Ati cumpara un gratar care face "singur"carnea? Acest poll , este creat pentru a trage cateva concluzii la cat de deschis este romanul lucrurilor noi.
Gratarul contine tepuse mari (2-3 la numar) si tepuse mici (7-11 la numar). Tepusele mari si cele mici sunt invartite de un motoras cu o viteza de 30-60 RPM .
Se pun bucati maricele de carne,legume etc pe tepuse se presara sare in timp ce se invart si se servesc cand sunt gata cu lamaie stoarsa pe bucatelele de carne (mie asa mi-a placut cel mai mult )
Timpul de preparare este de 1 ora pentru bucatile maricele de carne nu 4-5 ore cum zice acolo pt ca s-ar usca carnea de la atata foc.
Muttley
8 Apr 2011, 10:31
QUOTE(zeus-iulian @ 8 Apr 2011, 10:13)
A-ti cumpara un gratar care face "singur"carnea?
A-s cumpara legume de banii aia.
QUOTE(zeus-iulian @ 8 Apr 2011, 10:13)
Acest poll-ul , este creat pentru a trage cateva concluzii la cat de deschis este romanul lucrurilor noi.
Pai fa si polluri despre: - claxonati in trafic? semnalizati schimbarea directiei de mers? - folositi "sa moara copilasii mei" la fiecare 2 fraze dezarticulate pe gura? - va ingramaditi la intrarea in tramvai? - va spalati pe maini dupa ce folositi toaleta?
Abia astea-s lucruri noi ce merita exploatate, gratarul e lucru vechi pentru romanu' tau.
bygy007
8 Apr 2011, 10:36
instalatia e simplu de facut , ca idee si cu un motor de stergator
bucatzel
8 Apr 2011, 10:38
decat s-a dau banii pe gratarul asta, mai degraba a-s merge la restaurant.
dar sunt ferm convins ca s-e gasesc destui puturosi care a-r fi interesati.
sorin1983
8 Apr 2011, 10:38
oau...s-a reinventat rotisorul... si apropo ce aveti azi cu haleala?
zeus-iulian
8 Apr 2011, 10:55
S-au facut corecturi unde s-a putut, legat de "A-ti". Imi asum greseala. Cealalta este greseala de scriere- recitire , mi-o asum si pe aceasta.
bobo77
9 Apr 2011, 21:29
Am votat nu.
klaus
9 Apr 2011, 22:00
As observa ca nu este "gratar" ci este "rotisor" Diferenta e ca la gratar poti face o fleica, un mic, la rotisor faci niste siskebab sau o frigaruie. Rotisorul nu e asa de raspandit pe la noi.
zeus-iulian
11 Apr 2011, 13:47
Ok, cred ca pot trage niste concluzii . 1.Romanul este sceptic la lucruri noi mai ales ca obiectul economiseste timp (timp liber pentru grataragiu) si imbunatateste conditiile (nu te mai afumi)
2.Majoritatea nu pot fi convinsi de utlilitatea acelui obiect decat probabil facandu-i singur proba (cum a facut si eu si inca vreo 2 persoane)
3.Din pacate aici nu am putut opta pentru 2 intrebari , cealalta fiind : Cat ati fi dispusi sa platiti pentru un astfel de gratar? Peste 80% au ales varianta cu cel mai mic pret , anume : Sub 100 ron
Preturile au fost puse pentru a observa gandirea romanului de a evalua un obiect la un pret cat mai corect.
tribunul
11 Apr 2011, 15:43
Daca tot sustii ca romanul este sceptic, probabil nu ai vazut in viata ta cum arata un gratar facut de romani. - mititei - pulpe, piept pui - cefe... - ciupercute, dovlecei (aici pot sa intre rosii, ardei, vinete ... etc) - peste (care poate fi mai mic sau mai mare, in folie de aluminiu) Daca tu poti sa pui toate astea pe gratarul ala, atunci da romanul este sceptic.
Cum e cu smecheria ca nu te mai afumi? cine face focul, cine-l intretine?
klaus
11 Apr 2011, 17:23
QUOTE(zeus-iulian @ 11 Apr 2011, 14:47)
Ok, cred ca pot trage niste concluzii . 1.Romanul este sceptic la lucruri noi
Tu ai cumpara niste chiloti cu leduri, sa-i porti zi de zi cu avantajul ca-ti lumineaza calea? Sunt curios cat de putin sceptic esti si tu la lucruri noi...
