DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pisicile dauneaza sau nu copiilor?, Ce parere aveti?

maddan
post 25 Nov 2004, 11:47
Post #31

Speedy Gonzales

Group: Members
From: Bucuresti

Eu am si pisica si catel, insa nu as mai tine nici un animal in casa daca as avea copil mic.
Si prin copil mic, ma refer la varsta de pana la 5-6 ani.

Din trei motive:
1. Sunt purtatori de boli care se iau la om, iar sistemul imunologic al copilului nu este suficient dezvoltat.
2. Copilul le poate enerva, se poate alege cu zgarieturi sau chiar muscaturi, or, cat este foarte mic, poate fi chiar lovit de ele, din joaca.
3. Copiii mici chinuie animalele, indiferent de cat de educati ar fi. Ei le considera jucarii, si cu asta basta. Deci din mila fata de animalul respectiv, si tot l-as da! De-abia pe la 5-6 ani pot invata sa respecte animalul si sa il lase in pace atunci cand doreste sa fie lasat in pace.

Deci sfatul meu este sa renunti urgent la pisicuta. Gasesti tu o familie primitoare! smile.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
luxcor
post 25 Nov 2004, 12:00
Post #32

Acaru' Păuna

From: Bucuresti - Dorobantzi

costi ... nu era vorba de noi ... ca si noi suntem batrani si "egoisti" ... pune o poza cu un copil de 2 luni cu doua pisici pe el si apoi mai vorbim ... ce zici te risti (apropo sunt detinator de 1 buc. catel si 1 buc. pisica - ma rog pisica mai mult sau mai putin - asta ca sa nu creada cineva ca ies nopatea pe strada la vanatoare de caini si pisici vagaboante - dar cand a ramas doamna gravida au zburat - apropo problemele apar si la femei gravide nu numai la copii mici)

This post has been edited by luxcor: 25 Nov 2004, 12:02

--------------------
Hyundai TUCSON 2,7 V6 AT 190 CP GLS 4WD Premium - 2007 - B 07 LUS
Batrân, bolnav și cu nervii la pamant ... ultimii 20 trecura mai repede ca primii 20 ... ardeti cât puteți ...
Ex: 1300, 1310, Supernova, Solentza
+
RIon
post 25 Nov 2004, 12:08
Post #33

pasionat

From: CJ

cineva scria ca ataca cainele copilul - cainele are probleme mici/majore psihice, sau copilul il chinuie, altfel, un caine educat si normal nu il ataca (nu stiu cum reactioneaza un caine de lupta).
Intr-adevar, pana ce copilul are 1 an, chiar 2, nu e indicat sa tinem un PUI de caine, pisica. Pentru ca animalul creste muuuult mai repede. Daca deja e matur, nu trebuie lasat in preajma, pana ce copilul creste, ma refer sa nu se joace prea des impreuna, diferenta de forta e mare.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
mil
post 25 Nov 2004, 12:13
Post #34

ocupat

From: x

eu am citit ca o pisica favorizeaza dezvoltarea a psihicului copilului, conditia e ca sa nu existe o respingere initiala...daca copilul tau se intelege bine cu ea si ea admite sa o smotoceasca, inseamna ca
aexista o afinitate. Un animal in casa in general ajuta la dezvoltarea normala si echimibrata, nu il introverteste, il invata sa respecte integritatea celuilat, are un rol educativ si il responsabilizeaza. Sunt enorm de multe cazuri de convietuire normala pisica/copil...

partea ceea cu toxnusce...nu stiu, ce nu ma bag...nimeni din familia mea, prietenii mei nu a avut o problema de sanatate legata de detinerea unei pisici...imi pare rau Marty de experienta ta neplacuta...dar nu cred ca e generalizabila, caci pisicile sunt animale de casa de mii de ani.

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
Mache
post 25 Nov 2004, 12:23
Post #35

Chibiț autorizat

Pisicile aleg cu cine vor sa stea. Sa va zic ca motanul alor mei, un norvegian de padure, il duce pe taica-miu la culcare? Cand zice tata "Ma duc la culcare", motanul e deja in pat si il asteapta! Daca tata citeste in camera la el, motanul nu iese de acolo. Pe maica-mea nici nu o baga in seama.

Totusi, cred ca ar fi bine ca un animal sa fi adus in casa atunci cand copilul are cam 3-4 ani.

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
costi
post 25 Nov 2004, 12:25
Post #36

Membru autentic

@luxcor
Ce am vrut sa spun este ca nu sint egoiste si constituie o mare supapa pt stress.
Sint si eu de parere ca o pisica si un copil mic nu sint compatibile.
La noi ii periem, ii spalam, dezinfectam, aspiram, ma rog ... si oricum stau doar in casa.

