritatea sa-mi spuna mie sau altcuiva sa stau in casa ca are el chef. Aveau unii niste versurii misto cu "i-a mai dute...pana-n crama".. wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
os
post 7 Jan 2008, 17:34
Post #138

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@Norris_Chuck, @Kruger: daca dupa ce iesi din parcare n-ai sa poti controla masina (din motive similare cu cele aratate in film), mai bine stai in parcare: nu te mai pui in pericol nici pe tine insuti, nici pe altii.

Solutia este echiparea masinii cu anvelope adecvate la toate rotile; ca bugetul e eventual strîns se stie, dar tot la fel se stie ca masina - pe linga serviciile pe care ti le ofera - consuma bani.
-----
edit: @LoganDeViteza, OAP (si altii):

Ia sa vedem:
1. Ce scrie in legislatie este (cel putin trebuieste privit ca fiind) obligatoriu. Aici, "legislatie" inseamna ansamblul normativelor care au caracter obligatoriu.

2. Printre altele, puterea presupune raspundere. Daca ai la dispozitie un dispozitiv potential periculos (arma, masina, bomba..) trebuie sa-l poti stapini in asa fel incit sa nu periclitezi pe ceilalti (si nici pe tine).

3. In acelasi timp, nu e de competenta mea, a forumului, a colegilor.. sa trasam norme. Colegii au dat sfaturi - ca uneori acestea degenereaza in ton, e adevarat si asta. Vezi insa si punctul 2 aici mai sus.

Nu ma astept ca cele pe care le spun aici sa aiba efect, dar in eternul meu optimism nu ma pot impiedica sa le spun.

Succes si conduceti cu atentie.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
LoganDeViteza
post 7 Jan 2008, 17:36
Post #139

oap...iti zic eu...sunt invidiosi ca nu stiu sa mearga pe tocuri.... radmasa.gif

--------------------
+
OAP
post 7 Jan 2008, 17:39
Post #140

Membru autentic

biggrin.gif just

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
FireChief
post 7 Jan 2008, 18:05
Post #141

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

QUOTE(os @ 7 Jan 2008, 17:34)

Nu ma astept ca cele pe care le spun aici sa aiba efect, dar in eternul meu optimism nu ma pot impiedica sa le spun.

*

eu fac asta zilnic dry.gif .....
deh...ginditori de moda veche tongue.gif dry.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 18:08
Post #142

Membru incepator

Eu personal cand schimb cauciucurile , le schimb pe toate 4 , chit ca este vara/iarna , mai ales ca la masina , contactul cu solul se face numai prin acele cauciucuri , asa ca sunt foarte importante.Eu nu pot sa oblig pe nimeni sa isi puna , insa pot sa iti sugerez asa ca "Nea Caisa" : daca nu esti in stare sa iti echipezi masina stai acasa nu mai incurca traficul , care oricum e de kko.

--------------------
+
FireChief
post 7 Jan 2008, 18:24
Post #143

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

sa fac o recapitulare
daca mergi cu cauciucuri de vara iarna...o fi normal?
daca mergi ,fara sa ai aderenta necesara ,punind in pericol viata ta si a altora o fi normal?
e sinonim cu a merge cu 20- 30 %(poate nici atit) din capacitatea de frinare...adica aproape fara frine
deci...PERICOL PUBLIC
CA NU SE INTIMPLA O DATA DE ZECE SAU DE 100 DE ORI NU E ELOCVENT...SE POATE INTIMPLA ODATA SI MURI OAMENI
despre asta vorbim....
mersul cu aderenta minima...adica nema frine mad.gif

acest post nu se adreseaza unui user in special...ci acelor inconstienti,si e parere personala,care risca viata altora( ca o risca pe a lor e problema fiecaruia)
si da...in conditiile date....DACA NU AI CAUCIUCURI DE IARNA ,STAI ACASA!!!!!!!
altfel esti mult prea periculos.....ceuameni2qvig6.gif

This post has been edited by FireChief: 7 Jan 2008, 18:24

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
roskatu
post 7 Jan 2008, 18:37
Post #144

membru autentic

Votat NU tongue.gif
Eu am slickuri biggrin.gif

--------------------
Renault Fluence dci90 2011
+
OAP
post 7 Jan 2008, 19:26
Post #145

Membru autentic

Pe site-ul politiei rutiere se poate gasi urmatoare stire:
"Viteza, neatentia, alcoolul si oboseala sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere"...deci nu cauciucurile de iarna sau lipsa lor. Intr-o tara in care multi abia isi castiga painea de maine, a-i obliga sa-si puna cauciucuri de iarna echivaleaza cu infometarea lor. Pe de alta parte soselele sunt pline de imbecili care nu sunt capabili sa-si struneasca sutele de cai putere dar totusi ies pe sosele. taximetristul mort azi la Sinaia nu din cauza cauciucurilor a murit (vezi stirile). Idiotii care se posteaza mergand cu 200 la ora pe drumurile publice nu din cauza cauciucurilor de iarna comit adevarate carnagii pe sosele. Sunt atatea probleme care tin de educatie, civilizatie si probleme economice incat cauciucul de iarna se pierde undeva pe drum. Toti stim ca in vremurile triste de odata nici nu stiam ce-i aia, si totusi se circula. Un cauciuc de iarna cu un inbecil la volan nu mai face doua parale. Trist dar adevarat.

PS Recomand celor care pot si au nevoie cu adevarat de ele sa-si puna cauciucuri de iarna. Sunt mai bune decat cele de vara in anotimpul rece...DAR nu va bazati doar pe asta.

--------------------
. . .
+
vis-a-vis
post 7 Jan 2008, 19:28
Post #146

DaciaClubber

E mult mai usor sa ascunzi nesimtirea, ignoranta si imprudenta dupa inca un motiv... si anume cauciucurile de iarna.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 19:35
Post #147

Membru incepator

OAP poti sa ai tot bunul simnt din lume , sa fii Painea lui Dumnezeu , daca nu iti iei niste masuri , normale si de bun simnt in anotimpul de fata , tot te pui pe tine si ceilalti participanti la trafic in pericol.Iar la partea cu infometarea , sincer am mari dubii ca un om care moare de foame are bani de un autoturism , benzina si cele trebuincioase acestuia.Eu zic ca cei aproape 50% din cei care au raspuns la chestionar nu au cauciucuri de iarna datorita lenii , indolentei , grandomaniei sau prostiei in niciun caz datorita lipsei de bani.

--------------------
+
vis-a-vis
post 7 Jan 2008, 19:37
Post #148

DaciaClubber

Ai omis pe cei care cred ca pentru 2 saptamani de iarna pe an, nu merita investitia tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
OAP
post 7 Jan 2008, 19:39
Post #149

Membru autentic

This is the point. Eu nu am mai scos masina de pe 1 ianuarie. Sunt inca in concediu. Starea vremii anuntata imi permite sa ajung inapoi iar pana la serviciu pot sa merg pe jos daca e cazul. Deci se nu se justifica investitia wink.gif

--------------------
. . .
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 19:42
Post #150

Membru incepator

Depinde , tu decizi daca mertia sau nu , insa daca te prinde o ninsoare pe drum? Oricum partea proasta este ca foarte multi soferi care sunt constienti ca vor merge pe zapada prin zone dificile nu fac "efortul" de a pleca pregatiti.Am intalnit pe drum o gramada de oameni care ramasi cu ea in troiene atunci isi puneau problema de unde sa cumpere lanturi... tipic romanesc , presupun ca 75 lei cat costa o pereche de lanturi este un efort supraomenesc.

--------------------
+
8 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 01:15
Forum Renault