DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema parcare

miki
post 22 Jan 2008, 20:54
Post #31

#Hırsızlargibigeceniniçine

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(ionutzp @ 22 Jan 2008, 00:23)
Mai ce tari sunteti voi astia cu locurile de parcare platite... ceilalti, cu locuri neplatite sunt un fel de indivizi la mana a doua, nu?
........
Cei care au loc platesc cat platesc (chiar, cam cat in Bucuresti?) iar ceilalti sa-si demonteze masina si sa si-o bage in casa, nu? Sau sa o arunce, sa o vanda, ce le trebuie lor masina?......
*

Cind ai cumparat masina, te-ai gindit cumva daca ai unde sa parchezi?
Sint sigur ca nu, ca de altfel si altii!!!

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE 2004 / 2019 - XX-B-XXX

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ionutzp
post 22 Jan 2008, 23:58
Post #32

Membru incepator

Domnilor,

- Parerea mea e ca cei care nu platesc dar considera ca un loc de parcare e al lor pentru ca ei parcheaza/au parcat tot timpul acolo sunt pur si simplu niste imbecili. Langa blocul in care stau de 7 ani un astfel de specimen isi parca masina pe colt astfel incat nu se mai putea trece pe trotuar si l-am rugat sa o puna astfel incat pietonii sa poata circula pe-acolo. Nici macar nu a inteles ce i-am spus, asa ca s-a rastit la mine ca e locul lui, ca el de 3 ani (?!) sta in bloc si parcheaza acolo.

- Departe de mine de a avea lipsa de respect pentru proprietate. As putea obiecta ca acele locuri sunt inchiriate, proprietarul de drept fiind Administratia Domeniului Public. Inteleg ca temporar, locurile se afla in folosinta unor persoane. Nu fac parte din cei care parcheaza pe acele locuri sau blocheaza vreun utilizator al unui astfel de loc. Niciodata. Cu exceptia cazurilor cand ma inteleg cu vecinii sa pot parca in fata masinilor lor pe care ei oricum nu le folosesc cu lunile.

- Ceea ce ma deranjeaza cu adevarat este exact ce am zis mai devreme, faptul ca locurile sunt atribuite unei minoritati care are dreptul sa-si parcheze masina in veci pe acele spatii. Iar pretul la care se inchiriaza este departe de pretul real, daca ar fi scoase la licitatie s-ar vedea si valoarea lor de piata. 70 RON? pe luna? pare un pret rezonabil.

- Fac parte mai degraba din cei care se ingrijesc ca atunci cand parcheaza masina paralel cu trotuarul sa nu lase o distanta de 2 metri de masina din fata, desi unii, in dispret total fata de ceilalti vecini fac acest lucru, ca sa nu uzeze capetele de bara probabil, sau sa poata iesi dintr-o singura manevra din parcare. Doua-trei de masini parcate astfel mai 'mananca' un loc de parcare, pretios in conditiile de azi. Asa ceva se cheama nesimtire in cel mai bun caz. Nu stiu ce as mai putea spune de un vecin care are loc platit, insa vara isi trage masina visavis, la marginea trotuarului, pe unul din locurile neplatite, intrucat pe ala inchiriat bate soarele. Desigur, are grija sa puna si T-ul la cel dat de primarie. Inutil de precizat ca de fapt nici nu prea circula cu masina, aceasta zacand mai mult prin parcare.

- Am masina de vreo 8 ani, cand aceasta problema era mult mai putin presanta. In toti acesti 8 ani, locurile din parcarea platita au ramas la dispozitia acelorasi, desi masinile lor s-au mai schimbat intre timp. Sunt sigur ca tu miki te-ai gandit intai la asta. Intai ti-ai inchiriat loc, de-abia apoi ti-ai cumparat automobil. Imi pare rau, n-am fost suficient de inteligent.

- Si nu in ultimul rand, nu sunt 'smecher'. Imi parchez masina si la cateva sute de metri de casa fara probleme, neblocand zonele de intoarcere amenajate in scuarul de pe mijlocul strazii, cum vad ca altii parcheaza fara sa-si faca griji. Problema cea mare, ma repet, este ca, nici la cateva sute de metri de casa nu mai exista locuri de parcare.