--------------------
DSN/SLZ
+
apunake
post 25 Nov 2004, 13:34
Post #37

Membru incepator

QUOTE(RIon @ 25 Nov 2004, 08:57)
Pisica e cel mai curat animal - observati ca dupa ce va jucati cu ea, se linge o jumate de ora!!!
*

Adica cum cel mai curat animal???? blink.gif Ia microbii de pe blana si ii introduce in organism??? Si doamne fereste daca mai scapa si afara din casa si da cu botul de vreun animal mort (ca fac de-astea) sau de alte chestii scarboase si apoi se da pe langa un copil cu un sistem imunitar mai slab? Plus ca pisicile nu prea stiu ce e aia joaca finuta, din cand in cand mai si zgarie in joaca, chiar destul de rau. In plus, nu cred ca o m.a.t.a. suporta smotoceala crunta la care rezista un caine fara sa bage ghearele.

--------------------
+
costi
post 25 Nov 2004, 15:17
Post #38

Membru autentic

Hai linistiti-va ca a zis omu' ca o da.

--------------------
DSN/SLZ
+
Bobo
post 26 Nov 2004, 12:21
Post #39

Membru autentic

io n-am avut, nu am si nici n-o sa am vreodata animal in casa...
imi plac animalele, nu mi-e frica de caini, ma joc cu ele, dar peste regula asta nu trec;

sunt total impotriva ideii in principiu... pana si taranii aia de care tot vorbeam pe alte topicuri isi tin animalele in afara casei ...
orasenilor nu stiu ce le-a venit sa si le aduca in pat.. probabil se simt mai aproape de natura, fiind satuli de atata beton? nu-mi explic...

al doilea motiv ar fi ca am atatea de facut ca numai de periat pisica si spalat ligheane nu mai am chef; abia ce am scapat de pampers si olita si sa trec la ligheane? no way...

al treilea: nu ma vad strangand rahatul pe strada dupa cainele meu; i daca n-as face, as intra in conflict cu propria constiinta, mai ales dupa perioada cand copiii erau mici si prin parc numai maslinute de caini gaseau... ma luam de toti cu caini;

4: bani; numai pe el nu mai consumam bani; ca banuiesc ca te costa mancarea, vaccinuri, cosmeticale sa nu aibe paraziti, etc, etc..

5. sanatate: apropierea asta mare a oraseanului de animale a dus la depasirea barierelor dintre specii pentru diversi virusi (gripa aviara de ex.);

--------------------
+
db
post 26 Nov 2004, 12:24
Post #40

Membru incepator

Un copil plus o pisica biggrin.gif

Attached thumbnail(s)
bebepis.jpg ( Size: 17.6k ) Number of downloads: 143

--------------------
Renault Megane 2000 Coupe
+
mil
post 26 Nov 2004, 12:40
Post #41

ocupat

From: x

vedeti...asta e un bun contraexemplu de afinitate smile.gif

--------------------
x x - x
I Bog te veselit!
+
mewtwo
post 26 Nov 2004, 12:45
Post #42

LA LA LA TRA LA LA

QUOTE(db @ 26 Nov 2004, 14:24)
Un copil plus o pisica  biggrin.gif
*

De departe una dintre cele mai tari poze pe care le-am vazut !

--------------------
DACIA LOGAN Laureate
....regimul HAMBURGHEZO-MOSIERESC.....
+
Mache
post 26 Nov 2004, 12:57
Post #43

Chibiț autorizat

Vreti pisici? Luati de aici!

Attached File(s)
Attached File  Poveste.ppt ( 161.5k ) Number of downloads: 156

--------------------
Dacia 1310 TLX 1990 - B-18-X...
"Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
+
sod
post 26 Nov 2004, 18:21
Post #44

Membru autentic

From: Iasi

Q: Pisicile dauneaza sau nu copiilor?
A: Depinde de cantitatea ingurgitata si modul de preparare

--------------------
Renault Megane Estate Privilege dCI - B-xx-GNU
+
jeffe
post 27 Nov 2004, 03:22
Post #45

Membru incepator

eu am caine si pisica, iar decizia de a-i trimite in tarile calde atunci cand soata va ramane gravida este definitiva si irevocabila. Vrea cineva pestre vreun an si ceva un husky adorabil ? Da' un motan birmanez ?

--------------------
Ford Mondeo 2007 Mk3 - B-51-WMx
ignorance is bliss
+
309
post 27 Nov 2004, 16:59
Post #46

Membru incepator

QUOTE(jeffe @ 27 Nov 2004, 03:22)
Vrea cineva pestre vreun an si ceva un husky adorabil ? Da' un motan birmanez ?
*

Poate i-au eu, da de data asta pisica. Nu mai i-au catel ca mi-a ajuns! Eu am un bichon imperial... mic, mic, mic...

