DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Iesire cu barca pneumatica pe un lac de munte, unde?

argon
post 19 Feb 2008, 07:42
Post #31

Mesaj semiautomat

Group: Members

Are o istorie interesanta, pe locul lacului era un sat, pana in anii 60, pana acum ceva ani(10-20), cand erau apele scazute sau dadeau drumul la lac, se mai vedea turla bisericii, dar in ultimul timp nu se mai vede, probabil s-a surpat, dar la 2-3 km de lacul propriuzis, in valea Cernei, adica raul ce formeaza lacul, inca se vede alta biserica parasita, care e aproape intreaga.

Un link.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
calcaneu
post 19 Feb 2008, 12:07
Post #32

Membru

Ceva mai deosebit mi se pare lacul Bezid, cu o istorie asemanatoare unui sat scufundat cu ocazia construirii Portilor de Fier :
http://www.efoto.ro/articol.php?a=05110190612
http://www.crap.ro/lacuri/28/137/bezid.html

Pacat ca e departe, dar peisajul cred ca e de vis .
bezid1.jpg ( Size: 49.34k ) Number of downloads: 745

bezid2.jpg ( Size: 34.81k ) Number of downloads: 782

bezid.jpg ( Size: 55.77k ) Number of downloads: 746

Apropos de inmatriculare barca, cam asta e ce am gasit pe alt forum :

"Ordinul este nr.534 din 26 iunie 2007 Monitorul Oficial.Citez:
ambarcatiune agrement-orice ambarcatiune propulsata cu motor si/sau cu vele, al carei corp are lungimea de 2,5 pana la 24 m ...
certificat conducator ambarcatiune agrement clasa D- certificat care da dreptul titularului sa conduca ambarcatiuni de agrement pe ape interioare..
pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu o putere a motorului de pana la 3,68 kW pe ape interioare nu este necesara detinera certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa D. "

Deci sub 7 m sau 20 cai nu se inmatriculeaza iar cu motor sub 5 cai nu mai trebe permis

--------------------
Renault Megane Break 1.9 dTI 2001
+
FotoGabi
post 13 Mar 2008, 00:35
Post #33

Membru incepator

Va asteptam cu drag la Cincis,dar fara manele biggrin.gif ! Pe bune gun3.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 - HD 06 KGA
Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
+
calcaneu
post 13 Apr 2008, 13:55
Post #34

Membru

Nu e tocmai iesirea inaugurala pe care mi-o doream, dar in lipsa de altceva...am dat barca la apa azi , in sfarsit... pe Ciurel.
Pentru cei doritori, pe insula Lacul Morii (peninsula) se poate ajunge cu masina pe la intrarea Craiovei, dupa care drumul devine un pic offroad, cam 100 metri sunt chiar nasoi, dupa care e de urcat digul lacului, pe o panta de 10 grade, rezonabila.
Peninsula e populata cu diverse specimene, de la pescari pasnici, copii teribilisti de 16 ani, pana la obositi care dau ture cu scuterul/motorul/atv-ul in speranta ca vor fi bagati in seama. Adica atmosfera obisnuita de Bucuresti, de care scapi doar daca vaslesti departe tare de mal.
ciurel.JPG ( Size: 95.03k ) Number of downloads: 732

Aviz posesorilor de barci un pic mai complicate decat un colac din metro : cititi instructiunile inainte, ca altfel o sa umflati si o sa desumflati barca de 3 ori pana bagati toate accesoriile in ea . Alta concluzie a fost ca nu e nevoie de compresor pentru o barca de dimensiunile astea, in maxim 15 minute o umfli si o montezi daca stii bine ordinea manoperelor.
Chila gonflabila a barcii nu e de fapt in totalitate gonflabila, e doar un cilindru care e presat de podeaua rigida si da forma de V a carenei.
chila.JPG ( Size: 232.35k ) Number of downloads: 803

Cam atat despre prima iesire pe anul asta.. astept si alte posturi cu destinatii mai curate si linistite.

--------------------
+
smar2
post 14 Apr 2008, 13:17
Post #35

Membru incepator

From: Germania

Salut... Mi-am luat un windsurf acum o luna si ceva si sunt in mare cautare de lacuri in jurul Bucurestiului.

Cerinte: apa cat mai curata, prundis/nisip langa mal, sa nu ma innamolesc pana la genunchi cand lansez la apa vaporul.

