Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Apple iPhone 5
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > In Car Entertainment > GSM Zone
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28
Liviu
Filip .. scrii ca un hater apple.
Ceea ce ai scris mai sus este doar partial adevarat iar faptul ca TU ai un terminal android la care poti scoate simul si care are cartela, nu inseamna ca ala e un standard.

Ia spune, la cate smartphonuri a trebuit sa schimbi bateria pe motiv de uzura? Tehnologiile LiPo de pana cum 5-6 ani aveau garantati 500 de cicli de incarcare/descarcare fara degradarea bateriei cu mai mult de 15%.
Tehnologiile noi ofera acelasi efect la peste 1000 de cicli.
Presupunand ca descarci complet telefonul intr-o zi si il incarci la loc peste noapte, tot te tine 3 ani pana cand bateria ajunge la 85% capacitate. Cate smartphonuri tii tu 3 ani sau mai mult in ziua de azi ? (eu unul il schimb la 6 luni, cel mult un an).

SD-ul are integritate a datelor mai mica decat NAND-FLASH-ul folosit in SSD-urile interne (nu mai spun de viteza si de faptul ca sd-urile sunt formatate FAT32 pe cand SSD-urile interne au filesystem pe 64 de biti - deci poti pune la nevoie si fisiere mai mari de 3GB). Singura problema a memoriei interne este ca daca se umple - s-a terminat ... trebuei sa o golesti.
Pe de alta parte, ambele gadgeturi android pe care le am au memorie interna de 32GB si am vreo 12-13 liberi.

QUOTE(b76bgaarh @ 12 Sep 2013, 12:53)
ps buna asta cu calacitate.....
*


Scuze .. nu e vina mea ca L e langa P pe tastatura smile.gif. Vina mea e ca ma grabesc tongue.gif.
Filip
Se mira un amic cu iPhone 4 de 16GB (ulterior l-a vândut cu 7,5 mil ca să cumpere un iPhone 4S de 64GB cu 14 mil - tot SH) - se mira că se mișcă bine Xperia Play-ul meu prin meniuri, că face streaming fără probleme (cartelă de net Digi în el) - că se aude bine la sunet. Păi da ce vrei frate, ai impresia că dacă nu e Apple, un telefon tre` să sacadeze, să nu-i meargă touch-ul (apropo touchscreen capacitiv are și Xperia) - să nu se audă bine sunetul? Și eu l-am luat nou, necodat, neblocat, cu 2 ani garanție, sigilat, de la o firmă de pe net cu 809 lei + că în pachetul telefoului aveam 1 folie de rezervă + card 16GB micro-sd. I-am făcut imediat root, pe urmă update la vers. de android (update care a adus cu sine și funcția de autofocus la filmare), iar root... ce să mai... o bijuterie de telefon Xperia Play. Și ecran de 4 inch nu 3,5 cât are iPhone 4S. Abia acum cu iPhone 5 au scos și ei ecran de 4 inch. Și aveam și 4 jocuri originale, preinstalate pe cardul primit la pachet (că e telefon de gaming). Totul la 809 lei. Deci... oamenii nu știu să aleagă cea mai convenabilă variantă posibilă. Apple n-o să fie niciodată convenabil la preț. never-ever

Edit: @Liviu - eu pt. vorbit încă folosesc nokia N70, telefon care tocmai a împlinit 6 ani de când l-am luat de nou. Am schimbat 2 baterii la el. Xperia Play e folosit doar pt. internet (am cartelă internet nelimitat DIGI în el), GPS (care funcționează cu internetul - am navigație gratuită google maps), și eventual un joculeț (am GTA3 și GTA vice city - luate de pe the pirate bay - gata optimizate pt. butoanele fizice de gaming ale telefonului (e slider).
Mai am și un N73 și un N95 care funcționează dar... zac prin sertare. Și lor le trebuie baterii noi. Unii oameni folosesc smartphone-uri vechi de 7-8 ani. De aceea pt. mine bateria detașabilă e un must have, și îmi pare rău că la Samsung Galaxy Tab 2-ul pe care îl am, bateria e ca la iPhone (avantajul că la tabletă chiar ține bateria).
Liviu
QUOTE(Filip @ 12 Sep 2013, 13:00)
Deci... oamenii nu știu să aleagă cea mai convenabilă variantă posibilă. Apple n-o să fie niciodată convenabil la preț. never-ever
*



De ce pui toti oamenii in aceeasi oala? Unii oameni au o putere de cumparare mai mare. Unii oameni au operatori la ei in tara care le ofera telefonul la un pret mic mic de tot (cu contract pe 2 ani sau alte minuni de genul).
De ce presupui din start ca ceea ce e convenabil pentru tine este la fel de convenabil si pentru altii ?

