Motorina mai scumpa ca benzina, in principal din cauza majorarii accizei
![]() ![]() ![]() |
Motorina mai scumpa ca benzina, in principal din cauza majorarii accizei
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
fratilor ma minunez ce puteti sa postati pe forum!ba ca emite dieselu noxe de rupe,ba ca nu ar trebui sa mai circule prin centrul Bucurestiului etc.
Cazul meu:se ia una bucata Dacia din 84' mostenita de la tata pe care am invatat sa conduc(are rost sa vorbim cat consuma?find in 4 trepte si non-euro cred ca emite e 10000 de ori mai multe noxe ca meganul pe care il detin acum ,desi are E3 fab.2007) Pretul motorinei a crescut enorm si nu e justificat deloc. Dintr-o T de titei ~50% e benzina(costuri ridicate de productie pentru ca e mai fina ca motorina)~30% motorina(mai neagra,capacitate octanica mai scazuta,mai iefint de prelucrat)~20% alti combusibili. Cum spunea si ALEX vom trece in viitor la motoare cat mai mici pe benzina supra-alimentate... Mie nu mi se pare normal desi am motor 1.5 cu E3 sa imi interzica cineva sa circul cu masina.RABA lu nea'gheorge sau alte coji de masini cred ca emit multe noxe. Nici un Porsche,Bmw,Audi si altele nu crec ca polueaza mai putin,deasemeni. Eu as pune taxe mari la masinile cu motor mare(nu masinile pensionarilor,care au Margarete,Rasturnici,Gargarite sau cum le-or m-ai chema) si as incuraja programul RABLA cat mai mult. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
"capacitate octanica" ???
![]() |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
![]() Daca cautai putin inainte sa pui sub '',filosof ramaneai;) Diferenta dintre benzina vs motorina-Turatie mai mare pe benzina,ardare mai rapida,putere octanica mai mare. Cred ca ai auzit de 95,98,100(eco premium,carrera si alte denumiri) This post has been edited by bebecool: 21 Apr 2008, 15:21 |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
bebe - iti spun fara rautate: te invirti aici intre persoane din care cel putin unele sunt bine informate. Nu mai denatura termenii, ca n-o sa reusesti decit sa te faci de ris (si mai tare), si n-o sa mai fii "cool"...
Ca de obicei, vorba cu "filozof ramineai" i se aplica mai bine celui care o arunca - in acest caz, tie. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Deci, rezistenta la detonatie a BENZINEI se exprima, cum bine spuneai in CIFRA OCTANICA (nu capacitate sau putere octanica). Desigur, asta NU are legatura cu "viteza de ardere", ci cu presiunea la care un amestec stohiometric de vapori de benzina si aer face autoaprindere.
Caracteristica de calitate a motorinei (cea mai cunoscuta) este cifra CETANICA, care este o masura a inflamabilitatii ei (deci oarecum opusa ca si efect cifrei octanice a benzinei). Pt. motorina cifra octanica nu se defineste. Cool, bebe? This post has been edited by IsNa: 21 Apr 2008, 16:09 |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Fratilor, desi nu sunt moderator, va rog eu frumos incetati. Bebe nu te lua de IsNa, ca chiar daca i-ai citit profilul si ti se pare ca activeaza mai mult prin Cafenea este bine informat. In alta ordine de idei, IsNa ai fi putut sa-i explici omului " pe alt ton".
Iar despre cifra cetanica este mult de vorbit, oricum CO defineste ceva, CC altceva. Ce este sigur este ca relevanta CC pt. motorina este mult mai mica decât relevanta CO pt. bezina. This post has been edited by paulica: 24 Apr 2008, 23:58 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
andr3y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 23 May 07 ![]() |
am ajuns la stadiul in care romania care are 250 de km de autostrazi (plini de gropi ) sa avem acelasi pret la motorina cu germania care au 12000 de km de autostrazi ... vai de capul meu
![]() nici mie nu-mi vine a crede ....... fratilor aia au pretul asta la motorina din cauza faptului ca la ei nu se platesc vignete sau alte taxe pt drumuri ... nici camioanele pana la 7.5 t inclusiv nu platesc taxe ... si implicit au o cota parte bagata in motorina ... dar ce sa facem daca ne conduce mr. citroen ( MANCALA-R CAINII aia maidanezi ) si inca ceva ... in germania taxa de prima inmatriculare este fixa : 25.60 euro ... pt orice masina indiferent ca e adusa dupa alt oras,tara sau continent la noi in schimb umfla bugetul de stat .... macar sa fi facut ceva infrastructura de banii aia ... se alege prafu` ............................. This post has been edited by andr3y: 25 Apr 2008, 17:29 |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 / luxe privilege
- b 89 RUN
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
azi am alimentat in timisoara de la petrom ..premium"95 de la pompa rosu e 3,87 lei / l...acum un ani am facut turul romaniei si benzina era 3,17 ron...nu se mai poate:(
asi scoate pe gasca lui Tariceanu din parlament, sa trimit la o siderurgie sa lucreze 10 - 12 ore pe zi, munca grea , fizica, pentru 900 ron net / luna, asi da o dacie din 1980, sa stea in chirie , sa vad cum se descursa, ...ca majoritatea romaniilor ( mai ales tinerii ) cum imparte banii sa sjunga si pt chirie, si pt mancare, si pt facturile, si sa mai aiba bani de o bere sau macar de un plin la 2 luni... |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Fratilor, apropo de preturile la benzina sa stiti ca nici in Germanika nu-i mai roz: azi am vazut in premiera pe afisajele de la benzinarii 1,51 ca pret pentru un litru de super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
radunre |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.573 Joined: 1 October 07 From: Tg Mures ![]() |
UFFF, ieri la OMV 4,35RON motorina Sprint Diesel, 10 bani in 2 saptamani, de Craciun parca vad ca sare de 5 RON...
