DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum pregatim masina de vanzare!, trucuri de a vinde masina...

musicall
post 1 Sep 2005, 19:55
Post #1

musicall

Group: Members
From: Braila

V-ati plicitsit de masina pe care o conduceti si ati dori sa va luati alta? Foarte bine, insa trebuie intai sa ii gasiti celei actuale un nou proprietar si doriti sa obtineti si un pret cat mai bun.

Pentru a nu vinde in pierdere trebuie sa va ocupati de masina, sa o aduceti la zi, pentru ca orice element negativ ii scade din valoare sau riscati sa ramaneti cu ea nevanduta.

Nu ne referim aici la "aranjat" masini, la trisori si escrocherii, ci la gesturi de bun-simt care sa va aduca mai multi bani dvs. si noului proprietar sa ii faca viata mai usoara.

O masina se poate vinde mai mult sau mai putin bine, in functie de de anul de fabricatie, performante (motor, consum, fiabilitate), starea tehnica, nivelul de e intretinere, culoare, etc. La fel conteaza clasa din care face parte, masinile medii diesel fiind mai cautate decat un SUV gurmand sau o masina de colectie la care pretul real si corect este foarte greu de estimat.

1.Masina trebuie sa fie intr-o stare cat mai buna pentru banii pe care ii cereti. Chiar daca o vindeti pentru un pret relativ mai mic decat cel al pietei, potentialul cumparator doreste sa obtina cat mai mult pentru banii pe care ii da. Astfel, teorii de genul "La banii astia la ce te asteptai?" nu functioneaza, pentru ca un client se gandeste ca daca mai asteapta chiar gaseste ceva mai bun. Sunt putini cei dispusi sa ia o masina ieftina pe care sa o revopseasca sau sa schimbe totul prin ea. Cel care o cumpara doreste sa se urce la volan de-a doua zi. E mai greu de vandut cu o usa indoita sau cu parbrizul fisurat chiar daca masina e pe ansamblu OK. La fel, vreun bec ars, pneu cu galma sau stergator rupt arata penibil.

2.Nu incercati sa inselati clientul cu kilometrajul real. Am mai spus ca nimeni nu e atat de naiv sa creada ca o masina este mai noua sau mai putin uzata doar pentru ca e curata sau nu are defecte vizibile. Clientii s-au desteptat, aviz amatorilor!

3. Masina trebuie sa fie curata, preferabil lustruita (pentru 70 de euro ii dati un look mult mai apetisant), tapiteria sa miroasa a proaspat, iar scrumierele evident golite. Orice mic detaliu al unei intretineri dezordonate si delasatoare tradeaza un stil care nu este apreciat de cumparator, intrucat se considera ca proprietarul si-a batut joc de masina cat timp a avut-o. Masinile de fumatori sau de iubitori de animale pierd puncte, mai ales in cazul unei tapiterii roase sau miros de catel. Motorul sa arate decent, nu il spalati ca riscati sa aveti surpize, dar sters cu o carpa, ca sa "dea bine" e la indemana oricui.

4. ITP-ul facut,
masina inmatriculata si o evidenta cat mai completa a trecutului tehnic. Conditii cel putin clare, nu?

5. Fiti rabdatori si nu va aratati agresivi cu viitorul cumparator. Omul vrea sa vada inainte marfa, sa o atinga, sa o pipaie, sa o probeze, nu isi cumpara o masina in fiecare zi. Nimeni nu se lasa impresionat de un vanzator nervos sau care zoreste pe toata lumea. Transparenta va aduce un punct in plus. De asemenea, fiti pregatiti sa faceti o evaluare si impreuna cu un cumparator care s-ar putea sa aleaga el insusi service-ul.

6.Pretul negociabil. Luati-va o marja de pret ca sa nu va treziti ca nimeni nu cumpara masina. O masina la care nimeni nu se uita la 12.000 de euro devine brusc interesanta la 11.800 de euro.

