Scurgere benzina
![]() ![]() ![]() |
Scurgere benzina
felix |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 11 January 03 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
si la mine cam pute a benzina .. am sa arunc si io o privire
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
RoadRunner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am DSN de peste 2 ani si am schimbat nu numai garnitura ci intreg furtunul ala de legatura dintre gura de alimentare cu benzina si rezervor. O sa va zic si ce se intampla.
Daca mergeti pe drumuri neasfaltate (cu pietricele, de tara etc) anvelopa aduna toata mizeria de pe drum (namol, apa, pietricele) si o arunca chiar in furtunul ala care nu o sa reziste prea mult si se crapa/sparge (am 32k si l-am schimbat de 2 ori). Asa ca: mare atentie. Eu unul il aveam spart si m-am trezit la benzinarie ca mai mult curgea pe jos decat sa intre in rezervor. Oricum e gandita prost DSN din punctul asta de vedere pentru ca daca vrea careva sa iti fure benzina se baga sub masina, taie furtunul asta si are acces apoi direct si foarte usor la rezervor :cry: :x :x |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
- - Beep! Beep!
|
|
dboala |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 March 03 ![]() |
Poti sa-mi spui si mie cam cat costa furtunul pe care l-ai schimbat si daca se gaseste ? Ieri mi-a zis si mie nevasta ca cam miroase a benzina si cand m-am uitat am vazut imediat o crapatura ( nu prea mare ) ... Asa ca ... Oricum, nasoala faza. Pe partea stanga exista o aparatoare de noroi , dar pe dreapta , canci . Bravo, Dacia, pe drumul cel bun ...
|
-------------------- |
|
AlexV |
![]()
|
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
roadrunner si eu merg la munte pe un drum foarte nasol si am destul de multi km pe acolo, dar nu am avut aceasta problema. esti sigur ca e de la pietre si nu de la altceva???
|
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|
RoadRunner |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 21 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!
O sa va raspund pe rand: 1. nu stiu cat costa pentru ca l-am reparat in garantie. 2. asa au zis aia de la service ca ar fi de la pietre si namol etc. Mi-au aratat si furtunul ala vechi care era spart si arata de parca a fost frecat de asfalt drum indelungat. Oricum asta se intampla cand aveam pana in 15000 de km dupa care nu am mai avut nici o problema. (acum am 32000) Numai bine! |
--------------------
Citroen
C4 Coupe
- - Beep! Beep!
|
|
Mihai007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 13 February 03 From: Bucuresti ![]() |
se pare ca este un defect comun... si eu am aceeasi problema cu mirosul de benzina dar numai cand fac "plinul". Dupa ce scade nivelul benzinei in rezervor cu aprox 10 l... dispare si mirosul
|
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
|
|
felix |
![]()
|
QUOTE se pare ca este un defect comun... si eu am aceeasi problema cu mirosul de benzina dar numai cand fac \"plinul\". Dupa ce scade nivelul benzinei in rezervor cu aprox 10 l... dispare si mirosul Gata! Am rezolvat. Problema la mine era de garnitura (colier) intre rezervor si furtunul ala de cauciuc. Pret colier 10.000 lei. Manopera service 110 000 + 30 000 de o bere. La unele DSN-uri exista posibilitatea sa fie sparta teava aia care este de fapt "gura" pe unde se alimenteaza cu benzina (mi s-a spus ca se crapa frecvent datorita faptului ca este torsionata cand se introduce teava de la benzina). In ceea ce priveste pretul cauciucului ala e undeva sub 100 000 lei, iar teava de plastic (gura de alimentare) este 150 000 lei. Preturile sunt din targ din Vitan. |
-------------------- |
|
Mihai007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 13 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc Felix
tre' sa pun de'o parte 400k din salariu si s'o duc pe "Pamela" la doctor. |
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
|
|
Alberto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea ar merge sa izolezi furtunul cu un izolier bun.
Bafta ![]() |
-------------------- |
|
Mihai007 |
![]()
|
QUOTE Parerea mea ar merge sa izolezi furtunul cu un izolier bun.
Bafta ![]() asta-i carpaceala ... cat crezi ca va tine ? este adevarat ca nu costa mult dar (ca de fiecare data) cat dai atata face ![]() merci totusi pentru parere ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Rapsodie
|
|
Alberto |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE QUOTE Parerea mea ar merge sa izolezi furtunul cu un izolier bun.
Bafta ![]() asta-i carpaceala ... cat crezi ca va tine ? este adevarat ca nu costa mult dar (ca de fiecare data) cat dai atata face ![]() merci totusi pentru parere ![]() Na-i pentru ce colegu ____________________ O zi buna ![]() |
-------------------- |
|
![]()
|
|
Group: Posts: 0 Joined: -- Warn: (0%) ![]() ![]() |
Miroase vag a benzina o vreme dupa ce fac plinul, mai mult pe langa masina si in zona portbagaj (deschis), dinauntru nu se simte. Dupa 30-40km trece. Aveti idee ce-ar putea fi?
Un smecher la o statie OMV a zis ca nu's ce defect de constructie ar avea rezervorul, in el se face spuma si alte presiuni bizare, motiv pentru care ii si sarea lui clickul la furtun cu 10 litri inainte sa se umple -- ceea ce la Petrom nu s-a intamplat niciodata. Nu e foarte suparator, doar curios. |
-------------------- |
|
felix |
![]()
|
QUOTE Miroase vag a benzina o vreme dupa ce fac plinul, mai mult pe langa masina si in zona portbagaj (deschis), dinauntru nu se simte. Dupa 30-40km trece. Aveti idee ce-ar putea fi?
Un smecher la o statie OMV a zis ca nu's ce defect de constructie ar avea rezervorul, in el se face spuma si alte presiuni bizare, motiv pentru care ii si sarea lui clickul la furtun cu 10 litri inainte sa se umple -- ceea ce la Petrom nu s-a intamplat niciodata. Nu e foarte suparator, doar curios. Exact astea au fost si simptomele la mine. Uita-te sub masina (ridic-o eventual pe o bordura cu rotile dreapta) si vezi daca sunt dare(scurgeri) pe teava plastic/furtun cauciuc/rezervor. Daca da pot fi 3 cauze: 1. Plastic crapat (gura rezervorului) 2. Cauciu crapat 3. Colier/garnitura duse Toate 3 se rezolva fie in service (150 - 300 mii lei) sau in 10-15 minute daca iti place surubareala. Atentie daca inlocuiesti gura de plastic (o teava de vreo 30 cm) prin care se pune benzina sa nu uiti sa pui valva aia prin care se face reglarea presiunii... |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 09:48 |