Apple are produse supraevaluate, asa e ... dar faptul ca vand mai mult decat orice alt producator de telefoane spune ceva, nu?
Filip
iPhone 5 îmi place doar ca dimensiune, design, materiale folosite. Dar cam atât. Într-adevăr e performant, dar trebuie să dai bani pe fiecare progrămel util, nu poți să trimiți fișiere prin bluetooth, trebuie să cumperi melodiile... n-aș putea să folosesc așa ceva pe post de Smartphone.

Păi mai smartphone e nokia N70, pe care am emulator pentru Game Boy Advance. Și pt. o grămadă de alte console portabile din anii `90 - început de `00. Am emulator pt. Doom 2, Quake 1... cu toate că are procesor la 232Mhz. Nu mai zic că e compatibil (cu anumite progrămele) cu toate jocurile de pe nokia NGage. Am pdf viewer, Office complet (Excel, word etc). E limitat de puterea de procesare (dacă deschid un pdf. mai mare de 10mb se blochează). Dar ca compatiblitate puteai să faci aproape orice cu el. D-aia o să-l folosesc încă 6 ani (dacă mai rezistă și găsesc baterii pt. el).
Liviu
QUOTE(Filip @ 12 Sep 2013, 13:00)
@Liviu - eu pt. vorbit încă folosesc nokia N70, telefon care tocmai a împlinit 6 ani de când l-am luat de nou. Am schimbat 2 baterii la el. Xperia Play e folosit doar pt. internet  (am cartelă internet nelimitat DIGI în el), GPS (care funcționează cu internetul - am navigație gratuită google maps), și eventual un joculeț (am GTA3 și GTA vice city - luate de pe the pirate bay - gata optimizate pt. butoanele fizice de gaming ale telefonului (e slider).
Mai am și un N73 și un N95 care funcționează dar... zac prin sertare. Și lor le trebuie baterii noi. Unii oameni folosesc smartphone-uri vechi de 7-8 ani. De aceea pt. mine bateria detașabilă e un must have, și îmi pare rău că la Samsung Galaxy Tab 2-ul pe care îl am, bateria e ca la iPhone (avantajul că la tabletă chiar ține bateria).
*



Sunt 2 lucruri cu care nu pot sa rezonez:

1. De ce as folosi 2 telefoane? Unul nu e suficient?
2. Toate aplicatiie de pe telefonul meu sunt platite. Daca e de piratat, piratez doar ca testez o aplicatie inainte de a da banii pe ea.
Filip
Pt. că Xperia Play nu e dual sim. Am un sim vodafone cu pre-pay - cu doar 15mb net incluși, iar al doilea sim este Digi și e doar pt. date, și e de la tata de la serviciu (nu plătesc nimic pt. el).
La mine în bloc este monopol UPC, că altfel aveam și eu RDS și cartelă DIGI de la abonament, dar așa, a trebuit să faca tata rost.
Liviu
Un pic off-topic ... de MiFi ai auzit ?
Tot 2 device-uri cari dupa tine ... dar un singur telefon smile.gif. Vezi ca e topic in care se discuta despre asta.
Filip
Interesant... mulțumesc mult. smile.gif
CGB
intreb si io ca nestiutoru: daca ai geamu crapat la aifon, nu se poate schimba pa bani mai putini?
c-am vazut o groaza de posesori de aifoane, care umbla cu ele asa crapate. numa la mine la scarbici am trei specimene d-astea. si se vede najpa. mai bine un telefon mai eftin da' intreg decat sa umbli cu aifonu crapat.
Bacu
pai si ce la samsung e mai ieftin ?! la s4 costa 200 euro displayul...
M i h a i
QUOTE(Filip @ 12 Sep 2013, 13:11)
1.dar trebuie să dai bani pe fiecare progrămel util,
2.nu poți să trimiți fișiere prin bluetooth,
3.trebuie să cumperi melodiile...
*


1.normal, cei care dau bani pe programele de pe google play sunt prosti?romanu învățat hoț...să nu plăteasca munca altuia, macar taci din gură dacă piratezi, nu spune că ăla care plătește este fraier...cam așa reiese din postul tau
2.cine draq mai foloseste bluetooth?ai whatsapp, ai mail...să fim seriosi, bluetooth este bun pt cască, atât..
3.dacă te referi la tonurile de apel să știi că greșești, ai fost mințit ori vorbești din folclor.

