Scandalul Nokia, Ce parere aveti?
![]() ![]() ![]() |
Scandalul Nokia, Ce parere aveti?
bion |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
2003 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|||
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
![]() This post has been edited by cristianco2002: 24 Jan 2008, 16:21 |
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Exact. Ai pus punctul pe "i". Contreaza profitul si cursul la bursa (cu cit compania e mia mare, tendinta e sa conteze mult cursul decit profitul). Din pacate insa bursa se uita la profitul pe termen scurt (la trimestru, si apoi la un an); asta face ca unele masuri luate de management sa fie nefaste pe termen mediu si lung - dar pina atunci, managerii in cauza sunt la alte firme unde storc profituri pe termen scurt si asa mai departe.
O sa-ti spun cum merge treaba asta: firma nu merge asa bine (sau nu asa cum ar vrea bursa). Dai oameni afara -> profit, caci reduci din cheltuieli. Bun. Dar peste o luna, sau un an firma primeste iarasi comenzi - pe care nu mai poate sa le acopere, caci si-a eliminat lucratorii experimentati. Angajezi altii, dar calitatea nu va mai fi aceeasi. Pina la urma clientii se prind ca marfa nu mai e ce-a fost si pleaca. Mai sunt si alte metode: de exemplu economisirea pe seama calitatii - vezi problema de imagine pe care Opel (inca) o are de cind cu Lopez, desi problemele sunt de mult rezolvate - dar nu e locul expunerii lor aici. In cazul Nokia - sigur ca e dreptul lor sa-si puna uzina unde vor (aitita vreme cit isi respecta obligatiile, ceea ce sunt sigur ca fac). Dupa informatiile mele de altfel, nici nu contesta nimeni lucrul asta - ci lipsa de comunicare. Mai intii povestea asta s-a numit extindere; apoi, cind treaba in Romania e aproape gata, se numeste mutare. Asa merge treaba. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
cred ca s-au gandit mai mult la piata.
nokia e lider si are dublu cat motorola, urmatorul concurent, nu cred ca isi risca piata germana pentru a aduce fabrica in romania. oricum, un raport pierdere/castig cred ca e evident in cazul asta. sa nu ii plangem noi pe nemti, in nici un caz. noi suntem mai destepti decat ei, dar in nici un caz ei nu sunt mai prosti ca noi. parerea mea... |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
.....................................................................................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ce le stiti matale tov. os. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
dom' bion - unele chiar le stiu. Daca nu esti de acord, zi pe unde nu esti de acord, ca putem sa discutam - bineintele, discutia e complexa si pe alocuri ne depaseste nu numai pe noi.
Ia zi - de ce Porsche a refuzat sa mai prezintre bilanturi trimestriale la bursa? (si a fost scos din DAX pe chestia asta) |
--------------------
.
.
|
bion |
![]()
|
Pen` ca e prieteni cu Tiriac care e prietin cu Nastase care e cu termopane
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
- TM54
|
os |
![]()
|
Mda... vezi, pe asta o uitasem.
------- Adaugare: Si mai ales uitasem in ce arie de discutii ma aflu. La asa argument solid nu pot raspunde cu nimic - la capitolul smecherie ma declar oficial invins. |
--------------------
.
.
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
QUOTE(Marius97fer @ 25 Jan 2008, 13:16) O mica rectificare: The World’s Top 5 Leading Phone Manufacturers 1) Nokia 2) Samsung 3) Motorola 4) Sony Ericsson 5) LG Electronics Sursa: http://www.docuticker.com/?p=17421 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
QUOTE(xcss @ 26 Jan 2008, 12:29) O mica rectificare: The World’s Top 5 Leading Phone Manufacturers 1) Nokia 2) Samsung 3) Motorola 4) Sony Ericsson 5) LG Electronics Sursa: http://www.docuticker.com/?p=17421 depinde de sursa. vezi si aici, aici. mea culpa, datele pe care le am eu sunt de prin august, adica de 6 luni ![]() oricum nokia e taticu lor ![]() This post has been edited by Marius97fer: 27 Jan 2008, 21:46 |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
finutu |
![]()
|
![]() baga un - ..aere! Group: Members Posts: 138 Joined: 2 February 07 From: Bucuresti ![]() |
si-au gasit fraierii!!
in 20 de ani se muta mai la est. la nemti a durat mai putin, evident. |
--------------------
Docia
1710
- 1-B-113456
1943 promo VN2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 01:57 |