Parerea mea e ca utilitatea e importanta la un produs, nu noutatea. Alea cu noutatea sunt produse de "fashion"
dragoselu
11 Apr 2011, 17:34
Ala este un rotisor, nu un gratar. In Franta am servit friptura de porc mistret in sange sau "à la Chateaubriand" , facuta la o asemenea dracie de aparat... Aia mancau ca disperatii din porc, eu mancam cu varful buzelor, pacat de ditamai dihania de porc ca au stricat carnea...
Cat costa vartelnita aia ? Ca imi place...
Victoras2001
11 Apr 2011, 17:55
Mai, io sunt roman. Roman de roman. Intreaba-l pe veru. Si nu sunt sceptic la nou sub nicio forma. Dar "gratarul" ala e rotisor. Nu poti face pe el decat frigarui. Pai p-alea le fac in 3-4 minute folosind gratarul obisnuit. Cu mititeii si carnatii, ce faci? Ii tragi in tepele alea? Cum mai coc io vinetele si ardeii pentru zacusca? O ora? Pai pui ceva lemne ca sa ai jar o ora. Apoi la gratar se pun toate odata. La asta daca le pui pe toate odata arzi si mama frigaruilor. A, daca apareai cu un protap mecanizat, era o treaba. Dar pentru 2-3 frigarui nu merita osteneala. La gratar asta-i smecheria, sa te afumi nitel.
QUOTE(dragoselu @ 11 Apr 2011, 18:34)
In Franta am servit friptura de porc mistret in sange sau "à la Chateaubriand"
Si de ce te-ai mai intors? Castigi mai bine ca profesor in Galati?
l@u
11 Apr 2011, 17:57
bine ca ne-ai amintit ca ai fost in Franta caci altfel nu te credeam !
bucatzel
11 Apr 2011, 18:17
QUOTE(zeus-iulian @ 11 Apr 2011, 14:47)
Ok, cred ca pot trage niste concluzii .
Cu asemenea statistici, banui ca oi fi angajat la IRSOP.
Lostboy
11 Apr 2011, 18:22
QUOTE(Victoras2001 @ 11 Apr 2011, 17:55)
... Cu mititeii si carnatii, ce faci? Ii tragi in tepele alea? ...
Un consumator informat!
klaus
11 Apr 2011, 18:58
QUOTE(dragoselu @ 11 Apr 2011, 18:34)
In Franta am servit friptura de porc mistret in sange sau "à la Chateaubriand"
Se terminase cocovan-ul?
ady77
11 Apr 2011, 19:20
QUOTE(dragoselu @ 11 Apr 2011, 18:34)
In Franta am servit friptura de porc mistret in sange sau "à la Chateaubriand" , facuta la o asemenea dracie de aparat... Aia mancau ca disperatii din porc, eu mancam cu varful buzelor, pacat de ditamai dihania de porc ca au stricat carnea...
Pai pe cine ai servit? Si mai ales cum de te-au lasat si pe tine sa mananci?
zeus-iulian
12 Apr 2011, 14:46
Domn klaus si restul sunteti offtopic.
Ati raspuns daca ati cumpara sau nu, foarte bine, ura si la gara.
bucatzel
12 Apr 2011, 14:50
Fiecare la gara lui, sau ne recomanzi o gara anume?
klaus
12 Apr 2011, 15:14
S-avem pardon, eu sunt on topic 2/3, ca am raspuns la afirmatia ta ca "Romanul este sceptic la lucruri noi" si la greseala din titlu, ca nu e gratar e doar rotisor, deci intrebare e gresit pusa.
Victoras2001
12 Apr 2011, 15:18
Io zic s-o iei incet spre gara.
tribunul
12 Apr 2011, 15:27
Cu tot cu rotisor, pardon gratar.
Ake
12 Apr 2011, 15:43
io zic ca indiferent ce-o fi divaisu: gratar, rotisor sau foc de tabara, placerea e sa stai sa perpesti tu fleicile, eventual asistat de ceva combustibil cu continut etilic. Despre utilitatea inventiei din filmulet sunt foarte rezervat. Nu prea bate cu preferintele culinare traditionale. Ce n-am priceput e daca divaisu e cu totul sau numa se atasaseaza la gratar. - Penca in cazul in care e monobloc utilitatea lui tinde catre zero. Mai utila ar fi o scula cu maxim 2-3 tepuse care sa functioneze independent de sursa de caldura de dedesubt. Si care e de preferat sa nu aiba nevoie de curent electric pentru invarteala.
tribunul
12 Apr 2011, 15:49
Tepusele alea din metal se intretin destul de greu, ma refer la curatenie, mai ales ca acum gasesti de lemn cam peste tot.