--------------------
Peugeot 309 GTI
Flirtez cu o tigara si imi innec amarul intr-o cana cu cafea.
+
MBZ
post 27 Nov 2004, 17:41
Post #47

Membru autentic

Group: Banned

"chistul hidatic" este foarte periculos si il pot face atat copii(indiferent cat de mici sunt) cat si adultii; ei se pot localiza la nivelul mai multor tesuturi si organe, incepand de la caile respiratorii si organele apartului respirator si terminand cu aparatul digestiv.
ei se formeaza prin aditia unor fire de par pe tesut si izolarea acestuia de catre organism prin imbracarea unui invelis protector(reactia de chist hidatic) si prin care el inceaca la sa inlature prezenta corpului strain prin izolare....
baiul este ca ei sunt considerati romotori de germeni cancerigeni datorita faptului ca peste 70% din cazuri pot face cancer de la acesti chisti;
Animalele susceptibile de a genera potential de imbolnavire nu sunt doar pisicile, ci in general orice animal cu parul lung, veverita, pisica, hamster, caine, iepure, vulpe(de crescatorie) etc...
Daca nu ai un astfel de animal este mai putin probail sa faci o asemenea boala, dar nu neapara, pentru ca poti lua daca au prietni sau locri pe care le frecventezi des sau mai rau(a existat un studiu) chiar de la haine, caciuli si gulere din blana unor animale din lista de mai sus, a caror blana nu a fost suficient tratata inainte de prelucrarea spre utilizare(confectie) sau este foarte veche, sau este insuficient de des purtata samd.
de preferat este ca sa fie cat mai putin expusi copii la astfel de factori, dar daca este un membru al familiei cu 4 picioare, nu merita sa renunti neparat la el, ci sa asiguri conditii mai precise de igiena si mai multa grija...
s-a descoperit ca un risc exista si in cazul cainilor cu parul scurt dar el este sensibil mai mic, si in ultima instanta copii sunt expusi la foarte multi factori externi nocivi asa ca si animalul este unul dintre ei dar poate nu cel mai grav...
care?
pai fumatul parintilor, televizorul, telefonul mobil, orice electrocaznice, prize samd care pot fi un risc iminent, dar asta nu inseamna ca renuntam la el, dar AVEM GRIJA!!!!!
cu atentie sporita copilul poate sa traiasca cu un animal, si de la 4-5 ani in sus este chiar foarte indicat sa aibe in preajma un animal pentru socializare
Sa traiasca la cine are, la cine asteapta, la cine-si doreste si SA FIE SANATOSI!
sanatate!

--------------------
+
SYL
post 27 Nov 2004, 20:09
Post #48

doc

From: IF, Balotesti

Chistul hidatic e produs de larva Taenia Echinococus, deci pt a se produce chistul hidatic trebuie sa existe infectie cu parazitul respectiv. E adevarat ca un fir de par cantonat la nivelul cailor respiratorii poate determina o inchsitare, dar categoric nu e chist hidatic (chistul hidatic creste in timp, incet dar creste, apoi prin ruptura determina hidatoza secundara.....). Localizarea cea mai frecventa a chistului hidatic e la nivelul ficatului (gazda parazituli fiind cainele, care prin fecale depune ouale parazitului, si astfel prin nerespectarea normeleor de igiena poate ajunge accidental si la om). De asemenea alte localizari posibile ala chistului hidatic sunt plamanul, creierul.

--------------------
Dacia Duster 1.33 TCe 4x4 (2024)
+
bj
post 5 Jan 2005, 11:51
Post #49

membru de nevoie

edited.... scuze am postat in alt topic sad.gif

This post has been edited by bj: 5 Jan 2005, 12:03

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra exLeon, exDSN - B-65-xxx
BMW F650ST - tot un fel de capra
+
costi
post 5 Jan 2005, 12:02
Post #50

Membru autentic

bi tu cu cine te certi ? ai incurcat pisicile smile.gif

This post has been edited by costi: 6 Jan 2005, 11:06

--------------------
DSN/SLZ
+
AMZ
post 6 Jan 2005, 10:53
Post #51

Oldschool Member

Daca este fetita risca sa faca toxoplasmoza, creste copilul in curatenie ferit de animale in casa.
Am un baietel de 8 ani jumatate si inca unul de 7 luni.
Pe cel mare l-am invatat sa fie obisnuit cu animale la tara cand mergeam cu el de mititel, vreu sa va spun ca nu este atras de ele, si nu-si doreste animal in casa, a vazut ce mizerie pot face.
Lasa par , microbi, daca stai la curte este OK pt. orice fel de animal. dar la bloc.
Eu nu as lua animal nici macar in masina daramite in casa cu mine.
Rog sa nu se supere pe mine posesori de animale, este doar parerea mea, cred ca am ramas din armata obsedat ca totul sa fie curat si ordonat.

--------------------
Renault Renault Grand Scenic 3.1.6 Dci 130 HP. 2011 - B.XXX.AMZ
+
costi
post 6 Jan 2005, 11:12
Post #52

Membru autentic

Adi nu are cine sa se supere pe tine cita vreme nu le rupi picioarele cum se laudau unii.
Este adevarat ca "fac mizerie" dar eu cred ca omul face mai multa decit o pisica. Si oricum se rezolva cu putin mai mult timp dedicat aspiratorului.
Sint insa si satisfactii pe care un animal de companie ti le ofera cu prisosinta.

--------------------
DSN/SLZ
+
eduardponovescu
post 10 Jan 2005, 20:24
Post #53

Membru incepator

Group: Validating
From: Bucharest

Animalele sunt superbe dar dupa parerea mea nu au ce cauta langa copiii mici in casa.

--------------------
Dacia break 1310 CL 1999
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd May 2025 - 12:35
Forum Renault