Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Jante aliaj/aluminiu fara accesorii
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Sandero > Piese auto - Dacia Sandero
Pages: 1, 2
torquemada
Batem câmpii cu grație...

Înainte de SL10 (în 2013) s-a încercat omolgarea pe R16, răspuns negativ.

După SL10(care vine cu 195/55 R16), în 2014, s-a încercat din nou, răspunsul fiind din nou negativ.

vezi postul #40 și #42.

Din fericire și din păcate roțile sunt omologate pe fiecare mașină în parte nu pe toată seria(aici X52), apropo roți R17 de Sandero RS nu vrea nimeni?!
danyboruga
Salutare!
Ma poate ajuta cineva cu recomandari pentru jante? Am Stepway 2/2014 si vreau sa achizitionez un set aliaj.
slavoicus
(postare dubla - se poate sterge - multam)
slavoicus
Ce aliaje visezi frate ?!? Nu vezi mai sus ce zice RAR-ul ? Nu e janta omologata decat aia de 16" de tabla... Chiar daca in portbagaj ai la rezerva o janta de... 15" !!!!! radmasa.gif
torquemada
Stepway are kit de pana nu rezerva pe 15.
cosstti
Pe data de 4 Martie am fost la RAR pentru autentificare si pentru omologarea instalatiei GPL.
Masina era si este echipata cu cauciucuri 195/65 R15. Nu mi-au facut nici o observatie in sensul asta.
Pe geamurile portierelor din spate si pe haion am folie agreata RAR.
Ca omul civilizat am vrut sa le arat dovada ... mi-au spus ca pe geamurile de la porterele din spate si la haion pot sa-mi pun si tabla, pe ei nu-i intereseaza decat geamurile de la portierele fata si parbrizul.
Buna treaba ... si eu care aveam emotii...
In Certificatul de Inmatriculare nici nu este specificata dimensiunea cauciucurilor.
Rotile de vara sunt echipate cu cauciucuri 195/55 R16.
Probabil ca la ITP vor fi niste intrebari, sau nu.
indrecan_calin
Salutare! Sunt posesor de Solenza dar dupa ce incepe "rabla" voi deveni posesor de Sandero. Am gasit si cumparat jante aliaj la pretul de 700 de lei cu cauciucuri m+s. Jantele potrivesc perfect pe Sandero, conform specificatiilor. Proba de foc dupa ce primesc masina.
Ca sa am totul pregatit pana atunci, imi puteti spune lungimea prezonului original (pt jante tabla) cu care vine masina? Si cu ce cheie se desface, 17 sau 19? Aaaa....si diametrul filetului
Am pus roata pt Sandero pe langa roata Solenzei smile.gif)))
cosstti
Felicitari pentru optiune Caline.
Cheia este de 17.
Pentru jantele din aliaj se folosesc niste suruburi speciale la care portiunea conica se poate roti liber pe surub. Sper ca ai priceput ce am spus mai sus.
De fapt sunt doua piese:
1. Surubul cu cap hexagonal.
2. Un trunchi de con gaurit, prin care trece surubul.

Dupa mintea mea ar fi o explicatie: Portiunea conica mobila de pe surub nu trebuie sa frece pe zona conica din janta de aliaj. Frecarea se realizeaza doar intre capul surubului si baza trunchiului de con gaurit.
Cred ca filetul este M12X1,5. Luni masor si iti spun exact.

Distanta dintre gauri de la rotile de curand achizitionate este aceeasi cu distanta de la Sandero? Ai verificat?
indrecan_calin
Salut,
Inteleg cum spui, asa ma gandeam sa fac: o saiba conica. La munca imi poate face un domn la strung pt doua beri.
Distanta dintre gauri este de 100, iar gaura de centrare are diametrul 60,7. Et-ul este 35 in loc de 40 si latimea jantei 7j in loc de 6j.
Daca nu-i deranjul prea mare si poti masura, iti multumesc.
cosstti

Am reusit sa iau dimensiunile si sa fac doua schite.
Totusi ar trebui sa cauti in magazin suruburi de acest tip.
Nu stiu daca conicitatea din jantele tale sunt la fel cu cele cu care vin echipate Stepway-urile.
SURUB
PIESA CONICA

16 May 2016, 11:35:
D=23
d=13
L=8
tg.α= (D-d)/2l => tg.α=(23-13)/(2x8)=0,625 => α=32°
Deci: α=32°

16 May 2016, 18:06:
EROARE DE MASURARE

Am refacut masuratorile deoarece mi s-a parut ceva suspect la valoarea unghiului calculat al piesei conice.

d=13,7mm
Si astfel valoarea unghiului α=30˚

Deci unghiului α=30˚

indrecan_calin
Foarte detaliat mi-ai descris si-ti multumesc!
acronis
Am gasit pe net niste jante noi de aliaj, cu specificatiile Dacia, pt Sandero Stepway2:
My Webpage

Ce parere aveti? Firma Alutec este buna? Sunt pretentioase?

18 Oct 2016, 11:45:
pana la urma mi-am luat tot din tabla....pt ca respecta acelasi dimensiuni ca jantele originale: 6 16 4x100 et 37. Nu m-0am riscat sa nu sa se potriveasca.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.