Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Diferente intre anii de productie
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
yonutzad
Avand o lipsa mare de ocupatie, int-o zi ma intrebam care sunt diferentele intre modelele din 2001, 2002, 2003. Stiind ca pot intreba aici am zis sa nu ezit. Deci daca stie cineva, mi-ar placea sa stiu ce ii lipseste SupeRNovei mele smile.gif
MyKe89
O tabla mai buna. smile.gif
klaus
QUOTE(klaus @ 18 Aug 2005, 16:48)
Vrei sa zici ca DSN-urile facute pana in iunie 2001 au doua plafoniere...
Dupa aceea s-au mai eliminat niste chestii (s-a schimbat incuietoarea de nova cu cea de clio care are joc lateral, nu mai e lumina in portbagaj, nu mai e al doilea bec pe marche-arriere, nu mai sunt doua lampi de ceata pe spate in bara etc...). Nici indicatoare de semnalizare separate stanga-dreapta in bord nu au cele de de dupa iunie 2001
*
QUOTE(klaus @ 15 Apr 2010, 14:32)
Au fost 4 instalatii electrice pe dsn...
Unele aveau 2 plafoniere, lumina porbagaj, altele aveau doar o plafoniera, fara lumina portbagaj...
Lumina in portbagaj se pune pe cele cu incuietoare veche (de nova, cu pini contactori). Pe incuietoarea noua (aia mica, de clio) nu exista intrerupator decat la clima, si ala era pentru alarma, nu pentru lumina din portbagaj.
*Care a fost modelul de DSN din 2003?
yonutzad
Pai din cate stiu eu, Supernova s-a produs pana in 2003. Corectati-ma daca gresesc.
Maskatu
Au fost facute pana in 2003 inclusiv. Diferenta majora intre lotul din 2000-2001 (primul lot a fost produs in 2000), este tabla si platforma. Cele din 2003 au platforma de solenza, adica suportul din tabla de la bratele stergatoarelor, stalpii centrali, usile, toate acestea fiind de solenza.
yonutzad
Am mai citit undeva ca ultimele modele de SuperNova au la inchiderea haionului cui. Stiti daca tipul acela de incuietoare si poate pune si pe una din 2001 ca a mea?
catalinski
Eu am masina din 2001 si pot spune ca am cel mai prost cui din cate am vazut vreodata.Daca imi poate spune si mie careva ce cui as putea sa pun?Poate cel de solenza?
Maskatu
Ce ai tu este chiar sistemul de solenza. Doar ca nu ai cuiul acela care tine hayonul pe pozitie. Se poate adapta dar mai greu si nu cred ca gasesti de cumparat separat. Sistemul are doua piese. Cuiul de pe hayon si prinderea de jos care tine cuiul pe pozitie.
BoR
Foarte corect ceea ce s-a enumerat mai sus in ceea ce priveste diferentele pe ani de fabricatie. As mai adauga lipsa yalei de pe usa dreapta la cele mai noi.
Despre cuiul suplimentar de pe Solenza pot spune ca e o modificare utila, pentru cei care doresc sa o faca, si nu este chiar dificil de montat. Combinat cu reglajul mai strans al cuiului original in forma de U reduce 100% zgomotele hayonului.
yonutzad
Stie cineva cat ar costa sistemul si cat este de greu de montat?
BoR
2 poze cu sistemul montat de mine cu ceva ani in urma, pentru a-ti face o idee:[attachmentid=1627900103] [attachmentid=1627900104]
Nu stiu daca se mai gaseste in magazine, mai degraba prin dezmembrari.
yonutzad
Si cu contactele pentru alarma si iluminarea numarului cum se face?
Maskatu
La supernovele care au benit din fabrica cu sistemul de solenza, cablurile trec printr-un burduf in coltul stang de dus care face trecerea hayon-interiorul masinii.
catalinski
Deci mai imi trebuie partea din stanga.De ce zici ca se monteaza greu?As putea sa gasesc la dezmembrari.
Maskatu
Daca nu il pui cum trebuie, degeaba il pui sau fortezi balamalele si sistemul de prindere.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.