7. Mici chilipiruri care fac diferenta. Nu va zgarciti sa cereti un pret separat pentru vreun CD-player oricum vechi sau pentru jantele demodate si zgariate. Nimeni nu va vrea sa le cumpere. Mai bine le lasati pe masina si faceti un pret "rotund", decat sa dati ocazia ca un client sa se razgandeasca. Nu putine au fost masinile cumparate pentru ca proprietarului ii placea X magazie de cd-uri sau Y jante pe 16�. La fel, daca mai aveti pe acasa vreo piesa specifica, pe care nu o puteti recupera la alta masina (far, stop, geam lateral, etc) oferiti-le la categoria "bonusuri". Romanul este avid de bonusuri si extra-oferte, orice lucrusor conteaza.

8.Atentie cum alegeti cumparatorul. Nu acceptati sa vindeti masina in rate unui necunoscut sau sa nu faceti actele, chiar daca va da cati bani cereti. Se poate sa foloseasca masina pentru vreun scop ilegal sa o vanda mai departe, sau vreun accident. Va treziti cu politia la usa sau vedeti ca platiti impozit 20 de ani de acum incolo, ca nu mai dati de urma noului proprietar.

9. De asemenea, este de preferat sa nu va incurcati cu prieteni sau rude, care, pana la urma, va bat la usa de fiecare data cand se arde o siguranta sau ajungeti la telenovele cu ura si razbunari din cauza unei masini.

Succes la vanzare!

.::: sursa baniinostri.ro

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Jack Daniel's
post 7 Sep 2005, 14:42
Post #2

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Depinde mult de cel care cumpara. Daca dai de un smecher care se ocupa cu revanzarea masinii iti gaseste probleme orinde si oricand . Totul e sa stai puternic pe pozitie .

This post has been edited by big2003: 7 Sep 2005, 14:43

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
quoitus
post 12 Oct 2005, 23:00
Post #3

Membru incepator

From: Bucuresti

Si inca un sfat! In cazul in care sunteti de acord ca actele oficiale sa le faceti ulterior (de obicei la sfarsitul anului calendaristic, ca sa nu mai plateasca rca si clientul pt anul in curs, sau din orice alte varii motive), NU II DATI cumparatorului CARTEA DE IDENTITATE! In felul acesta nu va putea sa faca ITP in momentul expirarii si aproape sigur va veni sa faca actele, mintindu-va cu nerusinare ca a avut nenumarate probleme si nu a putut sa vina sa faca actele. La mine metoda a dat rezultate de 2 ori deja. In rest nu pot decat sa va urez sa luati un pret cat mai bun pe masina.

--------------------
Dacia Logan Preferance 1,5 dci - B-02-WWO
+
cristidb
post 13 Oct 2005, 07:39
Post #4

Membru

Eu cand am vandutvechea masina a lui tata am avut grija sa schimb bieletele si pivotii uzati si sa verific franele. Nu stiam cat de priceput e viitorul proprietar si nu vroiam sa il am pe constiinta. Astea au fost singurele reparatii. Planetare, esapament, motor si le poate face singur. Oricum nu luam mai multi bani pe ea daca le reparam eu.

--------------------
CBR 600 F4i ; Astra GTC Sport 124CP remap Superchips, K&N, Eibach. - .
+
Uncle-Sam
post 18 Oct 2005, 09:19
Post #5

MEMBRU DE PARTID

Cel mai bine e sa va puneti in locul cumparatorului: sunteti bucurosi ca va cumparati masina, dar care se dovedeste in cateva zile sau saptamani a nu fi ceea ce ati vazut la cumparare. Eu cel putin cand am vandut-o pe a mea, am schimbat mai tot pe directie-frane. restul mergea f bine. Am vandut-o acum un an unei familii, in care ambii aveau de curand permis. Vreau sa va zic(,) ca si in ziua de azi mai dau telefon sa multumeasca pt ca le-am vandut masina aia

--------------------
DACIA 1100 1971 / DAEWOO TICO 1999 - B ** ***
Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
+
marius80_eugen
post 15 Feb 2006, 13:56
Post #6

Membru autentic

Daca va stiti fara probleme la masina propuneta sa faceti testul din Vitan , Computest 2000 . Daca ati aveut accident cu ea sau stiti are probleme , nu va duceti la test , ca aia scot toate problemele masinii in fata !

