DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Motorina mai scumpa ca benzina, in principal din cauza majorarii accizei

Bliss
post 14 May 2008, 00:31
Post #181

-

Group: Members

Asta e realitatea.
Cum mai zicea cineva, pentru o familie cu afaceri in petrol, Bush si-a indeplinit misiunea.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ahernar
post 14 May 2008, 09:41
Post #182

Membru incepator

From: Bucuresti

Voi n-ati auzit de "peak oil" ? Productia globala sta cam de trei ani la acelasi nivel , iar petrolul exportabil scade de la an la an ,pentru ca statele producatoare au nevoie chiar ele de petrol din ce in ce mai mult .De exemplu Indonezia , membru fondator al OPEC , nu-si poate realiza de cativa ani cota de 1.3mil bpd (produce cam 0.9) si a ajuns importator net -> de-aia merge vorba ca se va retrage din organizatie. La fel s-a intamplat cu USA,Anglia si ghiciti cine... Romania . Am vazut pe undeva un moped diesel...

--------------------
DACIA Logan EASY 1.4 2007 - B-yy-HWP
+
C@talin
post 14 May 2008, 09:51
Post #183

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

si faza cu biodisel? biggrin.gif mas abona sa iau tot uleiu de la restaurante,si sa ma plateasca ei cai ajut sa scape de el,si fac biodiesel biggrin.gif

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
IsNa
post 14 May 2008, 10:46
Post #184

Membru autentic

From: Timisoara

Asta cu "resursele proprii" e o prostie. Pt. ca nu poti inchide granitele tarii si sa interzici exportul oricarui produs. Mai exact, daca ai ales sa faci parte din UE, nu poti. Piata petrolului si a produselor petroliere este una globala, si orice companie producatoare va vinde acolo unde se plateste mai mult. Orice director are aceasta OBLIGATIE fata de actionarii lui.
Noi "bem" petrol din aceeasi galeata cu Europa de vest, cu America si China. Iar daca am vrut sa fim membri UE, trebuie sa jucam dupa regulile lor. Deci preturile vor fi la fel ca-n UE, indiferent de salarii. Alea vor creste cand vom avea si productivitatea si performanta economica a celor din UE.
Pregatiti-va sa va aduceti aminte de tramvai, parerea mea...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 14 May 2008, 10:48
Post #185

Mesaj semiautomat

QUOTE(Shush @ 13 May 2008, 22:10)
Daca continua asa in 2-3 luni un plin o sa fie 300 de lei sad.gif
*

ai idee ca 60 % din pretul de la pompa sunt taxe si accize? Pretul petrolului nu e acelasi in SUA? de ce costa benzina si motorina jumatate ca aici? Sa nu mai vorbesc de America de Sud, unde e o optime fata de Europa.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Shush
post 14 May 2008, 11:27
Post #186

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Argon realizez ca o mare parte din pretul benzinei este reprezentata de taxe si accize, dar ce sa fac ? Nu pot cumpara fara sa platesc taxe si nici nu pot sa ma duc in America sa-mi cumpar tongue.gif

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
dandutulescu
post 14 May 2008, 11:41
Post #187

Membru autentic

From: Dambovita

Acum o ora la Rompetrol Tgv motorina euro5 era 4,71 lei ohmy.gif

--------------------
megane sedane2 GPL logan laureat GPL 08 -
+
LC_TM
post 14 May 2008, 11:46
Post #188

Membru autentic

Suntem aproape de preturile din Germania. Motorina e cam 1.2 euro in Ro,iar in Germania e 1.37-1.43 pe zona asta,ma refer strict la cea euro4.
Stam bine mad.gif .

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
argon
post 14 May 2008, 11:51
Post #189

Mesaj semiautomat

atata timp cat avem bani de jipuri cu motoare de peste 2 litri, si de cate 2-3 masini intr-o familie eu zic ca ne lamentam degeaba...

