Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: R.I.P. B-83-DIP
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
balauru_327
Cu parere de rau,"cariera " mea de Supernovist s-a incheiat pe 17.08.2012, si mai exact pe DN1 km.70, cand masina a luat foc.
Dupa un drum de aproape 100km fara probleme sofer1.gif ( tin sa mentionez ca de 5 ani nu s-a stricat nimic si nu am reparat nimic doar consumabile , si a mers bine) depasesc o masina care avea cam 80-90km/h incepe distractia.(nu am simtit nici un miros de plastic ars cauzat de scurtcircuit, ori de benzina) Injectia se taie, si apare un fum inchis la culoare de sub capota si in oglinda retrovizoare vad scantei. Opresc instant pe dreapta, speriat, sa vad ce s-a intamplat si fumul isi mareste prezenta si apar flacarile. Ceilalti participanti la trafic opresc la randu lor si 2 soferi vin cu extintoare inspre mine. Eu m-am dus dupa al meu extinctor si ne apucam de descarcat solutia miraculoasa, care, SURPRIZA, nu a mai venit. Extinctoru meu a scos un jet de lichid si atat. Un al doilea extinctor a facut un puf alb scurt, si s-a terminat, iar al treilea a fost cam dublu fata de cel de al doilea. SUCKS...intre timp flacarile, incet se imprastie pe sub masina, cuprinde imediat masina si pocnesc pe rand bateria...geamuri...roti. M-am retras si am privit neputincios concertul plin de fum, muzica adevarata, efecte luminoase si caldura bababa_rock.gif .Si ce e mai dureros, din 2 coloane de masini, 2 persoane m-au ajutat, restul au privat, ori au filmat down.gif . Am renuntat sa-mi risc sanatatea pentru a mai salva ceva din masina plange.gif. Pompieri au venit cam dupa 20 minute, nici nu mai stiu in agitatia aia, dar deja era totul scrum. Am pierdut toate bagajele, acte, nu mai conteaza, chestii materiale care se INLOCUIESC.
Concluzia, conducta de benzina s-a fisurat, si a picurat pe esapament de unde s-a nascut focul.
Sfatul meu pentru orice sofer( si neaparat a celor de au Supernova/Solenza/Logan/alt Renault vechi) verificati-va conducta de benzina, este un cauciuc ordinar care poate ceda.
Al dolea sfat, luati-va un extinctor serios, ca cel pentru camere, care sa va dea o sansa.
Al treilea sfat, in caz de vedeti o masina in flacari, daca puteti, asigurati-va ca are contactul scos, folositi extinctoarele doar de sub masina( in cazul capotei), inchideti usi,geamuri cum puteti, apoi impingeti masina din zona, sunt mari sanse sa se scurga benzina sub masina, si cu paturi sufocati nemiloasa "reactie de oxidare".
Ultimul sfat, tine de educatie civica, sariti in ajutor sau macar oferiti extinctoru/apa/paturi celor care VOR sa faca ceva.
Toate cele bune.[attachmentid=1627830667] [attachmentid=1627830666] [attachmentid=1627830665] [attachmentid=1627830668]
fuzzzy
Era de asteptat, dupa ce fel de reparatie ai facut si tu aici...
paul_p
Nasol eveniment, dar previzibil, avand in vedere ca stiai ca ai o problema la conducta de benzina, si in loc sa schimbi conducta ai preferat sa o carpesti sad.gif
Bine ca n-a patit nimeni nimic.
Maskatu
Pacat de masinuta. Din cate masini au trecut pe acolo se gasea un extinctor mai bun, asta daca opreau mai multi.

Probabil scurgea s-a cauzat din cauza reparatiei deficitare (carpelii) din toamna trecuta. Trebuia sa INLOCUIESTI cotul de alimentare, nu sa il lipesti cu silicon. Totusi pe acolo trece benzina, deci nu avea cum sa reziste mult carpeala. Eu am inlocuit acum 2 ani cotul de alimentare, din aceeasi cauza, se prelingea benzina printr-o crapatura mica. A costat 40 de lei dar nu m-am gandit vreo clipa sa il dau cu silicon.

Asadar invatare de minte pentru toata lumea. Nu mai carpiti masina cu solutii primitive de parca ar fi caruta. Va puneti in pericol siguranta voastra, a pasagerilor si a conducatorilor auto de prin preajma.
and_rei
Mi s a facut pielea ca de gaina.Imi pare rau pt pierderea ta sad.gif
edy99
siliconul niciodata nu se foloseste la imbinari cu benzina. benzina il ataca. imi pare rau pt pierderea ta. reactia celorlalti din trafic se datoreaza faptului ca nu suntem un popor civilizat, indiferent de intamplarile prin care treci te izbesti de indiferenta si nesimtirea celor din jur
balauru_327
a fost silicon pentru garnituri care nu este atacat de benzina, si nu a avut nici o treaba cu focul de sub capota!!! conducta reparataa a fost cea de de la buson, nu de langa rampa de injectoare.
powertodacia
nu inteleg cum a luat foc pe la cotu de umplere...pe acolo nu iese benzina decat daca e ochi rezervoru.
balauru_327
pai nu acolo a luat foc, ci sub capota, si in zona "carpita" nu am avut scurgeri, am verificat inainte sa plec la drum, sa vad daca am scurgeri in zona respectiva
paul_p
QUOTE(balauru_327 @ 18 Aug 2012, 21:26)
si in oglinda retrovizoare vad scantei.


QUOTE(balauru_327 @ 18 Aug 2012, 22:27)
pai nu acolo a luat foc, ci sub capota, si in zona "carpita" nu am avut scurgeri, am verificat inainte sa plec la drum, sa vad daca am scurgeri in zona respectiva
*


S-a inteles ca a luat foc ceva undeva in spate, daca ai spus ca ai vazut scantei in oglinda retrovizoare.
balauru_327
daca eram in mers? oare unde se duceau scanteile?
gabriel.bv
salut..imi pare rau pentru tine....totusi nu inteleg o chestie..ce a patit haionul de este asa deformat..hai capota inteleg a fost ridicata si de la caldura s`a deformat, dar haionul:|..bine ca esti nevatamat..
Catalin KTA
probabil au bagat pompierii ranga sa-l deschida
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.