Motorina mai scumpa ca benzina, in principal din cauza majorarii accizei
![]() ![]() ![]() |
Motorina mai scumpa ca benzina, in principal din cauza majorarii accizei
raqzvan |
![]()
|
||
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|||
csiri_biri_kodak |
![]()
|
![]() Membru linistit Group: Members Posts: 102 Joined: 14 July 07 From: Blumberg, Germania ![]() |
QUOTE(LC_TM @ 26 Mar 2008, 09:54) Treaba cu motorina mai scumpa decat benzina am intalnit-o pana acuma in Romania,Ungaria si Slovacia, in Cehia era mai ieftina decat benzina,ceea ce mi se pare si mie normal sa fie asa ![]() Intradevar motorina este mai scumpa in tarile mentionate...insa guvernul Ungar a fost presat de vreo 2-3 ori de soferii de camioane (adica au parcat cu masinutele lor vreo 2-3 zile in centrul Budapestei) si guvernul a recunoscut ca totusi nu se justifica cresterile de pret prin dorinta de a reduce poluarea!!!!! si in loc sa mai mareasca au scazut preturile la motorina. Adica am putea invata de la "tarile cu apa calda" si sa nu mai inghitim toate prostiile...si sa mai ridicam si vocea, sau asa ceva |
--------------------
Dacia / Dacia
1300 (RIP) / Logan
1978 / 2012 ! Fiecare trebuie sa inceapa de undeva !
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului... |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(raqzvan @ 27 Mar 2008, 03:16) Plus ca stau pe o punga de hidrocarburi (in special gaze) din care se estimeaza ca vor extrage inca vreo 100 de ani. Chiar le e taema ca nu vor apuca sa extraga tot pana apar tehnologiile alternative ![]() Yah right ...speranta moare ultima....daca ar fi chiar asa ar fi bine... |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cateodata cred ca e o idee foarte buna scumpirea motorinei, sa le mai taie avantul fanilor si producatorilor, cred asta de fiecare data cand ma mai trezesc in spatele unui Tdi, Dci, etc care mai scoate cate un nor de-ti vine rau, nu conteaza ca e Euro4 sau nu...probabil de aici s-a nascut expresia a da fum...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
transportatorii de orice fel ar putea primii subventii, ca este de unde..din accizele in plus. Practic sa-si primeasca o parte din acciza inapoi...dar nu...cel mai sigur e sa schimbam bordurile anual de banii aia...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
OAP |
![]()
|
Adica sa platim accizele transportatorilor si noi sa nu putem folosi masinile din cauza asta ? no way...eu vreau sa-mi folosesc masina ca de aia platesc taxe si imposite
|
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
cine a zis sa nu-ti folosesti masina? Ideea era ca pretul mai mare al motorinei mai descurajeaza productia de autoturisme cu motoare diesel...mi se pare si normal, daca polueaza mai mult, alta solutie nu este. Si la urma, daca ai cateva mii de euro sa dai in plus pe un Diesel, se presupune ca ai si de motorina mai scumpa
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
OAP |
![]()
|
Pai se presupune un pic eronat. Eu am ales diesel-ul din doua motive: placerea de a conduce un diesel si consum redus. Daca la primul punct n-ai ce-i face partea cu consumul redus e pur economica. adica am preferat sa investesc in motor pentru a-mi recupera din bani pe parcurs ca mai apoi sa merg mai ieftin
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
|
argon |
![]()
|
nu spun io, se pare ca e o tendinta nationala
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Gusturile nu se pot discuta, insa dupa cum a spus si Argon, e tendinta nationala...
"Eu am ales diesel-ul din doua motive: placerea de a conduce un diesel si consum redus." ....si poluant....dar asta nu conteaza... ![]() |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
argon |
![]()
|
eh...se rezolva cu un filtru de particule, dar nu stiu cati sunt dispusi sa investeasca in asa ceva..si in plamanii lor ajunge funinginea aia...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
De unde-o tot scoateti pe-asta cu poluarea la diesel-urile moderne, vi se pare chiar util sa va dati cu parerea in necunostinta de cauza? Ati vazut fum la o talpa si gata efectul de sera?
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
E posibil cat de curand ca pretul mare al motorinei comparativ cu cel al benzinei sa faca la fel de economica achizitionarea unui automobil cu motor pe benzina fata de diesel.
Diferenta de pret de minim 1000 de euro care o dai pe varianta diesel + pretul mare al motorinei vor face la fel de economica varianta pe benzina spun eu. |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Pentru a nu relua din nou, recomand studierea postului #76, apoi sa-ti dai cu parerea. NUMAI o singura valoare la diesel e mai mica fata de benzina, asa ca afirmatia "vi se pare chiar util sa va dati cu parerea in necunostinta de cauza?" se aplica dumitale!
