Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Acte restaurare
DaciaClub - Forum Dacia > Oldtimers > Oldtimers
leftermihail
Salutare tuturor.
De curand am facut primul pas in restaurarea unei Dacii 1300, si anume am cumparat masina. Telul este sa o restaurez si sa o inmatriculez ca vehicul de epoca.
Intrebarea mea este urmatoarea: care este ordinea etapelor, sa o inmatriculez pe numele meu apoi sa incep restaurarea, sau invers? Stiam ca se plateste o taxa la Anaf daca nu o inmatriculez in 2 sapt dupa ce am cumparat-o. Taxa de inmatriculare ar fi cam 500€ pe care prefer sa-i folosesc in restaurarea masinii 😜
Merci de ajutor.
harby ;))
Important e sa o treci la impozit. Si poti incepe restaurarea, ca nu te conditioneaza nimeni sa o inmatriculezi intr-un termen de, ci trebuie declarata la impozit pe numele tau. De preferat ar fi sa o restaurezi, daca nu este intr-o stare pretabila pentru atestat.
Eu unul asa am facut. Am 2 din Dacii doar la primarie, urmand ca dupa atestare sa le inmatriculez. Asteptam poze cu masina si un topic cu restaurarea.
b06fcn
Subscriu, important este sa treci masina la fisc pe numele tau in termen de 30 de zile de la achizitie, dupa care te ocupi sa o restaurezi, odata restaurata o atesti si o treci pe numele tau fara plata timbrului. Eu asa am facut cu Lada din semnatura, m-am impotmolit dupa inregistrarea la fisc, din lipsa de timp.
leftermihail
merci de raspunsuri. acum revin cu alta intrebare: masina a avut un singur proprietar in acte, dupa decesul acestuia a fost cumparata de o persoana, care a tinut-o 3 luni fara sa o inscrie la fisc pe numele sau, apoi a intrat in proprietatea mea.
credeti ca o sa am probleme cand o sa ma duc la fisc?
multumesc.
maho
Probabil ca da; nu-i o masina noua, vanzatorul ar fi trebuit sa vina la vanzare si cu certificatul lui de neurmarire fiscala (se scoate de la impozitul lui, se baga impozit la tine), daca a cumparat-o cu acte in regula si forme legale, ceeace se pare ca n-a fost cazul. Ce acte de proprietate avea vanzatorul pe masina?
Ov
daca ai contract de vanzare cumparare intre tine si mostenitori si fisa de inmatriculare vizata de adm financiara a acestora atunci nu ai nicio problema

o alta varianta era ca intermediarul sa o fi bagat la el la fisc, tu sa fi facut V-C cu el si fisa de inmatriculare sa fie intre tine si el cu fiscalul de la el

daca nu ai fiscal de niciun fel (gen daca nu s-a facut succesiunea) ai pus-o smile.gif, trebuie sa dai de mostenitori si sa obtii fiscalul de la ei
maho
Pai zice ca
QUOTE(leftermihail @ 26 Nov 2016, 17:17)
dupa decesul acestuia a fost cumparata de o persoana

deci el n-a cumparat-o de la mostenitori, ci de la un intermediar.
leftermihail
Am aflat pana la urma povestea. Proprietarul initial (cel din acte) a vandut masina unui "nene", s-a incheiat un contract V-C, fara a-i inmana si fisa de inamtriculare si a o scoate de la fisc. Nici pe talon nu a scris ca a instrainat-o cuiva.
"Nenea" a tinut masina 3 luni, fara a incerca sa o inscrie, apoi mi-a vandut-o mie.
Pana la urma am dat de vechiul proprietar, cel din acte, si o sa inchei cu el un alt contract de V-C, cu data curenta, si facem si o vizita pe la Directia de Impozite si taxe, sa scoata si certificatul fiscal, si sa puna primaria si o stampila de contractul de V-C.
Merci de raspunsuri.
Mihai,ro
salutare co-forumisti, acum ca s'a rezolvat cu problema omului, revin si eu cu o intrebare si ma gandesc ca n'are rost sa deschid alt topic pt asta.

Deci, am dat peste o dacie care sta in garaj de aproape 10 ani.. proprietarul de drept al masinii e decedat. Traieste doar sotia acestuia cu care am vorbit si nu se poate deplasa, fiica lor e in afara.. vine odata pa an in tara.

Intrebarea mea este: Cum fac sa cumpar masina de la femeie avand in vedere ca nu are acte de mostenire a bunului si nu se poate deplasa?

Multumesc pt ajutor! cool.gif
maho
Trebuie sa-si faca intai succesiunea si partajul (ca sa reiasa clar cine-i proprietarul masinii, baba sau fiica), doar dupa aia o poti cumpara, legal. Sau, poti risca cu un antecontract la notar, si sa-i dai babei un avans; masina va intra in posesia ta doar dupa ce-si fac succesiunea si platesti lichidarea.
BLUE R 19
Corect up.gif trebuie sa afli daca au facut succesiunea, daca au certificat de mostenitor si daca masina este inclusa in masa succesorala...ca poate au uitat de ea...
sau daca o poti cumpara de la batran biggrin.gif , contractul ai putea sa-l faci la un birou de acte...este mai greu apoi sa o scoti de la primarie si sa obtii certificatul, daca este undeva la tara si functionarul cunoaste bine familia se poate.

Daca n-au facut succesiunea si spui ca batrana nu se deplaseaza, nici nu cred ca mai au de gand, urmand s-o faca la "oferta" dupa ce "pleaca" si dansa.
Mihai,ro
maho

BLUE R 19


Am inteles, multumesc pt promptitudine si raspuns! Sanatate si totate cele bune!

Sper sa reusesc ca masina e bunicica e destul de originala, vopseaua e originala in mare parte, are niste "retusuri" facute de femeie pe unde a aparut rugina si retusurile respective's facute cu oja (vopsea de dat pa ghiare)..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.