Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Portiere de 1310 pe 1300
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Piese auto - Dacia Clasic
Stefand
Salut!

Am o mare nelămurire și nu găsesc nicăieri un răspuns și anume:

Portierele de pe primul model de 1310 (mânere cromate părtrățoase) sunt același lucru cu cele de 1300? Adică se potrivește mânerul de 1300 pe ele ?

Mulțumesc!
STORMTROOPER
Sunt 2 variante. La primul model de 1310 cu incuietoarea in butur se potriveste la fix, la a doua generatie daca vrei sa-i pui manere de 1300 cu incuietoarea in buton trebuie sa astupi gaura in care vine incuietoarea.In rest merge fara nici o problema. asta la portierele din fata , la cele din spate de 1310 fabricate si montate pe Daciile fabricate pana in 1992 merg pe 1300 fara probleme. Dupa aceea s-a schimbat matrita. Asta l
Stefand
Îți mulțumesc foarte mult pentru ajutor!

23 Jun 2015, 21:17:
Valabil și pentru capotă ?
STORMTROOPER
Modalitatea de prindere este aceeasi, adica pica la gauri, dar diferenta o face lipsa gaurilor la Dacia 1310 pentru ornamentul cromat din fata, in rest este la fel. Totusi atentie ca au fost o serie de Dacia 1310 care aveau capota altfel decat modelul existent pe 1300, asa zisele CN1, la care capota avea o proeminenta care se continua si in grila existenta intre capota si parbriz.
Stefand
Mi-a mai atras atenția cineva, că portierele pt 1300 trebuie să aibă o linie între mânere și geam, iar cea din spate o ridicătură în partea din spate(coada de rândunică).

Diferențele le puteți vedea în poză:

user posted image
DACIOTUL_97
Masina din imagine a avut din fabrica portierele spate cu ridicatura aia,dar au fost inlocuite ulterior cu unele de CN3 care au muchia dreapta.
STORMTROOPER
Masina din stanga imaginii are portierele originale, asa au avut portierele daciile pana in 1992. Cea din centru pozei are portiere fabricate dupa 1993, asa cum a scris si colegul mai sus.
dstdan
Cine ma poate lamuri, portierele spate de Dacia 1410 Break 1996, sunt mai mari(lungi) decat la Dacia Berlina?? Nu am mai pus foto ca se gasesc pe net daca cautati /orientati ca si imagine, dupa an fabricatie.
Care e ideaa, am cumparar niste deflectoare, paravanturi, iar cele de pe portiere spate nu vin, aseaza, sunt mai scurte cu vreo 3cm. Or fi prost turnate/facute sau de vina sunt lungimea portierelor?
Multumesc.
tunderbird
Nu sunt mai lungi, dar difera inclinarea ramei de geam si implicit si geamul.
dstdan
cum naiba! care inclinare, a ramei, laturii de sus??
pana la urma cred ca masor direct, am una berlina in spatele blocului, a unui vecin, sper ca nu zice ca io sparg radmasa.gif
razvan1985
Asa este ,difera ramele,drept pt care nu se potriveste usa de break pe berlina.;-)
dstdan
Razvane, care rame? cele de deasupra usii propriuzise? partea de sus unde se inchide sticla geamului? cum e altfel, alte unghiuri, mai lunga?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.