QUOTE(Filip @ 12 Sep 2013, 13:00)
1.da ce vrei frate, ai impresia că dacă nu e Apple, un telefon tre` să sacadeze,
2.și îmi pare rău că la Samsung Galaxy Tab 2-ul pe care îl am, bateria e ca la iPhone
*


1.da, mai agață până și superpotentul S4 care este rege in materie hdw, treaba este clară , nu stiu să optimizeze softul, nici acum dupa ani buni.
2.sunt de acord cu ce a spus Liviu in ceea ce priveste bateria.
QUOTE(Liviu @ 12 Sep 2013, 13:05)
De ce presupui din start ca ceea ce e convenabil pentru tine este la fel de convenabil si pentru altii ?
*


pt că așa este la noi, nu numai la telefoane , se aplică la orice, la mașini..etc
QUOTE(Liviu @ 12 Sep 2013, 13:27)
Un pic off-topic ... de MiFi ai auzit ?
*


păcat că tine bateria foarte puțin la mi fi... sad.gif
Raduchu
A l e x
Nu stiu de ce in continuare zic unii ca nu poti pune melodii pe telefon decat cumparate. Unde ati auzit voi acest lucru? E o prostie, poti pune orice mp3 vrei tu, indiferent de unde-l ai.

Cat despre aplicatii, in primul rand exista destule aplicatii gratuite si in al doilea rand exista si jailbreak.

Si nu vreau sa fiu rau, dar daca te zgarcesti la 0.79 euro atunci nu cred ca ar trebui sa te uiti la telefoane precum iPhone, S4, etc...
DragosP
QUOTE(A l e x @ 13 Sep 2013, 03:05)
Si nu vreau sa fiu rau, dar daca te zgarcesti la 0.79 euro atunci nu cred ca ar trebui sa te uiti la telefoane precum iPhone, S4, etc...
*


up.gif
l@u
Io cred ca nu se zgarceste ci bugetul lui este limitat si de aceea este subiectiv, poate conteaza si acei 0,79 euro !
Filip
Este vorba doar de o diferență de gândire, pentru că mie mi se pare natural ca tot ce este pe internet să fie disponibil gratuit. Nu, nu mi-e rușine că piratez, pentru mine asta e normalitatea. Eu sunt învățat să dau bani pe chestii care se văd. D-aia nu-mi plac impozitele, taxele, asigurările de orice fel etc. Eu dacă dau un ban mă aștept să primesc un sac de făină, de grâu, un metru cub de scândură, nu o asigurare sau altceva. E o diferență de percepție asupra modului cum ar trebui să meargă lucrurile, pur și simplu văd lucrurile diferit.
Da normal, există o industrie MARE în spatele dezvoltării de software, dar oricum este profitabilă, nu văd de ce-ar trebui să-i susțin și eu cu bani, din moment ce am gospodăria mea de care trebuie să am grijă.

PS: Long live The Pirate Bay! radmasa.gif
gabize
Filip, ca să trăiești într-o comunitate, chiar și virtuală, pe lângă drepturi ai și obligații. Uneori chiar materiale. Dacă nu le accepți, poți lua calea pustniciei.
dizzy
Filip, aplicatiile sunt dezvoltate de programatori si reprezinta munca lor.
Atunci cand furi o aplicatie de fapt furi de la firma care a produs acel program. Daca tot furi, nu mai face pe Robin Hood.
kum
QUOTE(Filip @ 13 Sep 2013, 11:47)
Este vorba doar de o diferență de gândire, pentru că mie mi se pare natural ca tot ce este pe internet să fie disponibil gratuit. Nu, nu mi-e rușine că piratez, pentru mine asta e normalitatea. Eu sunt învățat să dau bani pe chestii care se văd. D-aia nu-mi plac impozitele, taxele, asigurările de orice fel etc. Eu dacă dau un ban mă aștept să primesc un sac de făină, de grâu, un metru cub de scândură, nu o asigurare sau altceva. E o diferență de percepție asupra modului cum ar trebui să meargă lucrurile, pur și simplu văd lucrurile diferit.
Da normal, există o industrie MARE în spatele dezvoltării de software, dar oricum este profitabilă, nu văd de ce-ar trebui să-i susțin și eu cu bani, din moment ce am gospodăria mea de care trebuie să am grijă.