This post has been edited by ionutzp: 23 Jan 2008, 00:01

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate 1.6
+
miki
post 23 Jan 2008, 10:54
Post #33

Cind am luat eu prima masina.... nu era problema parcarii!
Nu erau decit 4 masini in zona !

--------------------

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
+
shteffanivlad
post 23 Jan 2008, 13:54
Post #34

Membru cu ESP/ASR

La noi (cel putin in Bucuresti) locul de parcare este functie de necesitate. Ce vreau sa spun prin asta: Daca am treaba la farmacia x, parchez in fata farmaciei, pun avariile si ma duc sa cumpar prezervative, spunand "pai aici am treaba, unde vrei sa parchez?!". Daca am treaba in fata blocului unde tu platitorule de loc stai, ghinionul tau, pentru ca nu ma intereseaza.Eu aici am treaba. Mergand mai departe, daca nu exista locuri de parcare, facem (spatii verzi, giratoriu etc.) in ciuda bunului simt sau semnelor de parcare interzisa.

Asa cum a observat si Solon, nimeni nu merge pe jos 5-10-15m iar conceptul de a plati parcarea, este echivalent cu un sut in cur sau o palma peste ochi. Ati observat ca in zona Intercontinental nu ai unde sa lasi masina la suprafata? Dar efectiv nu ai. Sunt parcati pe 3 randuri. Asta in timp ce parcarea subterana (fostul ciclop) este GOALA. Dar pe bani. In aceeasi dezordine de idei ati observat ca pe straduta ce duce la parking Unirea este plin? sunt parcati si pe diagonala. Asta in timp ce parcarea este goala.

Stiu, in multe locuri nu sunt parcari amenajate, dar poate daca ne-am da un pic silinta si poate daca am modifica ceva la atitudinea de care vorbeam la inceputul postului, nu ar mai fi asa multe probleme...

Si ca sa fiu conform cu topicul, cred ca ar trebui legi muult mai aspre referitoare la parcari. Asa cum se face in sectorul 3. Bun exemplu!

This post has been edited by shteffanivlad: 23 Jan 2008, 13:58

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi Ianuarie 2008 / LMSE - B-81-LXV
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
Eggy
post 23 Jan 2008, 23:02
Post #35

calm

domnule ionutzp imi cer scuze, abia acum am inteles ce ai vrut sa zici, intelesesem cu totul altceva, deci inca odata scuze daca te-am ofensat, de vina sa fie si dialogurile astea pe net... smile.gif

ps: platesc 70 de ron pe an nu pe luna

--------------------
Renault Clio III 1.6 16v 2007
+
ionutzp
post 24 Jan 2008, 00:18
Post #36

Membru incepator

Domnule Eggy, nu e nicio problema, nu m-ai ofensat deloc, am vrut doar sa clarific...

ontopic: 70 de RON pe an? daca fac un calcul scurt: 5,8 RON pe luna? 20 de bani pe zi????? Vedeti, de-aia n-are ursu' coada... Deci cam cu cat va pagubeste cineva daca va ocupa o noapte locul de parcare? sa zicem ca sta 12 ore. Sa tot fie vreo mie de lei vechi. Nici macar o punga de plastic nu costa atat. Stiu ca o sa spuna lumea ca e vorba de principiu, ca aveti acte pe loc etc. Ganditi-va insa ca va duceti sa cumparati de la chiosc un suc sau o punga (care e 5000 de lei vechi) si n-are vanzatoarea sa va dea rest 10 bani. Faceti scandal? O dati in judecata? Chemati politia comunitara? Nu e mare lucru, dar e o chestie de principiu si de respectarea legii.

Apropo de cineva care-mi zisese ca n-am respect pentru proprietate: asa se luasera si de bietul Brucan pe vremuri, ca statea intr-o vila si platea 2000 de lei vechi chiria pe luna la stat. Nici nesimtitii aia de ziaristi n-aveau pic de respect pentru proprietate.

