Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: De 6 luni nou-născuții nu mai sunt vaccinati!
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Stiri > Stiri (Non-Auto)
fansuv
Cine își asumă răspunderea pentru zecile de mii de nou-născuți care au rămas nevaccinați
Timp de mai bine de șase luni nou-născuții din România au ieșit din maternitate nevaccinați, după ce producătorul național, Institutul Cantacuzino, nu mai poate produce vaccin, întrucât nu are toate autorizațiile necesare. De fapt ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns ca pentru prima dată în istoria sa, acest institut să nu mai furnizeze vaccin? Fostul și actualul ministru al sănătății, consiliul de administrație al Institutului Cantacuzino, fostul și actualul director general al Instituției, conducerea Agenției Naționale a Medicamentului (ANM) au fost implicați în ultimul an în activitatea Institutului Cantacuzino, entitate care de anul trecut nu mai produce vaccin împotriva tuberculozei (BCG), folosit pentru copiii nou-născuți de până la zece luni.

În general, în România toată lumea se plânge ce rău merg lucrurile. Însă când există situații care cer o răspundere directă, cu fapte și semnături, apare o reținere în a merge mai departe și a acuza nu numai situația în general, ci și persoanele și deciziile lor.
Spre exemplu, situația de la Institutul Cantacuzino din București este halucinantă. Zeci de mii de nou-născuți au plecat din maternități nevaccinați de la începutul anului, pentru că Institutul nu a modernizat la timp linia de producție și niciun ministru al sănătății, fost sau actual, nu sunt sub anchetă.
Și nici directorii Institutului, nici membrii consiliului de administrație al Institutului, nimeni.
Ziarul Financiar a încercat să afle cine este responsabil. Ministrul de la acea dată, Ion Bazac, spune senin că nu știa că Institutul a întrerupt producția. Consilierul său spune că nici nu trebuia să știe. Dar cine a decis întreruperea producției fără stocuri suficiente și fără certitudinea că linia de producție va fi repusă în funcțiune în timp util?
Unde este documentul care autorizează oprirea producției de vaccinuri?
Probabil că nici în război nu au ieșit din spitale nou-născuți nevaccinați cu serurile care existau în acea perioadă.
România se întoarce astfel înapoi 100 de ani, la nivelul unei țări africane fără posibilități de a-și vaccina copiii la timp.
Curios este că oameni care știu foarte bine despre ce este vorba, cine și ce ar fi trebuit să facă, tac. Tăceți, dar vă va costa.
Puțini jurnaliști au studii medicale, domeniul este destul de opac pentru cine vrea să scrie pe acest subiect. Jurnaliștii nu pot decât să ofere spațiul de dezbatere. Dar acest caz este prea flagrant pentru a nu permite o opinie.
Curios este că o grijă a ministrului Bazac în timpul mandatului său a fost să-și angajeze privat o agenție de PR pentru imagine, ceea ce niciun ministru nu a făcut până acum. Probabil că se aștepta la dezastre de imagine, având în vedere ceea ce se petrecea în sectorul său.
Ministerul Sănătății a schimbat cei mai mulți miniștri după Revoluție. Interesele industriei de medicamente sunt la fel de mari, spun surse din interiorul acesteia, cu acelea din industria de armament.De fapt, acestea sunt adevăratele atentate la siguranța națională, pe care din păcate însuși reprezentantul Președinției, chestionat de Ziarul Financiar, nu le consideră ca atare.

Campaniile mass-media pot fi considerate un subiect de siguranță națională, dar nevaccinarea la timp a zeci de mii de copii nu?

Consiliul Suprem de Apărare al Țării se numește instituția? Ce amenințare mai mare decât vulnerabilitatea nou-născuților în fața virușilor există?

http://www.zf.ro/opinii/de-ce-nu-se-aude-t...in-csat-6603416
spy_oh_joy1389

Consiliul Suprem de Apărare al Țării se preocupa cu apararea imaginii puterii, nu cu siguranta noastra. Mare dezastru daca e adevarat ca nu au fost vaccinati atatia copii. Multi probabil nu o sa prinda 18 ani. Nici macar pentru polio-mielita nu s-a facut vaccinul?
vijelie
Cate cazuri de imbolnaviri cu TBC in intervalul 0-6 luni s-au raportat cu aceasta ocazie?

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 19 Jul 2010, 09:21)
Multi probabil nu o sa prinda 18 ani.
*

Poti detalia, te rog?
spy_oh_joy1389
http://en.wikipedia.org/wiki/Poliomyelitis

Din cate imi amintesc, urma de pe mana stanga pe care o avem este vaccinul pentru poliomielita, un virus care ataca neuronii.

Pe langa asta sunt multe altel vaccinuri necesare.