PS: Long live The Pirate Bay!  radmasa.gif
*


Daca vine unu' la tine si-ti da o ranga-n dinti pe strada sa nu cumva sa te duci la Politie. Si nici la doctor.
Si sa nu mai mergi cu masina pe strazi de-acum.
Filip
Măi dar oameni hotărâți sunt pe forumul ăsta. Care de care mai corect. Eu recunosc deschis că nu respect decât ce consider eu că e bine să respect. Moralitatea mea nu are de-a face cu legea. Eu am propriul sistem de valori după care mă ghidez. smile.gif

Lol... filip infractoru`.

Și pt. mașină, doctor și poliție am plătit și plătesc cu vârf și îndesat, infinit mai mult decât ar fi cazul. icon_mrgreen.gif
gabize
Nu cred că se erijează careva în corectul-corecților, da' nici nu poți spune că plătești numai ceea ce are valoare materială, că furi orice se poate fura (în lumea virtuală) și că impozitele și taxele sunt un nonsens, fără să stârnești reacții adverse.
Squirrel
user posted image
A l e x
QUOTE(Filip @ 13 Sep 2013, 11:47)
Este vorba doar de o diferență de gândire, pentru că mie mi se pare natural ca tot ce este pe internet să fie disponibil gratuit.
*



Ideea asta ca filmele, muzica, serialele, aplicatiile, si tot ce tine de fisiere digitale trebuie sa fie gratis ca "e dreptul tau sa la ai" e cam aiurea. Cand vei fi dispus tu sa muncesti fara salariu, atunci vino cu astfel de idei utopice despre o lume in care nimeni nu plateste si totul e gratis pentru toti.

Pana atunci, cat tu consideri ca ai dreptul la bani pentru munca pe care o prestezi, nu spune ca altii n-au acelasi drept ca tine.


QUOTE(Filip @ 13 Sep 2013, 11:47)
Nu, nu mi-e rușine că piratez, pentru mine asta e normalitatea. Eu sunt învățat să dau bani pe chestii care se văd.
*



Nu, nu e 'normalitatea'. Normal ar fi daca nu vrei sa dai bani pe ceva sa nu il iei. E ca la masini, n-ai bani de Ferrari, nu ai. Nu zici ca e normal sa il ai pentru ca il vrei si il meriti, dar fara sa-l platesti.

Dar pentru ca inca e foarte simplu sa piratezi fisierele digitale, o facem toti. Acum poate inteleg sa fii student si sa piratezi produsele Adobe pentru ca nu ai cum sa dai pe ele cateva mii de euro. Tot nu e normal, dar macar inteleg motivul.

A spune insa ca oamenii din spatele aplicatiilor (unele chiar bune) nu merita cei 0.79 euro din partea ta, care de altfel e un pret foarte corect, atunci asta e deja nesimtire.

QUOTE(Filip @ 13 Sep 2013, 11:47)
E o diferență de percepție asupra modului cum ar trebui să meargă lucrurile, pur și simplu văd lucrurile diferit.
*



Cum ar trebui sa mearga lucrurile? Toti sa munceasca si tu sa iei rezultatul muncii lor gratis? Frumos mod de a vedea lucrurile. Narcisismul asta pe care il au foarte multi oameni, mai ales la noi, adica ei merita tot ce e mai bun pe lume, au doar drepturi, dar n-au niciun fel de responsabilitate, asta face societatea sa fie praf chiar si in 2013.

Adica nu ma deranjeaza faptul ca tu piratezi, ci faptul ca vorbesti de piraterie de parca ar fi dreptul tau si nu un furt. Macar fii sincer cu tine: E furt. Nu ai niciun drept sa furi munca altora dar o faci pentru ca e usor. Am inteles, toti facem asta intr-o oarecare masura. Dar nu zi ca asa trebuie sa mearga lucrurile, ca nu e asa.


