DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari FATA?, impresii pareri?

denisCT
post 19 Jan 2009, 18:20
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Constanta

Platisei integral polita? Daca da ai dreptul la niste bani inapoi daca nu ti-a expirat contractul

--------------------
Renault Megane 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 17:33
Post #62

Membru incepator

@85dci : se pare ca nu esti singurul ...din pacate asa am patit si eu. Insa iti spun ceva...ei vor continua sa faca si CASCO pt autoturisme, insa reziliaza contractele celor care au avut daune anul trecut. In cazul meu, dauna a fost o zgarietura. Mai aveam 2 luni de contract. Poti citi aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=138986&hl=

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
Executron
post 5 Feb 2009, 17:34
Post #63

Membru fan UAP

From: Bucuresti

In plus, azi mi-a zis brokerul ca nu mai incheie contracte pentru masini mai vechi de 2007

--------------------
VW Passat 1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic /// Dacia 1300 1974 Lux :)

"The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread."
+
85dci
post 5 Feb 2009, 19:55
Post #64

Membru incepator

da, am vazut ca incheie in continuare polite de asigurare, si cred ca vor incheia in continuare...dar nu inteleg de ce denuntarea asta unilaterala....doar pentru o zgarietura? sau un stop?, din cauza asta nu sunt client bun? ca am pagube? dar daca nu as fi platit o rata(in cazul in care nu as fi platit integral), ce fel de client as fi fost?...

acum mi-am facut la Generali, sper sa fie ok, dar mai presus, sper sa nu ma folosesc de ea.

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 Dci 2008
+
C@talin
post 5 Feb 2009, 21:18
Post #65

Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef.

From: cucu

fata asta nu e aia,care la doua daune,iti reziliaza contractu radmasa.gif cat de tristi sunt smile.gif)

--------------------
Range Rover V8 5.0 Vogue SE - B 666 IAD
Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope .
+
rokos
post 5 Feb 2009, 22:35
Post #66

Membru autentic

From: IASI

C@talin mai bine te abtineai
sa vezi ce trist e la restul asiguratorilor la care ai fransiza la daune de 50 sau 100 euro!
FATA cred ca e singura care nu percepe asa ceva.

--------------------
VW // DACIA Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI 2000 // 2008 - is-%%-###
+
viperd21
post 5 Feb 2009, 22:44
Post #67

Membru incepator

@85dci : exact asta a fost si semnul meu de intrebare. de ce nu au pus mana pe un telefon si sa spuna "mai omule, esti un pericol public si vrem sa facem un act aditional la contractul existent prin care sa iti marim taxa de asigurare". Daca ar fi dat dovada de profesionalism( pt ca totusi e vorba de o firma care are nevoie de imagine ) sau macar de putin bun simt ( desi e clar ca nu e cazul ), as fi inteles ca macar au facut un minim efort.

@rokos, eu sper sa nu ai nevoie de asigurare, indiferent de firma la care o faci. Insa gandeste-te ca daca parchezi masina la vreun hypermarket si te "sterge" din greseala un sofer grabit, o sa ajungi sa umbli dupa alta societate de asigurari, pentru ca o sa ramai fara contract, chiar daca ai platit la timp toate ratele pe care te-ai obligat sa le platesti.

This post has been edited by viperd21: 5 Feb 2009, 22:54

--------------------
Fiat Bravo 2008
+
rokos
post 6 Feb 2009, 10:01
Post #68

Membru autentic

From: IASI

eu am asigurare la Fata, am avut si o dauna la ei. Am vorbit cu agentul si l-am intrebat de ce denunta contractele. Cica nu e o regula generala, doar la clientii o rata a daunalitatii foarte mare, si cu mai mult de 2 daune. Asigurari fac in continuare fara fransiza, dar numai la autovehicule inmatriculate dupa 2006. La cele mai vechi se face cu aprobare de la Bucuresti.
Se cunoaste faptul ca toate firmele de asigurari nu mai au profitul din anii anterirori, si denuntarea unor contracte e o masura de limitare a pierderilor, la fel fransiza la alte firme a fost introdusa.
Deci nu vad care-i probelma lui C@atalin.
Numai bine!

