revizia 10k - strikes back!
![]() ![]() ![]() |
revizia 10k - strikes back!
florinc |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|||
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
dar ideea e daca e mai bun 5w40 sau doar asa pt ca am iesit din garantie si fac ce vreau?? are alte proprietati? de ce nu ar recomanda producatorul uleiul asta dc ar fi mai bun? si eu am tot mobil 1 sunt destul de multumit dar as incerca si altul sa vad dc e vreo diferenta...
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
florinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 16 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Uleiul 5w- 40 adera mai bine la metal. Ungerea se face mai bine, motorul va merge mai bine.
Nu te-as sfatui sa incerci altul sa vezi daca merge mai bine motorul, ci sa te axezi pe un singur ulei, si sa il folosesti doar pe ala, nu sa "zapacesti" motorul cu tot felul de uleiuri. Adica nu bagi 10W-40 pe urma 5W-40, apoi incercam iar 10W-40, si sa fie tacamul complet incerci si 0W-40, toate de la firme diferite. Dar atata cat timp esti in garantie e bine sa folosesti uleiul lor, chiar daca nu e asa de grozav. 10000km nu pateste nimic motorul daca merge cu ulei mai slabut. Daca ai rabdare citeste si acest link. This post has been edited by florinc: 13 Apr 2005, 20:22 |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
MosBabacu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 12 April 05 From: Sibiu ![]() |
O intrebare apropo de ulei: cand am facut revizia de 10 mii km, un prieten (mecanic) mi-a recomandat OMV 10W40. Mai foloseste vreunul din voi asa ceva? Sau ati auzit pe cineva zicand de bine/rau apropo de uleiul asta?
Din posturile voastre am vazut pareri despre Elf Competition, Mobil etc dar nimic de OMV... |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.4 MPI
- SB-00-XXX Razvan
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MosBabacu @ 13 Apr 2005, 23:39) O intrebare apropo de ulei: cand am facut revizia de 10 mii km, un prieten (mecanic) mi-a recomandat OMV 10W40. Mai foloseste vreunul din voi asa ceva? Sau ati auzit pe cineva zicand de bine/rau apropo de uleiul asta? Din posturile voastre am vazut pareri despre Elf Competition, Mobil etc dar nimic de OMV... in mod normal ar trebui sa pui ELF in masina. iar daca pui 5W40 e super ok. Cum a spus cineva mai sus e bine sa nu-l mai schimbi. 10W40 e semisintetic iar 5W40 e sintetic deci are o calitate mai buna. Cred ca uleiurile facute de "benzinari" sunt mai slabe calitativ (cred ca se vede si din pret asta elf-5W40 cca 260.000 / litru la metro si cca 400.000 / litru la IPSO) |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MosBabacu @ 13 Apr 2005, 23:39) O intrebare apropo de ulei: cand am facut revizia de 10 mii km, un prieten (mecanic) mi-a recomandat OMV 10W40. Mai foloseste vreunul din voi asa ceva? Sau ati auzit pe cineva zicand de bine/rau apropo de uleiul asta? Din posturile voastre am vazut pareri despre Elf Competition, Mobil etc dar nimic de OMV... in mod normal ar trebui sa pui ELF in masina. iar daca pui 5W40 e super ok. Cum a spus cineva mai sus e bine sa nu-l mai schimbi. 10W40 e semisintetic iar 5W40 e sintetic deci are o calitate mai buna. Cred ca uleiurile facute de "benzinari" sunt mai slabe calitativ (cred ca se vede si din pret asta elf-5W40 cca 260.000 / litru la metro si cca 400.000 / litru la IPSO) |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
|
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
alex_axn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 639 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
pai ziceam sa-l schimb sa vad si altceva ca asa nu ai de unde sa stii cat de bine merge motoru.. tu zici ca merge bine dar bagi altceva si merge mult mai bine dar nu ai de unde sa stii asta daca nu incerci nu.. din pacate pe pielea ta tre sa le incerci pe toate.. pt ca asa lumea are pareri diferite si nu te poti sti exact care e adevarul. dar daca e mai bun 5w40 de ce nu-l recomanda producatorul? pt ca e mai scump.. nu cred ca-l mai intererseaza asta dupa ce-ti vinde masina. sau ma rog zicea ca merg amandoua macar..nu? aici nu pricep eu. cat sunt in garantie o sa merg pe al lor ca sa nu fie probleme dar dupa aia chiar nu stiu.. asa e cand ai de unde sa alegi:)
|
--------------------
vw
passat
2009
- B __ ___ "putine lucruri poti sa le faci cu vorba buna dar cu vorba rea nici atatea"
|
|
MosBabacu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 12 April 05 From: Sibiu ![]() |
Aviasol, tu mergi cu 5W40? S-a vazut vreo diferenta fata de perioada de garantie cand, presupun ca aveai Dacia oil 10W40? Eu mai am inca 6 luni de garantie si parca n-as baga 5W40 (desi ma tenteaza ideea) decat daca s-ar vedea vreo diferenta.