QUOTE(Filip @ 13 Sep 2013, 11:47)
nu văd de ce-ar trebui să-i susțin și eu cu bani, din moment ce am gospodăria mea de care trebuie să am grijă.
*



Pai nu iti cere nimeni sa-i sustii. Nu ti-a cerut nimeni donatii. Dar daca vrei produsele lor, ar trebui sa le platesti, mai ales cand costa sub 1 euro. Daca nu crezi ca merita acei 0.79 euro atunci bine, nu cumpara aplicatia. Dar nu zi ca e dreptul tau sa ai aplicatia dar fara sa dai bani, asta e o prostie.

bion
Pilif e un haos care reprezinta perfect locuitorul standard al teritoriului numit Romania. Ifose de capitalist cu mentalitati de lumpenproletar comunist. wacko.gif
Filip
Sunt un haos necesar. tongue.gif
SorinCT
Ce parere aveti de scanarea amprentelor? Mie mi se pare o chestie foarte desteapta dar nu ma refer la tehnologie ci la metoda de a determina milioane de oameni sa isi doneze voluntar amprentele.

Ma minunez cat de crucial a devenit un telefon mobil. Iti salveaza datele financiare, convorbirile, mesajele, poze, filme, calendar, amprente, orice. Intradevar traim in era informatiei dar de obicei aceasta informatie nu prea se foloseste in scopuri nobile...
A l e x
Pai amprentele nu le 'donezi' oricum cand iti faci pasaport? Plus ca nu esti obligat sa folosesti functia. Poti sa tii telefonul deblocat sau sa folosesti un cod ca pana acum daca esti paranoic.

Dar e adevarat ca 5S-ul poate fi doar inceputul si in cativa ani sa n-ai de ales.
SorinCT
Ideea e ca incep sa se foloseasca din ce in ce mai mult de bunurile de larg consum cu popularitate crescuta pentru a capta cat mai multe informatii despre cetateni. E interesant de urmarit cum va evolua aceasta situatie in viitor.
Ca idee, daca soft-ul si harware-ul exista, e posibil sa-ti inregistreze amprenta fara ca tu sa folosesti functia respectiva.

Si-a instalat cineva pana acum iOS 7 pe iPhone-ul vechi? Ma cam manca sa bag pe i4 al meu dar mai bine astept releas-ul oficial. Oricum o sa fie o gramada de buguri, ca de obicei dar abia astept sa bage toolbar-ul de setari ca la Android. Era si vremea.

Ah si de cand am trecut la mar am niste dileme mari de tot:
1) De ce trebuie sa imi instalezi aplicatii speciale ca sa pun un amarat de wallpaper sau un ringtone?
2) De ce nu pot folosi telefonul in modul "mass storage" ca sa pot transfera fisiere pe el fara sa instalez aplicatii suplimentare (pe telefon si PC)?
3) Voua nu vi se pare search-ul de pe Appstore extrem de prost optimizat? Caut un gen de aplicatie si imi returneaza doar rezultatele cu exact numele cautat si atat. Criteriile de relevanta si popularitate nu sunt folosite.

A l e x
"De ce trebuie sa imi instalezi aplicatii speciale ca sa pun un amarat de wallpaper sau un ringtone?"

Nu trebuie.

SorinCT
Ciudat, inseamna ca nu am nimerit eu setarea care trebuie. Cu privire la restul, gresesc eu sau asa e?
A l e x
Settings > Brightness & Wallpaper wink.gif

Cu ringtone-ul e mai complicat decat ar trebui sa fie, dar dupa ce iti pui ringtone-ul in iTunes si sincronizezi o sa-l ai. Da-i pe Google cu incredere.

Mie Appstore-ul nu-mi mai place de la update-ul ala care i-a schimbat interfata. Inainte era simplu si la obiect, acum pare incarcat si urat. Sincer eu am gasit tot timpul aplicatia pe care o cautam cand am dat search, deci nu stiu ce sa spun, dar per total trebuiau sa-l lase asa cum era. Poate il rezolva cu iOS7, desi am indoieli.

Si apropo de iOS7, eu unul n-am de gand sa-l instalez pana cand apare oficial, adica saptamana viitoare.

