DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Mi s-a oferit post de Administrator de Bloc..., Ce ar trebui sa stiu, rog sfaturi...

bomicabomic
post 20 Jun 2005, 15:17
Post #31

Ex-membru DaciaClub

Group: Members

Mai, eu am fost odata la o sedinta si mi s-a luat de a mai ma duce. Unul reclama "deodorantele" de la Glina si vorba aia stau la Bellu, altul, faptul ca unul de la 3 scari distanta si-a pus "woofer" pe Leon si cind vine la 18 acasa (ala) se aude muzica in tot cartierul, altul ca sunt prea multe chisocuri de ziare in zona, mai dar nimic, nimic de ce se intimpla pe scara (curatenie, lift, etc.). Si au fost vreo 6 din 40 la sedinta, va dati seama, daca erau toti. Nu mai raminea taraba la P_ta Sudului sau la Progresul, nedarimata. biggrin.gif

--------------------
x x - x
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 20 Jun 2005, 15:31
Post #32

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Presedintele de bloc este un fel de paratraznet... toti care au o problema vin la el la usa ca la zidul plangerii... Si mai trebuie sa se duca sa se ocupe de actele administratiei, nu poate administratorul se mai captuseste si cu plata unor facturi in drumurile lui, mai trebuie sa verifice si daca administratorul a facut tabelele cum trebuie (de asta ar tb sa se ocupe cenzorii, dar nu o fac intotdeauna...).
Presedintele reprezinta legal asociatia blocului (de proprietari/locatari), deci il mai reguleaza si niste furnizori sa semneze niste contracte din cand in cand (ca la astia de la gaze, ca aveau program cu publicul la semnat contractele alea de tot ei ni le bagau pe gat de la 10 la 15, mai dihai ca la lauze...).
Prfesedintele ar tb sa aiba si a doua semnatura in banca, ca sa nu ia administratorul banii din fondul de rulment, sa o steraga din bloc si sa raman lumea cu ochii in soare...

Ma rog, raspunderi si nervi demni de niste pensionari care nu au incarcare, dar in nici un caz pentru o persoana activa...
Plus ca, evident, locatarii nu te-ar plati, sa faci munca benevola daca se poate, ba chiar sa aduci bani de acasa... Daca le zici ca dai 2 milioane BRUT la un presedinte de bloc li se scoala la toti nedormitii ca ce face presedintele ala pentru 2 milioane, ca sta toata ziua si ia doua milioane asa... degeaba (bine, la faza asta li se baga replica: dar va rog, nu vreti sa fiti dvs presedinte? Cu 2 milioane?... si le trece)
Etc, etc.
Pe scurt: pentru persoane tinere si dinamice, presedintia de bloc nu se merita...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
St
post 20 Jun 2005, 16:39
Post #33

Membru

Adrian nu are rost sa te legi la ochi daca nu te doare....

This post has been edited by St: 20 Jun 2005, 16:39

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
litza
post 21 Jun 2005, 07:54
Post #34

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Eu abia am scapat de asa ceva ! 124.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
Sony
post 21 Jun 2005, 08:07
Post #35

Membru autentic

From: Ban Land

E ca raia! Scapi greu si te iubesc cei din jur! biggrin.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
St
post 21 Jun 2005, 09:01
Post #36

Membru

litza te felicit. Si tata s-a chinuit juma de an ca sa scape de postul de presedinte....

This post has been edited by St: 21 Jun 2005, 11:44

--------------------
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Sony
post 21 Jun 2005, 10:10
Post #37

Membru autentic

From: Ban Land

Unii se chinuie 4 ani sa scape de postul de presedinte! laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
rcd
post 21 Jun 2005, 11:37
Post #38

Membru incepator

From: Bacau

Ca sa nu mai deschid alt topic.

In contractul de vanzare cumparare al apartamentului, scrie ca ai in cota indiviza un anumit numar de metri aferent imobilului. Asta cred ca se refera la pamantul pe care este construi blocul. (Corectati-ma daca gresesc).

