Declaratie accident minor, cu cealalta parte neprezentata
![]() ![]() ![]() |
Declaratie accident minor, cu cealalta parte neprezentata
Retype |
![]()
|
||
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|||
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
depinde ,daca esti sigur ca nu esti tu de vina de ce sa o retragi acuma las ca vede el o sa-l caute politia sa-l ia la intrebari.Cand ma-ai ai situatii din astea daca ai telefon cu care poti face poze fa pozele la locul accidentului iar cand te injura al stai calm si inregistreaza discutia.Daca ala te agreseaza cumva nu incerca sa ripostezi ci anunta-l ca-l dai in judecata ,ca vei merge sa-ti iei adeverinta de la medicul legist. I-a inntotdeauna nr. de inmatriculare a masini, apoi tipul o sa se trezeasca cu dosar penal si o sa se linisteasca (sau or sa-l linisteasca)
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
Havoc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 1 August 05 ![]() |
Trebuia sa actionezi simplu si la obiect:Cand a inceput sa te injure, trebuia sa te duci usor langa el fara sa-i zici nimic si sa-i dai un cap in gura..dupa care te urcai in masina si te duceai la politie si declarai ce s-a intamplat plus ca ai fost agresat!
Cu astfel de specimene nu te poti intelege altfel! |
--------------------
Seat
Leon
2005
|
|
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
da, sigur nu sunt vinovat. Dar mai stii, ma astept la orice... cu viata din zilele noastre.
Se poate retrage declaratia aia? stie cineva oficial? (sincer n-as vrea sa-i fac belea omului, desi a fost marlan) Daca cumva ma scoate vinovat, el n-are de facut nici o reparatie, nici eu, ce se intampla? cel mai rau imi da amenda sau e si mai grav? [Din nou: nu sunt vinovat sigur, doar el a gresit, dar .... cine stie.....] |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
QUOTE(Havoc @ 27 Nov 2006, 18:35) Trebuia sa actionezi simplu si la obiect:Cand a inceput sa te injure, trebuia sa te duci usor langa el fara sa-i zici nimic si sa-i dai un cap in gura..dupa care te urcai in masina si te duceai la politie si declarai ce s-a intamplat plus ca ai fost agresat! Cu astfel de specimene nu te poti intelege altfel! Adica el sa-i traga un cap in gura si dupa aia tot el sa mearga la politie sa declare ca a fost agresat? Si ca-m cum ar suna o astfel de declaratie ca a fost agresat dandu-i un cap in gura? |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
La decret se specifica faptul ca incadrarea la intersectie se face cu 50 m inaintea intersectiei. Iar faptul ca ti s-a bagat in fata asta intra la neasigurare in cazul schimbarii directiei de mers sau neacordare de prioritate. Se da amenda si se suspenda permisul (pt neacordare de prioritate). Cam asta i se poate intampla.
Daca el nu se prezinta la politie in 48h de la producerea accidentului i se va suspenda permisul + amenda. NU retrage plangerea sau declaratia, daca el va face una, tu vei fi in postura lui (banuiesc). El poate sa conteste procesul tau verbal in instanta, aici nu prea ma pricep. Las-o asa si vezi ce se intampla pe parcurs. |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Retype |
![]()
|
intrebarea e daca o pot retrage sau nu.
|
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Supapa_jR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 685 Joined: 18 October 05 From: Bucuresti ![]() |
stai calm ca nu iti ia nimeni permisu...iti da amenda cel mult
![]() |
--------------------
Cagiva
STX 350 / 30cp
Enduro xt 660x SOLD www.KawaMotors.ro
|
|
Retype |
![]()
|
QUOTE(Supapa_jR @ 27 Nov 2006, 20:59) pai nici nu imi era de asa ceva, doar n-om fi tampiti. intrebarea era simpla daca o pot retrage sau nu, asta daca stie cineva legal. am mai zis nu vreau sa-i fac probleme lui, si eventual daca are pile, nici mie. |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu retragi mai nimic, da-l incolo de idiot, sa-i ia permisul 3 luni si sa mai ia si amenda. Ce pile, nu au nici un rost, tu ai martor pe prietena ta, el are pe cineva?. Rau nu are ce sa ti se intample, absolut nimic, stai tu linistit.