Iar functia de 'mass storage' nu exista, din pacate asta e una din limitarile de la Apple pentru ca asa vor ei. Ce fisiere vei sa transferi pe el? Cu jailbreak poti sigur sa-l faci sa mearga.
SorinCT
As fi vrut sa pot transfera PDF-uri, DOC-uri, etc fara a instala aplicatii suplimentare. In momentul de fata fac asta cu o aplicatie pe telefon (Fileapp), o aplicatie pe PC (DiskAid) si alte aplicatii pe telefon pentru a deschide documentele respective (Adobe, Office, etc).
Dar nah, am fost obisnuit atata timp cu File Explorer, aplicatii Office built-in, transfer facil si toate cele. Imi vine foarte greu acum sa fac pana si cele mai banale chestii.
A l e x
Poti pune lejer PDF-uri pe iPhone prin iTunes. Ai undeva "add" sau "add to library" si selectezi PDF-ul si aia e. Cred ca merge si la doc-uri, n-am incercat niciodata. Mai ai si o functie 'file transfer' pe undeva unde poti selecta aplicatia pe care o vrei (de pe telefon) si apoi ii bagi fisiere.

Si mai ai o alternativa, poti urca docuri, pdf-uri, etc.. pe Drive si apoi le poti accesa foarte usor prin aplicatia Google Drive.

Dar ai dreptate, sunt cateva functii de baza cu care suntem toti obisinuiti din era Nokia care pur si simplu lipsesc de la iPhone, sau sunt ascunse bine de tot.
C@talin
cool.gif
SorinCT
Aha, interesanta treaba cu iTunes-u. Pacat ca nu e file explorer ca sa stii unde naiba le gasesti. Asa mi-e ca le pun si le mai gaseste mandea prin telefon laugh.gif
Iulikk
Instaleaza bre ifunbox pe PC si ifileexpress pe aifon. Cu ala poti sa vizionezi PDF, office, filmulete, poze etc... muzica
SorinCT
Are si search? Acum folosesc o aplicatie asemanatoare numai ca e extrem de limitata.
Iulikk
Din cate vad, nu are search...
M i h a i
QUOTE(SorinCT @ 13 Sep 2013, 22:33)
Ce parere aveti de scanarea amprentelor?nu ma refer la tehnologie ci la metoda de a determina milioane de oameni sa isi doneze voluntar amprentele.
*


când ai smartfon(indiferent că este ios ori android) înseamnă că ''donezi voluntar'' absolut tot ce faci cu acel dispozitiv și tot ce stochezi în el..
herculane
am pus si eu iOS7 acum cateva ore, dupa mai multe incercari ca le picau serverle in draci

am avut si o surpriza neplacuta, in orice applicatie care folosea tastatura aveam lag de vreo 15s - tastam ceva si aparea dupa respectivul delay. am cautat pe net si am dat de o gramada de useri cu pb asta. ma si gandeam ca stau cateva zile asa, pana lanseaza astia fix-ul, insa un baiat destept a descoperit ca daca dezactivezi sincronizarea doc&data din icloud se rezolva smile.gif

acum totul pare ok si se misca perfect
2dor
Am pus si eu acum iOS7. Am ras copios cand am vazut ca au bagat Live Wallpapers. In rest arata ciudat, dar mai colorat. Inca studiem.
A l e x
Acum ca m-am jucat cu iOS7, pot sa spun ca am ramas la aceeasi parere pe care am avut-o cand l-am vazut prima data in prezentare: Nu imi place in mod special, dar il prefer pe asta in detrimentul celui vechi si obosit.

Faptul ca au facut unele lucruri mai accesibile e ok, dar unele schimbari sunt urate. De exemplu icon-ul de la Safari care e hidos. Nu inteleg de ce l-au schimbat? Puteau sa-l faca mai "flat" dar sa ramana acelasi icon cunoscut de la Mac, PC, etc... Acum arata ca o aplicatie d-aia gratuita.

Am impresia ca design-ul nou e cam fortat, pare ceva hotarat de o comisie de oameni batrani care sunt rupti de realitate. "Oare ce vor tinerii in ziua de azi? Ahhh stim, helvetica si linii subtiri!"

Nimic din iOS7 nu pare natural, pare mai mult ceva schimbat doar de dragul de a fi in ton cu moda. Cam ca un om la 40 de ani incercand sa se imbrace "ca astia tineri" si sa mearga in club.

Bine, eu eram plictisit de design-ul precedent. Daca ar fi sa aleg intre iOS7 si iOS6 as alege tot iOS7. Dar cred ca puteau fi mai originali si mai eleganti. Pe iPad arata putin mai bine, poate din cauza ca e ecranul mare si liniile subtiri nu deranjeaza atat de tare. Pe iPhone arata putin cam ciudat.

