Eliminare catalizator Dacia Berlina 1.4i
![]() ![]() ![]() |
Eliminare catalizator Dacia Berlina 1.4i
Paulorossi |
![]()
|
||
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310Li
2002 Ing. electro-automatist BEIUS-STEI
Instalatii electrice si automatizari de calitate/service/modificari/reparatii |
|||
vali09 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 August 10 ![]() |
in orice caz saxofonul cu catalizator e mult,mult mai rezistent(mai gros) decat restul tobelor
cel putin asa e la mine |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
QUOTE(Paulorossi @ 12 Aug 2010, 19:09) Domnule Paulorossi, va rog prin prezenta a ma ierta daca mi-am permis sa cred ca aveti carburator si nu injectie, probabil n-aveam ochelarii pe nas cand am citit semnatura dvs. deasemeni imi cer public scuze cu angajament ca nu se repeta, ca v-am contrat in chestiunea catalizatorului care credeam eu in naivitatea mea ca e bine sa fie de inox, daca pe rabla mea nu s-a infundat in 10 ani Numai bine! |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Paulorossi |
![]()
|
![]() Ing. electro-automatist BEIUS-STEI Group: Members Posts: 1.133 Joined: 27 January 10 From: Bihor-Stei ![]() |
Nu e cazul sa fii rau
![]() Toata lumea stie ca catalizatorul se infunda doar din doua motive: - il lovesti,se sparge ceramica si se infunda - se conduce anemic,subturat,drumuri scurte |
--------------------
dacia
1310Li
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
QUOTE(Paulorossi @ 12 Aug 2010, 19:09) QUOTE(Paulorossi @ 13 Aug 2010, 00:57) ti-as recomanda ca parerile personale despre anumiti useri si caracterizarile acestora sa nu le mai expui in contextul ariilor tehnice, nu se face asa ceva desi poate ai invatat de la alti useri care mai practica acest comportament neadecvat, exista aria cafena pentru asa ceva, daca doresti te servesc si cu o tigara |
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Paulorossi |
![]()
|
QUOTE(danciusergiu84 @ 12 Aug 2010, 13:35) QUOTE(danciusergiu84 @ 12 Aug 2010, 22:16) Domnule Paulorossi, va rog prin prezenta a ma ierta daca mi-am permis sa cred ca aveti carburator si nu injectie, probabil n-aveam ochelarii pe nas cand am citit semnatura dvs. danciusergiu84,consider ca am fost politicos.Discutiile noastre au fost pe margina unor probleme tehnice,eu nu am pareri despre nimeni si nu caracterizez pe nimeni. Daca te deranjeaza faptul ca ne-am contrazis asupra unor proobleme stric tehnice,personal o sa evit discutiile contradictorii PS: probabil crezi ca doar tu ai dreptate,in consecinta parerile mele sunt inutile |
--------------------
dacia
1310Li
|
danciusergiu84 |
![]()
|
nu ma deranjat faptul ca ne-am contrat ci alte chestii care au devenit deja off-topic, si chiar ce ai zis despre mine in mai multe randuri chiar si ultimul post in p.s. mi s-a parut mie ca asa procedezi tu, deci sa lasam deoparte totul ca e o nepotrivire de caracter ma gandesc eu...
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
ce-ar fi sa reveniti voi la topic?
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
Da inapoi la ontopic ca eu chiar as vrea sa-l scot pe domnul catalizator doar ca am citit toate postarile si nu prea am inteles mare lucru.Al meu este sigur dus chiar aia de la ITP mi-au zis si sigur l-am si lovit de cateva ori..
