Avertizare lumini avarie pe ABS
![]() ![]() ![]() |
Avertizare lumini avarie pe ABS
DomnulK |
![]()
|
||
![]() ex kAndrei Group: Members Posts: 1.403 Joined: 7 September 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1.6 MPI
2004 Asfalt Uscat!
|
|||
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
intr-un documentar despre mercedes am vazut treaba din asta...la franare de urgenta, computerul declansa si avariile.
explicatia era ca pe autostrada la viteze mari, este benefica o astfel de functie. This post has been edited by Alexu7: 14 Jan 2008, 12:57 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Oricum, prin Germania, majoritatea celor care nu au aceasta "imbunatatire" si franeaza brusc o fac cu degetu' pe butonul de avarii.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
OldMan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 399 Joined: 8 April 05 ![]() |
aici gasiti ce vreti voi http://www.tuning100.ro/makers.php?id=33
|
--------------------
Logan
1,5 dci ABS plus
2007
- SV-91-KUL
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Ideea e buna dar multi se sperie inca si cand intra ABS-ul, ce sa mai zicem de aprinsul avariilor in acelasi timp. Si la Octavia exista chestia asta si e foarte utila mai ales in conditii de vizibilitate redus sa-l vezi pe ala din fata la intrarea in curba cu stopul de frana si avarii aprinse, ca poate iti pica si tie fisa sa franzezi din timp.
This post has been edited by FILter: 22 Jan 2008, 10:06 |
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
Diabolique |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 27 February 08 ![]() |
QUOTE(OAP @ 14 Jan 2008, 12:12) ar fi util ca atunci cand iti sare un copil in fata si tu bagi picioru pana in podea in frana sa atentionezi pe cel care iti vine cu 60 din spate sa nu iti intre pana pe bancheta din spate, nu? eu unul am patit-o ca a pus unu frana in fata mea si nestiind cat de tare franeaza ala am apasat si eu lejer cand am vazut ca se aprind farurile alea rosii si pana sa-mi dau seama ca ala a franat brusc am ajuns in portbagajul lui, noroc cu abs-ul ca era mai nasol. QUOTE(vijelie @ 14 Jan 2008, 13:05) Oricum, prin Germania, majoritatea celor care nu au aceasta "imbunatatire" si franeaza brusc o fac cu degetu' pe butonul de avarii. am patit-o pe drum la tg-mures de 2 ori, la o coloana cand am ajuns in spatele unui tir mi-a pus avariile cu frana si la randul meu am pus frana cu degetul pe butonul de avarii. iar a doua oara in tg-mures cand am vrut sa evit o masina care iesea din parcare, am franat brusc cu degetul pe avarii. dar ia cam mult din timpul de reactie. de aia ar trebui un senzor care sa iti bage avariile in functiune cand franezi brusc la o viteza mai mare de 30km/h si intra abs-ul sau daca n-ai abs, atunci cand decelerarea depaseste un anumit nivel. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu is tare curios cati dintre cei care isi doreau cu ardoare acest gadget au si purces la instalarea lui, avand in vedere si optiunile prezentate pe acest topic, dupa cum se vede si mai sus:
QUOTE(OldMan @ 14 Jan 2008, 14:59) Deci, multi au tipat, cine a actionat? Vorbe, vorbe, dar cu actiunea cum sta lumea? Fapte exista? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
@Diabolique, pai tu zici ca, cand actioneaza ABS-ul sa se aprinda si avariile ... pai si iarna ce facem, cum pui o frana putin mai tare si intra un pic ABS-ul, sa se aprinda avariile. Pai iti dai seama ca nu ar mai trebui instalatii de Craciun pe strazi. Ca ar fi destule avarii aprinse la franare.
This post has been edited by AR-18-MOS: 29 Feb 2008, 18:05 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
La deceleratie te-ai gandit cand ai scris?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Diabolique, zicea ca acest lucru sa sse intample cand actioneaza ABS-ul ... se referea la decelaratie doar la masinile fara echipare cu ABS.
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Hai sa o luam asa: dispozitivul ala se declanseaza la deceleratie puternica. Nu are nici o treaba cu ABS. Acum: iarna cand e polei, zapada, ciuciu deceleratie deci nu o sa ai nici o avarie aprinsa. Vara, pe asfalt uscat, cand intra ABS-ul sau blochezi tu rotile la alea fara ABS, deceleratia e puternica si hopa dai din beculetele de craciun.
This post has been edited by liviu2004: 1 Mar 2008, 14:17 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
Stiu cum se declanseaza, dar in ceea ce s-a zis era vorba de faptul ca sa se aprinda avariile in momentul in care actioneaza ABS-ul, iar eu am zis ca nu e bine si am dat un exemplu. Cel mai bun ar fii un dispozitiv care sa aprinda avariile in momentul unei deceleratii puternice, nu cand actioneaza ABS-ul.
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
|
liviu2004 |
![]()
|
Ok,
![]() Dispozitivul ala din link asta face. Doritori? This post has been edited by liviu2004: 1 Mar 2008, 14:24 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
nicumig21fn |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 12 March 08 ![]() |
QUOTE(Mario_b @ 11 Jan 2008, 10:44) simplu si romaneste un cablu de + de la intrerupatorul frana (cu o dioda) legat la releul de semnalizare iesirea pe avarie ![]() This post has been edited by nicumig21fn: 14 Mar 2008, 20:10 |
--------------------
LOGAN
ABS plus
2008
- b 36642
|
|
99MMH |
![]()
|
![]() eu stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jurul meu prind curaj. Group: Members Posts: 185 Joined: 17 July 07 ![]() |
@nicumig21fn - oau, ce tare......
![]() |
--------------------
Logan
ambition 1,6 MPI;1,5dci; Nova GT
2006,2007,1998
- MMH E o teorie si, ca toate teoriile general acceptate, o prostie in toata regula.
|
|
vdnick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 27 March 08 From: Galati ![]() |
Salut,
Nu stiu daca mai prezinta interes... dar un circuit logic care sa tina cont de decelerare si contactul de la frana ar rezolva problema. A mai scris cineva inainte despre asta. Interesant topicul. Nu stiu cat costa un senzor de accelerare (pozitiva sau negativa...), dar o sa ma interesez. Restul e relativ ieftin. This post has been edited by vdnick: 1 Apr 2010, 18:13 |
--------------------
Renault
Megane III Grandtour 1.9 dci 130cp FAP KZ1S F9Q870
2010 Cu respect,
Dorin |
|
membru_DC |
![]()
|
- Group: Members Posts: 1.149 Joined: 24 May 09 ![]() |
parca avea cineva de vanzare la bursa un modul ce se lega la butonul de avarii pentru asa ceva, pentru Logan/Sandero (cu 50RON)... ba mai mult, acesta chiar a fost testat cu frenograful si era destul de bine reglat dpdv deceleratie de activare
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:22 |