--------------------
+
LC_TM
post 14 May 2008, 12:40
Post #190

Membru autentic

Asta era cumva vreun apropo la adresa mea? dry.gif
Fiecare conduce ce-i place,faptul ca pe tine sau altii ca tine te/ii deranjeaza prezenta mea prin zona mi se pare o aberatie. Toti vedeti faptul ca JIP-ul e mare pe inaltime,dar nu calculati ca un A6 Avant cu motor de 2.7 TDI sau 3.0 TDI consuma la fel de mult si e chiar mai mare pe lungime si latime,si chiar la fel de greu,deci ne lamentam la JIP-uri si nu la SUV-uri sau masini mici cu motoare monstruoase,JIP-uriles problema bata-le Sfantu'. Frumos,n-am ce sa mai zic! blink.gif

LE: Astept ziua cand o sa se interzica "JIP-urilor" sa mai circule ca asa vor unii.

This post has been edited by LC_TM: 14 May 2008, 12:42

--------------------
+
IsNa
post 14 May 2008, 12:50
Post #191

Membru autentic

Omul zicea doar ca ne lamentam degeaba de pretul carburantilor daca continuam sa cumparam masini f. mari. Si are dreptate.
N-are nimeni nimic cu gipul tau, dar nu te plange de pretul motorinei! Ai masina ca nemtii, plateste si motorina tot ca nemtii. Nu-i corect?

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
argon
post 14 May 2008, 12:55
Post #192

Mesaj semiautomat

nu ma refeream la tine, ci la noi.

--------------------
+
mateimatei
post 14 May 2008, 12:55
Post #193

Membru autentic

Sa fim seriosi. Daca am cumpara toti masini de capacitate mica ar scadea pretul carburantului? Sau poate o capacitate mica a masinii te face mai fericit cand se scumpesc carburantii?
Eu ma plang de pretul lor chiar daca am scuter. Sa fie dovada de zgarcenie?
Apropo, am scuter taiwanez deci doresc sa platesc benzina ca in Taiwan.

--------------------
Renault Megane Estate dCi-1.5-80 CP/2005
+
LC_TM
post 14 May 2008, 13:06
Post #194

Membru autentic

QUOTE(IsNa @ 14 May 2008, 10:50)
Omul zicea doar ca ne lamentam degeaba de pretul carburantilor daca continuam sa cumparam masini f. mari. Si are dreptate.
N-are nimeni nimic cu gipul tau, dar nu te plange de pretul motorinei! Ai masina ca nemtii, plateste si motorina tot ca nemtii. Nu-i corect?
*

biggrin.gif O si platesc,tot ca nemtii,problema e ca in Ro mi se pare aberant pretul ala apropiat de preturile din EU,asta ma deranjeaza,la salariile din Ro pretul mi se pare exorbitant de mare. Si nu ma plang,ci ma enervez cand vad marlaniile astea(ma refer la preturi). tongue.gif

--------------------
+
IsNa
post 14 May 2008, 13:07
Post #195

Membru autentic

QUOTE(mateimatei @ 14 May 2008, 14:55)
Sa fie dovada de zgarcenie?
*

Nu, e dovada ca Romanul se plange pt. ca ii place sa se planga.
Cat ar rebui sa coste benzina, a. i. consumul scooterului sa-ti afecteze sensibil bugetul familiei?
Daca chiar ar fi prea scumpa benzina, as vedea o reducere a aglomeratiei din oras. Exista o buna parte a oamenilor care nu au neaparat nevoie sa mearga cu masina, si ar putea gasi alte solutii pt. majoritatea drumurilor, dar e mai comod cu masina.
Cat timp nimeni nu renunta, inseamna ca buzunarul suporta, si vaicareala e de forma.

LC: De ce e greu de inteles ca preturile NU AU NICIO LEGATURA cu slariile?? Preturile la comoditati globale sunt stabilite pe o piata globala, plus reglementari fiscale la care trebuie sa aderam daca am vrut UE. Iar salariile sunt rezulatatul productivitatii noastre nationale. Aici ne aflam. Nu exista nicio justificare sa ne asteptam sa avem aceeasi putere de cumparare ca si nemtii!

