Se merita sa folosesc asigurarea CASCO?
![]() ![]() ![]() |
Se merita sa folosesc asigurarea CASCO?
katalan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2007 Kiss
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai atat sange in instalatie cat si martori, toarna-l pe vandal la militie.
Daca nu, ... sters - instigare la actiune ilegala ... , vei plati maxim 20 roni reintregirea CASCO. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
intereseaza-te la un agent de casco de la alta firma cat te-ar costa polita dupa dauna asta si vezi cu cat ar creste asigurarea casco dupa aceasta reparatie.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
@katalan: mergi la politie cu martorii si da-l in gat! Asemenea oameni nu au ce cauta printre noi!
Daca repari pe casco o sa-ti majorezi si prima pentru anul viitor si mai platesti si reintregirea politei,deci nu merita! Plus ca daca nu te duci la politie si data viitoare tot asa o sa-ti faca..... Bafta! This post has been edited by Danezu: 15 Jan 2008, 09:55 |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Printre alte evenimente asigurate, unele asigurari CASCO despagubesc si daunele produse prin vandalism. Trebuie citite cu atentie clauzele contractuale si actionat in consecinta.
In situatia solicitarii despagurbirii ca urmare a unui vandalism, trebuie sa existe o plangere depusa la politie si un raspuns din partea acestora. Societatea de asigurari va actiona pentru a recupera suma despagubita. Pentru reparatie, in primul rand trebuie obtinuta autorizatia de reparatie de la Politie. Decizia de a "folosi" sau nu asigurarea ramane la latitudinea ta, in functie de interese (unele specificate de lostboy ). Va rog nu mai faceti indemnuri publice de a da declaratii false, acestea sunt ilegale si pot duce "sine die" la refuzul oricarei despagubiri, respectiv anularea politei ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu iti recomand intai sa incerci prima varianta cu raportarea vecinului, si abia apoi sa mergi pe CASCO, in caz de nereusita. Mai mult, pe baza raportului de la Politie poti face pe CASCO si apoi sa ia ei banii de la betiv.
Eu asa as face, mai ales ca anul urmator poti beneficia de 5-10% reducere pentru absenta despagubiri. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Marius* |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 20 November 07 ![]() |
Categoric trebuie sa mergi la politie si sa faci o reclamatie scrisa.
De acolo iti va fi eliberata o adeverinta sau dovada din care sa rezulte ca incidentul este ceretat de unitatea respectiva, iar cu acest document, trebuie sa mergi la compania de asigurari unde ai Casco. Iti repari masina pe asigurare facultativa iar compania de asigurari va recupera dauna de la autorul distrugerii. Nu ezita sa faci reclamatie ! Bafta ! |
--------------------
VW
1J5
ATD 2OO4
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Spuneti-i ca trebuie sa se duca la politie cu martorii, sa nu traiasca cu impresia ca e de-ajuns sa declare ce i-au spus acestia.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
La politie nu trebuie sa duca martorii !
Este suficient sa-i specifice, astfel incat politia sa-i poata identifica si sa le poata lua declaratii in cursul anchetei. Partea mai delicata urmeaza daca respectivul vandal nu va fi dispus sa recunoasca si sa plateasca despagubirea pentru a se "stinge" conflictul si se va ajunge in instanta (ceea ce, personal, nu cred). Acolo este posibil sa fie chemati vecinii ca martori. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vijelie |
![]()
|
Am si eu o intrebare, va rog: In cazul in care se deschide dosar pt. vandalism, cand despagubeste CASCO?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
In principiu la incheiera lucrarilor de reparatie prevazute in dosarul de dauna.
Este ilegala, insa, solicitarea de catre asigurat de noi despagubiri, pentru aceeasi reparatie, vandalului daca acesta este prins !!! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
vijelie |
![]()
|
Nu, ma refer la dosarul deschis de politie, apoi instanta, martori, balamuc etc.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
adi_ar |
![]()
|
Dosarul de la politie este una si cel de dauna, alta ! Odata deschis dosarul de dauna acesta isi urmeaza cursul in conditiile stipulate.
Atentie insa, exista contracte CASCO care precizeaza ca nu se fac despagubiri daca exista un proces penal deschis in cauza !!! Asa ca raspunsul, dupa stiinta mea, este: "De la caz la caz, trebuie cunoscute detaliile contractuale si conditiile concrete pentru un raspuns !" |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Datorita topicului mi-am citit si eu termenii de asigurare si ce am gasit: "La asigurarile facute pe mai multi ani (rate sau leasing) su se aplica nici reduceri nici majorari ale politei de asigurare"
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
katalan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 29 November 07 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri!!! Sper sa gasesc solutia cea mai buna.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.5 dci
2007 Kiss
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
Vreau sa va intreb autorizatia de reparatie cat timp este valabil?
|
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
Neverending question, use "Cauta" ... maybe !
![]() Desi offtopic ... Autorizatia de reparatie nu expira, o poti folosi si peste 2 ani dar este obligatorie repararea autoturismului in 30 zile. LE Am raspuns informativ dar in continuare, daca nu sunt ontopic, posturile vor fi sterse. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:07 |