Revenind la discutie, parerea mea proprie si personala e ca situatia e in felul urmator: la 90% din posesorii de masini ADP-ul nu poate inchiria locuri de parcare intrucat nu mai exista. In acest timp, 10% din proprietarii de automobile le inchiriaza pe un pret de nimic pe cele existente, avand dreptul sa-si prelungeasca la nesfarsit acest privilegiu. Aceasta stare de fapt mi se pare incorecta si inechitabila. Dar probabil ca cei care platesc 20 de bani pe zi pe un loc de parcare nu sunt de aceeasi parere cu mine.

PS Parcarea de la Unirea nu este goala. Am folosit-o de cateva ori in decembrie, cand am avut ceva treburi de rezolvat in zona. Ultima oara a trebuit sa astept vreo 10 minute pe caile de evacuare in spirala ca sa ies de acolo. Din cauza aglomeratiei si, desigur, a imbecilitatii unor consateni de-ai mei care, in loc sa plateasca, simplu si civilizat, pe etajul lor (scrie de altfel peste tot sa platesti inainte de a te urca in masina), ei opreau chiar inainte de bariera si plateau la acel chiosc de la iesire, blocand astfel intreaga coloana din spatele lor.

--------------------
Dacia Logan 2005 - Laureate 1.6
+
Eggy
post 24 Jan 2008, 00:46
Post #37

calm

Nu e vorba de 20 de bani pe zi, dar daca cineva imi ocupa locul de parcare eu ce fac? pe locul tatalui meu de parcare (platit) a lasat cineva o masina aproximativ 2 luni, ti se pare normala situatia?
In plus la mine la bloc parcarea are aproximativ 40 de locuri din care nici jumatate nu sunt platite, pe restul parcheaza fiecare cum vrea, te intreb acuma de ce nu sunt luate si alea? oare pentru ca romanii prefera sa ocupe abuziv un loc platit decat sa dea intre 50 si 70 de ron pe an....

--------------------
+
shteffanivlad
post 24 Jan 2008, 08:41
Post #38

Membru cu ESP/ASR

QUOTE(ionutzp @ 24 Jan 2008, 00:18)
PS Parcarea de la Unirea nu este goala. Am folosit-o de cateva ori in decembrie, cand am avut ceva treburi de rezolvat in zona. Ultima oara a trebuit sa astept vreo 10 minute pe caile de evacuare in spirala ca sa ies de acolo. Din cauza aglomeratiei si, desigur, a imbecilitatii unor consateni de-ai mei care, in loc sa plateasca, simplu si civilizat, pe etajul lor (scrie de altfel peste tot sa platesti inainte de a te urca in masina), ei opreau chiar inainte de bariera si plateau la acel chiosc de la iesire, blocand astfel intreaga coloana din spatele lor.
*

1. In decembrie nu e liber nicaieri. Incearca intr-o zi normala, intr-o luna normala. Este goala. In schimb stradutele din jurul parcarii sunt pline.

2. Este coada pentru ca la noi, spre deosebire de tarile cu apa calda, nu poti plati cu cardul DECAT la acel chiosc de la iesire, unde blochezi toata coloana. Si daca aici mai adaugi plictisul casieritei, cimbinatia este fatala...

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi Ianuarie 2008 / LMSE - B-81-LXV
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
klaus
post 24 Jan 2008, 09:22
Post #39

步步

Group: Moderatori

si zi asa, ionutzp, tu ai fi de acord sa dormi pe scari pentru ca niste aurolaci isi fac veacul in casa in care tu platesti chirie...
Ca doar nu o sa-i dai afara, ce naiba, cat o sa pierzi, 10 euro/zi? Faci si tu o fapta buna pentru aia...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine sã mã înºel din prea multã suspiciune decît din prea multã naivitate. - Cristoiu
+
dumid
post 24 Jan 2008, 11:11
Post #40