This post has been edited by IsNa: 14 May 2008, 13:11

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
St
post 14 May 2008, 13:09
Post #196

Membru

Daca ai un motor mic nu te bucuri ca se scumpeste carburantul, dar una e o crestere de 6% a pretului la un consum de 8% fata de unul de 14% wink.gif

This post has been edited by St: 14 May 2008, 13:12

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
LC_TM
post 14 May 2008, 13:21
Post #197

Membru autentic

QUOTE(IsNa @ 14 May 2008, 11:07)
Nu, e dovada ca Romanul se plange pt. ca ii place sa se planga.
Cat ar rebui sa coste benzina, a. i. consumul scooterului sa-ti afecteze sensibil bugetul familiei?
Daca chiar ar fi prea scumpa benzina, as vedea o reducere a aglomeratiei din oras. Exista o buna parte a oamenilor care nu au neaparat nevoie sa mearga cu masina, si ar putea gasi alte solutii pt. majoritatea drumurilor, dar e mai comod cu masina.
Cat timp nimeni nu renunta, inseamna ca buzunarul suporta, si vaicareala e de forma.

LC: De ce e greu de inteles ca preturile NU AU NICIO LEGATURA cu slariile?? Preturile la comoditati globale sunt stabilite pe o piata globala, plus reglementari fiscale la care trebuie sa aderam daca am vrut UE. Iar salariile sunt rezulatatul productivitatii noastre nationale. Aici ne aflam. Nu exista nicio justificare sa ne asteptam sa avem aceeasi putere de cumparare ca si nemtii!
*

Faptul ca statul german isi pune problema ca preturile la carburanti au crescut enorm si se gandesc sa reduca din impozite si alte cheltuieli ptr automobile.
Ceea ce spui tu este valabil si nu prea,de ce? Ptr ca avem accize f f mari pe care le platim in combustibil,iar la reducerea accizelor nu s-a gandit nimeni ca sa pastreze un echilibru cat de cat. Sa lasam chestia cu productivitatea nationala, ca ajungem iara sa discutam la cat e de ieftina mana de lucru in tara si cum se doreste mentinerea salariilor la un anumit nivel cu tot felul de amenintari "Aaa...pai daca va crestem salariile plecam ca nu mai este rentabil" si asta fara sa precizeze cat dau in EU pe mana de lucru sleep.gif . Statul Roman stie doar sa umfle banii.
In TM ai asteptat dupa 17 sau 18? Iti place cum circula? Daca ai de mers pana in Buziasului cu ce mergi? Stiu ca se poate lua tramvaiul,dar de la mine am de facut macar 2-3km pana la statia de tramvai. Mai alegi sa mergi cu transportul in comun in situatia asta? Dupa ora 00:00 mai circula ceva? Ca stiu ca erau anumite intervale orare intre care circula transportul in comun dupa care mumu! smile.gif

@St: Nu am consumuri de 14%,doar iarna pe drumuri f scurte in localitate. Acuma la 20 de grade scot in jur de 7.5-7.6 pe autostrada si 11.5 in oras. Nu ma afecteaza scumpirile astea,doar mi se par aberante preturile relative la puterea de cumparare.

This post has been edited by LC_TM: 14 May 2008, 13:23

--------------------
+
IsNa
post 14 May 2008, 13:43
Post #198

Membru autentic

In domeniul meu stiu exact cat dau pe mana de lucru in Germania si cat in Ro., si diferenta este intr-adevar exagerata, dar per media tarii... asta ne manca. Daca esti cel mai productiv element dintr-un sistem, vei fi tras in jos, inevitabil.

Transportul in comun in Timi e chiar utilizabil. Il folosesc ocazional cand ies in oras la o bere, si sunt convins ca as putea sa-l folosesc sa vin la lucru regulat. Sigur, ar trebui sa ma disciplinez un pic si sa nu mai plec in ultimul momemt de acasa in fiecare dimineata.. wink.gif
Daca va ajunge sa ma deranjeze intr-adevar pretul motorinei, nu va fi un dezastru sa iau tramvaiul.