Acum intrebarea: Subsolul este inclus in cota asta indiviza? Si nu ma refer aici la tevi si la canalizare ci doar la "incaperile" de acolo?

De ce va intreb? Un nene de la parter cu un magazin vrea sa "preia" (asta e termenul pe care il foloseste) subsolul si sa isi faca acolo magazie. Eu fiind singurul dintr-o scara de 40 apartamante care nu am semnat chestia aia, mi-am cam pus vecinii in cap.

Lamuriti-ma si pe mine sa stiu daca am dreptate sa nu ii semnez pentru "preluarea" spatiului sau nu. Pentru ca deja a inceput sa se lase cu amenintari si toate alea.

Multam

--------------------
Solenza
Taranul de oras e cel mai prost animal (Parazitii)
+
stuiberv
post 21 Jun 2005, 11:41
Post #39

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(rcd @ 21 Jun 2005, 12:37)
Ca sa  nu mai deschid alt topic. 

In contractul de vanzare cumparare al apartamentului, scrie ca ai in cota indiviza un anumit numar de metri aferent imobilului. Asta cred ca se refera la pamantul pe care este construi blocul. (Corectati-ma daca gresesc).

Acum intrebarea:  Subsolul este inclus in cota asta indiviza?  Si nu ma refer aici la tevi si la canalizare ci doar la "incaperile" de acolo?

De ce va intreb? Un nene de la parter cu un magazin vrea sa "preia" (asta e termenul pe care il foloseste) subsolul si sa isi faca acolo magazie.  Eu fiind singurul dintr-o scara de 40 apartamante care nu am semnat chestia aia, mi-am cam pus vecinii in cap.

Lamuriti-ma si pe mine sa stiu daca am dreptate sa nu ii semnez pentru "preluarea" spatiului sau nu. Pentru ca deja a inceput sa se lase cu amenintari si toate alea.

Multam
*

E doar parerea mea:
Daca ii trebuie semnatura ta si tu nu vrei sa o dai, inseamna ca ai dreptate smile.gif.
Altfel, daca nu avea nevoie, facea magazie si fara semnatura ta.
Si nu inteleg de ce se iau vecinii de tine?
Au ceva de castigat daca ala face magazie??
Poate ei au luat bani wink.gif.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
St
post 21 Jun 2005, 11:46
Post #40

Membru

Cum a spus si stuiberv. Daca ala putea face magazie fara semnatura ta facea de mult timp. deci Subsolul este inclus in cota asta indiviza.

Adrian, ce ai mai facut?

This post has been edited by St: 21 Jun 2005, 11:47

--------------------
+
rcd
post 21 Jun 2005, 11:47
Post #41

Membru incepator

De castigat ar fi doar ca se igienizeaza subsolul si atat.

Eu le-am propus sa ii dam "in folosinta" pe o perioada de x luni ca o plata pentru igienizare dupa care sa ii luam o chirie modica din care sa sa mai faca cate o reparatie pe ici pe colo.

Insa nu am fost "suficient de convingator" ca sa ma exprim mai frumos.

--------------------
Solenza
+
Ant
post 21 Jun 2005, 12:10
Post #42

Utilizator resuscitat

Aveti grija cu ce vrea sa depoziteze acolo ca am mai vazut blocuri in flacari de la astel de "magazii" .

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
Codrin
post 21 Jun 2005, 12:11
Post #43

Membru autentic

e cel putin ciudat ca din 40 de proprietari romani nu s-a gandit nici unul sa-i ia bani pentru spatiu biggrin.gif
ar trebui facut contract de inchiriere cu asociatia, in care sa se specifice clar perioada de gratie pentru ca a igienizat subsolul, apoi suma lunara de plata care nu ar trebui sa fie chiar asa de modica daca el vrea sa ''preia'' subsolul. nu ai zis cat din subsol vrea

de ce a venit in primul rand la proprietari si nu asociatie sa ceara semnaturi?
ori esti presedintele? biggrin.gif

This post has been edited by KarM'ac: 21 Jun 2005, 12:12

--------------------
Mazda . .
+
rcd
post 21 Jun 2005, 12:33
Post #44

Membru incepator

Nu sunt presedinte, nici nu as vrea tongue.gif . Vrea sa ia tot subsolul sa isi depoziteze cica nu stiu ce prostii.

