Probleme cu RCI Leasing :(
![]() ![]() ![]() |
Probleme cu RCI Leasing :(
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
juann |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 254 Joined: 3 August 08 ![]() |
Da am sunat si mi-au zis ca intradevar avea asigurarea facut inainte de a iesi din fabrica.
Pe polita RCA a vazut ca am de plati 700 RON ![]() cartea verde". This post has been edited by juann: 25 Sep 2008, 21:35 |
--------------------
DACIA
Logan
2008/Preference
- is 01 abc
|
|
FLP |
![]()
|
![]() Sef de trib Group: Members Posts: 1.120 Joined: 8 April 04 From: Bucuresti-Titan ![]() |
mult 700 de ron, ce motorizare ai ?
|
--------------------
.
.
. Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear |
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
era o tampenie intr-o vreme, nu stiu daca mai e valabila. persoanele juridice platest cu 90% mai mult la RCA, iar RCA-urile pt masinile luate in leasing se fac pe firma de leasing, deci beneficiaza si ele de "bonus". probabil ca asa s-a ajuns la 700 ron.
|
-------------------- |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Probabil ai leasingul pe PJ. Daca ai leasing pe PF costul RCA e aproximativ 1/2 fata de cel pentru PJ.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
billbobdoe |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 14 June 08 ![]() |
La leasing, platesti RCA pentru PJ indiferent ce esti tu (PF/PJ). Masina nu e a ta, e proprietatea firmei de leasing, care este PJ si plateste asigurarea conform grilei pentru PJ.
This post has been edited by billbobdoe: 16 Oct 2008, 13:34 |
--------------------
Dacia
Sandero Laureate 1.6 MPI
2008
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Am vazut o oferta de Logan cu primele 6 luni de leasing gratuite. Eu banuiesc ca iti stabilesc ei numarul de rate, ca daca as vrea sa iau masina in 12 rate de leasing, din care 6 sunt gratuite, nu prea le merita.
![]() This post has been edited by bendix: 15 Jan 2009, 16:12 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
Smiley |
![]()
|
vezi ca ofertele de genul asta sunt, in general, doar amanari, nu scutiri. adica ai o perioada de gratie de 6 luni, in care nu platesti nimic, dar suma pe care ar fi trebuit sa o platesti in cele 6 luni o platesti ulterior.
|
-------------------- |
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Dar nu e interzis sa faci asemenea reclame ? De exemplu as putea spune ca vand masini gratuit si dupa un an sa trimit factura acasa la cumparator
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
In aceeasi oferta cauta scrisul ala mic, in care spune conditiile in care se aplica oferta. Din cate stiu eu e pe bune 6 luni gratis, insa numai la avans mare. Atentie insa, in cele 6 luni parca platesti dobanda, ei iti reduc numai rata de leasing aferenta.
Cel mai bine mergi la un dealer sau citesti atent oferta. Curiozitatea mea este de ce ai scris la topicul de probleme cu RCI ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
bendix |
![]()
|
Merita sa mai deschid un topic pentru atata ? Mi s-a parut interesant insa ca, in conditiile in care in toata lumea automobilele au reduceri mari, la noi a aparut o chestiune neclara cu leasingul.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
Ardiles |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 27 August 08 From: Oradea ![]() |
[attachmentid=1627495220]In 14.04.2008 cumpar masina. In luna Noiembrie 2008, imi apare pe factura de leasing o noua rubrica "Penalitati neincluse in baza TVA" (2.92 lei). Ma gandeam ca am intarziat in vreo luna cu plata si acum platesc penalitati, de aceea n-am dat prea multa importanta. In Decembrie 2008, regasesc aceeasi rubrica, insa alta valoare: 59.91 lei. Deja mi s-a aprins "girofaru". Am sunat la RCI si o duduie cu tupeu, imi spune ca nu mi-am achitat, in totalitate facturile din luna Aprilie (cand am cumparat masina), prima rata de casco si RCA, toate in valoare de aproximativ 900 lei, desi nu am fost niciodata in posesia vreunei astfel de facturi. Bun, m-am consilat cu "gandul" shi am achitat totul (sau cel putin asta am presupus eu). In Ianuarie 2009, imi apare pe factura aceeashi rubrica "PENALITATI NEINCLUSE IN BAZA TVA", in val. de 29.32 lei. Atunci nu mi s-a mai aprins "girofarul", ci deja suna "sirena". Am sunat inca o data la dispeceratul RCI, iar o alta duduie mi-a spus ca mi-a ramas neachitata o diferenta de la avans in valoare de 20 lei. I-am intrebat de ce nu mi-au adus la cunostinta, in vreun fel (telefonic, e-mail, posta etc.) despre toate aceste restante, desi mi-am demonstrat buna-credinta in ceea ce priveshte achitarea tuturor ratelor, comisioanelor etc. S-au multumit sa-mi raspunda ca va tb sa citesc mai bine constractul. N-am facut-o eu, ci am mers la un avocat. De fata cu mine, avocatul i-a sunat pe cei de la RCI si a incercat solutionare "conflictului" ivit pe cale amiabila. Dispecera de serviciu deja se udase...sub brat...de la atata enervare, avand un limbaj total nepotrivit la adresa avocatului shi, indirect, la adresa mea. Le-am trimis o cerere prin care solicitam ca, in cazul in care RCI nu va putea demostra in vreun fel, ca am luat la cunostinta personal, de toate aceste facturi "neachitate", pe urmatoarea factura sa mi se scada toate "PENALITATILE". Voi vedea pe urmatoarea factura, iar in caz negativ o sa-i actionez in instanta. Chiar daca vi se pare ciudata "speta" mea, consider ca Renault, prin RCI Leasing, trebuie sa respecte toti clienti, indiferent daca sunt clienti "mici" sau "mari". Oricum, urmatoarea masina nu va mai fi RENAULT, chiar daca ei n-au, poate, nici o vina. RENAULT va trebui sa-si gaseasca alta firma de lesing, daca nu vrea sa-si piarda din clienti.