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
horsewhisperer27
post 15 Feb 2006, 23:36
Post #7

Membru autentic

cine stie detalii despre astia care fac testul in vitan?
cat costa?
cat sunt de ok?

--------------------
fan VAG!
+
LYM
post 23 Feb 2006, 21:05
Post #8

Membru

Group: Banned

Costa 2.5mil testul complet, din cate am auzit eu.
A fost un prieten si mi-a zis ca a ramas impresionat

--------------------
Dacia 1310 - GJ-15-LYM
+
horsewhisperer27
post 26 Feb 2006, 01:18
Post #9

Membru autentic

si in ce consta "complet"?
exista si varianta incomplet?
si adica smecherii care vand acolo tot soiu de masini "necurate" vor fi demascati de astia care fac testul la 2 pasi de ei?nu-s prea multi bani si interese la mijloc?hmm...

--------------------
fan VAG!
+
BettyX
post 2 Mar 2006, 16:52
Post #10

Membru incepator

Sunt unii cumparatori care insista sa faca testul din Vitan, desi e scump, fiindca chiar daca platesc ei testul (250 lei, care e cam scump), acesta va evidentia probleme care il vor face pe vanzator sa scada din pretul masinii mai mult decat costa testul. In plus, afla si cumparatorul la ce sa se astepte cu adevarat de la noua masina.

--------------------
Dacia 1310 - B 00 BTY
+
horsewhisperer27
post 3 Mar 2006, 00:18
Post #11

Membru autentic

de acord, dar...e pe bune in toate cazurile?am intrebat ceva mai sus....

--------------------
fan VAG!
+
LadaNiva-WRC
post 3 Mar 2006, 18:48
Post #12

Membru incepator

hmm faina treaba asta, macar poate aflii cu adevarat daca merita sau nu sa cumperi masina de la acea persoana

--------------------
Dacie/Daewoo/Lada 1300/Nexia/Niva - CJ-17-LFN
+
Adrian_Solenza
post 3 Mar 2006, 18:58
Post #13

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Cand am dat Solenza am mers cu proprietarul la un service din Pipera si cu 75 lei a verificat masina: noxe, pivoti, bucse, frane... Cum? Pai, au pus-o pe un stand si au inceput sa o zgaltaie, sa ii puna rotile pe niste role sa verifice franele etc... Foarte dotat si foarte corect!
Concluzie? Masina mea s-a comportat mai mult decat bine, NICI o problema! Drept urmare, fiind foarte multumit, omul a insistat sa MA IMPRUMUTE cu 1000 euro pt a-mi achizitiona eu masina biggrin.gif ... Plus banii pe masina - un total de 5500!

Si nu e ruda, e sotul unei colege de-a soramii de servici! Oricum, masina arata si mergea IMPECABIL! Cei care au cunoscut Solnita mea, stiu biggrin.gif

This post has been edited by Adrian_Solenza: 3 Mar 2006, 18:59

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
TheGreatBabanu
post 21 Feb 2009, 22:28
Post #14

Membru autentic

From: BUCURESTI - Sector 3

mai stie cineva daca Computest-ul din Targul Vitan isi mai pastreaza reputatia buna?

--------------------
Dacia Sport-Sold :( Opel Corsa B - Swing 1988/1994 - IF 23 TGB / B 23 TGB
It's not about speed, It's about technique
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 21:02
Forum Renault