P.S. Daca merg acasa dupa ora 0, nu mai sunt oricum apt de sofat. alcoholic.gif

This post has been edited by IsNa: 14 May 2008, 13:44

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
LC_TM
post 14 May 2008, 14:02
Post #199

Membru autentic

Este utilizabil pe linia lui 14 si altele,insa 17 si 18 pentru mine sunt praf,ajung sa stau in statie macar 30min dupa ele,daca vine si ala plin am cam pus-o,mai astept o gramada pana vine altul. Mai sunt zone in care trebuie sa ajung cu 2 mijloace de transport in comun,astept iarasi dupa ele pana innebunesc,apoi preturile care sunt destul de mari si nu imi ofera ceea ce imi doresc. In TM stau in Aradului si lucram in Buziasului,transportul in comun nu era o solutie intrucat pierdeam pe zi cam 2 ore ca sa ma duc si sa ma intorc de la servici. Cu masina pierdeam cam 45 de minute pe zi pentru ca mergeam pe "centura".
Dupa ora 0 nu mai gasesti nimic ca sa te intorci acasa,mergi pe jos smile.gif .
Evident ca si mie mi-ar fi convenit sa merg cu bicicleta pana la job(pe vreme buna evident),desi aveam de facut vreo 14 km doar dus,dar nu ma risc prin Timi biggrin.gif .

This post has been edited by LC_TM: 14 May 2008, 14:04

--------------------
+
minny
post 14 May 2008, 21:46
Post #200

Membru porcos

In TM problema cu mijloacele de transport e ca nu acopera bine orasul deja. 11, 15 si 19 ar trebui extinse de exemplu, apoi corespondenta intre mijloacele de transport e dificila, ar trebui si autobuze care sa lege din locurile mai putin aglomerate spre bulevarde si sa te scoata la statiile de tramvai. Tramvaiul care ar trebui sa fie cel mai eficace nu e pentru ca are un parc vechi si insuficient. E haos mare deja pe acolo cu atatea masini si transport doar de suprafata. Iar solutiile alternative nu se pot practica atata timp cat Timisoara are fix 200m de pista ciclabila. In TM s-ar preta un metrou ca ochiu', orasul e mare rau dintr-un colt in altul pe orice diametru. Sau macar un metrou usor gen S-Bahn din Munich ca banuiesc ca e mai usor si mai ieftin de construit. Inainte de toate trebe' facute centuri insa si asa scapam de jumate din masini. Bine o sa apara altele nu e bai ..dar na ..

This post has been edited by minny: 15 May 2008, 01:14

--------------------
------ ------ ------
+
adi_ar
post 14 May 2008, 21:57
Post #201

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

wise_guy.gif
Eeee, ce vremuri erau alea cand asteptai 1/2 ore sa plece 4-le din capatul de linie !
Mai schimbai o vorba, dadeai o fuga vis-a-vis dupa un pachet de tigari, nu se grabea nimeni ... alte vremuri !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
cristi.r
post 14 May 2008, 22:24
Post #202

Membru ... din cand in cand

QUOTE(LC_TM @ 14 May 2008, 15:02)
Dupa ora 0 nu mai gasesti nimic ca sa te intorci acasa,mergi pe jos smile.gif .
*

Pai tocmai asta e, ca toata lumea se da cu masina. De-aia nu mai sunt mijloace de transport dupa ora 0. Este un "cerc vicios".

adi_ar, asta e realitatea zilelor noastre !!! Si asta e doar inceputul.

--------------------
megane diesel 2006
+
LC_TM
post 15 May 2008, 00:39
Post #203

Membru autentic

Asa o fi cum spui tu,dar de cand ma stiu nu au circulat dupa ora 0 in TM mijloacele de transport in comun,iar pe vremea respectiva(acum vreo 8-10 ani) nu era traficul de acuma. smile.gif
Sunt curios cum se va circula dupa ce se rezolva cu centura,in mod normal ar trebui sa fie mai putine masini care traverseaza orasul prin centru.

Cum spunea si minny sunt o gramada de probleme legate de transportul in comun care nu il fac tocmai utilizabil.

--------------------
+
șoferistul
post 15 May 2008, 06:41
Post #204

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Hei! topicul este depre prețuri motorină raportat la benznă, nu despre linii de transport în comun !!!

