Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: compresor ac transformat in compresor de aer
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia - Diverse > Tutoriale, Tips & Tricks
r3d
pot s-a folosesc un compresor de ac sa il folosesc pe post de compresor de aer.vreau sa imi fac un compresor de aer home made.astazi am facut rost de un compresor de aer conditionat,l-am invartit cu bormasina si scoate ceva aer.intrebarea mea e cum fac cu ungerea?sau el sa unge prin freon ?
espacern
Se introduce ulei special in interior (de nou) si la reumplere se completeaza....daca lipseste din cantitate.
Pentru ce vrei sa faci nu cred ca face prea mare serviciu.....ca debit/presiune.
tunderbird
Pentru ceea ce vrei tu sa faci iti trebuie un compresor de aer folosit la camioane.
r3d
espacern poti sa imi dai ceva mai multe detali cum bag uleiu in el?l-am studiat atent si nu are decat 2 furtune.admisie si evacuare.
tunderbird
Nu strica compresorul de AC! Asa cum functioneaza el, o parte din ulei este vehiculat de agentul frigorific in instalatie si reabsorbit inapoi. Compresorul acesta functioneaza in circuit inchis, perfect etans si foarte curat. Regimul de presiune este mult mai ridicat. Uleiul de ungere este special, nu ulei de compresor de aer sau de motor. Aspira tu cu el aer din atmosfera si-l vei bloca in mai putin de 30 minute!
Ceea ce iti spune espacern se refera la procedura de umplere/reumplere pentru a functiona corect intr-o instalatie de AC pentru care a fost conceput.
Repet: nu strica compresorul! mai bine vinde-l cuiva caruia chiar ii trebuie cu adevarat si cu banii obtinuti iti iei compresorul de aer care iti este de folos.
r3d
multumesc de sfat.am sa incerc sa il vand.da spre exrmplu as putea sa folosesc un motor de dacie pe post de compresor.adica ma gandesc ca ar putea asigura un debit destul de mare de aer.
espacern
Un compresor de aer folosit pentru ce este fabricat....nu e o idee?
tunderbird
QUOTE(r3d @ 7 Mar 2015, 23:11)
multumesc de sfat.am sa incerc sa il vand.da spre exrmplu as putea sa folosesc un motor de dacie pe post de compresor.adica ma gandesc ca ar putea asigura un debit destul de mare de aer.
*


Daca ii schimbi chiulasa, este posibil. Insa cu patru cilindri deja este enorm... ti-ar trebui un motor electric de actionare trifazat, care la pornire consuma cat o scara de bloc. La cat te-ar costa modificarile motorului de Dacia, mai bine cauti un compresor de RABA.

PS
Daca modifici un motor de Dacia, ti-ai pus problema racirii sistemului?
r3d
am nevoie sa fac un compresor puternic cu debit mare de aer.in comert gasesc da peste 1500 de lei.da e o problema cu racirea,daca ii pastrez sistemu lui normal de racire imi trebuie si radiator.deci ar iesi ceva monstru.ramane sa ma orientez de un compresor de raba.
tunderbird
Exista pe aici userul dex0906 care avea la vanzare un compresor de RABA.
r3d
dupa lungi cautari am decis sa cumpar un motor nou
r3d
salut azi am reusit sa ma apropi de finalizare.dar dezamagirea a fost pe masura,in butelie nu face nici macar un bar.teava de alimentare cu aer in butelie se incalzeste.
si am observat ca si pe admisie sufla aer.sa fie lamele uzate?
bygy007
este normal sa se incalzeasca aerul cind se comprima elibereaza caldura
r3d
da dar in butelie nu baga deloc.nu stiu ma gandesc ca e turatia prea mare.motoru este de 2,2kw la 3000 rotatii.din ce am citit pe internet ar fi cam mult.acum sa dau un exemplu daca fulia pe motor are 5 cm iar fulia pe compresor voi monta o fulie de 10cm voi reduce la jumate turatiile compresorului nu ?
bygy007
cam asa ceva trebuie , si teava aia e cam groasa , ar trebui sa ie4i o teava de cupru de 15 sau 18 (daia la colac ca se poate indoi) si faci o spirala ca sa se raceasca ceva de genul asta
sustinromania
Compresorul de AC de masina pe care l-ai primit de la ce marca este - poate facem o treaba ca am eu nevoie de unul ?
Multumesc
r3d
https://youtu.be/pVfX9cxMTcY
axabrt
Am impresia că compresorul de cumpărat are pistoane iar asta de ac are rotor
Așa că mare presiune nu o să faci.
Adrian Frigo
QUOTE(axabrt @ 19 Jan 2017, 17:20)
Am impresia că compresorul de cumpărat are pistoane iar asta de ac are rotor
Așa că mare presiune nu o să faci.

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.