Ideea e ca eu in nici un caz nu imi dau acordul pentru "preluarea" spatiului respectiv. Sunt de acord totusi cu utilizarea spatiului respectiv in anumite conditii care trebuie sa fie avantajoase pentru ambele parti.

--------------------
Solenza
+
ursul-alb
post 21 Jun 2005, 12:36
Post #45

Membru autentic

From: Iasi

Illusion, esti sinucigas?! La asta chiar nu ma asteptam la tine... Fugi cat poti de tare (mai ales la ce mostenire ai insirat tu acolo...)... sau negociaza un salariu de vreo 1000 USD si de acolo mai incepi sa-ti pui intrebari...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
litza
post 21 Jun 2005, 12:47
Post #46

Membru autentic

@rcd : f bine faci. Faceti contract de chirie cu conditii bine stipulate de incetare a contractului din partea ambelor parti. Nu de alta dar sa nu va treziti ca semnati acuma o prostie si dupa aceea, din lipsa unor prevederi clare sa nu mai puteti sa-l scoate-ti afara.

Si daca ar fi sa preia => devine membru in asociatie cu drepturi si obligatii, trebuiesc recalculate toate acele Cote parti si bagat la cheltuileli.

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
marksman
post 21 Jun 2005, 13:47
Post #47

Post mortem nihil est

From: sat

He, he, he, o sa le trag clapa. Este duminica sedinta, numai ca eu voi fi la vreo 200 km departare (sau la 100, depinde cum o fi vremea) si probabil la ora 12 (!) cand au ei fixata sedinta o sa ma uit la TV si o sa beau bere. biggrin.gif

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Lexy
post 21 Jun 2005, 13:55
Post #48

Just ME

La responsabilitatile care le implica un astfel de job suma de 1500 nu renteaza.Oricum banii grosi se sot din umflarea chltuielilor blocului si prin urmare banuiesc ca te-a scoate cu vreo 4mil pe luna fara probleme.

Dar ca job cinstit pe bune ptr 1 milion si jumatate... u gotta be kidding !!!!!

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
liviu_lb
post 21 Jun 2005, 14:34
Post #49

Membru incepator

QUOTE(rcd @ 21 Jun 2005, 12:37)
Ca sa  nu mai deschid alt topic. 
De ce va intreb? Un nene de la parter cu un magazin vrea sa "preia" (asta e termenul pe care il foloseste) subsolul si sa isi faca acolo magazie.  Eu fiind singurul dintr-o scara de 40 apartamante care nu am semnat chestia aia, mi-am cam pus vecinii in cap.
*

Faceti un contract cu firma nenelului prin care ii puneti la dispozitie spatiul si el se obliga sa remedieze toate defectiunile aparute la subsol (tevi, canalizare, etc).

Edit: N-am citit pana la capat. Vad ca se mai gandisera si altii.

This post has been edited by liviu_lb: 21 Jun 2005, 14:40

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
litza
post 21 Jun 2005, 14:35
Post #50

Membru autentic

@lexy: daca se tine evidenta k-lumea, legal, administratorul/presedintele nu poate lua nici un leu. Daca se castiga ceva din rotunjiri , ramane sold in casa la asociatie.
Singura solutie e sa "produca" chitante/facturi care sa le bage in conta sau dispozitie de plata semnata de presedinte. Dar dispozitiile astea raman in conta, si cine semneaza e raspunzator de banii respectivi.

PS: "producerea" de chitante e ilegala!!!