Vaccinarea la copii - Partea I

Dr. Gabriela Munteanu, pediatru, Policlinica Nr. 10

Imunizarea reprezintă o metodă de creștere a rezistenței organismului și se realizează prin introducerea unui antigen care să determine organismul copilului să formeze anticorpi. Când copilul nu este vaccinat este posibil să facă boala care, cu cât apare la o vârstă mai mică cu atât este mai periculoasă prin complicațiile pe care le poate da. Este bine să se urmeze schema Ministerului Sănătății și spațializarea dintre dozele de vaccin însă, dacă din motive de boală sau alte cauze, vaccinarea poate fi amânată câteva luni. Înainte de administrarea vaccinului, pediatrul verifică starea de sănătate a copilului și istoricul imunizărilor de până atunci. Vaccinările sunt sigure, dar se poate întâmpla ca boala să apară doar în cazul în care copilul nu a făcut rapelul vaccinului după perioada precizată de timp. De asemenea, dr. Gabriela Munteanu ne spune ce reacții adverse pot apărea, dacă acestea reprezintă motive de îngrijorare sau nu. Primul vaccin este în maternitate, împotriva Hepatitei B care se face indiferent de greutatea cu care se naște copilul, în primele 24 de ore de la naștere. Tot în maternitate se face și vaccinul împotriva TBC după ce bebelușul are greutatea de 2500 grame. În primul an vaccinările sunt numeroase, urmând ca ulterior să fie mai rare.

Dr. Gabriela Munteanu, pediatru, Policlinica Nr. 10

După vaccinările din maternitate, ne spune dr. Gabriela Munteanu, următoarele sunt când copilul este acasă și încep de la vârsta de 2 luni. Primul dintre acestea este cel antidifteric, antitetanic și antipertusis și în aceeași zi, vaccinarea împotriva Hepatitei B și antipoliomelitică. Următoarele vaccinări sunt rapeluri la 4, 6 și 12 luni, iar între 9-11 luni este vaccinul antirujeolic. Între 30-35 luni se face ultimul rapel al antidifteric, antitetanic și antipertusis până la cele realizate la începerea școlii. Mămica primește la externarea din maternitate și un carnețel de vaccinări, doze, date de vaccinări viitoare, pe care este bine să îl prezinte la fiecare vaccinare. Există și vaccinuri opționale care sunt contracost și pot fi procurate din farmacii. Printre acestea menționăm vaccinul împotriva Hepatitei A, care se poate administra începând cu vârsta de 1 an și jumătate, mai ales copiilor care stau în colectivitate. Alte vaccinări opționale sunt vaccinările antivaricelă, cel împotriva Hemophilus influenzae (recomandat în special copiilor cu greutate mai mică, sunt mai plăpânzi, putând fi asociat vaccinărilor obligatorii de la 2, 4 și 6 luni), împotriva oreionului, rubeolei, Streptococus Pneumoniae, meningitei și gripei.

Pana e intarcat, copilul e protejat de mama, deci e posibil sa nu se imbolnaveasca in primele luni de viata.
vijelie
Vaccinul de 2.5 ani (DTP) s-a mutat la 4 ani si nimeni nu s-a plans.
spy_oh_joy1389
http://www.bebemagia.ro/articole/vaccinul-...-pertussis-dtp/

Am mai gasit si prin alte locuri ca se incepe vaccinarea pentru DTP de la cateva luni. Daca au mutat la 4 ani, mi se pare o prostie. De cand incep sa mearga, copiii intra in contact cu o groaza de lucruri murdare, inseamna ca e riscul destul de mare pentru a contacta tetanos. Eu la 4 ani eram inconjurat de caini vagabonzi, ma jucam in noroaie etc.

http://www.sfatulmedicului.ro/Vaccinuri-si...e-imunizari_819
vijelie
Si n-ai murit, nu-i asa?
spy_oh_joy1389
N-am murit, dar cred ca eram vaccinat. Cat am plans si cat am tras laugh.gif

Daca eu n-am patit-o nu inseamna ca altii nu o pot pati. Cand mi-am facut niste analize am aflat ca aveam giardia. Parca poti sa il contactezi de la animale. Putea la fel de bine sa fie altceva mai periculos.
vet
Dupa fotbal, politica, masini si femei, iata ca tot romanul se pricepe la medicina.
@spy_oh_joy1389
1) imunizarea activa impotriva poliomielitei se face dupa varsta de 2 luni.....deci poti sa cumperi ce vaccin vrei tu.... . Exista vaccinuri puse la dispozitie de statul roman (produse probabil de Cantacuzino)...dar exista si vaccinuri produse in tari cu apa calda.
2) Poti sa te joci in ce-a mai mare mizerie, poti sa dormi in hazna si sa mananci in canale.....nu o sa faci tetanos.
3) Giardia se transmite cel mai frrecvent de la om la om sau prin consumarea apei contaminate.
spy_oh_joy1389
Mi-am dat seama ca poti sa cumperi vaccin, dar nu toti si-l permit, nu? Unii nu si-au permis metode de contraceptie sau nu d-abia isi permit de mancare. Era normal sa fie oferite de stat.

Tetanos - informatii generale

...
Mod de transmitere

Microbul este prezent in mediul inconjurator, mai ales in solul contaminat cu dejecte animale. In anumite conditii de mediu, sporii pot supravietui cativa ani, fiind rezistenti la diferite dezinfectante si la fierbere 20 minute

Sursa http://www.sfatulmedicului.ro/index.php?mo...etanosul&id=628

Cum pe la bloc e plin de caini deci si de rahati, puteam sa fac tetanos. Presupun ca era nevoie si de o taietura.
klaus
Ei bine, chiar daca si-ar permite, el nu se gaseste de cumparat.
Pe mine m-a rugat cineva sa-l aduc din Austria ca nu gasea in Romania
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.