Daca ati patit si voi lucruri "necurate" cu RCI Leasing, postati-le aici...poate ne putem ajuta in vreun fel. |
--------------------
Renault
Clio 3
2007 / DYNAMIQUE 1.6 16V - 110 CP
|
|
bendix |
![]()
|
Am inteles ca de anul acesta, poti returna toti banii fara comision de returnare anticipata in caz in care apar pe factura de plata comisioane sau cresteri de dobanzi despre care nu era amintit in contractul initial. Nu stiu daca legea se refera doar la banci sau sunt incluse si firmele de leasing aici.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
la banci se poate rambursa anticipat creditul in conditiile in care majorarea dobanzii e declarata abuziva de o instanta sau daca clientul solicita acest lucru.
nu stiu cum e la leasing |
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Si mie mi-a aparut pe factura rubrica asta incepand cu luna Noiembrie 2008 dar nu i-am dat atentie pentru ca suma e foarte mica, in jur de 0,2 lei. O sa-i sun si eu sa-mi explice despre ce este vorba.
L.E: Tocmai i-am sunat si mi-au spus ca penalizarile se datoreaza unei diferente aparute intre nu stiu ce facturi pe care ei le-au emis gresit prin octombrie 2007, apoi le-au stornat, apoi le-au emis din nou ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Hackmikey: 23 Jan 2009, 13:23 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
loganflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 21 August 08 ![]() |
Si mie mi-au aparut niste penalizari pe factura in ultimul timp. Am vorbit la rci si mi-au spus ca pana in octombrie 2008 nu s-au calculat penalizari cu toate ca este specificat in contract ca pentru fiecare zi de intarziere se percep penalizari de 0.5% pentru fiecre zi. Dar din octombrie au hotarat sa perceapa penalizari :-( adica numara zilele de intarziere incepand cu 1 octombrie 2008. Si ca oricum, pe langa zilele de scadenta mai pun si ei cateva zile ... de poti sa-ti platesti facturile fara penalizari in 15-20 zile.
Mai greu am inteles ce nu am am platit la timp. Era vorba de o factura de RCA pe care nu am primit-o acum vreun an (nu cred). Am intrebat de ce nu m-au anuntat atunci si mi-au spus ca sunt sunati numai cei cu intarzieri mai mari de 30 zile. Eu am zis ca factura aia are mai mult de 30 zile intarziere... la care mi s-a spus ca platile mele acopera cele mai vechi facturi neplatite asa ca in sistem eu eram tot timpul cu restanta mai mica de 30 zile din cauza ca platile mele pentru rate au acoperit si factura asta (cica scrie in contract ca asa se pun platile). Si ca oricum, daca penalizarile s-ar fi calculat dintotdeauna tot atat m-ar fi penalizat. Am platit rca-ul ala plus penalizarile si mi-au spus ca acum sunt la zi. Si inca o chestie, daca nu-ti ajunge factura, asta nu este un motiv sa nu platesti. Trebuie sa platesti dupa contract si scadentar (si asta scire undeva in contract). |
--------------------
Dacia
Logan
2007, 1.6MPI
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(caramell @ 3 Jul 2008, 10:00) Nu mai dezinforma lumea fanele cu evaziune si chestii asemanatoare. Conform noului cod fiscal se pot face plati si dupa factura scrisa de mana. RCI nu este SRL ci IFN deci se incadreaza in alta categorie. Singura problema este ca cei de la banca NU VOR sa incaseze dupa scadentar si nu ca NU POT. Nu au nici o treaba, am vb personal de mai multe ori cu casierii si pana la urma au incasat banii. Incercati sa cititi si contractul de leasing pt ca nu este in favoarea utilizatorului. Deci zici ca eu pot sa scot bani din firma mea (pe ce? pe cheltuieli diverse?) sa ma duc la banca sa platesc dupa scadentar? Asta e noua, ar trebui sa i-o spun si contabilului meu, el nu e asa informat ca tine. Chestia cu factura de mina n-am inteles-o. Sa scriu eu de mina o factura in numele firmei de leasing?! RCI o fi IFN dar eu sunt SRL. QUOTE(ady77 @ 3 Jul 2008, 13:00) Deci daca eu platesc la RCI Leasing 1.000 Ron fara sa am factura fac puscarie? Da-mi voie sa ![]() ![]() ![]() Da-mi si mie LEGEA si eventual articolul unde scrie ceea ce ai afirmat tu. Tu cu banii tai poti sa faci ce vrei, chiar sa-mi alimentezi mie contul meu curent (dar sa fie sub 40 mii de lei, ca altfel urmaresc astia sumele si ma intreaba de sanatate). Dar daca ai fi firma nu prea poti. Citeste si tu codul fiscal. Te mai luminezi un pic cum e cu facturile. |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Eu l-am citit (codul fiscal) de mai multe ori si trebuie sa iti raspund la fel