Membru autentic

In Ploiesti treaba e mult mai simpla si corecta. Nu se pot plati locuri de parcare.
Fiecare parcheaza unde gaseste loc si nu se supara nimeni.
Locuiesc din '99 in acelasi bloc si de atunci nu am auzit de nici un fel de probleme.
Mentionez ca de 2-3 ani parcarea a devenit mai mult decat plina, dar sistemul este acelasi.
Mie nu mi sa pare corecta treaba in Bucuresti. Nu mi se pare corect nici ca voi sa platiti (fie si 20 bani/zi) si sa va simtiti proprietari.
Eu din pacate am avut mari neplaceri, probabil din cauza ca oamenii se simteau proprietari , iar eu cel venit din provincie trebuia sa nu innpotez in capitala , sau sa imi las masina undeva pe camp.
Ce ar trebui sa facem noi, cei care venim pt 1 zi , 2 , 1saptamana? Unde sa punem masina?
Stiu, o sa ziceti ca Primaria este de vina cu nu s-a gandit sa faca mai multe locuri de parcare.
Tocmai d-aia nu mi se pare corect ca primaria sa va ia bani pt parcare, pentru ca e un loc public, unde si eu ar trebui sa am drepturi egale ca cetatean al aceluiasi stat.
La fel va comportati si daca o masina are numere straine? (si poate nu e capsunar). Sa si le ia la ei acolo, sa parcheze in tara lor seara cand vor sa doarma.

--------------------
5461 1997 2012
+
Eggy
post 24 Jan 2008, 12:10
Post #41

calm

QUOTE(dumid @ 24 Jan 2008, 11:11)
Mie nu mi sa pare corecta treaba in Bucuresti. Nu mi se pare corect nici ca voi sa platiti (fie si 20 bani/zi) si sa va simtiti proprietari.
Eu din pacate am avut mari neplaceri, probabil din cauza ca oamenii se simteau proprietari , iar eu cel venit din provincie trebuia sa nu innpotez in capitala , sau sa imi las masina undeva pe camp.
Ce ar trebui sa facem noi, cei care venim pt 1 zi , 2 , 1saptamana? Unde sa punem masina?
*

repet, nu este vorba de bani aici, dar daca tu zici ca nu ai unde sa lasi masina timp de o saptamana eu am unde sa o las? adica voua nu va convine sa va lasati masina in "camp", dar noua ar trebui sa ne convina?

--------------------
+
miki
post 24 Jan 2008, 12:45
Post #42

QUOTE(dumid @ 24 Jan 2008, 12:11)

La fel va comportati si daca o masina are numere straine? (si poate nu e capsunar). Sa si le ia la ei acolo, sa parcheze in tara lor seara cand vor sa doarma.
*

DA!
Si, ia incearca matale sa vezi ce se intimpla daca parchezi pe locu' unuia in Austria sa zicem!

--------------------

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Aºılırsa
+
dumid
post 24 Jan 2008, 13:03
Post #43

Membru autentic

In Austria nu am parcat decat la hotel! Insa in Elvetia, Grecia si Italia am parcat unde am gasit loc si nu mi-a zis nimeni nimic.
Nu am zis sa o lasi pe a ta in camp. Am zis care cum apuca. Asa mi s-ar parea cel mai corect. In fond, nu nici vina mea , nici a ta ca nu sunt suficiente locuri de parcare.
Miki, raspunsul tau raspicat , nu stiu cum sa-l interpretez?!

--------------------
5461 1997 2012
+
vijelie
post 24 Jan 2008, 13:05
Post #44

membru violet

Ca iti taie anvelopele daca parchezi pe locul lui.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
dumid
post 24 Jan 2008, 13:16
Post #45

Membru autentic

Jungla e plina de animale salbatice!!!
Am mai povestit ce mi s-a intamplat acum 4 ani prin Dristor. Stergatoarele intoarse, masina zgariata cu cheia de la un cap la altul, scrum de tigara pe capota (din abundenta, cred ca a stat toata noaptea si a fumat acolo- era doar scrum nu si mucurile de tigara, sa zici ca a rasturnat scrumiera).

--------------------
5461 1997 2012
+
Eggy
post 24 Jan 2008, 13:19
Post #46

calm

am fost in croatia cu meganul tatalui meu si am parcat in afara parcarii pentru ca era plina (acolo au spus de la receptie sa o punem), intr-o zi am gasit-o zgariata rau de tot pe partea stanga de la un cap la altul si nu am fost singurii au mai fost zgariate inca 3 masini cu numere de germania

--------------------
+
Danezu
post 24 Jan 2008, 15:48
Post #47

un fost proprietar de megan.....