Iar animatiile de la deblocarea ecranului sunt cam plictisitoare dupa o perioada. Prima data arata bine. Dar dupa un timp simt ca astept prea mult. O secunda de 'fade in' apoi dai unlock si ai inca o secunda de animatie. Mi se pare cam mult pentru fiecare utilizare.

Singurele lucruri care imi plac sunt schimbarile de la camera si de la galeria foto. Acolo chiar mi se pare ca au facut ceva bun. Si noul App Store e mai decent putin, dar doar pentru ca ala vechi devenise jenant.

Per total nu i-as da o nota prea mare daca ar fi sa-l judec obiectiv dpdv estetic, speram sa fie mai dragut acum la varianta finala dar tot nu e cine stie ce. Oricum important e sa functioneze bine, cat timp nu-mi da erori eu sunt multumit. Probabil va iesi 7.0.1 in curand si va rezolva majoritatea bugurilor gasite acum, eu personal n-am gasit nicio problema dar nici n-am cautat, m-am jucat maxim 10 minute cu el. Probabil 2dor ii va gasi toate defectele deci asteptam cateva minute. tongue.gif
padre
pai hai, ceva probleme?! laugh.gif
pe mine ma intereseaza daca iOS 7 aduce vreo imbunatatire autonomiei bateriei, ma seaca modul in care 4G/LTE suge bateria....
herculane
n-am vazut nicio diferenta la baterie

@Alex 7.0.1 a aprut, da' pt 5s smile.gif
padre
L-am instalat si eu, imi place! Imi placea si cum era inainte, nu am avut timp sa ma plictisesc de designul vechi, dar e clar ca 7 aduce destul de multe imbunatatiri.
Fara sa vreau sa par pretentios, mi se pare mult peste Android. cool.gif
corbex
IOS este peste Android decit cind asezi un iPhone peste un Samsung.
gabize
QUOTE(corbex @ 20 Sep 2013, 08:43)
IOS este peste Android decit cind asezi un iPhone peste un Samsung HTC.
*



Ca posesor de Samsung, trebuie să recunosc că HTC e peste. (folosesc diacritice, a nu se citi pește).
Garett
QUOTE(padre @ 20 Sep 2013, 08:36)
Fara sa vreau sa par pretentios, mi se pare mult peste Android.  cool.gif
*


De cand a aparut iOS-ul tot aud ca-i peste orice alt OS!
Si inca nu poti sa pui direct un amarat de mp3 pe telefon! biggrin.gif
2dor
Ca sa nu il las pe Alex cu buza umflata, iata cateva probleme.

Nu exista posibilitatea sa dau Reject la un Call, fara sa folosesc butonul de Power. Asta cand am telefonul cu ecranul inchis si ma suna cineva. Daca telefonul are ecranul aprins, apar 2 butoane dreptunghiulare cu Answer si Reject.

Dimineata am intrat in Settings, in dreptul lui Bluetooth scria On, intru sa dau de slider, acesta era pe Off. Trebuia sa filmez ca iar spun unii ca inventez. In rest chiar imi place cum arata si se misca bine.
A l e x
2dor: Poti daca dai remind me, dar ai dreptate, nu vad de ce nu exista si un buton de reject direct. Sau de ce sa nu fie slide intr-o parte pentru answer si slide in cealalta pentru reject, mi se pare cel mai natural.

Eu singurul 'bug' pe care l-am gasit e ca daca ma joc prin control centerul ala sau prin bara de sus, dupa ce se inchide nu se mai misca background-ul. Ma refer la background static care se misca in functie de cum misti telefonul, nu la live wallpaper. Daca il blochez si il deschid din nou merge. Bine, doar o data am vazut asta, am incercat acum sa il fac din nou si merge. "Pacat ca n-am filmat" tongue.gif

Cat despre baterie padre, mie mi se pare ca se duce putin mai repede acum, dar e posibil sa fie de la faptul ca il butonez eu mai mult. Oricum, in niciun caz nu cred ca tine mai mult doar din cauza iOS-ului nou. In cel mai bun caz tine la fel.

Cat despre Android, mie mi se pare ca a evoluat mult de tot, insa dupa ce mi-a aratat un coleg de forum S4-ul lui stock si ce figuri face in chestii simple gen apelat din lista pe cineva, eu sincer nu ma declar prea impresionat. Note II-ul stock al unui prieten in schimb merge foarte bine. Mai da cate o eroare dar per total nu pot sa spun ca imi displace. Defapt tot telefonul e frumos. S4 mai putin.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.