--------------------
VW // DACIA Golf IV 1.9 TDI // LOGAN 1.5 DCI 2000 // 2008 - is-%%-###
+
denisCT
post 10 Feb 2009, 10:27
Post #69

Membru autentic

In curand o sa faca asigurari doar la masini care stau in garaje si reduceri de 1% pt fiecare luna in care nu iesi cu masina in oras.

Si-a primit cineva banii inapoi pana acum dupa denuntare?

--------------------
Renault Megane 2007
+
85dci
post 10 Feb 2009, 21:48
Post #70

Membru incepator

DA. eu am fost ieri sa ridic jumatate de polita adica 173 de euro, bani care mi-au fost returnati in lei.

faza tare e ca atunci cand am fost sa iau banii eram carcotas si am inceput sa fac "glume" post-336-1110552449.gif ca daca nu imi da in euro, vreau in lei la cursul BNR + 1%, tongue.gif s-au cam rosit ei la fata, insa i-am lasat, nu eram prea nervos, pentru ca oricum nu i-am iertat si am o dauna la ei, o julitura pe bara din spate.....

--------------------
+
Miria
post 11 Feb 2009, 17:08
Post #71

Membru

Wow eu am la ambele masini Casco la ei.La una am avut un incident duminica ,am gasit bara julita plus aripa.Luni am fost la ei,au constatat ,ma gandeam ca imi vor revopsi bara,cand inspectorul a spus ,e pacat e masina noua,mai bine o schimbam bara dar cu regres la noi la sediu.Eu da f bine ma bucur,nu ma asteptam.Marti la 8 eram la Serus ,am predat masina ,inginerul aaa ca mai bine va reparam bara nu are rost sa o schimbam.Eu daca scrie pe constatare schimbare ,o schimbam nu o reparam.El ok astept masina vineri.Sper sa nu imi retraga si mie contractul casco ,chiar sunt baieti buni.Eu am pe tot anul la ei ,hmmm.

--------------------
Renault /Range Rover xxx 2006/2011
http://medicaldiecast.weebly.com/index.html
+
denisCT
post 11 Feb 2009, 22:04
Post #72

Membru autentic

Nu inteleg cum face regres daca nu exista vinovat. Eu zic ca avea nevoie de o bara...

This post has been edited by denisCT: 11 Feb 2009, 22:05

--------------------
Renault Megane 2007
+
Miria
post 11 Feb 2009, 22:39
Post #73

Membru

Regres ,in sensul sa le duca cei de la Serus bara la sediu.Nu stiu ce vor sa faca cu ea,probabil sa o pastreze amintire,habar nu am ,eu oricum nu aveam ce face cu ea.

--------------------
+
Miria
post 16 Feb 2009, 12:31
Post #74

Membru

Deci,cred ca maine ma duc peste cei de la Fata,cu violenta. Astia sunt neseriosi sau cel putin inspectorul de daune. Eu joi am avut masina gata, au trimis baietii devizul insa ***atentie la limbaj*** asta nici pana astazi nu da acceptul de plata, masina fiind imobilizata la Serus. Pana acum raspundea la telefon, acum face pe surdul. ***atentie la limbaj*** Cand are de gand sa imi dea acceptul, chiar asa de greu e sa dea un fax? Nu stiu ce sa zic ,sunt plin de draci.

Editat de moderator: Nervi, nervi ... dar limbajul civilizat trebuie respectat.