![]() ![]() ![]() Omule chiar daca nu ar exista factura tot nu ar fi o problema prea mare plata a 1.000 ron in contul cuiva. Dar in acest caz factura exista doar ca nu ai intrat in posesia ei. In contract scrie clar ca plata se poate face si dupa scadentar, doar astia de la RCI nu erau nebuni sa bage ilegalitati in contract. |
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
hmm asta cu scadentaru e cu dus si intors....
la mine factura de leasing nu e la cursul BNR e la cursul bancii volskbank.. cum platesc eu o factura in euro fara sa stiu cursul valutar din ziua de facturare?????? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
loganflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 25 Feb 2009, 16:55) hmm asta cu scadentaru e cu dus si intors.... la mine factura de leasing nu e la cursul BNR e la cursul bancii volskbank.. cum platesc eu o factura in euro fara sa stiu cursul valutar din ziua de facturare?????? Cred ca este cursul de vanzare afisat pe http://www.volksbank.ro. |
--------------------
Dacia
Logan
2007, 1.6MPI
|
|
alexandruadi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 4 February 09 ![]() |
se poate foarte bine plati dupa scadentar pt ca de fapt au si inceput cei de la RCI sa treaca in contracte ca nu conteaza dc ai intrat sau nu in posesia facturilor tu trebuie sa platesti conform scadentarului pana la data scadenta echivalentul in lei la cursul stabilit in contract (bnr+1% sau orice alt curs la care se poate face referire si care poate fi cunoscut cu exactitate, cand spune volskbank in contract cred ca este specificat exact ce si cum plus o eventuala majorare a lui fata de cel afisat de banca). Si eu am patit asta in prima luna nu mi-au trimis facturile, bineinteles ca m-am ratoit la ei si au zis ca dc le dau hartie scrisa ca nu mi-au ajuns facturile nu imi calculeaza majorarile si penalitatile aferente acestor facturi. Exista intelegere peste tot suntem oameni si putem sa discutam totul este comunicare si aici mult conteaza cum pui problema.
|
--------------------
Renault
Megane
sedan 2.2 1.5dci 63KW privilege /2009
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Buna tuturor!
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care faci accident cu dauna totala in perioada derularii contractului de leasing cu RCI. multumesc |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
adrian.paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 23 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca este ca la orice firma de leasing. Ei incaseaza banii de la asigurari cat sa acopere creditul si tu ce mai ramane, daca mai ramane ceva.
|
--------------------
Logan
Prestige
2008 1.5 Dci
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ratele ce le-ai platit, din care se scade dobanda si ce alte comisioane mai cuprinde o rata, ti se pot distribui pe alt contract. Daca nu ai platit multe rate, nu e asa mare pierderea, daca erai spre sfarsitul unui contract de leasing, nu prea o sa fie avantajos de loc.
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
Salut tuturor, taxa de drum trebuie sa o platesc eu sau o plateste rci? fiindca au venit toate actele mai putin taxa de drum!? numai bine.
|
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
care taxa de drum???
rovigneta????????? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Hack |
![]()
|
O platesti tu.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
|
|
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
Da asa este am si platit-o deja...mi-au trimis si imputernicire cei de la rci sa o pot cumpara dar nu a fost nevoie.
|
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Stie cineva o adresa de mail valabila ( la care se citesc mesajele si e cineva capabil sa si raspunda ) in afara de acesta: rcileasing.romania@rcibanque.com ?
Multumesc! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 07:55 |