Si apropo de Ciurel, nu mai tin minte cum e coborarea de pe peninsula in apa... tot lacul stiu ca e inconjurat de dig. Stit vreun loc pe unde sa fie o rampa cu inclinare decenta? sa pot merge safely pe ea? Ca digul e cam abrupt sa merg cu placa si vela in spate... iar la urcat, ce sa mai zic...

A... nu ma dau in laturi nici de la lacuri de munte, ca am costum full-body de neopren si rezist minim 2 ore in apa de 8-12 grade... asa ca daca stiti locatii propice datului pe apa... va rog postati... smile.gif

Multumesc

This post has been edited by smar2: 14 Apr 2008, 13:20

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6MPI - HSK-.....
+
calcaneu
post 14 Apr 2008, 14:59
Post #36

Membru

Tipul de la care am luat barca e pasionat si de wind surf printre altele smile.gif Daca aflu ceva de la el, iti transmit wink.gif

--------------------
+
smar2
post 14 Apr 2008, 16:55
Post #37

Membru incepator

From: Germania

Da... stiu... Eu mi-am luat windsurful si echipamentul aferent din austria... ca am gasit undeva o lichidare de stocuri de anul trecut si le-am luat super-bine...

Ulterior am gasit situl celor de la hibiscus, si am bagat si eu o intrebare referitoare la preturi, ca eram curios cat sunt pe la noi. Tipul m-a intrebat mai concret ce ma intereseaza si ca poate ne vedem, iar eu i-am zis ca tocmai mi-am luat si ca intrebasem doar informativ si cred ca s-a suparat, ca n-a mai dat nici un mail dupa aia... smile.gif

Na... probabil ca e ca si cu alte chestii la romani... meseria "se fura", nu se da moca, si tips-urile se cumpara, nu se dau gratis...

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6MPI - HSK-.....
+
Ryco1
post 12 Jun 2008, 11:14
Post #38

Membru autentic

From: Pitesti

De departe cel mai frumos lac de munte din Romania este Vidraru.

--------------------
Dacia Supernova Rapsodie 2002
+
laurian
post 12 Jun 2008, 12:47
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

As zice Vidra, nu Vidraru. Parca e albastrul marii Egee.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
Axe
post 25 Jun 2008, 18:58
Post #40

Membru autentic

corect, lacul vidra este destinatia mortala

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
Tiberiu-Andrei
post 18 Aug 2008, 20:17
Post #41

Om al muntelui

From: Sfantu Gheorghe

Zax am eu barca gen d-asta doar ca e din armata si e din kevlar(cred).Se umfla din 2 parti si fiecare parte mai are cate o camera inauntru(just in case).M-am dat cu ea la mare,la munte,pe zapada,pe crengi da in conditii normale e indestructibila.E genu cum e in filme la aia cu fortele speciale.
Aaaaa si cand mai ajungeti p-aciulea da-ti si voi de stire! tongue.gif

dscn0175wn9.th.jpg

dscn0181ay8.th.jpg

dscn0341wr1.th.jpg

--------------------
Dacia 1410 1988 toamna1397 cmc - CV 03 MBO
+
Danco
post 10 Jun 2010, 09:08
Post #42

Membru

From: Bucuresti

Domnilor, citesc cu interes aventurile voastre fiindca de ceva timp ma tot roade sa-mi iau o barca. Cum cea mai apropiata apa de mine este lacul Morii (Ciurel) va intreb: care este regimul pe acest lac fiindca nu prea am vazut barci pe el si, mai mult, citeam undeva ca administratorul lacului (Apele Romane, daca nu ma insel) interzice accesul cu barca pe lac.
Cei care v-ati dat cu barca/caiak-ul/placa de surf/camera de tractor smile.gif etc. pe acest lac sau stiti de la altii, spuneti-mi, pot macar ocazional sa fac cate o plimbare de 2 ore cu pustiul meu cu barca, eventual sa dam si la peste (ca amatorii, asa, nu suntem cine stie ce pescari)?

--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
+
dodox
post 13 Jun 2010, 22:41
Post #43

Liber cugetator

From: Bucuresti(RO)

La Ciurel faceam baie in studentie. Tin minte ca era o tablita cu "scaldatul interzis" dar nu ne-am prea intimidat asta. Nici macar reputatia, culoarea apei sau chiar furatul hainelor nu ne-a putut opri smile.gif
Cat despre barci nu prea am vazut. In schimb pescari pe margine gramada.
Sa tot fie vreo 7-8 ani de atunci ...

--------------------
Renault Megane Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier - SB-XX-XXX
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 08:19
Forum Renault