Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grecia
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
Fratzica
In perioada sarbatorilor o sa fiu in Grecia. Am si eu niste intrebari. Apa marii e rece in perioada asta sau nu? Se poate face plaja? Niste preturi la ATV-uri, ski-jet-uri, mancare, restaurante, etc daca aveti. Multumesc!

13 Apr 2008, 01:54:
nimeni?
adi_ar
Apa e rece dar, daca esti indraznet ...!
ATV - parca 10 E
Plaja - se poate face in cele mai bune conditii (este inca racoare).
Fratzica
10 eur pe ce perioada? o ora, o zi?
adi_ar
2 ore
Fratzica
uau biggrin.gif m-am scos, dorm pe atv biggrin.gif
UXE
A fost careva pana acum in Monemvasia ? Oare se merita drumul pana acolo cu masina?
gibonu
@UXE

Da, am fost eu la Monemvasia, in aprilie 2013.
Gasesti aici cateva vorbe si mai multe poze de la tura din Peloponez (Monemvasia incepe la postul nr. 23):
http://www.daciaclub.ro/https://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=262260&hl=

DA, merita drumul cu masina pana acolo.
Sunt enorm de multe lucuri de vazut in Peloponez pe langa Monemvasia (Olympia, Mistra, capul Matapan, Epidavros, istmul Corint, etc).

Bafta.
UXE
Ma bate gandul sa merg anul asta prin Atena. Nu are rost sa merg cu masina pana acolo. Banuiesc ca au o retea de transport public cel putin la fel de bun ca al nostru.

Am cateva intrbari m pentru cei care au fost

1. Care este luna ideala din punct de vedere turistic si al climei?
2. Este mai aglomerat si mai mare ca Bucurestiul?
3. Cum sunt preturile fata de ale noastre: o bere, un gyros, o masa la restaurant decent, intrarile la obiective turistice - taxa foto, o clatorie cu trenul sau cu ratb-ul lor, o croaziera.
4. Imi ajung 4-5 zile? Nu m-ar deranja sa imi mai ramana timp si pentru imprejurimi.
5. La ce trebuie sa fiu atent in special?


Fiind oras turistic banuiesc ca pot comunica in engleza.De obiective tristice nu are rost sa intreb pentru ca le pot gasi si pe internet. Doar daca ati fost si ati gasit ceva interesant si nu era pe lista biggrin.gif
YRX
Atena cu avion clar.
De la aeroport e linie de metrou, e vreo 9 euro biletul. Biletul de metrou parca era 1,9 de persoana si e valabil nu stiu cate minute, suficient cat sa tai orasul. Taxiul este 40 de euro tarif fix pana oriunde in Atena. Verifica totus preturile sa nu se mai fi modificat. In toate statiile sunt automate de bilete si anunturile sunt si in engleza.
De mancare e garla, evita totusi restaurantele din centrul instoric ( Monastiraki si imprejurimi) sunt scumpe, proaste si aglomerate. Cu banii de acolo te scoti mult mai bine in cartiere, sunt preturile cam duble.
Noi am stat in piata Metaxurgio la The Stanley. Am ales datorita metroului, era un cartier mai de locuit. La obiective ajungi forte repede cu transportul in comun, evita prima ora cand se duc grecii la munca, 8-9, e un oras destul de populat si e aglomerat.
Noi am fost in noiembrie, am prins peste 20 de grade, foarte placut si mai fara turisti. Cred ca primavara si toamna e cel mai bine.
4-5 zile sunt suficiente pentru obiectivele mari, noi am fost la Acropole, cu tot cu anexe ( templul, biblioteca lui Hadrian, piata, observatorul) intr-o zi, Pireu si statiunile de litoral intr-o alta zi, centrul istoric a treia zi. Biletul complet Acropole si toate obiectivele turistice conexe e vreo 60 de euro, merita daca vrei sa le vezi pe toate.
In rest e un oras destul de sigur, n-am prins incidente, nam avut probleme cu furturi etc. Numai sa nu prinzi vreun meci AEK cu PaOK, cand devasteaza orasul suporterii... icon_mrgreen.gif
Chiar sunt foarte atenti cu turistii, la Glyfada cand sa luam tramvaiul inapoi nu mai mergea automatul de bilete, am vorbit cu un vatman care ne-a urcat in tramvai si ne-a dus fara bilet pana in centru ( vreo 12 statii), stia omul engleza si a fost foarte amabil.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.