Nasol cu locurile de parcare in bucuresti,dar zic eu ca daca ne respectam un pic,nu o sa mai fie cazuri de masini zgariate sau cauciucuri taiate.
Nu mi se pare de loc normal ca sa gasesc o masina parcata pe locul meu la nici o ora. Daca vin la 11 AM acasa sau la 8 PM, tot locul meu este atata timp cat platesc pentru el. De cate ori il gasesc ocupat,ridic un stergator si gata,parchez in alta parte,mai rau este cand nu am unde.....

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
Kruger
post 24 Jan 2008, 16:53
Post #48

Membru autentic

Am citit aici, si amintindu-mi ca si la mine la bloc e problema cu parcarea (nu in sensul ca ti se da foc la masina, ci fiecare parcheaza cum poate si toata lumea intelege, cu exceptia catorva berbeci) am sunat la ADP sector 2.

Dupa cateva redirectari, am obtinut toate informatiile la telefon (dupa ce am furnizat si eu la randul meu informatiile necesare, adresa, nume etc). Ce cerere trebuie sa fac, ce documente sa anexez, unde si cum sa o depun, si din aprilie am si eu loc platit.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
SwatKat
post 24 Jan 2008, 17:35
Post #49

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

QUOTE(shteffanivlad @ 23 Jan 2008, 13:54)
La noi (cel putin in Bucuresti) locul de parcare este functie de necesitate. Ce vreau sa spun prin asta: Daca am treaba la farmacia x, parchez in fata farmaciei, pun avariile si ma duc sa cumpar prezervative, spunand "pai aici am treaba, unde vrei sa parchez?!". Daca am treaba in fata blocului unde tu platitorule de loc stai, ghinionul tau, pentru ca nu ma intereseaza.Eu aici am treaba. Mergand mai departe, daca nu exista locuri de parcare, facem (spatii verzi, giratoriu etc.) in ciuda bunului simt sau semnelor de parcare interzisa.

Asa cum a observat si Solon, nimeni nu merge pe jos 5-10-15m iar conceptul de a plati parcarea, este echivalent cu un sut in cur sau o palma peste ochi. Ati observat ca in zona Intercontinental nu ai unde sa lasi masina la suprafata? Dar efectiv nu ai. Sunt parcati pe 3 randuri. Asta in timp ce parcarea subterana (fostul ciclop) este GOALA. Dar pe bani. In aceeasi dezordine de idei ati observat ca pe straduta ce duce la parking Unirea este plin? sunt parcati si pe diagonala. Asta in timp ce parcarea este goala.

Stiu, in multe locuri nu sunt parcari amenajate, dar poate daca ne-am da un pic silinta si poate daca am modifica ceva la atitudinea de care vorbeam la inceputul postului, nu ar mai fi asa multe probleme...

Si ca sa fiu conform cu topicul, cred ca ar trebui legi muult mai aspre referitoare la parcari. Asa cum se face in sectorul 3. Bun exemplu!
*

Stiu si eu prb cu parcarea de la Unirii. Insa stau si ma gandesc... Ce facilitati ai acolo de platesti 3ron/ora? (carca asa e)... La inceput stiu ca afost mai putin, dupa au scumpit ca ce naiba, sa scoata si ei banii mai repede.

Eu de fiecare data cand ma duc la Universitate parchez la parcarea de la TNB, platita. Asta e, platesc. La fel, incerc sa nu incurc pe nimeni, ma enervez cateodata ca dau tarcoale ca sa nu pun masina prost, sa incurc.

Insa ma astept ca si acasa, pe locul platit, sa am acces.
Daca e urgenta, inteleg. Tin minte cand a fost de 6 dec nebunia aia generala... Am facut o ora de la pta vitan pana la s stradute mai incolo vis-a-vis de mall... Bineinteles parcarea era toata plina de alte masini, probabil oameni care erau la mall decat sa astepte in aglomeratie (as fi vrut si eu, da am stat exact 50 min in fata la banc post in mijlocul intersectiei... n-aveam ce face...) N-am zis nimica, am parcat si eu pe alt loc, blocand pe cineva, am lasat hartie in geam cu tel meu si mn-am uitat pe geam si cand a plecat ala de pe locul meu m-am dus si am mutat masina...
M-am gandit ca asa e civilizat...