This post has been edited by Tudor: 16 Feb 2009, 15:09

--------------------
+
Tudor
post 16 Feb 2009, 15:09
Post #75

Moderator

Vezi ce termen de raspuns este scris in contract. Ar fi fost bine sa fi aflat asta la incheierea politei, de la cel care ti-a vandut-o, dar daca el nu ti-a spus, pune mana, citeste contractul si vezi ce zice. Eu nu stiu ce zice, dar majoritatea asiguratorilor specifica 4-5 zile lucratoare de la primirea actelor de la service. Daca e tot asa si la Fata (eu as paria ca da), atunci esti in termen. Suna la Fata, noteaza-ti cu cine vorbesti si asigura-te ca au primit faxul cu factura de la service. Vezi cand l-au primit si de atunci curge termenul.
Pana la scurgerea termenului te sfatuiesc sincer sa discuti calm si civilizat cu inspectorul si eventual sa il rogi sa te ajute sa ti-l dea mai repede. Crede-ma ca iti spun din experienta, daca o sa ridici tonul la el poti fi sigur ca vei primi acceptul verificat la sange si la cca 1 zi dupa expirarea termenului (asta in cazul fericit in care nu ti-l intoarce pe motiv ca nu se vede corect scrisa seria sasiu sau pentru vreo alta chichita). Toti inspectorii, indiferent de asigurator, fac asa pentru a se proteja. Majoritatea se cunosc, au lucrat fiecare pe la 4-5 asiguratori.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Bacu
post 16 Feb 2009, 16:46
Post #76

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

@ MIRIA: inseamna ca nu ai mai avut pana acum incidente cu casco. la toate societatile este acelasi lucru, astepti maxim 1 saptamana dupa confirmarea de plata. nu ai de ce sa te enervezi atat.

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
s77ven
post 16 Feb 2009, 19:42
Post #77

Membru incepator

From: Bucharest

@Miria ..ai PM cu modul cum am rezolvat eu

--------------------
Renault Scenic Clio
2006 Scenic Confort Dynamique 1.5dci 80cp
2004 Clio Symbol Confort Expression 1.4 8v
+
Miria
post 16 Feb 2009, 23:00
Post #78

Membru

Multumesc s77ven dar am rezolvat ,astazi m-am dus pana la urma la Fata si am vb ,din buzunar nu as fi platit ar fi fost prea scump ,plus sa ma cert cu ei sa imi dea banii nu ar fi avut rost.Multumesc pana la urma.

--------------------
+
85dci
post 16 Feb 2009, 23:05
Post #79

Membru incepator

cum ai rezolvat pana la urma? caci si eu o sa am o bara de pus la ei, si posibil sa intampin aceleasi probleme...oricum data trecuta am stat o saptamana si ceva pentru accept, dar acum s-au schimbat datele problemei. nu mai sunt asiguratul lor, doar ca evenimentul a fost produs in perioada asigurata.....

--------------------
+
Miria
post 17 Feb 2009, 14:13
Post #80

Membru

Pai daca numai esti asiguratul lor nu stiu ce sa zic,iti pot spune pa de la departare .Ce sa fac am sunat pe broker ce imi e prieten ,asta a zis ca o sa vb cu directorul,l-am sunat pe inspector tot facea pe surdul,m-am urcat in masina de servici si m-am dus peste el.Eu rosu la fata nervos scandal,el stiti tocmai va trimiteam acceptul de plata sa mergeti sa luati masina.Eu o da clar,si am stat langa el cand a trimis faxul,dupa aceea s-a oferit sa ma duca cu masina lui sa imi ridic eu masina,el avand sa faca nu stiu ce poze pe acolo.Pe drum m-am imprietenit cu el ,chiar super de treaba baiatul,am descoperit ca aveam aceleasi gusturi in materie de femei ,muzica,concedii.Eu inca sunt asigurat de ei,la 2 masini platit integral.Daca tu numai esti ,nu stiu ce sa zic,ca service alege Serus Platforma Militari la mine a iesit impecabil mai putin niste puncte de gunoi ce ies la polish am inteles.Bafta

--------------------
+
alex.vano
post 17 Feb 2009, 14:19
Post #81

Membru

From: Bucuresti, 5

Daca dosarul de dauna este deschis pe perioada valabilitatii politei de asigurare, de ce sa ii zica "pa" ?

Atata timp cat polita de asigurare era valabila la data evenimentului, societatea e obligata de contract sa-l despagubeasca / sa plateasca reparatiile necesare.

--------------------
Renault Clio 75 caluti - numar de sarpe
+
Fuzz
post 18 Feb 2009, 17:23
Post #82

gHIdusul

From: RFG

Am facut si eu azi constatarea, m-a lovit ceva in parcare ca nu pare urma de masina, in fine, nu mai conteaza. Ce am aflat si eu, singurul centru de constatari e mai sus de Eroilor spre Stirbei langa BCR-ul de pe colt...SINGURUL din Bucuresti. Am stat cam o ora si ceva. Sa vedem cu plata cum o sa decurga.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
Miria
post 19 Feb 2009, 17:56
Post #83

Membru

Domnul Fuzz recomand Serus ,adica probabil acolo o sa o si faci,ai vazut au decontare directa cu Serus Carrefour Militari.Super service ma rog ca in fabrica numai iese ,dar nu exista nici o nuanta de culoare.Eu am colaborat extraordinar de bine cu domnul inginer Pana,un om deosebit.