Deci in concluzie: -se lasa sonda lamda la locul ei -se taie catalizatorul si se inlocuieste bucata lipsa cu o teava (metoda 1) -se taia catalizatorul ca pe conserva se scoate ce este in el se sudeaza si se monteaza la loc (metoda 2) mi se pare cam complicat. -se pune unul din asta de se gaseste pe net (metoda 3) - se pune unul nou care costa o gramada de bani (metoda 4 nerecomandata) o parte din banii aia se da spaga la ITP ![]() Alte completari?? |
--------------------
Dacia
Supernova
2003 Rapsodie rosu imperial Skoda Octavia Facelift 1.6 MPI
|
|
Paulorossi |
![]()
|
Ce-ti mai pasa tie de mediu...
![]() |
--------------------
dacia
1310Li
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
o picatura in ocean e ce polueaza el fara catalizator pentru poluarea mondiala.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
caphonne |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 968 Joined: 22 August 06 From: Buc. Drumul taberei si Berceni ![]() |
Imi pasa de mediu sunt unul dintre cei putini care nu aruncam uleiul ars la chiuveta
![]() |
--------------------
Dacia
Supernova
|
|
vali09 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 7 August 10 ![]() |
Caphonne incearca totusi sa-l spargi cu un fier prin teava fara sa tai nimic ,asa am facut eu.chiar daca a ramas ceramica pe pereti gaura din mijloc e de marimea tevii.e ca si cum as si pus o teava in locul lui.cu putina munca se rezolva
![]() |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
Paulorossi |
![]()
|
QUOTE(argon @ 19 Aug 2010, 08:22) Oare noi n-avem dreptul sa gandim asa? ![]() Un amarat de catlizator care nu e original costa aprox 300 mil.Nu o consider o investitie majora. Daca RAR,ARR si politia ar fi fost cinstiti, am fi fost noi "premiati"cu bonusuri substantiale.Atunci nimeni nu si-ar fi pus problema sa circule fara el. This post has been edited by Paulorossi: 19 Aug 2010, 20:18 |
--------------------
dacia
1310Li
|
caphonne |
![]()
|
Paul acum sincer tu chiar crezi ca ,catalizatorul ala chiar isi face treaba?Pana mea toate masinile dupa un anumit numar de km dau noxe.Ti-am zis am facut itp la service autorizat cu gandul ca ,daca ma pica cu ceva sa schimb repede la ei.Am facut itp si m-a picat la noxe.M-am dus la ei si le-am zis de catalizator.Au dat din colt in colt ca sa vedem daca avem etc.Dupa 10 minute a vorbit mecanicul cu ala de la itp si mi-a dat itp-ul.
De ce ?Pentru ca nu erau siguri ca cu catalizator nou de la ei original de fabrica voi lua itp-ul.Daca il picam iar se faceau de cenzurat. |
--------------------
Dacia
Supernova
|
|
mariusduma95 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 28 January 10 ![]() |
salutare..eu am gasit sonda lambda cu 2 fire rupte,am fost la tester si imi arata ca sonda nu lucreaza si mi-au zis ca imi da asa din cauza catalizatorului...dar nu e asa...sonda mea nu e buna...atentie,,,masina consuma in acest moment 10-11 l%...eu tai catalizatorul...este si catalizatorul de vina pt consumul marit dar am inteles de la un mecanic ca si sonda lambda este...
masina are motor 1.4 benzina si e din 2006 This post has been edited by mariusduma95: 7 Jan 2011, 21:01 |
--------------------
dacia
logan
2005 dec
- bc 05 wej
|
|
Paulorossi |
![]()
|
Prietene,renunta la ideile tale tampite.Iti explic de ce.Catalizatorul poate sa fie infundat,moment in care daca accelerezi masina observi ca nu mai poate motorul sa se ridice in turatie.Practic gazele arse nu se pot evacua.Ai tu aceasta problema?
