DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Pierdere lichid frana

bogdan_dsn
post 1 Feb 2008, 10:14
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Salut. Am observat in ultima vreme ca nivelul lichidului de frana tot scade, dar urme in compartimentul motor nu sunt caci am verificat. Este posibil sa fie cilindri de frana?Ce alte cauze ar putea fi? Senzorul ICP ar trebui sa arate o defectiune daca pierd lichid de frana caci nu am resestat senzorul si am papucul scos, si daca e asa o sa scot senzorul sa il repun in functiune.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
moustache
post 1 Feb 2008, 11:28
Post #2

Membru autentic

From: Brasov

Cel mai probabil pierzi pe la cilindrii frana (adica pe la rotile din spate, uita-te sub masina pe interiorul jantelor, ar trebui sa se vada urme de lichid dupa o stationare mai indelungata sau... mizerie imbacsita cu lichid de frana). Asta in cazul in care pierzi destul de mult, altfel, va trebui sa desfaci tamburii sa te uiti la cilindri sa vezi care "musteste". Pe la etrieri e putin probabil sa pierzi, dar nu este exclus. Oricum, poti arunca o privire sa vezi daca e umeda zona. La fel, ai mai putea sa pierzi pe la cilindrii pompei de frana, sa se scurga pe undeva prin servofrana, dar asta ar trebui sa se vada pe la imbinarea pompei cu corpul servofranei. Cel mai probabil, cilindrii spate. Si foarte probabil, si daca ICP-ul ar fi ok si ti-ar functiona, nu ti-ar detecta nimic, pierderea de lichid este mica la o singura apasare de pedala si probabil nu produce un dezechilibru de presiune intre cele doua circuite ca sa-l poata sesiza ICP-ul (asta in cazul in care nu pierzi foarte mult lichid in timp scurt).

--------------------
Dacia Solenza Clima - BV-36-MAT
+
nh1980ro
post 1 Feb 2008, 11:50
Post #3

Membru

From: Togo-Togo.

Am mai vazut o problema pe aici si lichidul curgea in tulumba de la servo.
Daca nu curge lichidul afar pe la tamburi sau pe la etrieri, atunci caute vreo conducta sparta. Daca nici pe acolo nu curge vezi sa nu curga in masina pe undeva.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
i96nds
post 1 Feb 2008, 21:19
Post #4

Stefan

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Daca scade sub minim... abia atunci te panichezi.
E normal sa tot scada nivelul cand scada pe masura ce se uzeaza placutele.
Cand pui placute noi e normal sa creasca iar nivelul.

--------------------
Dacia SLZ Scala 1.4/2003 - B-77-XXX
Stefan
+
bogdan_dsn
post 1 Feb 2008, 21:48
Post #5

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

da....e drept ca placutele sunt cam pe terminate deci o sa consider ca e ok sa mai scada din nivel.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 17:24
Forum Renault