![]() Pe vremea lui Ceasca un automobil era un lux, a devenit o necesitate cu timpul dar se pare ca revine la statutul de lux, ma tem ca inainte ca solutiile alternative sa aiba un pret/polupalitare semnificativa vom asista la o criza, cit de mare nu stiu dar citeodata am impresia ca masinuta actuala v-a fii ultima pe combusibil fosil... |
--------------------
Clio III K9K772
/ Clio III K9K772
2009
- MS Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
60 % din pretul benzinei si al motorinei = taxe catre stat. COmbustibili fosili nu au nici o vina. Cand vom avea toti masini electrice, energia electrica va fi taxata la fel, si va costa pe masura, deci nici un avantaj pentru fraieru de alegator. Daca s-ar face drumuri si infrastructura din accizele alea nu as avea nimic impotriva, cand e gata autostrada, scade prestul benzinei..de exemplu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
In vest motorina e ceva mai ieftina decat benzina.
Taricelu si guzganian au marit acciza la motorina si de aia motorina e cu vreo 5000 mai scumpa decat benzina. Prin aceasta masura se incurajeaza cumpararea de masini mici pe benzina. Se stie ca citroenul are o larga oferta de masini de clasa mica. Problema e ca motorina fiind asa scumpa, e afectata economia. Motorina se foloseste in agricultura si transporturi. Taranii n-au mai primit subventii de cativa ani. Motorina fiind asa scumpa, mult teren este lasat parloaga. De aici rezulta mancare mai scumpa samd. Si totul ca sa-i mearga bine lui talhareanu si ATS. This post has been edited by gdm: 7 May 2008, 10:37 |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ahaaa...totul e o conspiratie care duce pana la urma la moliceanu si citroen..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Mi se pare evident Argon că e așa; dacă o veni (prin absurd) vreun pedeleu sau pesedeu la guvernare, să vezi atunci cum o să ieftinească tăti!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Nu cred ca se ieftinesc... Doar isi mentin pretul.. Doar nu fura unul de la altul ca nu e frumos...
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
Desi consider ca motoarele diesel la automobile ne transforma usor usor intr-o tara de tractoristi (scuzati expresia) si sunt total contra acestora personal (din cauza zgomotului produs de motor si al pretului mai mare de achizitie care incepe sa se recupereze abia dupa 60.000 km) insa pretul motorinei deja a ajuns la un prag EXAGERAT.
In acest moment exista minim 2 tari in care am fost si pretul pentru Motorina era mai mic ca cel actual in Romania. This post has been edited by RSV: 7 May 2008, 10:52 |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pretul barilului de petrol a ajuns la aproximativ 125 de dolari. Destul de trist.
Cine ma loveste de pe-acum cu pretul benzinei/motorinei, pentru weekend cand merg acasa? Asta sa nu mai raman perplex la pompa ca iar s-a scumpit fata de saptamana trecuta... |
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Eu ultima oara am bagat cu 4 lei litru de benzina
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
4.05 ron/litru carrera 95 la PetromV
4.43 ron/litru Sprint Diesel la PetromV pana in weekend ... cine stie ... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
De astazi,Rompetrol scumpeste carburantii cu 8 bani (800 lei vechi).S-a anuntat mai devreme la Realitatea.
http://www.realitatea.net/rompetrol-a-majo...tru_279981.html This post has been edited by cristio_79: 13 May 2008, 20:42 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
4.05 ron/litru
![]() |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
4,07 ron/l la Mol, benzina de 95.
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Daca continua asa in 2-3 luni un plin o sa fie 300 de lei
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
cconiac |
![]()
|
![]() Membru drept Group: Members Posts: 66 Joined: 28 April 05 From: Iasi ![]() |
Daca am recolta productia de bullSHIT care ne-au servit-o guvernantii in ultimii ani, am putea merge numai cu gaz biologic si am si exporta.
Eu vad solutia pe termen scurt ca fiind un motoras diesel micut si o masina cu masa sub 1 tona. Cu acceleratiile babesti de rigoare. Si... o bicicleta sau scuter pentru zilele insorite. |
--------------------
KIA Cee'd 1.4 2008 /
Clio II Symbol 1.4 2005
.
- . Better late than sorry.
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Cica ministrul economiei vrea sa se-ntalneasca cu "petrolierii" si sa-i intrebe de sanatate. Ma umfla rasul ! Ia sa vedem cat de bun negociator este Maria-Sa ministrul ...
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
cristio_79 |
![]()
|
Pai toti spun ca Romania are cei mai ieftini carburanti din UE,aproximativ 1,10 euro/l,aproximativ la fel ca in Spania si Austria,iar in tari ca Italia sau Franta,preturile sunt de 1,45-1,55 euro/l.Binenteles ca noi trebuie sa aliniem preturile din Romania cu preturile cele mai mari din UE,dar oare salariile cand se vor alinia cu cele din UE?Sau nivelul de trai cand va fi aproximativ la fel cu cel din UE?
Legat de ce a spus ministrul Vosganian,am auzit ieri sau azi o declaratie a sa in care spunea ca Romania are resursele sale proprii si nu sunt justificate cresterile carburantilor. This post has been edited by cristio_79: 13 May 2008, 22:37 |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
|
|
Shush |
![]()
|
Care resurse proprii ? Alea care au fost vandute ?
![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
bre da a fost o faza la emisiunea aia 5 gear
![]() ![]() ![]() Poate a mai vazut si altcineva ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th June 2025 - 12:25 |