Am mai avut eu asa ceva cu un scuter si m-am dus cu declaratie la politie numai pentru ca ala nu a oprit si m-a si injurat. Nu stiu ce s-a intamplat de atunci (a trecut cam o luna) dar oricum e intr-un caiet mare si va primi citatie la sediul firmei. Daca vrei sa fii sigur de ce s-a intamplat da o fuga intr-o seara la politie si intreaba de starea dosarului (sa stii numele politistului care l-a intocmit, data exacta si numarul masinii celuilalt) si mai intrebi atunci cum se rezolva, ca tu vrei sa repari cica pe RCA lui dauna. Concluzie : nu retragi nimic. ![]() This post has been edited by cataline: 27 Nov 2006, 20:54 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
O chestie de genul asta am patit si eu... doar ca eu am fost de vina intr-adevar. Mergeam pe banda a doua iar pe prima banda era doar o dacie, in rest liber. Am vrut sa trec pe prima banda dar... omul cu dacia a franat brusc ca sa lase o alta masina sa treaca. Era ud pe jos asa ca... cu tot ABS-ul meu m-am infipt in bara lui. Initial i-am zis sa mergem la politie desi eu nu aveam absolut nici o urma, dar el avea bara stramba. Sincer ma indoiesc ca de la lovitura mea i s-a strambat bara dar ma rog... Tipul (cu nr de BZ) a inceput sa sara cu picioarele pe bara, spunand ca pe el asigurarea mea nu o sa-l despagubeasca pt ca e valoare prea mica, asa ca-mi tot cerea 50 ron... Bineinteles ca nu i-am dat nimic, ba chiar il sfatuiam sa nu mai sara pe bara ca poate o strica mai rau si nu-i plateste nimic asigurarea. In concluzie, i-am spus ca eu nu mai am timp sa stau, si nu mai merg nici la politie decat sera pentru ca intarziam la serviciu, asa ca am scos telefonul, i-am fotografiat masina si am plecat lasandu-l pe tip in mijlocul strazii probabil injurandu-ma. Pana aici totul ok, de aici a inceput circul. Seara m-am dus la politie sa declar totusi accidentul de teama ca nu cumva el sa se fi dus si sa am eu probleme ulterior. Nea` politisul a inceput sa ma certe si sa-mi spuna ca-mi da amenda pentru ca nu m-am prezentat imediat ci abia dupa vreo 8 ore (as fi nimerit pe alta tura si era el mai liber) La orice accident te pune acum sa sufli iar bonul cu alcoolemia se ataseaza la PV de aceea termenul de prezentare la politie nu mai e de 48 de ore ci ar trebui sa te prezinti imediat. Oricum, l-am intrebat ce inseamna imediat si nu a stiut sa raspunda asa ca am stabilit impreuna in final ca am venit destul de "imediat". Mi-a dat si amenda pt ca a fost vina mea si gata...
Dupa doua zile am primit telefon de acasa, bunica de peste 80 de ani primise telefon ca am avut un accident si ca nu m-am prezentat, etc, etc... saraca era disperata, fapt pt care am sunat la sectia de politie la care am dat declaratia si... mi-a raspuns chiar idiotul care a sunat acasa. Cand i-am spus ca am pl. deja si amenda si-a inghitit limba... L-am facut cu ou si cu otet ca in loc sa se intereseze la banca pe ce nume e masina (era in lesing atunci) si apoi sa-mi caute nr de acasa, putea sa se uite pe hartoagele lor si economisea si timp. In final mi-a gasit dosarul- din care lipsea copia dupa RCA (nu mi-o ceruse nimeni) si mi-a zis sa ma prezint cu RCA-ul sau sa-i dau nr meu celui pe care l-am lovit ca sa ne intalnim... I-am zis ca eu nu ma deplasez nicaieri ca sunt ei incompetenti si numarul meu nu are voie sa-l dea nimanui, daca imi vrea RCA-ul sa se prezinte personal la mine la usa sa-i dau RCA-ul sa ii faca copie si sa mi-l aduca inapoi. Nu am mai auzit de ei de atunci. ![]() |
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
|
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Retype |
![]()
|
nu frate, nu mi-a dat nici un ban ca nu l-am mai vazut de atunci.
Singura chestie e ca nu-mi plac taraganelile astea cu politia etc etc. Mersi de raspuns b64chr |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
ce taraganeli ? tu esti linistit si super ok, cu copia declaratiei de la politie poti sa te duci la service si sa iti repari si masina (daca face sens, zici ca nu se vede mai nimic). NU ARE CE SA TI SE INTIMPLE SI NU AI DE CE SA MODIFICI DECLARATIA.
Uita de eveniment si vezi-ti de treaba ta. |
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
Loghy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Persoanele aflate in masinile implicate in accident nu se considera martori... din cate stiu eu.
Oricum tu stai linistit, nu esti de vina. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2004 - Ambition
- B XX RRJ Good things come to those who wait...
|
|
MAKRON |
![]()
|
![]() simply clever Group: Members Posts: 236 Joined: 18 June 04 From: silistea gumesti ![]() |
|
--------------------
SKODA
OCTAVIA II
AMBIENTE MY 2007
- WSP
|
|
Retype |
![]()
|
tot nu s-a prezentat ala...
ce se intampla in continuare? daca primesti citatie de la politie si nu te duci, care e urmatoru pas? |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
cj666 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 358 Joined: 29 July 05 From: Cluj ![]() |
Acu 2 ani am fost lovit in spate cind stateam la stop de un hirb de dacie care n-avea frina. M-am inteles cu ala ca ne intilnim la politie pentru declaratii si n-a mai venit. Noroc ca-i luasem numarul. Cind am completat hirtiile, politatiul mi-a zis sa spun numarul si o sa-l aduca ei, ca sa repar masina pe rca-ul lui. Nu l-au adus de atunci, desi in fata mea i-au gasit adresa pe baza numarului. Noroc ca aveam casco. Dar e clar ca declaratia nu ti-o retragi, ba mai mult, insista ca el a fost vinovat. Ai chef sa repari pe banii tai sau pe asigurarea ta? Probabil ca asa se va intimpla, dar un mirlan de asta merita invatat minte.
|
--------------------
Renault
Koleos
2009, Dinamique 175 cp VW Golf 7, 1.2 TSI
|
|
Retype |
![]()
|
n-am daune, m-a sters pe bara dreapta fata. nu se cunoaste deci n-am pretentii.