This post has been edited by litza: 21 Jun 2005, 14:36

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
liviu_lb
post 21 Jun 2005, 14:48
Post #51

Membru incepator

QUOTE(litza @ 21 Jun 2005, 15:35)
@lexy: daca se tine evidenta k-lumea, legal, administratorul/presedintele nu poate lua nici un leu. Daca se castiga ceva din rotunjiri , ramane sold in casa la asociatie.
Singura solutie e sa "produca" chitante/facturi care sa le bage in conta sau dispozitie de plata semnata de presedinte. Dar dispozitiile astea raman in conta, si cine semneaza e raspunzator de banii respectivi.

PS: "producerea" de chitante e ilegala!!!
*

Poate sa castige din comisioane. Cunosc un caz in care se repara antena colectiva in fiecare luna (doar pe hartie) si se plateau legal (cu factura si chitanta) in jur de 5 mil. Nu stiu care erau avantajele administratorului, dar era clar o facatura.
Se mai poate castiga din decontarea benzinei. Nu e legal daca asociatia nu detine sau nu are un contract de comodat pentru un autovehicul, dar se practica.
Se mai poate ciupi la diverse chestii cumparate in interes personal cu banii asociatiei.

Bineinteles, toate astea se fac cu complicitatea presedintelui si a cenzorilor sau prin lipsa de interes/vigilenta a lor.

Edit: Am fost 2 ani presedintele comisiei de cenzori si am vazut multe mantogarii facute de un fraier. Va dati seama daca era destept cate putea face?

This post has been edited by liviu_lb: 21 Jun 2005, 14:52

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
rcd
post 21 Jun 2005, 15:06
Post #52

Membru incepator

QUOTE(litza @ 21 Jun 2005, 13:47)
@rcd : f bine faci. Faceti contract de chirie cu conditii bine stipulate de incetare a contractului din partea ambelor parti. Nu de alta dar sa nu va treziti ca semnati acuma o prostie si dupa aceea, din lipsa unor prevederi clare sa nu mai puteti sa-l scoate-ti afara.

Si daca ar fi sa preia => devine membru in asociatie cu drepturi si obligatii, trebuiesc recalculate toate acele Cote parti si bagat la cheltuileli.
*

Faza e ca toti ceilalti 39 au semnat ca primarul mad.gif . Si acum eu sunt singurul "capos" care nu vrea sa semneze.
Cateodata stau si ma gandesc daca nu ne meritam soarta asta de popor vai de mama lui.

Auzi la ei! Au semnat ca renunta la dreptul de proprietate asupra locului in discutie, si nici macar nu au clipit facand chestia asta.

--------------------
Solenza
+
Codrin
post 21 Jun 2005, 16:33
Post #53

Membru autentic

acum tu nu trebuie sa cedezi.
si poate daca le explici putin poate se mai gasesc macar vreo 2 care sa-si dea seama ce prostie au facut si sa-l ia la intrebari pe nenea cu magazinul.
oricum, fara semnatura ta nu fac nimic wink.gif

dar asociatia ce are de zis aici?

This post has been edited by KarM'ac: 21 Jun 2005, 16:33

--------------------
Mazda . .
+
soryn
post 21 Jun 2005, 16:57
Post #54

Membru

From: Cluj-N

QUOTE(KarM'ac @ 21 Jun 2005, 17:33)
acum tu nu trebuie sa cedezi.
si poate daca le explici putin poate se mai gasesc macar vreo 2 care sa-si dea seama ce prostie au facut si sa-l ia la intrebari pe nenea cu magazinul.
oricum, fara semnatura ta nu fac nimic wink.gif

dar asociatia ce are de zis aici?
*

Subsolul blocului nu poate fii instrainat,toate blocurile sunt facute cu subsoluri tehnice carora nu li se poate da alte destinatii (magazii,boxe ale proprietarilor,etc).Proprietatea comuna include toate partile proprietatii care sunt in folosinta comuna, ca: terenul pe care este construita cladirea, curtea inclusa, fundatia, structura de rezistenta, acoperisul, terasele, cosurile de fum, scarile, holurile, pivnitele, subsolurile, casa scarii, tubulatura de gunoi, rezervoarele de apa, ascensoarele.

--------------------
renault megane 2016 - cj xx xxx
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd May 2025 - 03:59
Forum Renault