BTW. Eu stau in sect 3. Am parcare platita de anul trecut. Cine stie, anul asta, dupa ce platesc taxa la CEC, mai trebuie sa duc vreo hartie la aia de la serviciul parcare, ca sa reinnoiesc hartia de anul trecut? LA telefon mi-au zis ca nu...

Ca tin minte ca anul trecut era o nebunie acolo cu cei care isi plateau taxa pe anul in curs...

This post has been edited by SwatKat: 24 Jan 2008, 17:39

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
FILter
post 24 Jan 2008, 17:38
Post #50

Membru autentic

Eu va inteleg pe voi cu locurile platite ca vreti locul "vostru", dar sincer voi nu mergeti cu masina decat la serviciu si acasa? Nu ati fost niciodata cu treburi prin oras ca sa trebuiasca sa parcati unde puteti? Daca toti care au parcari in centru isi blocheaza locurile ziua, omul care are de luat niste acte sau are o intalnire cateva ore ce face? Nu mi-o bagati pe aia cu parcarile subterane ca sunt doar vre-o 4 in tot orasul.

--------------------
Dacia -X- 2000 toamna
+
amsterdam
post 24 Jan 2008, 18:25
Post #51

no member

From: sb

la noi in oras stiu ca se poate plati locul de parcare numai dupa ora 18 si pana la ora 08

pana atunci poti parca oriunde in capitala europeana, evident nu ii blochezi pe ceilalti

parcarea e publica si nu imi pare a fi normal sa ma cert cu toti dobitocii si imbecilii care cred ca au un drept mostenit pe spatiul PUBLIC

--------------------
renault megane 2007 expression - 58-TRZ
It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
+
L!nuX
post 24 Jan 2008, 18:40
Post #52

Membru decent

offtopic : vezi ca nu mai e capitala europeana tongue.gif

ontopic : in bucuresti s-au adunat nesimtiti europei , nu cred ca am vazut soferi mai indisciplinati si mai nesimtiti , asa-i romanu ...

--------------------
Renault Megane 1.6 16v - 2007 - Numar personalizat !
+
amsterdam
post 24 Jan 2008, 18:45
Post #53

no member

From: sb

da din pacate toata lumea stie

si mai rau e ca ii contagiaza si pe cei care se muta acolo

iti dai seama ce ar fi in bucuresti daca s-ar putea cumpara arme ca si in america

s-ar omori pt un loc de parcare gun3.gif

--------------------
renault megane 2007 expression - 58-TRZ
It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
+
zax
post 25 Jan 2008, 14:47
Post #54

Membru autentic

QUOTE(amsterdam @ 24 Jan 2008, 20:45)
iti dai seama ce ar fi in bucuresti daca s-ar putea cumpara arme ca si in america

s-ar omori pt un loc de parcare
*

Ce misto ar fi... smile.gif in 2 luni n-ar mai fi problema cu parcarile!!!

This post has been edited by zax: 25 Jan 2008, 14:47

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
bogdanmardare
post 25 Jan 2008, 15:11
Post #55

Un membru

Salut,

@SwatKat:

Si eu locuiesc in sectorul 3. Ca sa poti plati taxa de parcare, trebuie sa ajungi in Lucretiu Patrascanu, sa te verifice functionara de la parcari la care esti arondat daca ai platit pe anul trecut...
Am facut si eu asta acum 1 saptamana; am vrut sa platesc direct la casierie si mi s-a explicat ca trebuie sa ma verifice functionara respectiva. In afara de coada la care trebuie sa stai, verificarea dureaza 30 de secunde... apoi poti plati la casierie.