Da zic asa... eu daca il busesc pe unu si fug, ala ma da la politie scap chiar asa? Sau acu ca sa se rezolve ceva ar trebui sa-l dau in judecata? Bleah.. cate porcarii in tzara asta. De asta cand ai un accident soferii sar ca arsi din masini, pentru ca stiu ce taraganeala urmeaza. Am vazut in SUA unul din putinele accidente care se intampla pe acolo, soferii au coborat, glumeau si radeau. Normal, ca a 2a zi vine mecanicu in curte si repara tot pe asigurare, nu ca la noi. Sa traiti bine! |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
Retype nu prea inteleg pt ce te agiti atat. Nu esti tu de vina, daune nu ai, deci nu ai de alergat pe la service, asigurare etc. Ai dat o declaratie, asa cum era normal, si cam asta e tot. Despre ce taraganeala vorbesti?? Stop being a pussy
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
Retype |
![]()
|
n-ai treaba, ai citit pe dinafara.
nu ti se pare taraganeala cu toate porcariile pe care tre sa le faci dupa accident? nu ma agit, dar daca in viitor am vreo probl cu adevarat grava asemanatoare tot asa se intampla? scapa ala fara nik? |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
FlorinG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 11 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Prietene, nu te mai complica! Ai făcut tot ce trebuie ca să respecți legea. Problemele pe care ți le faci sunt ale unui om nornal cu o conștiință. Gândește-te că fiecare am avut un prim accident și mai ales cu o mașină nouă. Am 20 de ani de când conduc și peste 230 k km, am fost de mai multe ori lovit de gură cască, bicicliști, pietoni. Caută să fii rațional și nu sări la bătaie, câte ceva mai aprins poți să zici. Toți facem astfel la nervi. O secundă de rătăcire te poate costa mult. Atenție mai ales cu taximetriștii și cu cei mai aproape de ecuator.
![]() ![]() Cred că am făcut un pleonasm ![]() This post has been edited by FlorinG: 22 Jan 2007, 23:44 |
--------------------
Reno*Opel
Clio 1.5dCi 80CP, 2006
Opel Astra Clasic III, 2013 Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T |
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(SorinN @ 29 Nov 2006, 14:49) [...] Bara spate daca e din tabla, costa in jur de 15 ron, flascurile vreo 30-40 (ambele), deci paguba sub 150 ron care e limita minima (sau e 200 acum? sa ma corecteze cineva daca gresesc); deci singura posibilitate sa-si repare masina pe RCA-ul tau e sa aiba si alte daune sau, intelegere amiabila (ii dai banii de piese) sau sa te dea in judecata. Pentru suma aia cred ca a renuntat la alergatura de la tribunal, etc. QUOTE(Retype @ 21 Jan 2007, 22:36) tot nu s-a prezentat ala... ce se intampla in continuare? daca primesti citatie de la politie si nu te duci, care e urmatoru pas? [...] "parasirea locului accidentului si neprezentare in 48 ore"? Il cauta baietii si-l prajesc. Iar ala a stiut ca el n-are daune, tu nu ai daune, a crezut ca nici tu nu te duci, asa ca a renuntat, se stia cu musca pe caciula. QUOTE(Retype @ 22 Jan 2007, 15:50) n-am daune, m-a sters pe bara dreapta fata. nu se cunoaste deci n-am pretentii. Da zic asa... eu daca il busesc pe unu si fug, ala ma da la politie scap chiar asa? Sau acu ca sa se rezolve ceva ar trebui sa-l dau in judecata? [...] Ba e mai bine sa te duci, daca se poate amindoi, IMEDIAT, eventual poze, martori. Daca nu faci asa, puteti avea zgirieturi minore amindoi dar el sa-si "fabrice" un martor care sa spuna ca i-ai spart lampa, infundat usa, etc, pe care el le-a facut in parcare. Daca nici nu te prezinti, se pleaca de la premiza ca ai ceva de ascuns, ca esti vinovat. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
octav99 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 209 Joined: 13 November 06 From: Romania ![]() |
am patit ceva similar lui cj666 si vad ca politia nu misca nimic ,vreau sa stiu ce pot sa fac impotriva politistului care mi-a inregistrat evenimentul , si acum nu poate fi contactat( telefonic la locul de munca) , cat si impotriva celui care m-a acrosat si care, din verificarile facute in baza de date a CEDAM nu are rca?
|
--------------------
-
-
-
- - Megane2.2
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:57 |