Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Probleme caldura Dacia 1310 Injectie
DaciaClub - Forum Dacia > Celelalte modele Dacia - 1100, Berlina, Papuc, Nova > Piese auto - Dacia Clasic
H3roIn3
Buna, vreau sa ma ajutati daca puteti cumva. Tin sa precizez ca am o dacia din 2002 pe injectie. Anul trecut ... anii trecuti iarna aveam o caldura in ea de stateam in tricou .... anul asta s-a schimbat treaba. Caldura nu mai baga deloc aproape, daca o tin pe treapta 1 sau 2 mai baga asa aer cald, daca o dau pe treapta 3 sau 4 vine aer ca de afara de rece. Am schimbat la ea radiatorul, caloriferul din bord si termostatul prin Octombrie anul trecut, am cautat termostat de ala bun francez, am pus si carton in"bot" si tot nu am caldura.
Astazi am dat o cheie si am lasat-o sa mearga vreo 10-15 min, totul ok, am luat si am verificat furtunele sa vad daca toate sunt calde. Am verificat furtunul care duce la caldura, era fierbine, am verfificat furtunul din partea de jos de la radiator era fierbinte si ala, cand am verificat furtunul care iesea din partea de sus de la radiator si duce catre termostat era rece ...... am apasat eu pe el de cateva ori dupa care s-a incalzit si el putin.
Intrebarea mea este ..... poate fi din cauza termostatului, sa incerc sa il schimb? Multumesc anticipat !
bygy007
daca ambele furtune care se duc la radiatorul din interior sint calde problema poate fi in alta parte (cele cu x rosu) poti face o aerisire deschizind robinetul notat cu sageata verde si sclasit sa curga intr-o sticla pina vine cald si continu, daca ai bord cn posibil sa ai probleme cu comanda clapetelor care se face prin vacum , dare este luat de undeva din zona servofrinei (nu stiu daca pe furtin se afla o supapa de sens care poate fi defecta) sau comenzile ce la clapete defecte (care se actioneaza vacumatic)
medelin
Termostat de cate grade ai pus? Motorul lucreaza la temperatura de deschidere a termostatului?
Si eu am avut probleme, mi se blocase termostatul pe deschis si temperatura lichidului de racire nu depasea 75-80C incinsa la drum lung, pe ceas de temperatura. Abia imi dezaburea parbrizul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.