(Off topic: la recomandarea colegilor mei, care lauda intr-una benzina MOL (OMV nu e in SB ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.4 MPI
- SB-00-XXX
|
|
florinc |
![]()
|
Raspund is eu... .
Acum 1 saptamana am bagat ulei 5w - 40. Diferenta este....dar nu foooarte mare. Motorul este mai silentios si parca nu mai tacane. ![]() |
--------------------
Opel/Dacia
Vectra B/Solenza
- . Opel Vectra B
|
|
free_fiber |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.555 Joined: 25 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(alex_axn @ 14 Apr 2005, 21:14) dar daca e mai bun 5w40 de ce nu-l recomanda producatorul? pt ca e mai scump.. nu cred ca-l mai intererseaza asta dupa ce-ti vinde masina. sau ma rog zicea ca merg amandoua macar..nu? aici nu pricep eu. cat sunt in garantie o sa merg pe al lor ca sa nu fie probleme dar dupa aia chiar nu stiu.. asa e cand ai de unde sa alegi:) De ce nu fac astia drumuri care nu se mai strica dupa 1 an?(ca doar se poate, nu?) Parerea mea este ca baga ulei slab tocmai ca, dupa ce expira gatantia, sa inceapa problemele la motor. Ei n-au nici un interes sa te tina motoru 10 ani. Parerea mea ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.5dci 85CP
2008
- B xx XXX
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Acuma mi-am dat seama ca
![]() ![]() ![]() Aveti mare grija la magarii astia! |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
MosBabacu |
![]()
|
Subscriu la ce a zis Valentine si adaug "verificare nivel ulei cutie de viteze". Practic, baietii m-au intrebat doar daca bate/joaca/scartiie si cum nu aveam inca probleme din astea si ma grabeam, am zis ca nu, au urcat masina pe elevator, schimbat bucsi bara stabilizatoare, ulei si filtru si...drum bun! Asa-mi trebuie ca m-am uitat prea tarziu cu mai multa atentie la tot ce trebuia facut
![]() Grija mare cei care aveti treaba cu reprezentanta Sibiu ca oamenii sunt la fel de dornici de munca ca si colegii lor din tara! ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.4 MPI
- SB-00-XXX Razvan
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(MosBabacu @ 22 Apr 2005, 18:02) Scuze, dar daca ai avut incredere in producator ca ti-a pus ulei suficient si ai mers 10.000 km, fara probleme, nu vad de ce ar trebui sa verifici uleiul din cutie. Uleiul din cutie nu se consuma, doar isi pierde proprietatile. Mai este situatia cind se poate pierde, scurge dar in situatia asta se vede si doar atunci trebuie completat. Plus ca o cutie fara ulei huruie de nu poti sa stai in masina. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Valentine |
![]()
|
Ma da bucsile astea trebuie schimbate chiar asa? Ca eu nu mi le-am schimbat, si un mecanic pana acuma mi-a spus ca cica sunt bune. Totusi am 10k facuti aproape toti in Bucuresti ...