--------------------
+
Fuzz
post 19 Feb 2009, 22:28
Post #84

gHIdusul

Multumesc pentru sfat. Am vazut ca au decontare directa dar o sa mai dureze pana o sa ma decid unde o sa o fac.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
Fuzz
post 5 Mar 2009, 10:38
Post #85

gHIdusul

Am facut devizul ~2100 ron pentru 2 repere de revopsit si schimbat cheder. Am fost sa duc chitanta la Fata, au zis ok, in maxim 20 de zile se va face plata. Momentan, totul bine.

--------------------
+
FILter
post 15 Mar 2009, 10:31
Post #86

Membru autentic

Cat de tare poate sa fie asta cu denuntul contractului daca ai avut daune. Sunt curios daca te duci din nou la ei daca iti fac CASCO... bineinteles tot fara franciza. laugh.gif Se pare ca nu le-a zis nimeni ca o masina prezinta mai multe riscuri decat un lan de grau.

This post has been edited by FILter: 15 Mar 2009, 10:31

--------------------
Dacia -X- 2000 toamna
+
andreis
post 18 Mar 2009, 10:58
Post #87

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

FATA mi-a facut masina in 3 zile, am avut capota de indreptat/vopsit (a iesit excelent) , far dreapta de schimbat, bara de indreptat si placticele de la masca fata de inlocuit.

Am vorbit cu doamna broker, au marit preturile, nu mi-au spus cat, o sa ma interesez. Faza e ca vreau sa mai fac niste mici retusuri inainte de expirarea politei, asta inseamna 2 daune pe an, nu? Acum o pot face la ei si inchei colaborarea cu FATA, sau nu, si mai stau inca un an la ei.

Sa vedem preturile...

--------------------
ex Renault Megane 2.2 1,6 16v
+
Ravine
post 18 Mar 2009, 11:11
Post #88

Membru incepator

Eu am avut CASCO un an de zile la FATA si am avut si 2 daune, f apropiate ca data, insumand 2 000 ron. Am ales sa repar masina intr-un service cu care ei nu aveau decontare directa, asa ca am platit eu reparatiile urmand ca ei sa-mi dea banii in 20 de zile lucratoare. Banii au venit cumulat pt ambele daune [care au fost reparate la un interval de fix o saptamana intre ele] in cca 25 zile lucratoare, deci cu cateva zile intarziere fata de prima dauna.
Nu mi-a fost denuntat unilateral contractul, ba chiar saptamana trecuta am fost sunat de brokerul care mi-a facut asigurarea pt reinnoirea contractului. Suma pt al doilea an e cu cativa euro mai mica si mi s-a spus ca ar fi fost si mai mica daca nu aveam acele daune.
Deci nu inteleg dupa ce criterii renunta ei la anumite contracte.

--------------------
. . .
-
+
sforicel
post 19 Mar 2009, 21:14
Post #89

.

Am nu mai putin de 7 asigurari la FATA. (6 firma + 1 personal).
Cred ca au decis sa rezilieze contractele cu daune ce par 'ciudate' (sa nu spun frauduloase).

--------------------
Renault Megane Estate (Spania) 2005 - 1.6 + Fluence (Turcia) 2012 - 1.6 16V
+
georgerc
post 4 Apr 2009, 08:37
Post #90

Membru incepator

Si eu am asigurare la Fata pentru un Fiat Panda. Mi-a propus brokerul FATA si am acceptat pentru ca au conventie cu service-ul Fiat pentru decontare intre ei. Pana acum nu am avut probleme cu masina, asa ca nu pot sa comentez despre serviciile lor. Pretul era mai mic decat la Allianz.

--------------------
Renault Megane 2 2004 Authentique
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 00:17
Forum Renault