DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Scateie rosiatica, Probleme aprindere

sebymesteru
post 18 Mar 2012, 09:44
Post #1

Membru rigid

Group: Members
From: Sfantu Gheorghe-Covasna

Salutare! Ieri dupa lupte seculare cu vremea care nu a tinut cu mine,am reusit sa imi schimb si eu discul de ambreiaj,dupa ce masina a stat pe dreapta mai bine de 2 luni. A trebuit sa schimb si rulmentul de presiune pt ca cel care il montasem anterior a fost atat de bun incat mi-a frecat carcasa exterioara a rulmentului de diafragma si scotea un zgomot de moara stricata. Am luat unul nou,ca sa constat ca si la asta acea carcasa era foarte aproape de buza rulmentului,cea care preseaza diafragma(piese de origine,cu holograma mad.gif ) si am ajuns sa pun carcasa veche pe rulmentul nou si sa-i strang urechile laterale ca sa nu imi atinga si asta din nou. Deci atentie mare cand schimbati asa ceva.Acum e ok deocamdata si sper sa ramana asa. Revenind la subiect,dupa ce-am montat motorul am constatat ca nu prea are vlaga. Am curatat luleaua si capacul delco,dar se pare ca face la fel. Scotand fisa centrala de la delco si dand manual la platina,am vazut ca scanteia e rosie-galbuie ceea ce din cate stiu eu nu e bine. Trazneste,dar e rosiatica indiferent de dinstanta dintre fisa si masa. Am schimbat si cablul de legatura dintre delco si bobina,dar fara rezultat. Am aprindere electronica AT011 si pana acum nu am avut probleme,insa mersul fara vlaga al motorului indiferent daca e pe gaz sau pe benzina ma face sa ma gandesc la aprindere. Culbutorii sunt reglati corect,bujiile sunt curatate si functioneaza toate,masina nu merge infranata. Ramane in discutie aprinderea electronica si bobina de inductie, altceva nu vad ce ar putea fi. Azi masor si tensiunea la bornele bobinei sa vad ce gasesc si va anunt. Pana atunci daca mai aveti ceva idei,sunt binevenite.

--------------------
Dacia/Mazda 1310/1410 M6 1988/1996/1999, 2007 - CV 15 REA
Mecanica e la fel ca muzica. Muzicanti sunt multi,artisti...mai putini.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Lucian MC
post 18 Mar 2012, 12:42
Post #2

Mandru Posesor De Dacie Sport

From: Iasi

Posibil bobina pe duca,incearca cu alta bobina de inductie si vezi cum reactioneaza

--------------------
Dacia Un sport si un break 1989 1410 si 1995 1410 - IS-60-GVE
+
Kanutza_77
post 18 Mar 2012, 14:58
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti-Pitesti-Campulung

nu cred ca este aprinderea de vina pentru ca nu e rolul ei. 95% sunt sigur ca e bobina de vina!

--------------------
dacia 1310 Break 1993 - Ag 01 Jxg
+
ghitza
post 18 Mar 2012, 16:24
Post #4

Membru autentic

From: ARAD

Si bobina din ce parte a motorului face daca nu din aprindere

--------------------
Dacia/BMW 316i an 99 1310 li 2003 Berlina - Ar-07-GIB/BG
+
sebymesteru
post 18 Mar 2012, 16:32
Post #5

Membru rigid

Se referea la aprinderea electronica tongue.gif. Azi am dat o tura scurta cu masinuta,am mai gadilit-o putin si parca parca trage mai bine. Mai e o chestie pe care am observat-o mai demult si la care nu i-am dat de cap. Motorul merge rotund in ture si la ralanti,insa daca o accelrez f usor,pe la 1100-1300rpm incepe sa intrerupa usor,de parca o bujie n-ar da scanteie corect,ceva de genu. La fel,chestia asta o face si pe benzina si pe gaz sad.gif

--------------------
+
ghitza
post 18 Mar 2012, 16:44
Post #6

Membru autentic

From: ARAD

Vezi fisele cum se prezinta,uitate in mansonu ce intra pe bujie si vezi nu sunt ruginite in interior,eu asa am patiti si nu stiam ce mama ei are ,l-am dat jos am scos afara de pe menson si era rugina acolo la greu(la fisa 4 si 2) am curatat si merge brici,vezi s anu fie si la tine

--------------------
Dacia/BMW 316i an 99 1310 li 2003 Berlina - Ar-07-GIB/BG
+
sebymesteru
post 18 Mar 2012, 16:50
Post #7

Membru rigid

Fisele sunt Tesla,dupa 2 ani de cand le-am montat arata si acum ca noi,nu sunt oxidate nici la mansonul bujiei nici inspre capac,care e si el curat ca lacrima. Mersul ala neregulat mai apare si daca amestecul e sarac,daca strang robinetul de debit de pe furtunul de gaz cand motorul e in ture,senzatia e cam aceeasi. Dar in carburator,cand se deschide clapeta,teoretic amestecul ar trebui sa fie optim,deci n-as crede sa fie din amestec,iar daca era n-ar fi facut la fel si pe benzina si pe gaz....

--------------------
+
Lucian MC
post 18 Mar 2012, 16:53
Post #8

Mandru Posesor De Dacie Sport

From: Iasi

Se confirma bobina, asa am patit si eu. in regimul ralanti perfect,in sarcina varza. inlocuiesteo cu alta si vei vedea cum va reveni tot la normal,ai spire intrerupte in bobinaj

--------------------
Dacia Un sport si un break 1989 1410 si 1995 1410 - IS-60-GVE
+
bygy007
post 18 Mar 2012, 20:21
Post #9

Membru autentic

From: BUCURESTI

ai raspuns singur la intrebare prin insusi titlul topicului , scinteia trebuie sa fie albastra , rosiatica este slaba , nu are tensiune suficienta pe secundar , alta buna

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
sebymesteru
post 18 Mar 2012, 21:25
Post #10

Membru rigid

Stiu ca trebuie sa fie albastra,o sa schimb zilele astea bobina cu alta sa vedem ce zice. Multumesc pentru sugestii tuturor!

--------------------
+
Kanutza_77
post 18 Mar 2012, 23:33
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti-Pitesti-Campulung

Da,scuze am fost cam neglijent! Ma refeream la aprinderea electronica. Graba strica treaba tongue.gif

--------------------
dacia 1310 Break 1993 - Ag 01 Jxg
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 20:06
Forum Renault