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
MosBabacu |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 22 Apr 2005, 18:13) Scuze, dar daca ai avut incredere in producator ca ti-a pus ulei suficient si ai mers 10.000 km, fara probleme, nu vad de ce ar trebui sa verifici uleiul din cutie. Uleiul din cutie nu se consuma, doar isi pierde proprietatile. Mai este situatia cind se poate pierde, scurge dar in situatia asta se vede si doar atunci trebuie completat. Plus ca o cutie fara ulei huruie de nu poti sa stai in masina. Si doar pentru simplul fapt ca scrie acolo in carnetul de garantie si ar fi suficient! E drept ca n-am vazut urme de ulei pe sub masina deci n-am nici motive sa ma ingrijorez dar daca aia au scris treaba aia acolo de ce nu se respecta pentru ca oricum platesti revizia? Tocmai am fost sa schimb placutele (16500 km) la recomandarea mecanicului care mi-a facut revizia la 10k. A avut dreptate,erau intr-adevar praf. Am intrebat de Textar si au zis ca nu au decat placute "de uzina" la 300k. Deci, am luat din alea. M-am mai plans de vibratii la esapament -> indoit+strans scut, si ca bate undeva pe fata. Surpriza: bucsile de la bara stabilizatoare duse in doar 6500km (in SB si cateva drumuri de BUC si BV)!!! Daca la revizia de 20k o sa fie iar varza o sa incerc cu de-alea de Renault (zicea cineva pe forum ca tin mai mult). Alte idei apropo de bucsile astea? (sa nu-mi spuneti sa nu mai circul in RO ca asta nu se poate ![]() |
--------------------
DACIA
SOLENZA 1.4 MPI
- SB-00-XXX Razvan
|
|
alex_axn |
![]()
|
tocmai miam facut si eu revizia de 10000 azi. km la bord 9900 da oricum nu a interesat pe nimeni.. putem sa ma duc si la 15000..
![]() ![]() pret la casa: 1.645.000 + cei 200.000 atentiile |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
RollieT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 6 May 05 ![]() |
QUOTE(alex_axn @ 3 May 2005, 22:59) tocmai miam facut si eu revizia de 10000 azi. km la bord 9900 da oricum nu a interesat pe nimeni.. putem sa ma duc si la 15000.. ![]() ![]() pret la casa: 1.645.000 + cei 200.000 atentiile Salut! Nu pricep de nici un fel: am fost la meridian berceni - cel care are autoshow in fata si cind l-am intrebat pe tip de bani mi-a spus ca ma costa cam 3,2 milioane. La tine vad ca a fost pe jumatate... Ai vreo idee de unde asa diferenta? |
--------------------
Dacia
Solenza Clima 1,4MPI
- BxxMHH
|
|
alex_axn |
![]()
|
da despre meridianul ala e vorba. depinde pe cine ai intrebat.. mecanicii nu lucreaza cu preturile si nici sefii nu stiu prea bine. cel mai bine stie caserita. oricum depinde ce schimbi la 10000. de exemplu dc te lasi pacalit si schimbi placutele (cu toate ca niciodata nu o sa se uzele niste placute la 10000..nici cu condus super sportiv) mai dai aprox 1 mil in plus. dc mai vrei sa-ti completezi niste lichid de racire/frana/servo mai capeti cateva sute.. si tot asa. aaa ar mai fi filtru de aer dc te pun sa il schimbi si pe ala..o mai fi si ala 4-5 sute. oricum 3.2 mil mi se pare fff mult.