This post has been edited by bogdanmardare: 25 Jan 2008, 15:12

--------------------
Dacia Sandero 2016 0.9 TCe - B 63 ***
+
catalin80
post 25 Jan 2008, 16:25
Post #56

Membru autentic

hai sa fim seriosi . in jurul blocurilor de regula sunt x locuri platite si de 5-6 ori mai multe neplatite. Problema cea mare este ca multi care vin in vizite , cu acte, fara acte , la sedinte .... nu parcheaza masina pe locurile fara plata pentru ca astea nu sunt in fata scarii, cum s-ar zice "la botul calului". Asta apropos de ce zicea un user mai sus ca romanul are treaba la farmacia x , pune masina pe avarii in fata farmaciei decat sa mearga 50-100m.Cat priveste parcarile de resedinta din strainatate nu prea exista asa ceva. Adica oamenii aia parcheaza fiecare cum apuca si pe unde apuca. In plus la ei nu exista cultura asta de este european cum ca eu parchez acolo de 100 ani si locul e al meu.

--------------------
renault clio symbol , skoda superb
+
negrucvj
post 26 Jan 2008, 17:49
Post #57

Membru

intr-adevar despre parcarea de la unirii se pot spune multe, ca e scumpa, ca e ingesuiala la plecare, ca nu e si pazita in banii astia dar atunci cind ai tb in oras e f buna. Sunt de acord cu politia cind da sute de amenzi celor care parcheaza pe str laterale mai ales ca parcarea e goala. Plus sint peste 100 de locuri fara plata si amenajate in spatele blocului de vis-a-vis de circu' foamei, linga sinagoga mare. Si sunt neocupate de obicei.
Si eu merg prin oras cu tb dar daca nu gasesc loc unde vreau eu nu o las pe avarii sau o parchez cumva naspa, prefer sa merg mai mult pe jos de unde gasesc loc.
Ok, sunt din buc, sunt nesimtit si indisciplinat. Tu de unde esti ca sa putem spune si noi, astia, nesimtitii, cite ceva despre voi. Si crede-ne ca suntem plini de "ginduri bune". Orice padure are uscaturile lui, deci nu generaliza!

--------------------
dacia solenza 2004 scala - b38xxx
+
mmgmarius
post 4 Feb 2008, 17:50
Post #58