Testerul nu-ti spune nimic de sonda.Ea are 4 fire:2 se folosesc pt rezistenta interioara de incalzire si celelalte 2 sunt semnale folosite de ECU ca sa ajusteze amestecul.Sonda se poate verifica,trebuie doar sa fie cine. In momentul de fata,in cazul tau daca nu schimbi sonda sau o repari nu scade consumul indiferent daca schimbi catalizatorul sau il dai jos.In plus daca renunti la catalizator si te opreste AAR risti sa ramai in fundu gol+bonus substantial. |
--------------------
dacia
1310Li
|
florinel_lva |
![]()
|
![]() membru interesat Group: Members Posts: 295 Joined: 28 March 06 From: Piatra Neamt ![]() |
eu am spart ceramica din catalizator(am bagat un levier in el si am scos toata ceramica din el), insa am ramas cu un zgomot ca de toba sparta ( ca o imbinare de tobe care sufla). acum imi pare rau ca l-am spart pentru ca nu era infundat , dar il lovisem de cateva ori si mi-a recomandat cineva sa dam din el afara ca sa nu ma lase in drum.
la cei care ati scos ceramica din el v-a aparut acest zgomot ca de toba sparta? |
--------------------
RENAULT
Koleos
2018
- nt05***
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Presupunand ca ITP-ul il iei ca-n Romania, daca te opreste RAR-ul sigur ramai fara talon si o amenda.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
florinel_lva |
![]()
|
![]() membru interesat Group: Members Posts: 295 Joined: 28 March 06 From: Piatra Neamt ![]() |
eu am intrebat ceva
ceea ce imi spui tu stiam deja si oricine cred ca stie |
--------------------
RENAULT
Koleos
2018
- nt05***
|
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(florinel_lva @ 28 Apr 2011, 12:32) eu am spart ceramica din catalizator(am bagat un levier in el si am scos toata ceramica din el), insa am ramas cu un zgomot ca de toba sparta ( ca o imbinare de tobe care sufla). acum imi pare rau ca l-am spart pentru ca nu era infundat , dar il lovisem de cateva ori si mi-a recomandat cineva sa dam din el afara ca sa nu ma lase in drum. la cei care ati scos ceramica din el v-a aparut acest zgomot ca de toba sparta? Da. Mi sa intamplat mie la solenza si mai am un prieten cu break. Eu miam cumparat un catalizator universal undeva la 350 ron. Mult mai convenabil decat cel original chiar si mai bun. Miau iesit noxele cu muuuult mai putin decat cele standard de euro2. Trebuia sa lasi ceramica. Nu se itampla nimica grav. Daca era infundat partial efectele erau de creste a consumului. Atunci simteai ca e infundat. Daca era total nu mai puteai sa mergi cu masina in sensul ca mergea foarte gatuit(mai mult de ~3000rpm nu puteai sa treci si de 80-90kmh....fenomen intamplat la solenza). |
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
pentru a elimina zbomotul din fostul catalizator la care s-a scos ceramica se va suda o teava de laun cap la altu , oricum la itp trebuie schimbat cu unul nou.
Se mai poate face si o chichita mica pentru a reduce noxele fara catalizator pentru a pacali raru mobil. This post has been edited by djasu82: 1 May 2011, 07:35 |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
iuliano_smile |
![]()
|
![]() Dependent de D1300 Group: Members Posts: 1.217 Joined: 5 November 08 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 1 May 2011, 07:32) pentru a elimina zbomotul din fostul catalizator la care s-a scos ceramica se va suda o teava de laun cap la altu , oricum la itp trebuie schimbat cu unul nou. Se mai poate face si o chichita mica pentru a reduce noxele fara catalizator pentru a pacali raru mobil. Mda...facem montajul ala prezentat de tine pentru a pacali ecu ca merge cu multa benzina ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza si o Berlina Furioasa
2004 Scala cu 1980 editia de Lux Schimb iluminarea la masini:tablouri de bord, plafoniere.
|
|
scorpion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 3 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Se mai poate face si o chichita mica pentru a reduce noxele fara catalizator pentru a pacali raru mobil Djasu82 , spune-mi te rog : te referi la montajul electronic care "manareste" semnalul sondei lambda si ECU considera ca merge "bogat" ? |
--------------------
.
Citroen Xantia
2.0i
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 13:52 |