Iar partea cu filtrul de particule, tin sa-ti zic Argon ca si cu mama filtrului (la peste euro 4 inclusiv) care e montat din fabrica, tot scoate mult mai mult decat o benzina... Dupa cum am solicitat, as dori sa se faca un split din topicul asta, ptr. a discuta pe indelete despre poluarea masinilor. Va recomand de asemenea, sa participati si la initiativa lui Alex desfasurata aici, sau poate e greu sa stai cu lumina stinsa o ora... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Pentru a nu relua si eu iar (sic!), recomand documentarea in prealabil, dintr-o sursa ceva mai credibila decat un post pe forum:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel#Petroleum_diesel Ma retrag din offtopic. |
--------------------
-
-
-
|
|
dantes |
![]()
|
Daca ai fi avut macar interesul de a citi ce am postat si de a urmari linkul respectiv, ai fi vazut ca sunt nomele EURO !! nu wiki piki sau mai stiu eu ce... Normele alea nu au fost gandite degeaba...
Ceea ce am tot citit ce link ai dat sau a mai fost dat si in spate, Benzina ca LICHID e mai periculos ca Motorina ca LICHID, in starile lor initiale. In urma procesului de ardere a lor prin motoarele noastre, gazele rezultate sunt altele...Doar daca incepi sa cumperi motorina/benzina si incepi sa o arunci pe strada...dar tu si eu si oricare ARDEM acel combustibil... Dar nu are sens sa conving pe cineva care nu-i pasa... recomand si topicul asta sau initiativa asta... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
OAP |
![]()
|
Oare de ce taxa de prima inmatriculare (ecologica cica) e mai mica la diesel decat la benzinare?
|
--------------------
.
.
|
|
dantes |
![]()
|
Din cauza "competentilor" din guvern...
Dar de ce sunt interzise anumite categorii de dieseluri in marile orase nemtesti, iar benzinarele toate au voie sa intre? This post has been edited by dantes: 27 Mar 2008, 11:17 |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
OAP |
![]()
|
care diesel-uri si care orase?
|
--------------------
.
.
|
|
dantes |
![]()
|
Depinde de ce Euro au.... uite aici.
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
OAP |
![]()
|
Sa indrazensc sa afirm ca si la noi ar fi bine venita legea sa nu mai intrii in centrul marilor orase fara E3, nu conteaza benzina sau motorina?
|
--------------------
.
.
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Dantes, scuteste-ma cu motoarele nepoluante pe benzina, would you?
Un motor pe motorina consuma mai putin cu cel putin 2l/100 in medie, ceea ce inseamna ca pentru a parcurge aceeasi distanta, vei arde mai putina motorina si mai multa benzina, cu implicatiile poluante aferente. In rest, initiativa ecologista este absolut laudabila si necesara! |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
argon |
![]()
|
Nu conteaza consumul mai mic, nu ti-a trecut prin cap ca arderea e mai curata la benzina?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(OAP @ 27 Mar 2008, 12:40) Sa indrazensc sa afirm ca si la noi ar fi bine venita legea sa nu mai intrii in centrul marilor orase fara E3, nu conteaza benzina sau motorina? As fi total de acord cu asa ceva daca asta ar include si autobuzele! Altfel e apa de ploaie! Problema este ca, exceptand berlinele de la '900 toamna, marea majoritate a masinilor cam au E3 asa ca nu vad efectul masurii. Mai degraba sa interzici accesul in centru total in week-end, dar astea sunt vise in Ro. |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Cu cat e mai curata? De doua ori mai curata? De trei ori mai curata? Suficient de mult incat sa nu merite sa consumam mai putine resurse?
http://economie.hotnews.ro/stiri-consumato...din-romania.htm This post has been edited by dack: 27 Mar 2008, 13:00 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Daca-mi amintesc bine, un diesel are emisii de monoxid semnificativ mai mici decat un motor pe benzina. Emisiile de particule reprezinta problema reala.
|
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
dantes |
![]()
|
Treaba cu consumul e praf in ochi dpdv al poluarii... 2 motoare, unul benzina unul motorina, identice, euro 4, desi benzina se consuma mai mult, arderea de la motorina e mult mai poluanta... e ceva asa ca o comparatie grosolana sa arzi o mie m3 de gaz si 1 kg. de cauciuc...care va polua mai mult? cauciucul desi e mai putin, polueaza mai mult in urma arderii...
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(dack @ 27 Mar 2008, 12:58) Cu cat e mai curata? De doua ori mai curata? De trei ori mai curata? Suficient de mult incat sa nu merite sa consumam mai putine resurse? tin minte ca in scoala ne invata ca motorina este un produs secundar rezultat din productia benzinei, daca e asa sau nu, poate stiu altii mai priceputi.. QUOTE(BlaueCorsa @ 27 Mar 2008, 12:59) Daca-mi amintesc bine, un diesel are emisii de monoxid semnificativ mai mici decat un motor pe benzina. Emisiile de particule reprezinta problema reala. asa este, CO si CO2 sunt direct proportionale cu consumul de carburant, si de aia sunt mai mici la diesel, problema este ca sunt alte emisii.. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th June 2025 - 09:59 |