This post has been edited by șoferistul: 15 May 2008, 06:46

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
msanyix
post 15 May 2008, 07:42
Post #205

Membru

From: Livezeni, Mures

Se scumpeste motorina si cine o sa fie sugrumat? Omul de rand. Care isi cumpara masina la cateva zeci de mii de euro credeti voi ca ii pasa ca consuma 10l/100 km sau 15l/100 km. Il doare in pix de asta. Un exemplu: un bogatas si a luat Porsche Chayeen dupa X5 si zice ca nu-i mare diferenta la consum (bani) ca si a facut un calcul, cat umbla el cca 3000 EUR pe an. Cred ca jumatate din parcul auto a romaniei nu valoreaza 3000 EUR/exemplar. Plus in afara de asta si la producatorii de masini prin jurul anului 2000 tendinta era undeva la 2000 ccm la motoare (ma refer la o clasa mai buna de masini ) acum au ajuns standard la 2,5 si 3,0 l mai ales la Diesele.
Asa ca nu o sa deie faliment nici industria petroliera si nici omul care cumpara carburantul numai ca o sa aiba o gaura mai mare in buget.

--------------------
VW Passat B5.5 Variant 1.9 TDI - MS 08 PNK
+
Smiley
post 15 May 2008, 07:46
Post #206

Membru autentic

cresterea capacitatii motoarelor este, in general, justificata de cresterea greutatii masinilor. daca te uiti la "noile modele" (indiferent de masina), sunt intotdeauna mai mari, mai voluminoase si mai grele decat modelul anterior.

--------------------
+
IsNa
post 15 May 2008, 09:01
Post #207

Membru autentic

Asa-i, dar asta e dorinta multimii, monser!
Daca acum 20 ani aveai un Golf1, si ti-era suficient de mare, ar putea sa-ti ajunga si azi o masina de marimea aia. Atunic poti sa iei un Polo de azi, ca e la fel de mare. Atunci ai motor diesel de 1.4l si consumi 5% in oras.
Daca OPTEZI pt. o masina mare, iti asumi consumul. Credeti ca la Americani le e bine ca-i asa de ieftina benzina la ei? S-au obisnuit de decenii sa-si cumpere masini enorme, si acum l-i s-a dublat pretul benzinei intr-un an, si e drama mare.
Cum la ei taxele sunt mici la benzina, orice crestere a costului de baza a benzinei are un impact mare asupra buzunarului. O crestere de 2$/galon te afecteaza mult mai puternic daca se aplica unui pret mai mic, si daca acel pret mic te-a obisnuit sa consumi f. mult.

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
minny
post 15 May 2008, 09:52
Post #208

Membru porcos

Si acolo nu prea exista diesele decat pe camioane smile.gif In plus nu prea stiu sa faca motoare economice americanii iar am un coleg acum acolo in stagiu prin Silicon Valley si a ramas socat ca la aia in orasul unde e transportul in comun e zero aproape. Sunt total dependenti de masina. Si asa pe coasta de vest si in sud is cam violenti, astia in curand o sa fie in stare sa se ucida pentru petrol.

--------------------
------ ------ ------
+
argon
post 15 May 2008, 09:55
Post #209

Mesaj semiautomat

Din diverse emisiuni am remarcat ca multi au inceput sa lase Suv-ul cu un consum de 20 % deoparte si se orienteaza spre masini europene diesel, Tdi-ul e la mare cautare, le place Golful si Bora in special. E mana cereasca un consum de 5 % fata de 20 de dinainte. Dar ei nu sunt asa incuiati ca romanii, aici ai tedeii esti automat cocalar frate wacko.gif

EDIT: normal ca sunt dependenti de masina, cati oameni locuiesc la noi in orase pe 1 km patrat la ei locuiesc in 100 de km patrati .

This post has been edited by argon: 15 May 2008, 10:01

--------------------
+
minny
post 15 May 2008, 10:42
Post #210

Membru porcos

Asa e, si japonezele sunt foarte prezente, dar marcile europene au luat mult avant. Daca de cele de lux nu mai e nimic de zis am vazut si eu poze cu masini ce nu credeam ca le voi vedea acolo (trendy dar totusi relativ scumpe insa mici) : vw new beetle, mini, etc.

LE Eu daca as avea bani (nu de cumparat ci de intretinut masina) m-ar durea fix in pix ca ma face lumea cocalar si as lua TDI...

This post has been edited by minny: 15 May 2008, 10:48

--------------------
------ ------ ------
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th June 2025 - 18:20
Forum Renault