Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Azuga Vf Grecului de unul singur
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Calatorii si Intalniri
buzasparta
Pentru ca mai imi doream o tura prin padure si eram liber, Duminica am zis ca Luni pot sa dau o tura pe la Azuga.Imi doream o tura tot pe la Cazacu insa cineva mi-a spus ca nu e cine stie ce si ca s-a topit din zapada si sa merg pe Muchia Lunga spre Busteni.
Mi-am pregatit echipamentul si Luni dimineata am luat trenul spre Azuga.Am ajuns - pustiu in gara si nu au magazie de bagaje nici macar un magazin care sa ofere acest lucru ca in Busteni- am vazut marcajele pe stalpii de tren si am plecat.Am urcat prin padure cu schiurile si claparii in spate ca era si zapada moale, topita si pamant moale.Am urcat asa aproape jumate de drum dar cand am dat de zapada continua am avut alt randament la urcare.
Zapada mare, moale dar schiabila.Am ajuns la Vf Grecului unde am facut o pauza de apa, un batonel si schimbul de polar cu o alta bluza uscata, m-am "jucat" acolo putin si in loc sa urc varful si sa o iau pe Muchia Lunga am luat-o la stanga pe langa varf si in loc sa ajung in Busteni cum era planuit am ajuns tot in Azuga prin padure.Totusi zapada a fost destul de buna chiar daca era moale si pleca la vale in unele locuri unde nu mai avea priza buna cu solul.Pentru ca aveam timp, m-am schimbat in haine uscate, un sandvich.Am luat maxi spre Busteni- 4 Lei- si am vrut sa vizitez Castelul Cantacuzino care avea program conform site-ului lor, insa ajuns acolo poarta era incuiata si nu era nici un fel de miscare asa ca am ales sa merg sa bag o ciorba calda.
A fost bine pentru o a doua tura si de unul singur.Am incercat si aplicatia recomandata de Gibonu si gogu maps si gogu ma arata spre Predeal la un moment dat. Cu ocazia asta am realizat fie ca imi trebuie un telefon cu receptor gps mai rapid si mai bun fie ca acoperirea gps pe Romania e cam basca prin zonele de padure.Am mai experimentat o lipsa a semnalului gps si prin alte paduri si asta cu gps dedicat de generatie mai noua.
Cam asta a fost si sa speram ca la munte o sa mai ninga.

<span class='edit'>1 Mar 2017, 10:21:</span>
Alte poze.
gibonu
QUOTE(buzasparta @ 1 Mar 2017, 12:19)
Am incercat si aplicatia recomandata de Gibonu


Asta este traseul pe care l-ai facut pana in varful Grecului (nr. 14).

[attachmentid=1628055883]

Cat am folosit aplicatia oferita de Muntii Nostri, mi s-a parut ca merge bine.

Aici este descrierea traseului facuta fara schiuri:
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=4603177
buzasparta
Da am urcat pe 14.Da aplicatia m-a aratat bine pe traseu, gogu maps imi arata ca trebuie sa o iau spre Predeal la intoarcere.
gibonu
@buzasparta

Probabil ca Google Maps iti indica traseul din saua Grecului direct spre Predeal, prin valea Leucii.
Adica traseul nr. 15, dunga albastra, din harta de mai jos (tot de la Muntii Nostri):

[attachmentid=1628055891]

Pentru anul viitor, un traseu bun pentru schiul de tura cred ca poate fi Predeal - valea Leucii - valea Iadului - saua Biaului.
Adica asta (facut fara schiuri):
https://www.daciaclub.ro/Predeal-valea-Leuc...ni-t308077.html
buzasparta
Nu nimic, imi pusesem un semn pe harta la Busteni si am dat indicatii si ma trimitea spre Predeal, mai am un Polaris navigation si ala tot la fel ma trimitea la Predeal ca se bazeaza tot pe gogu.
trasee sunt multe , cu ajunsul acolo e mai greu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.