This post has been edited by alex_axn: 11 May 2005, 21:45 |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Valentine |
![]()
|
QUOTE(alex_axn @ 11 May 2005, 22:41) da despre meridianul ala e vorba. depinde pe cine ai intrebat.. mecanicii nu lucreaza cu preturile si nici sefii nu stiu prea bine. cel mai bine stie caserita. oricum depinde ce schimbi la 10000. de exemplu dc te lasi pacalit si schimbi placutele (cu toate ca niciodata nu o sa se uzele niste placute la 10000..nici cu condus super sportiv) mai dai aprox 1 mil in plus. dc mai vrei sa-ti completezi niste lichid de racire/frana/servo mai capeti cateva sute.. si tot asa. aaa ar mai fi filtru de aer dc te pun sa il schimbi si pe ala..o mai fi si ala 4-5 sute. oricum 3.2 mil mi se pare fff mult. Eu am dat 3.4 milioane asa ca ... ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ford
Focus
|
alex_axn |
![]()
|
mult. banuiesc ca ai schimbat si placutele si filtrul de aer nu? altfel nu prea vad cum.. poate ne zici tu
This post has been edited by alex_axn: 12 May 2005, 09:10 |
--------------------
vw
passat
2009
|
|
Zeus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 23 August 04 From: .buc ![]() |
Am fost azi dimineata la AMG in Pantelimon. KM 9550, oricum nu s-as uitat nimeni. A urcat-o pe rampa, dat rotile jos verificat placutele: mai rezista pe putin 5 000km. Schimbat ulei+filtru ulei, suflat filtru aer. Indreptat scutul cu ranga, uns balamale, reparat rotita reglare scaun sofer, schimbat aerator fata dreapta, reparat usita de la rezervor care nu se mai inchidea, verificat injectia. Timp 45min Cost 690 000lei 3l ulei Mobil+ 187 000 filtru ulei + 700 000lei manopera= 1577000lei reviza 10000k
|
-------------------- |
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Bucsele cu mers 80% in Bucuresti le-am schimbat la 20000 - nu s-a simtit nevoia pana atunci.
In alta ordine de idei sa inteleg ca sunt norocos ca m-a costat 3,4 milioane lei revizia de 20k la IPSO, cu tot ce trebuia schimbat de la ei (i.e. ulei+filtru, filtru de aer, placute, bucse bara stabilizatoare, si cica testul Clip- de asta ma indoiesc profund ). This post has been edited by Ant: 13 May 2005, 11:36 |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
din ce cam citit eu pana acum sa inteleg ca revizia e bien sa fie revizie exact cum scrie la manuasl iar restul problemelor daca exista si masina e inca in garantie sa fie o treaba separata. intrebarea mea e daca am probleme legate de garantie se taxeaza manopera sau eventual piese care nu sunt consumabile? ca alea nu intra pe garantie. se apropie si la mine revizia de 10.000 si vreau sa ma duc cu lectia invatata sa nu ma pacalesc cumva. eventual exista vreo lista pe site cu serviceuri bune si rele?
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, daca sunt consumabile se taxeaza si piesele si manopera. Dar consumabile nu prea sunt multe, afara de lichide si freon si placute de frana+garnituri saboti.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Facut revizia azi la IATSA Stefanesti (de 10.000).
Cost 960.000 lei (manopera + filtru ulei) + 300.000 spaga (150.000 mecanic si 150.000 electrician) + 835.000 uleiul meu (Elf 10W40). S-au comportat OK! Multumit! |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
lolman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 20 September 04 From: Iasi ![]() |
Astazi am facut si eu reviza de 10.000 km la singurul service autorizat de Dacia din Iasi( caremil) . Am avut programare pt ora 8:30 la ora 11 mi-am ridicat masina. Cam ce a inclus revizia: schimbat ulei si filtu de ulei, vaselina 12,35 Ron
![]() ![]() |
--------------------
Ex. Solenza Confort
Now: Seat Leon 1M1
2005
|
|
lolman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 96 Joined: 20 September 04 From: Iasi ![]() |
Astazi am facut si eu reviza de 10.000 km la singurul service autorizat de Dacia din Iasi( caremil) . Am avut programare pt ora 8:30 la ora 11 mi-am ridicat masina. Cam ce a inclus revizia: schimbat ulei si filtu de ulei, vaselina 12,35 Ron
![]() ![]() |
--------------------
Ex. Solenza Confort
Now: Seat Leon 1M1
2005
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Am fost si eu la revizia de 10 000 , am schimbat uleiul, filtru de ulei, filtru de aer, si filtru de motorina.
Am pus masina pe calculator, nu a aparut nimic suspect, am o jena cu bateria , dar nu a aparut nici un scurt sau consum anormal. Relantii la 823-824 ture, nu troncanea si nu se miscau rotile .Ce mai sunt fericit ca ma usurat de 226 RON, au pus ulei dacia ca cica sunt obligatii , dar nu bag mana in foc. In schimb trebuie sa pun motorina mai buna, care puii mei este mai buna, ca nu am bagat de seama, eu mergeam pe MOl, dar trebuie sa schimb. Revizia facuta la Maracineni langa Buzau. |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 17:10 |