intrebare
![]() ![]() ![]() |
intrebare
marius_grad |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
1.6 mpi dec 2005 ambition
- CJ XX MAG Un ac in carul cu fan.
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
clingherit
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
Clingherit este de fapt Klingerit, o romanizare a unui cuvint nemtesc cam in acelasi stil cu xerox sau adidasi. Klinger este o companie germana care a inventat intr-adevar materialul cu pricina. Garniturile pentru cutia de viteze sunt insa facute dintr-un material mai umil, un fel de carton imbibat in ulei. Se vinde in suluri pe aici (Australia) are diferite grosimi (.1mm.....1mm) si nu costa mare lucru. Garnitura se taie cu foarfeca foarte usor. Ca treaba sa iasa profesional, taie departe de linie, ia garnitura asa taiata aproximativ, localizeaza doua gauri de centrare (de obice cutiile de viteze, samd au cepuri de pozitionare), pune capacul peste ea si taie excesul cu un cutit extrem de fin si ascutit ca un bisturiu. Pentru interior, da capacul la o parte si presind cu degetele linga locul unde tai, foloseste aceeasi metoda. De fapt e bine sa incepi cu interiorul ca acolo e mai usor sa gresesti. Odata ce interiorul e satisfacator, faci exteriorul unde capacul, ma rog, piesa imbinata nu te lasa sa tai aiurea (pericolul e sa tai in carnea garniturii-partea care ramine sa etanseze intre cele doua piese). Uneori trebuie sa adaugi o solutie de cimentare care lipeste si etanseaza garnitura astfel taiata. Sau si mai simplu, exista tuburi de pasta de cimentare care nu mai au nevoie de garnitura de carton. Gen silicon (ma rog, speciale pentru scopul dorit). Le gasesti in magazinele de piese de masini. Eu am folosit personal asemenea solutii. Unele sunt mai bune, altele mai putin. O solutie de buna calitate va ramine etansa si flexibila sau in alte cazuri, cind e nevoie, dimpotriva, rigida! Loctite e o companie cu raspindire mondiala, dar citeste bine ce scrie pe tubulet caci solutiile sunt foarte specializate! Nu e bine sa folosesti un ciment flexibil unde ai nevoie de rigiditate sau viceversa. Sau o solutie care nu rezista la uleiuri sau derivate petroliere, sau la temperaturi si presiuni ridicate, sau umiditate, samd.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
se mai zice și MARSIT sau FERMIT. Ultimul se produce în țară, la Buzău. Cel mai rezistent la temperatură și presiune e cel grafitat (te faci pe mâini ca dracu
![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
cred ca totusi se numeste prespan , clingheritul nu se foloseste la cutie din cite stiu
This post has been edited by bygy007: 21 Sep 2006, 19:53 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
Asi |
![]()
|
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
da mastic nu merge???
fara suparare dar in afara de chiulasa pe la mercedes care are garnitura.. tot e imbinat si etansat cu mastic dinasta.. cutia de viteze, capacul de distributie, capacul de cubutori, baia de ulei, diversi suporti, pompa de apa.. peste tot.. e drept nu e chiar mastic.. e.. ceva seamana dar nu cred ca e mastic chior atata timp cat vine pompa de apa ca piesa de schimb impreuna cu un tub de magiun dinala.. la fel si la baia de ulei, la fel pentru fiecare piesa.. |
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE cred ca totusi se numeste prespan , clingheritul nu se foloseste la cutie din cite stiu Preșpanul e doar o specie de carton, clingheritul e pe bază de azbest. QUOTE da mastic nu merge??? Poți încerca. Cu ani în urmă, foloseam la etanșarea planului de separație chiar vopsea. N-am avut nici o reclamație, că altfel mă sancționau o categorie minus pe-o lună ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
din azbest nu este sigur mai nou azbestul este cancerigen si nu se mai folseste sub nici o forma in industrie mai ales ca acum intram in U E
![]() This post has been edited by bygy007: 22 Sep 2006, 12:06 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 05:47 |