Invisible to everyone

Si eu sunt destul de suparat cu locurile astea de parcare, de cand am masina a trebuit s caut si un loc de parcare pe la bloc, prima data parcam pe o strada perpendiculara pe plocul meu, vedeam masina de la geam si ma minunam ca strada e aproape goala, rar vedeai masina parcata pe acolo.
Desigur cand parcam aveam grija atat cat puteam eu (incepator fiind) sa nu blochez o intrate la curti sau sa deranjeze pe careva. Dupa cateva zile am avut surpriza sa gasesc 2 roti intepate, atunci am banuit pe cineva si am zis: "al dracu, ii e ciuda ca mi-am luat jaful asa de masina" si i-am reprosat direct cand l-am vazut. Atunci am aflat alta informatie valoroasa: e un bosorog la curte care inteapa torile la masinile ce parcheaza pe straduta aia lunga de 25 m.
In zilele ce au urmat am incercat sa nu mai parchez in locul ala, am pus-o in alta parte tot pe strada aia, la fel cu grija sa nu deranjez pe nimeni... nu aveam chef de scandal. Intr-o zi la 15 minute dupa ce am parcat ma uitam pe geam si il vad pe bosorogul ala ca iese din curte se dupe pe cealalta parte a strazii acolo unde era masina parcata si imi inteapa roata. Deci ma uitam la el cand a intepat-o, am iesit imediat afara si dai scandal. Dupa 5 minute de cearata in care m-am abtinut sa nu dau in el am pornit masina si m-am dus repede la vulcanizare sa fac roata (care mai avea putin si ramanea fara aer deloc). La vulcanizare am constatat ca mosul cind intepa rotile tragea si o sula mare pe vopsea, asta asa ca sa se semneze probabil. Am mers apoi la politie unde dupa ce am stat acolo cateva ore sa dau declaratii cu marotri cu tot (ca aveam si martori) am plecat acasa cu gandul ca l-am rezolvat pe mos. Acum constat ca mosulica nu a primit nici macar o amenda ca are si el un martor care sustine ca nu a intepat el roata... Deci politia e de pomana... Incep sa regret ca nu am dat in el atunci. Dupa tot incidentul asta am vb si cu alti vecini si mi-au spus ca ala e vestit ca el a facut pene la toti care parcheaza acolo. Mi-a fost clar... pe strada aia nu mai aveam voie, a trebuit sa vad alt loc mai pe langa bloc. Am gasit chiar la scara un loc langa masina unei vecine care nu era al nimanui, parca cine apuca.
Mi-am pus si eu masina acolo si cand il gaseam ocupat de altii de la alte blocuri (ca masinile nu erau de la noi din bloc) imediat cum se elibera imi mutam masina acolo. Asa a inceput sa se intitipareasca in mintea vecinilor ca am si eu masina si ca acolo o las de obicei. Aseara insa am venit sa parchez si locul era ocupat de unul in vizita... am dat cateva claxoane, da ala se uita d ela balcon probabil se temea sa nu ii fac ceva la masina. desigur ca nu a venit s ao dea la o parte.
E asta este... nu am loc platit si chiar daca as vrea nu am unde sa cumpar unul pt ca nu avem parcari amenajate la bloc. am tras ei eu in locul vecinei care era plecata. In 2 ore a venit vecina, eu am iesit din casa sa dau masina de pe locul ei nu ca ar fi platit dar ce sa-i faci e locul ei si se stia ca ea parcheaza acolo. Asta nici una nici alta ia fac ca de ce am parcat eu acolo, ca nu am voie, ca ea parcheaza acolo. Am incercat sa ii explic situatia dar am avut impresia ca daca am abordat calea diplomatica m-a cam luat de fraier si a crezut ca poate face ce vrea din mine. Atunci a trebuit sa ridic tonul sa vada ca nu e chiar asa problema, nu e ea boierul si eu in sclav eventual. Intre timp s-a simtit si ala sa pece si a coborat la masina... nimic nu a zis omul... pai el saracul unde sa parcheze...
Acum ce vina are ala ca a parcat unde o puneam eu, ce vina am eu ca am parcat unde parca aia? (si m-ai m-am si dus sa o dau de acolo cand am vazut ca a venit...) NIMENI nu are locul platit. Si ce vina avem noi ca ne inteapa ala rotile daca parcam pe strada aia??? Si daca mai pui ca poate faci eforturi sa iti iei o masina si vine un dereglat si isi bate joc de munca ta...
Se pare ca problemele astea le vom avea din ce in ce mai des...

V-am plictisit???

This post has been edited by mmgmarius: 4 Feb 2008, 19:19

--------------------
Renault Symbol Music 1.4 8V dec 2007
Numai cei ce ies din tipar intra in istorie.
+
tarzy
post 4 Feb 2008, 18:00
Post #59

aroist

auzi .... TU LAI VAZUT PE ALA CU PROPRII TAI OCHI CA-TI INTEAPA ROATA si ai lasat situatia asa

scuza-ma .... dar chiar ca-ti meriti soarta

ce ai putea face:

1. sa-l tavalesti pe mosulica pe toti aia 25 de metri de strada in suturi si apoi cand vine cu politia sa afirmi cu martori ca nu tu ai facut asta
2. sa faci planere impotriva politistului care a "anchetat" plangerea ta initiala, mai adaugi la plangere si declaratii din partea altor pagubiti

bhai fratilor nu pot sa cred ca e posibil asa ceva ..... pai daca un handicapat ca ala (mosu cu sula) va calca in picioare in halul asta ... ce sa mai vorbim de aroganta si nesimtirea alesilor care acum in prag de electorale anunta masterplanuri si butoane turbo

This post has been edited by tarzy: 4 Feb 2008, 18:01

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
Alexu7
post 4 Feb 2008, 18:21
Post #60

zân

From: Europa

mmgmarius,

prietene din partea noastra ai acordul sa-l pocnesti pe mos cu sula peste fata.

--------------------
DACIA POPnituita 1310 L 1998 - B6
incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th May 2025 - 04:24
Forum Renault